biz de bugün 3.doktorumuza gittik. 5 yapacağız galiba bu doktor sayısını. fakülteye gitttik. asistan bir doktor muayene etti. ama güzel ilgilendi. gözle görülür fazla birşey yok dedi. var denebilirse 1.derece o da ameliyat gereksiz dedi. ağrı şikayetiniz var mı dedi, biz yok dedik. tek sperm sayımız düşük. ondan önce gittiğimiz doktorlarım sprem analizlerini ve dopller sonuçlarını gösterdik. biri ameliyat dedi diğeri birşey yok dedi, dedik. biz klinik olarak sadece çocuk sahibi olmada problem çekenleleri yani ağrı, sızı gibi şikayet olmayanaları prensip olarak ameliyat önermiyoruz dedi. çünkü ameliyatın hiçbir garantisi yok dedi. sperm sayısı 3 milyonsa en fazla 3milyon 300bin olabilir diyerim dedi. fayda gören var ama hiç fayda görmeyen de çok var dedi. diğer doktorlar(ikisi de özel bir hastaneydi)ekonomik çıkar gözeterek ameliyat demiş olabilir dedi. kullandığımız iğneleri sorduk. pregnyl, menagon ve sustanon. bu ilaçlar iyi dedi. 6 ay bir sene bu tedaviye devam edin dedi. eğer hala çocuğunuz olmazsa o zaman aşılama da ya da tüp bebek gibi yöntemler denersiniz dedi.
biz de fakültedeki profösörden randevu almak için tekrar uğraşacağız. ve şu anlık da çarşamba gününe yien özel bir hastanenin profesöründen randevu aldık. bakalım ne olacak sonu.
canım hakkınızda hayırlısı olsun..
spermler düşük diye ameliyat yapmayanı da yeni duyuyorum.
aklını karıştırmak istemem ama varikosel zaten ağrıdan çok sperm bozukluğu için ameliyat ediliyor..
özeldekiler ameliyat dediyse ille de burda ameliyat olucaksınız dememiştir ki..
varikoselin oluşumu damarın genişlemesi..
ve bu damar ilaçlarla daralmıyor..
bu yüzden ameliyat şart dendi hep bize..
bana göre de mantıklı olanı bu..
eşimde de ağrı yoktu..
ama canım işte bariz birşekilde varikosel bulamadı. ilk doktorda bulamamıştı zaten. durum iyice karıştı yani. bakalım çarşamba ne diyecekler. siz kaç yere gittiniz?ama burdan okuyorum da iyileşen az olmuş hakikaten. ameliyat edelim diyen doktor da sperm sayınız zaten az olduğu için düzelme de ona paralel fazla artmaz dedi. başarı yüzde 20 demişti. bu doktorda varikosel varsa bile çoz az derecede grade olabilir, o da ameliyat gerektirmez dedi. sizin kaçtı derecesi ve sperm sayı değeri nasıldı?
iyi geceler kizlar
tulin canim benim seni cok yipranmis gordum sen boyle degildin
galiba inis cikis oluyor ya sen bu aralar inistesin umudunu kaybetmek uzeremisin
bizim tulinimize bu hic yakismadi guclu olmak zorundayiz okis tatlim
bizim bebeklerde gelicek ne yapalim bizimki gec gelenlerden olsun gec olsunda guc olmasin
biraz daha sabir tulinim
allahim dualarini kabul etsin
anladım canım..
sizinki kesinleşmiş bir durum değil henüz..
bizimkinin derecesini bilmiyorum..
ameliyattan önce 12,800,000 di sayı..
hareket ve morfolojiyi hatırlamıyorum..
1 sene sonra düzeldi.. mlde 40 milyon oldu..
morfoloji %6 oldu..
harekette iyiydi..
şimdi ise 7 milyon %0 morfoloji..
düzelme oldu ama yine bozuldu işte..
hakkınızda hayırlısı olsun canım..
aklınıza ne yatarsa onu yapın siz yine..
hakkınızda hayırlısı nasılsa öğle olsun canım...biz de bugün 3.doktorumuza gittik. 5 yapacağız galiba bu doktor sayısını. fakülteye gitttik. asistan bir doktor muayene etti. ama güzel ilgilendi. gözle görülür fazla birşey yok dedi. var denebilirse 1.derece o da ameliyat gereksiz dedi. ağrı şikayetiniz var mı dedi, biz yok dedik. tek sperm sayımız düşük. ondan önce gittiğimiz doktorlarım sprem analizlerini ve dopller sonuçlarını gösterdik. biri ameliyat dedi diğeri birşey yok dedi, dedik. biz klinik olarak sadece çocuk sahibi olmada problem çekenleleri yani ağrı, sızı gibi şikayet olmayanaları prensip olarak ameliyat önermiyoruz dedi. çünkü ameliyatın hiçbir garantisi yok dedi. sperm sayısı 3 milyonsa en fazla 3milyon 300bin olabilir diyerim dedi. fayda gören var ama hiç fayda görmeyen de çok var dedi. diğer doktorlar(ikisi de özel bir hastaneydi)ekonomik çıkar gözeterek ameliyat demiş olabilir dedi. kullandığımız iğneleri sorduk. pregnyl, menagon ve sustanon. bu ilaçlar iyi dedi. 6 ay bir sene bu tedaviye devam edin dedi. eğer hala çocuğunuz olmazsa o zaman aşılama da ya da tüp bebek gibi yöntemler denersiniz dedi.
biz de fakültedeki profösörden randevu almak için tekrar uğraşacağız. ve şu anlık da çarşamba gününe yien özel bir hastanenin profesöründen randevu aldık. bakalım ne olacak sonu.
anlıyorum bitanem:teselli:Şenizdoğru fadiğim..
düşe kalka gidiyoruz işte..
Allah bize dayanma gücü versin.. sabır versin..
hamileler için seviniyorum ama hemen aklıma kendi durumumuz geliyor..
ve sonunu bilmediğimiz bir halin içindeyiz..
ne zaman diye diye sorup duruyorum..
kiracı oğlunu bırakıcakmış bugün için doktora gittim sabahtan eşim yarın Tülin evde yok dedi..
iyi ki öyle dedin çocuk bakacak halim yok şimdi dedim..
neden sen böyle demezdin bizim olmuyor diye mi diyosun dedi..
eşimi de üzmek istemiyorum ama içim acıyo..
gözlerimdeki yaş kendiliğinden akıyor dünden beri.. Şeniz
amin yeterim..
hepimiz bunu bekliyoruz çok istiyoruz..
bazen böyle anlarımız oluyor işte..
kendimi toparlamam lazım.. Şeniz
Şeniz
günaydın canım....günaydın kızlar
burayı azıcık hüzün kaplamış
iyi olmuş rahatlamışsınızdır...
NESRİN nirdeee?
nöbetler bitti sanursam
:gitme::gitme:
:teytey::teyteymalatya iki yoldur malatya iki yoldur
biri sağ biri soldur biri sağ biri soldur
şu gelen güzellerin
hepisi aynı boydur hepisi aynı boydur:teytey::teytey::teytey:
kırmızılar 15 gün sonunda teşrif ettiiiiii:sm_cool:delikafaduldenhihoyyyt:dance: