- 15 Şubat 2015
- 13.343
- 47.039
- 798
- Konu Sahibi gunescicegi
-
Yüzsüz! Kendi parasi olinca kiymetli tabi. Sizinki kaymakli bal gibi yemis ama tatli tatliBu saflardan birisi benim eski eş. Arkadasi param yok, cocugu sunnet yaptiramiyorum diye diye sunnet parasini (ozel hastane, 4 sene oncesinin 1000tlsi) benimkine kitledi, ustune bide sunnet hediyesi altin taktik, ayni ay cocuga dogum gunu partisi yaptilar birkac tane oyuncak hediye goturduk. Hemen Ardindan bu arkadas A101 indiriminden karisina 3 cift crocs terlik aldi. Yetmedi birkac ay sonra arabasini satip model yukseltti. Sonra cocukla tatile gidecegiz ama lastikler uygun degil deyip benimkine kredi cektirip, lastikleri yeniletti. Kafasina estikce kredi taksitlerini yolladi. Sonra kendi isini yapmaya basladi, aylik kazanci 60.000tl falandi. Gel zaman git zaman benim dogumumdan sonra bize acil para lazim oldu. 3000tl borc verdi. Bizde arabamizi ilana koyduk, satilinca odeyecegiz diyerek aldik borcu zaten. Araba satilana kadar(2ay) para icin bizi yedi bitirdi. Dogumumda bir çöp bile getirmedi ustek.
Boyle insanlarin bahanesi bitmezBi kismini ödemis sadece. Dogum olali (3ay) hic ödeme yapmamis. Bi kac kisiye daha borclandigindan e tabi bide bebek masrafi ödeyememsini anlayabiliyorum, benim zoruma giden yalan söylemesi. Borc alip altin almak bana dogru gelmedi.
Bence kadının borctan haberi yok, adam iddaa kumar filn oynuyor, paraları aldı oralara, yatırdı.
Bence gidin ve borcu isteyin laf arasında.
Muhtemelen kadının haberi yok durumdan.
bende öyle tahmin ettim zaten o yüzden yazdim "hayirli olsun durumunuz düzeldi" mi diye sonra kiz dedi benim birikmisim var ve kocam da ekledi dedi.
Haberi olan kisi ya durumu engellerdi, yada "ben biriktirdim" derdi. Kocasini karistirmazdi cünkü böyle ifsalamis oldu (istemeyerek)
Verdiğniz miktar ne kadar?Hayirli aksamlar herkese, okuyan herkes fikrini yazarsa cok sevinirim
Esimin bir arkadasi var. Kendisi bizden bir ay sonra evlendi.
Dügünden bi kac ay önce kizla tanistim. Hep beraber güzel zamanlar gecirdik.
Ama dügünümüze geldiklerini inanin dügün Kamerasini izledikten sonra farkettim. Hic yanimiza gelip bi hayirli olsun demediler.
Onlarin dügününde biz sagdiclik yaptik. Inanin cok kosturduk. Olsun dedik arkadasiz.
Onlarin evine gittik güzel bir Hediye aldim.
Sonra biz haliyle onlarin gelmesini bekledik.
Gelmediler. Bu sefer aradik davet ettik yine gelmediler.
Esim arkadasina sordu niye gelmiyorsunuz diye "durumumuz cok kötü Ev hediyesi almadan olmaz hersey de cok pahali biliyorsun" demis. Esim demis hediye falan beklemiyoruz, siz gelin. Ama hala gelmediler
Sonra Arkadas bizden borc para istedi. Icralik oldugunu söyledi, eger borcunu ödemezse eve haciz gelecegini söyledi.
Esim biriktirdigimiz parayi gönderdi. Bu cok zoruma gidiyor
Bir gün sonra ne göreyim. Kiz whatsapp duruma "Canim Kocam iyiki varsin" yazarak Kutunun icinde olan bir Bilezik resim atmis.
Kiza "hayirli olsun, durumunuz düzeldi mi? " diye yazdim. kiz demezmi birikmis param vardi gerisini esim tamamladi. Sonra duyduk ki 2-3 kisiden de borc almis kocasi.
Simdi Kiz dogum yapti.
Arkadasda bizim gelmedigimizi ve gücendigini ortak bi arkadasa söylemis.
Gitmeyi pek canim istemiyor, esim ikilemde.
Siz olsaniz gidermiydiniz?
Evet dogru unutmus olabilir.Haberi var kadının sizi engellemeyi unutmuş bazen gözden kaçarsize saf taklidi yapıyor ki utanıp sıkılıp kadına bileziğini bozdur diyemeyin diye dolandırıcılar bunu çok yapar bi bakarsın en mağdur en saf en iyi kendileri olur, ama arkandan ‘haha salağa bak’ diye gülerler
Evet dogru unutmus olabilir.
Eminim cok gülmüslerdir ya
Aynen, hele borcla alinmis bilezigi whatsapp e de atmazdim benBoyle insanlarin bahanesi bitmezyani ben olsam kolumdaki bilezigi satip borcumh oderdim, bunlar bilezik icin birc aliyor..
Baya saf misin yoksa saf numarasi mi yapiyorsunherif sizi dolandirmis yalan soylemis sizin yaninza bile gelmemis dugunde daha gidelim mi diyorsun git git birde ceyrek gotur hatta, ha o da yetmez diyorsan 5 i bi yerde al git
Aynen biz iyi niyetimizin kurbani olduk. Tecrübe oldu bize bidahakine daha dikkatli olucagizAma unutmayın ki dolandırılmak suç değil ayıp değil dolandıran şerefsiz ahlaksız adi
Mundar olmus o para zaten nefret ederim az az veerilen paradan.. yaw sen taksit taksit mi aldin ki oyle oduyorsunAynen, hele borcla alinmis bilezigi whatsapp e de atmazdim ben
Yok kesinlikle gitmeyecegim de insallah kalan borcu öderler
Benimkinin saflığı yuzunden oldu. O zaman evlenme arefesindeydik. Paramiz yoktu, kredi cekip esya almaya baslamisti. Dedim ki cocugun bezi mamasi olmaz alirsin, bu kadari gercekten cok fazla. Gercekten dostun olan insan evlenme hazirligi icindeyken bu kadar sey istemez, seni düşünür. Yok oyle biri degil, yok Allah rizasi icin bir ton sey soyledi bana. Sonuc bu. Ustelik sizinki gibi cocukluk arkadasiydi.Yüzsüz! Kendi parasi olinca kiymetli tabi. Sizinki kaymakli bal gibi yemis ama tatli tatli
Ben olsam arkadaşlarıma söylerdim benden borç alıp bilezik yapıyor diye. Yarın bir gün altın yükselince satacak size aynı TL parayı verip üstünü kendisi yiyecek. Bu kadar saf olmayın. Kaç dolar yada Gr altın alınıyorsa o kadar değerde dönüşünü isteyin. Bu ne ya böyle. Enayi yerine koymuşlarHayirli aksamlar herkese, okuyan herkes fikrini yazarsa cok sevinirim
Ama dügünümüze geldiklerini inanin dügün Kamerasini izledikten sonra farkettim. Hic yanimiza gelip bi hayirli olsun demediler.
Onlarin dügününde biz sagdiclik yaptik. Inanin cok kosturduk. Olsun dedik arkadasiz.
Esim arkadasina sordu niye gelmiyorsunuz diye "durumumuz cok kötü Ev hediyesi almadan olmaz hersey de cok pahali biliyorsun" demis. Esim demis hediye falan beklemiyoruz, siz gelin. Ama hala gelmediler
Sonra Arkadas bizden borc para istedi. Icralik oldugunu söyledi, eger borcunu ödemezse eve haciz gelecegini söyledi.
Bir gün sonra ne göreyim. Kiz whatsapp duruma "Canim Kocam iyiki varsin" yazarak Kutunun icinde olan bir Bilezik resim atmis.
Kiza "hayirli olsun, durumunuz düzeldi mi? " diye yazdim. kiz demezmi birikmis param vardi gerisini esim tamamladi. Sonra duyduk ki 2-3 kisiden de borc almis kocasi.
Simdi Kiz dogum yapti.
Borcu ödedi mi önemli olan o. Ben olsam gitmezdimHayirli aksamlar herkese, okuyan herkes fikrini yazarsa cok sevinirim
Simdi Kiz dogum yapti.
Borçlar eşinizin ve borç alanda muhtemel eşiniz..Hayirli aksamlar herkese, okuyan herkes fikrini yazarsa cok sevinirim
Simdi Kiz dogum yapti.
Hiç aklıma gelmedi hee. İnşallah öyle bir durum yoktur ama öyle olsa neden durumumuz kötü,hediye alamıyoruz falan diye konuşsunlar?Borçlar eşinizin ve borç alanda muhtemel eşiniz..
Ha yok. Icraligim dedigine ben sahitim. Bunla ilgili bi kac mesaj da gördüm ve borcun bi kismi ödedi.Borçlar eşinizin ve borç alanda muhtemel eşiniz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?