Güvercinler ve Komşum

Dagkekigi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2017
591
511
Arkadaşlar merhaba. Sizden canımı sıkan bir konuda yardım istiyorum. Kiradayım en üst katta tek başıma oturuyorum. Öğretmenim yani evden sabah 8.30 gibi çıkıyorum kurs verdiğim için de 6 gibi geliyorum haftasonu için de direkt cumadan ailemin yanına gidip pazartesi dönüyorum. Tüm bunları evde fazla durmadığımı açıklayabilmek için anlattım. Balkonlara çok fazla güvercin geliyor ben ilk taşındığım zaman temizledim ama sonra başa çıkamayacağımı anladım ve bıraktım hatta güvercinler yuva yapmış yavrular yumurtadan çıkınca yuvayı kaldırdım ama tekrar yaptılar. Ben de balkonu bile açmıyorum artık. Bir defasında giriş kattaki kadın kuşların benim balkonlardan onun balkonuna pislediğini çok rahatsız olduklarını söyledi. Ben durumu anlattım o da ev sahibine söyleyecekti söylemiş sanırım ama onlar da umursamamış.
Bugün yine beni apartmanda durdurdu ve çok rahatsız olduğunu zabıtaya filan haber vereceğini söyledi. Yani asla pis bir insan değilim ama evde olmadığım için takip edemiyorum ve çare de bulamadım. Sormak istediğim burada benim bir suçum var mı? Varsa ben bu kuşları uzak tutmak için ne yapabilirim?

Ev sahibine söyleyin parçalı cam yaptırıp kapattırsın balkonu..

zabıta balkonunuza konan güvercine hiç bi şey yapamaz. sizin elinizde olan bişey değil. ama önlemek için bişeyler yapabilirsiniz. eskiden cd asarlardı.

suçun yuva yapılan kuşun yuvasını bozmak
ben cesaret edemezdim valla yazık günah

Ay gerçek mi bu ya çok tatlı

Merhametsiz insana zerre tahammül edemiyorum ya
Önceden bizim evede çok gelirdi ama kedilerim terasa çıkmaya alisinca hiç kuş kalmadı ki üzülüyorum arasıra buğday bulgur fln koyuyordum çünkü
Ne olmuş pislemişse çok rahatsız olan kendi çözümünü bulur alsin eline fırça su temizleyiversin kuşları kovala kedileri köpekleri topla barinaga götür bu hayvanlar nerede yasayacak ?
Zabita hiç birsey yapmaz hatta vicdansizliktan komsunuza ceza yazsa yağlarım erir

Ay gerçek mi bu ya çok tatlı
Evet üstleik öyle güzel bi duyguki anlatamam. Hani sanki evi dağınık bırakıp bir yere gitmişimde gelince sihirli bir el toplamış ne yiyecek koyarsam koyayım kırıntısı olmuyor balkonda geçtim pisletmelerini. En keyifli taraflardan biri de ben balkona çıkıp ortalığı hem pırıl pırıl yıkadığım gibi bulunca ve o tabaklar kapıya taşınıp üst üste konulmuş bulunca bendeki kocaman gülümse oluyo. Sanki onların da benim bu memnuniyetimi izliyorlarmış gibi hissediyorum.

Mesela balkona bir süre birşey koymasam kesinlikle gelmiyolar böyle de ince ruhlular

Güvercinden insan rahatsız olur mu ya...Bereket getirir derler bizde.Yazık günah bizim de evimizin balkonuna yıllarca yuva yaptılar hiç de ellemedik.Hiçbir zararını da görmedik.Bazı insanlar fazla takıntılı ve vicdan yoksunu ne yazık ki.

Komsun guvercine bez bağlasin ..uçan kusa sen ne yapabilirsin en fazla balkon kapatirilir ama keske yuvasını bozmasaydin yazin benim camim onundeki mandal sepetine yuva yapmislardi kiyamadim gidip yeni sepet yeni mandal almıştim tum yaz camasiri evde kuruttum yuva bozmayayim diye ...

Tel geçirin balkona, bizim sitede birkaç ev öyle. Balkonu kullanmıyorlar sanırım, cam balkon misali tel örgü geçirmişler.

Benim 2balkonuma da yuva yaptilar ellemedim ellemedim..ama bebegim var ve evim kucuk balkon kullanamamak cok zor oldu. Camasir asamiyorsun birsey cirpacak olsan cirpamiyorsun. Bir de yerlerde heryerde kustuyu falan geziyo. Kizim da emekliyor ve ne bulsa agzina atiyor falan..Bazen mutfaga bile giriyorlardi..yani biraz yildim acikcasi.. 1yila yakin ellemedim ama kuslari. Yuva yaptilar 3jenerasyon yavrular cikti. Kuslar buyudu uctu gitri derken tekrar kuluckaya oturmus bi kus daha buldum sonra tekrar.. en sonunda balkonda artik 11 kus birlikte yasarlarken baktim hepsi ucabiliyor... ucurdum cam balkondu bir de benimki azicik araliyordum ordan gelmisler dusunun.. kuslar ucunca cami kapattim . 2 3gun kenarda gelip oturdular giremediler iceri uzuldum ama ..uzul uzul ben uzuluncek hale gelmstim..
Balkonun halini gormeyin. Esim kizdi bana,sen yikar misjn dedigimde. Mecbur ben giristim. Koca koca bok daglari kaldrdim yerden. 2 3kova su dokup bekletmistim 1 2gun.. onlarin kalkacagi yoktu yoksa. Sonra yere yapismis kusyuvasi eskisi coplere anca ulasabildim. Gozukmuyorlardi kusboklarindan.. o copleri alirken icim acidi. Allahim affet dedim kusyuvasi bozuyor gibi hissettim kendimi ama,artik yuvaligi kalmamisti. Kuslar ucmustu ve ustu pislikle kaplanmisti. Kaldirdim altindan 2kucuk yumurta cikti eskimis asagida kalmis yazik kus bulamamis yada ustune oturamamis heralde..uzuldum. derken dustu tek yumurta uff bir koku iyy nasil pis koktu. Bozulmus yumurtalar iste.. cope attim..O balkonu toplamda 4 5 gunde ancak temizl3yebildim. Deterjanlar yumusaticilarla falan yikadim 2kere de. Cunku baya pis kokuyordu..
Sonra salon balkonuna her esyami yigmistim ki oraya da kus gelmis yuva yapip oturmus.. bi baktim sonra 2kucuk sarikafa yavru bekliyor. Haydiii ordaki kuslarin da ucmasini bekle...
Bir gun baktim kuslar ucmus hah dedim buraya da girisiym. Ama herrrsey hersey kus pisligi olmus. Yorgan hurcum vardi 2 tane,utu masasi,3 tane bavul,kpss kitaplarim,giymedigim giysilerimi koymustum falan..hersey mahvolmus.. derken bi de ne goruyum bi de balkonda kus ölmus. Hic de kokmuyo koku moku duymadim. O an sinirden mi uzuntuden mi agladim napcam ben diye.. annem bizdeydi o gun tamam ben alir atarim dedi annem ilglendi kusla ..
bosalttik balkonu esyalark yika mika uf bi ton is. Balkonun yikanmasini bu sefer esime yiktim. Ama onden kabasini aldim gene..
Ya cok zor kus isi vallahi ben simdi iki balkonun da camini hic acmyorum artik. Cd md de islemedi bizimkilere . Simdiki kuslar hic biseyden korkmuyor ki. Benden de korkmuyorlardi girip ciksam.. ha ama su var kendiliklerinden geldiler de degiller. Ben hep ekmekti bulgurdu pirincti pilavdi cips biskuvi eskisiydi balkonun onune koyuyordum..onu da biraktim artik..
Ama sunu da diyeyim hic de sevmem oyle kustan vs rahatsiz olani. Yani ben bebekli halimle 1yil idare etmissem bence komsu hic bisey dememeli..

Bizim eve de güvercinler gelmiyor , gelsin diye cam önüne balkona buğday ve fıstık koyuyorum.Sizin güvercinler bana gelse keşke.Hayvan düşmanı insana hayvanın her şeyi batar.Pisletse de temizlenir sanki ne var abartacak bu kadar? Balkon yıkamıyoruz normalde sanki.

Ben kuslara bulgur koyuyorum gelsin yesinler diye. Birkez yuva da yaptilar. Hatta panjurumun ustunde de baska bir yuva var, haftasonu bile yürüme seslerine erkenden uyaniyorum.

Agaclari kesip her yeri beton yığınına cevirdik bu hayvanlar nereye yuva yapip, yasayacak, nasil yiyecek bulacak?

Lutfen mudahele etmeyin bu dunya sadece insanogluna ait değil. Elimden bir cozum gelmiyor diyin.
Zabita hayvana ceza kesecek değil

Çoğu insandan ince ruhlu olduğu kesin ben okurken bile minik bir gülümseme ile okudum yaşamak daha güzeldir eminim

Çoğu insandan ince ruhlu olduğu kesin ben okurken bile minik bir gülümseme ile okudum yaşamak daha güzeldir eminim
Kesinlikle Onlarla ilgili içimi burkan tek anım var o da grip salgınına yakalndığımda yatak döşek yatmıştım, ayağa kalktığımda gözüm kararıyodu yani kendime bakacak mecalim yoktu. Sanırım etrafta yiyecek birşey bulamamışlar ve aç kalmışlar, ben sürüne sürüne mutfağa gitmiştim su için bir baktım camın kenarından içeriyi gözetliyorlar ki hayatta yapmazlar.

O an nasıl üzüldüm anlatamam, demek ki o kadar acıkmışlar ki bana kendilerini hatırlatırlarsa yiyecek koyacağımı biliyolar. Hemen birşeyler bıraktım, ekmekleri ıslattım falan. O gün çok üzülmüştüm ama bana güvenmeleri de hoşuma gitmedi değil :))) Annem çok titizdir benim, bana geldiğinde elimde o plastik tabakları görmüştü balkona giderken sordu o ne diye. Anlatınca aaa çok pislik olur balkonda baş edemezsin falan dedi :)) Benimkiler öyle değil gözlerinle gör tüm aşamaları dedim ve izledi. Kapıdan oldukça uzağa tabakları koyduğumu vs.

Hava karardığında ne olursa olsun asla gelmezler neden bilmem. Ben boşları almaya giderken annemi çağırdım gör benim nazik güvercinlerimi diye. Annemin ağzı açık kaldı o tabaklar üst üste kapıya gelmiş, yerlerde kırıntı dahi yok ve tertemiz :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…