konuyu açtığın iyi olmuş canım bende geçen yıl güveç aldım daha siftah yapmadım...heralde kullanmadan önce kızdırıp yağlamak gerekiyordu öyle yazıyordu içinde onu bile yapmadım kızdırıp mı yağlıcaktık acba bilgisi olna arkasaşlr cevaplarlarsa sevinirim bende:26:
canım ben yaptığım işlemi anlatayım,
aldığım güveç 4 kişilik içi isli yani yakılmış güveçti
porselen yüzeyi gibi parlak falan değil(bu arada yüzeyi porselen gibi parlak ve kaygan olan güveçlere sırlı deniyormuş)
ilk olarak nette biraz araştırdım,yağlamaktansa sütle kaynatmayı tercih ettim ,yarım su bardağı süt bir su bardağı da suyu koydum güvece 7..8 dk kaynattım sonrada deterjanla yıkadım iyide etmişim evi kokutmadım:)
sonra yarım soğanı yemeklik doğradım ,güvecin içinde az yağla kavurdum 2 patates soydum
yuvarlak doğrayıp tuzladım kavrulan soğanların üzerine ekleyip az da suyla bıraktım pişmeye(yemek toprak ,is, kokar da yenmez diye az malzeme kullandım)
en küçük ocakta ,orta ateşte 10 ila 15 dk da pişti,çocuklara tattırayım dedim(çok hassaslar koku olursa hayatta yemezler diye test etmelerini istedim)
sonuç olarak ,hepsini yediler:0 hatta daha yokmu dediler, kahvaltı yapalı da bir saat olmuştu
eh dedim ben bu işi kıvırdım ,akşam içinde tavuklu patates yapiim dedim,pek bir özendim, bir güzel hazırladım,fakat suyunu az koymuşum dibi tuttu bazı yerleri yanmıştı resmen

eşim: olsun daha güzel olmuş dedi ve yedi bende beğendim,ama yanmasaydı daha güzel olurdu, bu arada güvecede bişi olmadı sapasağlam birdahakine yaprak sarma yapacağım:)
buda benim için bir tecrübe olmuş oldu birdahada ,nasıl olsa altı az yanıyor deyipte, kontrolü elden bırakmam