Yeme bizi e mi ?Benim oturduğum yerdeki güvercinler çok nazik :))) Yiyecek birşey koyuyorum plastik tabakla, gelip yiyolar bir tabağa da su koyuyorum onu da içiyolar. Kesinlikle pisletmedikleri gibi tabaklar boşalınca balkon kapısına gagalarıyla yaklaştırıp üst üste koyup bırakıyolar :))))))
Ne alaka anlamadım? Konu kalmadı da güvercinle mi yiyecem sizi? Bu güvercinler böyle ne yapabilirim yani? Not mu bırakayım pisletin ortalığı diye?Yeme bizi e mi ?
Neden kızdınız anlamadım? Cidden güvercinler boş tabakları üst üste mi bırakıyor, şaka yaptınız diye ben de şaka yapmak istemiştim.Ne alaka anlamadım? Konu kalmadı da güvercinle mi yiyecem sizi? Bu güvercinler böyle ne yapabilirim yani? Not mu bırakayım pisletin ortalığı diye?
Üslubunuzla alakalı olmasın sakın? Güvercinler sizin sandığınızdan çok daha akıllı hayvanlar. Güvercinler çalı çırpıyla yuva yapıyor bilmem farkında mısınız? plastik incecik tabağın ağırlığı küçük bir çalı parçasından bile daha hafif yani gagalarıyla onu alıp üstüne koyuyorlar. Bu tabaklar ayrıca 1-2 mm kalınlığında. Bana gelen güvercinler bunu yapıyor yapacak bir şey yok. İyi ki varlar ve beni iyi ki bu şekilde gülümsetiyorlar.Neden kızdınız anlamadım? Cidden güvercinler boş tabakları üst üste mi bırakıyor, şaka yaptınız diye ben de şaka yapmak istemiştim.
Benim oturduğum yerdeki güvercinler çok nazik :))) Yiyecek birşey koyuyorum plastik tabakla, gelip yiyolar bir tabağa da su koyuyorum onu da içiyolar. Kesinlikle pisletmedikleri gibi tabaklar boşalınca balkon kapısına gagalarıyla yaklaştırıp üst üste koyup bırakıyolar :))))))
Güvercinleri anlamışsın, şu naçizane insanoğlunu anlamamışsın. Güvercinlerini yargılamadım ki. Ne kadar akıllılar. Çok şirinler. Uslup dediğin,. sadece şaşkınlık belirten sözcüklerdi. Bu güvercinler bu kadar akıllı mı gerçekten, şaşırdım. Bende bütün hayvanları seviyorum. Balkonuma güvercin konsa havalara uçarım sevinçten. Bir defasında balkondaki küpümün içine yavrulamıştı. Yavrularını uçurana kadar çıkmadım balkona, ürkmesinler diye. Balkonumu onlara tahsiz etmiştim.Üslubunuzla alakalı olmasın sakın? Güvercinler sizin sandığınızdan çok daha akıllı hayvanlar. Güvercinler çalı çırpıyla yuva yapıyor bilmem farkında mısınız? plastik incecik tabağın ağırlığı küçük bir çalı parçasından bile daha hafif yani gagalarıyla onu alıp üstüne koyuyorlar. Bu tabaklar ayrıca 1-2 mm kalınlığında. Bana gelen güvercinler bunu yapıyor yapacak bir şey yok. İyi ki varlar ve beni iyi ki bu şekilde gülümsetiyorlar.
Peki çok merak ettim o canlı kalan tek yavruyu ne yaptınız ?gerçekten acı bir durum.Balkonunuzu her gün yıkarsanız, gelmezler. Benim de kaç sene iki balkonumda da yuva yapıyorlardı. Alışmışlardı. Benim de bebeğim var o zaman. Artık balkonları onlara bırakmıştım. Seviyordum. Kıyamıyordum. Her sene gelir yerleşirlerdi.
Ön balkonumdaki kuş yuvasını bıraktı gelmedi bir müddet. Ben de merak ettim. Yavrulara baktım. Meğerse yavrular ölmüş, üstü kurtlanmış.
Burnumu tutup temizlerken, o ölü yavrularım altından bir tanesi birden öttü. Kafasını uzattı. Çok feci bir manzaraydı.
Balkon zaten pislik içinde. O zamandan sonra bir daha yuva yapmalarına izin vermedim. Onlar gelip çalı çırpı koydukça, ben attım. Böylece yuva yapmadılar.
Evet, hayvan sevgisi güzel, ama adı üstünde hayvan. Siz önlemini almadıkça pisletir yani. Sizin balkonu da, alt balkonu da. Parkta bahçede pisletse sıkıntı olmaz ama evde oluyor. boşuna cefasını çekmeyin. Sizin balkon olmazsa, illa ki başka yer bulacak. Kuşun açıkta kalacak hali Yok. Boşuna cefasını çekmeyin. Komşunuza da çektirmeyin.
Bilmiyorum çamaşır asıyor mu balkonuna ama o kadar kuş varken, asamaz kuş pisliğinden.
Balkonu Telle kapatabilirsiniz. Yuva varsa, onların yumurtadan çıkıp uçmasını bekleyin ve ardından yuvayı atın. Bir daha da kurmalarına izin vermeyin.
Her gün yıkayın balkonu. Bir müddet sonra alışıp gelmiyorlar. İsterseniz balkona değil, camın önüne iki kap koyun, oradan yesinler.
Korkumdan bıraktım yuvayı yine balkonda, üzerinden rahat 7 yıl geçmiştir ama hala gözümün önünde.Peki çok merak ettim o canlı kalan tek yavruyu ne yaptınız ?gerçekten acı bir durum.