çok teşekkür ederim. sabah kalkıp eşimi kaldırma durumum sürekli olan bişey değil 3 haftada bir vardiyesi denk geldiğinde oluyor. bu yüzden düzenimiz de yok işte...o da başka bir can sıkıcı olay.Bursada setbaşındaki kütüphaneye gidin biraz dolu ama olsun
Eşiniz sabah kalksın kendi size güvenmesin siz hasta olsanız ya da başka şehre gitseniz ne olacak mecbur kalınca kalkacak
Gece çalışmak yine de zor olur ama insan ders çalışırken zaten her türlü ses çok rahatsız ediyor
Taşınmak çözüm değil ki bizim mahalle sessiz ama sitee çocuk parkı var orası ciyak ciyak benimki de dahil çocuk böyle bir şey
Yaşları 5 ila 2 arasında değişen 4 çocuk geçen tüm siteyi ayağa kaldırdı olay ne derseniz büyükler ortancanın bisikletine elini sürmüş bakın sadece dokunmuş o kadar gürültü oldu ki insanlar cama çıktı birine bir şey oldu diye
Çocuk sesi her yerde var ya gece çalışacaksınız ya da yol parası vs verip kütüphaneye gideceksiniz
Sınavda başarılar
tamam kesinlikle yapacağım bunu. teşekkürler"Sen buranın muhtarı mısın?" lafı boşa mı söylenmiş :) en azından bir akıl danışmış olursunuz, kaybedecek bir şeyiniz yok.. Şimdi seçim zamanı, muhtar kapı kapı dolaşıp millete seçmen kağıdı vs dağıtacak. O arada da uygun bir dille uyarsın, çok kişiden şikayet var devam ederse polis çağrılacak falan desin.
camlar zaten pimapen. ne gibi bişeyle kapatabilirim sizce fikir verin bana?Ve o sokağa bakmayan odada oturup ses gelebilecek yerleri kalın seylerle kapatin yazin biraz zor olcak ama mecburen
hem pencerelerden. hem de duvarlardan geliyo desem... evin dışında yalıtım var. bu yüzden çok iyi ısıtıyoruz. ama ses konusunda yalıtım faydasız kaldı. tek bir odada değil zaten sorun. ev dublex. üst kat lt kat her yer böyle.Kulak tıkaçları satılıyor eczanelerde. Baska çözümü yok malesef. Bir de ses tam olarak nereden geliyor? Bizim mesela pencere pimapenlerimizinden birinin alti deforme olmus çok ses ve soğuk geliyordu yaptirana kadar battaniye gibi şeylerle o kısmı kapattim büyük ölçüde etkiliydi. Bunu hem oda kapısına hem de pencerenize yapsaniz faydasi olabilir
çok teşekkür ederim. sabah kalkıp eşimi kaldırma durumum sürekli olan bişey değil 3 haftada bir vardiyesi denk geldiğinde oluyor. bu yüzden düzenimiz de yok işte...o da başka bir can sıkıcı olay.
tıpkı örneğinizdeki gibi o kadar luzumsuz ve anlamsız şeyler için atılıyor ki bu çığlıklar. kafayı yemek üzereyim. geçen bir üye burda başlık açmıştı. camımı kırıp çocuklar yaptı diye göstereceğim diyerek. şu an o psikolojiyi çok iyi anlıyorum ne yazık ki...
bu it kopuk istedği gibi gürültü yapsın diye taşınmak istemiyorum. kolay mı taşınma en az bikaç milyar gidiyor....
Ya siz bunu tamirci mi ilgilenir artik nalburlar mi bilmiyorum ama bu tur isler yapanlarla bi konusun gecici bi sey var midir sorun. Çünkü google a "geçici ses yalıtımı" yazdim boyalar filan bir sürü sey çıktı onlari bi araştırın belki faydali olabilirhem pencerelerden. hem de duvarlardan geliyo desem... evin dışında yalıtım var. bu yüzden çok iyi ısıtıyoruz. ama ses konusunda yalıtım faydasız kaldı. tek bir odada değil zaten sorun. ev dublex. üst kat lt kat her yer böyle.
bir de bir üye camları ses geçirmez yapın demiş. inanın ev benim olsa taksitle maksitle bişeyler yaparım ama kiracıyım.
eşim işten geliyor, gece yatana kadar balkonda bunları kovalayıp azarlıyor. ikimiz de illallah ettik yahu.
size özel mesajla semti yollarım. ama şunu açıklamak isterim, benim kolay adapte olabilen bir insanım.Bence bu gerekçe ile taşınmayın yüksek beklenti ile gittiğiniz yerde de gürültü olacak
Örneğin üst katınızda ben oturacağım benim oğlan koşturacak elinden bir şeyler düşürecek vs
Akşamın bu saatinde bisiklete boş iyot ortaokul çağındaki çocuklar onlar da gürültülü ama sokak sessiz ıssız
Geçen alt komşu ike konuştuk oğlan 8.30 da yatıyor dedim akşam 9 da matkap ile balkonun tavanını delip kornej taktılar
Yani gürültü her yerde siz ders çalışmazsanız bu kadar takmazsınız esasen
Oturduğunuz semti yazarsanız yakınında sessiz sakin bildiğim yer varsa orayı da yazayım hep kütüphane zor oluyor şimdi hava iyi sakin Cafe vs de olur en azından gürültüden uzaklaşayım diye motivasyonunuz artar
size özel mesajla semti yollarım. ama şunu açıklamak isterim, benim kolay adapte olabilen bir insanım.
olay şu ki üni. sınavına hazırlanırken son ses tv açık odada ders çalıştım. üniversite hayatımda 6 kişilik odalarda kaldım, 40 kişilik etütlerde ders çalıştım . kitabımı da okuyordum, sınavlarıma da çalışıyordum. orada da gürültü vardı? olmamasını düşünebiliyor musun? her yer genç kız, her yer muhabbet. fısıldaşmalar, etütde yemek yiyenler ambalaj sesleri şrak şrak terlik sesleri...binlerce dikkat dağıtıcı ses. ama hepsine alıştım ve çalışmayı başardım. bikaç haftda adapte olabildim. ama bu çocuk sesi. insan beyninin reddedemeyeceği tek ses.
araba sesine, inşaat sesine, her şeye duyarsızlaşabilrsiniz ama çığlığa ve çocuk sesine duyarsızlaşılmıyor. hayatta kalma içgüdülerimiz buna engel. "bir çocuk tehlikede" gibi hissediliyor ve adrenalin maksimumda oluyor bu sefer.
canım yapcak bişey yok yani sen dua et cocuklar kücük sana cvp vermemis annelerine desen cok rahatsızsan müstakile cık der cekilir kenara yapcak bisey yok yani her sokak öyle sitede oturmadıgımız süreve bunlar normal olmak zorunda sikaey etmeye hakkımız yok bizde cocukktuk yani aksam 11 de eve girerdik ooo ne oynadık tabi senin anlatıkların biraz farklı ama olsun cocuk onlar de gec bosver kapa kapını sıcak dicen mecbur klima al o zamansokaktan araba geçmediği için tüm mahalle tüm gün sokakta. yazı kışı akşamı sabahı hafta sonu hafta içi yok... çocuklar oyun oynamıyor sadece çığlık atıyor. kadınlar hem çocuklarına hem komsularına bağırıyorlar. azarlamadğm çocuk konuşmadığım ebeveyn kalmadı. şimdi bana kızacaksınız bunlar çocuk oynamasın mı ama bu oyun değil bir tam gün izledim ne yapıyorlar diye. sokağın başından sonuna koşturarak çığlık atıp annelerine bağırıyorlar. bu kadar....inanın denemediğim kalmadı. dinlemiyor,umursamıyorlar. suratları keçe gibi olmuş. küfretsen yarabbi şükür diyecekler. her yolu denedim.az ileride iki okul bahçesi bir de park var ama ısrarla benim sokağın başındalar.
2 ay sonra kpss var. artık cidden sessizliğe ihtiyacım var. ilçede kütüphane yok. bursanın merkez ilçesi güya. her gün 2 km gidip gelmeye bile razıydım ama kapatmışlar...kulaklık takıp konu çalışmaya çalışıyordm ama deneme çözerken müzik olmuyor. asla konsantre olamıyorum. bi yandan çalışıyorum özel ders veriyorum. vaktim kıymetli. eşim de vardiyalı çalışıyor sabah uyanmakta sıkıntı çekiyor her sabah onu kaldırmak durumundayım. kalkınca da bir daha uyuyamıyorum. bu yüzden geçlere kadar oturup çalışmak da mümkün olmuyor
ne olursunuz bana akıl verin. genelde çocukların gürültüsü olduğu için polise şikayet etmek de mantıksız geldi. ciddiye almayacaklar biliyorum. ama ne yapacağımı bilmiyorum
cidden az da olsa bir çözüme ulaşabilirsek çok sevinirim. çok haklsınız. bende yollar tükendi. hem çocukların hem ailelerin insan gibi davranacağını sanmıyorum...Onlar susmaz ama size çalışma ortamı çözümü bulmayı deneyelim cidden alışmış kudurmuştan beterdir ne anaları ne danaları susmaz gibi
kız keşke cevap verseler. bi kavga ederim de yüzleri olmaz bari. anlatıyorum güzelce. yapmayın etmeyin. muhabbetinizi evde edin, çocuklarınızı parka yollayın" diye. boş boş bakıyorlar suratıma. cevap da vermiyorlar. başta acaba memleketleri mi farklı dedim ama kendi aralarında konuşmalarını gayet net anlıyorum dil sorunu yok yani. "algı sorunu" var. oyun oynasalar huzursuz olmam ki kulaklarım alışır bi süre sonra... ciddiyim oyun değil bu,eziyet.hem sen sabahtan akşama kadar sadece çığlık atarak oynanan bir oyun biliyo musun? ben eğitimciyim, ben bilmiyorum vallahi...canım yapcak bişey yok yani sen dua et cocuklar kücük sana cvp vermemis annelerine desen cok rahatsızsan müstakile cık der cekilir kenara yapcak bisey yok yani her sokak öyle sitede oturmadıgımız süreve bunlar normal olmak zorunda sikaey etmeye hakkımız yok bizde cocukktuk yani aksam 11 de eve girerdik ooo ne oynadık tabi senin anlatıkların biraz farklı ama olsun cocuk onlar de gec bosver kapa kapını sıcak dicen mecbur klima al o zaman
simdi burda memleket versem kötü olucama ama anladım yanii cocukların tipi bile belli oyunları farklı anlıyorum seni ama o zaman semtinden tasınıcak baska cözüm göremedim benkız keşke cevap verseler. bi kavga ederim de yüzleri olmaz bari. anlatıyorum güzelce. yapmayın etmeyin. muhabbetinizi evde edin, çocuklarınızı parka yollayın" diye. boş boş bakıyorlar suratıma. cevap da vermiyorlar. başta acaba memleketleri mi farklı dedim ama kendi aralarında konuşmalarını gayet net anlıyorum dil sorunu yok yani. "algı sorunu" var. oyun oynasalar huzursuz olmam ki kulaklarım alışır bi süre sonra... ciddiyim oyun değil bu,eziyet.hem sen sabahtan akşama kadar sadece çığlık atarak oynanan bir oyun biliyo musun? ben eğitimciyim, ben bilmiyorum vallahi...
kesinlikle taşınma olacak zaten. burda ömür mü geçer. bezdim yeminle...simdi burda memleket versem kötü olucama ama anladım yanii cocukların tipi bile belli oyunları farklı anlıyorum seni ama o zaman semtinden tasınıcak baska cözüm göremedim ben
"Sen buranın muhtarı mısın?" lafı boşa mı söylenmiş :) en azından bir akıl danışmış olursunuz, kaybedecek bir şeyiniz yok.. Şimdi seçim zamanı, muhtar kapı kapı dolaşıp millete seçmen kağıdı vs dağıtacak. O arada da uygun bir dille uyarsın, çok kişiden şikayet var devam ederse polis çağrılacak falan desin.
mesafe olarak uzak değil minibüs ile 15 dakika ama hem annemlerin ev çok küçük. (evleri yapılıyor 1+1e taşındılar geçici süreliğine) hem de yol parası var gidiş geliş 10 tl tutuyor. her gün de bu parayı vermek istemiyordum. ama benim de aklımda olan bu. bikaç hafta daha bi bakayım,çözemezsem sorunumu mecburen gidip gelicem...Annennizin evi yok mu oraya gidip çalışsanız akşamlar eve dönerdiniz demeye yakın değil misiniz ?
mesafe olarak uzak değil minibüs ile 15 dakika ama hem annemlerin ev çok küçük. (evleri yapılıyor 1+1e taşındılar geçici süreliğine) hem de yol parası var gidiş geliş 10 tl tutuyor. her gün de bu parayı vermek istemiyordum. ama benim de aklımda olan bu. bikaç hafta daha bi bakayım,çözemezsem sorunumu mecburen gidip gelicem...
uff kader arkadaşım ya... aynısı burda da var. balkondan balkona fıstık atıyorlar birbirlerine. hayvanat bahçesi gibi kız... aklını çıldırırsınArkadaşım aynı bizim mahalleden bahsetmişsin. Çıkmaz sokak bizimkide, ne gürültüler oluyor anlatamam. Bizim mahallede balkondan balkona seslenme var bide..gece 2, sabah 8 farketmiyor. Hiç birini tanımıyorum ama hangi ses hangi evden geliyor onu biliyorum artıkbide geçen benide çağırıyorlar kapı oturmasına..duymamazlıktan geldim Kesin taşınacağız sinirlerim kaldırmıyor artık..
kesinlikle bişey demez. anlayışlı biridir. son hafta kalma olayını ben de düşündüm sanırım uygulayacapım da ama işte hiç biri kalıcı çözümler değil. şu sınavı kazanamazsam vebali bunların boynuna...Bunu yapmanız sizin hayrınıza olur gerçekten . son haftayı annenizin evinde kalıp sınava çalışsanız eşiniz anlayışla karşılar mı ?