Benim 2balkonuma da yuva yaptilar ellemedim ellemedim..ama bebegim var ve evim kucuk balkon kullanamamak cok zor oldu. Camasir asamiyorsun birsey cirpacak olsan cirpamiyorsun. Bir de yerlerde heryerde kustuyu falan geziyo. Kizim da emekliyor ve ne bulsa agzina atiyor falan..Bazen mutfaga bile giriyorlardi..yani biraz yildim acikcasi.. 1yila yakin ellemedim ama kuslari. Yuva yaptilar 3jenerasyon yavrular cikti. Kuslar buyudu uctu gitri derken tekrar kuluckaya oturmus bi kus daha buldum sonra tekrar.. en sonunda balkonda artik 11 kus birlikte yasarlarken baktim hepsi ucabiliyor... ucurdum cam balkondu bir de benimki azicik araliyordum ordan gelmisler dusunun.. kuslar ucunca cami kapattim . 2 3gun kenarda gelip oturdular giremediler iceri uzuldum ama ..uzul uzul ben uzuluncek hale gelmstim..
Balkonun halini gormeyin. Esim kizdi bana,sen yikar misjn dedigimde. Mecbur ben giristim. Koca koca bok daglari kaldrdim yerden. 2 3kova su dokup bekletmistim 1 2gun.. onlarin kalkacagi yoktu yoksa. Sonra yere yapismis kusyuvasi eskisi coplere anca ulasabildim. Gozukmuyorlardi kusboklarindan.. o copleri alirken icim acidi. Allahim affet dedim kusyuvasi bozuyor gibi hissettim kendimi ama,artik yuvaligi kalmamisti. Kuslar ucmustu ve ustu pislikle kaplanmisti. Kaldirdim altindan 2kucuk yumurta cikti eskimis asagida kalmis yazik kus bulamamis yada ustune oturamamis heralde..uzuldum. derken dustu tek yumurta uff bir koku iyy nasil pis koktu. Bozulmus yumurtalar iste.. cope attim..O balkonu toplamda 4 5 gunde ancak temizl3yebildim. Deterjanlar yumusaticilarla falan yikadim 2kere de. Cunku baya pis kokuyordu..
Sonra salon balkonuna her esyami yigmistim ki oraya da kus gelmis yuva yapip oturmus.. bi baktim sonra 2kucuk sarikafa yavru bekliyor. Haydiii ordaki kuslarin da ucmasini bekle...
Bir gun baktim kuslar ucmus hah dedim buraya da girisiym. Ama herrrsey hersey kus pisligi olmus. Yorgan hurcum vardi 2 tane,utu masasi,3 tane bavul,kpss kitaplarim,giymedigim giysilerimi koymustum falan..hersey mahvolmus.. derken bi de ne goruyum bi de balkonda kus ölmus. Hic de kokmuyo koku moku duymadim. O an sinirden mi uzuntuden mi agladim napcam ben diye.. annem bizdeydi o gun tamam ben alir atarim dedi annem ilglendi kusla
..
bosalttik balkonu esyalark yika mika uf bi ton is. Balkonun yikanmasini bu sefer esime yiktim. Ama onden kabasini aldim gene..
Ya cok zor kus isi vallahi ben simdi iki balkonun da camini hic acmyorum artik. Cd md de islemedi bizimkilere . Simdiki kuslar hic biseyden korkmuyor ki. Benden de korkmuyorlardi girip ciksam.. ha ama su var kendiliklerinden geldiler de degiller. Ben hep ekmekti bulgurdu pirincti pilavdi cips biskuvi eskisiydi balkonun onune koyuyordum..onu da biraktim artik..
Ama sunu da diyeyim hic de sevmem oyle kustan vs rahatsiz olani. Yani ben bebekli halimle 1yil idare etmissem bence komsu hic bisey dememeli..