- 14 Aralık 2011
- 1.712
- 1.703
uff hayat arkadaşım ya... aynısı burda da var. balkondan balkona fıstık atıyorlar birbirlerine. hayvanat bahçesi gibi kız... aklını çıldırırsın
iyi dileklerin için teşekkürler canım. simdi başka bir arkadaşla konuşuyorduk. benim önce bursa terminale ulaşmam 40 dk sürüyor. ordan setbaşı kütüphanesine geçmem gerekir. herhalde 1bçk saati bulur yol. dönüşü de var. yol parasını katmıyorum bile. ne yapsam bilemiyorum. kesinlikle üşenmek değil. bitirir o yol insanı her gün.Canim ben de bursaliyim unideyken ayni dert bende de vardi setbasindaki kutuphaneye giderdim yaz boyu her gun sana da tavsiye ederim usenme git her gun hem duzenli calismis olursun hem de gurultuden kurtulursun basarilar dilerim
kesinlikle bişey demez. anlayışlı biridir. son hafta kalma olayını ben de düşündüm sanırım uygulayacapım da ama işte hiç biri kalıcı çözümler değil. şu sınavı kazanamazsam vebali bunların boynuna...
Hangi semtte oturuyorsun canim belki sana daha yakin olani vardir simdi benim annem ucevlerde oturuyor oraya bile kutuphane acmislar gorunce cok sasirdim hem de sevindimiyi dileklerin için teşekkürler canım. simdi başka bir arkadaşla konuşuyorduk. benim önce bursa terminale ulaşmam 40 dk sürüyor. ordan setbaşı kütüphanesine geçmem gerekir. herhalde 1bçk saati bulur yol. dönüşü de var. yol parasını katmıyorum bile. ne yapsam bilemiyorum. kesinlikle üşenmek değil. bitirir o yol insanı her gün.
yok canım bursanın içi değil, merkez ilçe yazdım yanlış anlaşılmış. köy de değilim diye belirtmek istemiştim. terminale otobusle 30-40 dkda ulaşıyoruz yalovaya daha yakınız oyle diyim...Hangi semtte oturuyorsun canim belki sana daha yakin olani vardir simdi benim annem ucevlerde oturuyor oraya bile kutuphane acmislar gorunce cok sasirdim hem de sevindim
Hmm anladim canim kulak tikaci mi alsan acaba veya yakin bir yerlerde sessiz bir kafe falan var midir ki arastirsan bilemedim simdi ne yapmak lazim? Cok zor bir durum birebir yasadigim icin calisamamak cok beter birseyyok canım bursanın içi değil, merkez ilçe yazdım yanlış anlaşılmış. köy de değilim diye belirtmek istemiştim. terminale otobusle 30-40 dkda ulaşıyoruz yalovaya daha yakınız oyle diyim...
durumunuz çok zor ama halinize şükredin mi desem,ne desem bilemedim. Aynı dertten muzdaribim ama farklı bir şekilde evim müstakil,yan komşularımız ise 3 oğlu ile birlikte yaşayan bir anne,sabahın köründe kendi aralarındaki kavgayla başlar günümüz ama hafif tartışmadan bahsetmiyorum küfür kıyamet,hakaretler havada uçuşur haftada bir cam kapı mutlaka aşağı iner,sonra öğlene doğru bu üç oğlan hemen benim evimin köşesinde yuvalanmaya başlarlar onları gören bilimum mahalle serserisi ile birlikte bira sefaları arabadan açılan son ses roman havaları,kendi aralarında küfürleşmelerle beraber. Akşam yemeklerini yiyip tekrar köşe başına,bu sefer bira ve esrar partileri başlıyor gecenin 3'üne-4'üne kadar tabii bu arada sokaktan gelip geçen insanlara sataşıp yine ağza alınmayacak küfürler eşliğinde sokakta avaz avaz kavga ederek geçer hayatları. Hayattan hiçbir beklentisi olmayan,serseriliği marifet sayan insanlarla uğraşıyorum,ağzını açıp birşey diyemiyorsun kaybedecek hiçbirşeyi olmayan,heran kavgaya hazır tiplerle ben ve eşim mahalle ortasında bıçaklı kavgalara giremeyeceğimize göre sabredip bu evden ve bu mahalleden kurtulacağımız günün hayali ile yaşıyoruz siz yardım istemişsiniz kendi derdime çare bulamadım ama bu rezillikleri okursanız belki biraz daha katlanılır hale gelir sokaktaki çocuk çığlıkları ve ebeveyn sorumsuzluğu kolaylıklar diliyorum sizede bu arada kendime de tabiii bunlar sadece bu aile ile yaşadıklarımız yolum eskişehirden izmirin en berbat mahallelerinden birine düştü,sabaha karşı kapının önünden geçen her arabanın oldukça kuvvetli baslar eşliğinde roman havaları çala çala düğün salonu tarzında mahallede tur atmasını,etraftaki her komşunun ailesinden birinin hırsızlık,gasp,adam öldürme yada yaralamadan hapiste olduğu gerçeğini,güzide roman hanımlarının kapı önlerinde sıcak yaz günlerinde bağıra çağıra kapı muhabbetlerini sonrasında mahallede hemen hemen her gece sülalecek sokaklara dökülüp silahlı,bıçaklı en masumu bol küfürlü kavgalarını yazmamışım bile,teksasta yaşıyorum yapılan şikayetlerde polisin bile gelmeye tenezzül etmediği işten ayrılmam dolayısı ile bir süreliğine evdeyim,cam bile açmıyorum sokaktaki edepsizlikleri görmeyeyim diye,ooooffffff ne dertliymişim şikayet duvarına döndürmüşüm burayı nolur kusura bakmayın tekrar kolaylıklar diliyorum size
benimse kulaklarımda,bunları yazarken bile yan taraftaki ''ailenin'' bol küfürlü bağıra çağıra muhabbetiBeterin beteri var haline sukret dostum sarkisi cinliyor kulaklarimda
benimse kulaklarımda,bunları yazarken bile yan taraftaki ''ailenin'' bol küfürlü bağıra çağıra muhabbeti
Şoktayim resmen Allah sabır versin sizede esinizede...esinizede taktir ettim bü tarz insanlarla muhattap olmadığı için tartışmadigi için herşey beklenir öyle insanlardandurumunuz çok zor ama halinize şükredin mi desem,ne desem bilemedim. Aynı dertten muzdaribim ama farklı bir şekilde evim müstakil,yan komşularımız ise 3 oğlu ile birlikte yaşayan bir anne,sabahın köründe kendi aralarındaki kavgayla başlar günümüz ama hafif tartışmadan bahsetmiyorum küfür kıyamet,hakaretler havada uçuşur haftada bir cam kapı mutlaka aşağı iner,sonra öğlene doğru bu üç oğlan hemen benim evimin köşesinde yuvalanmaya başlarlar onları gören bilimum mahalle serserisi ile birlikte bira sefaları arabadan açılan son ses roman havaları,kendi aralarında küfürleşmelerle beraber. Akşam yemeklerini yiyip tekrar köşe başına,bu sefer bira ve esrar partileri başlıyor gecenin 3'üne-4'üne kadar tabii bu arada sokaktan gelip geçen insanlara sataşıp yine ağza alınmayacak küfürler eşliğinde sokakta avaz avaz kavga ederek geçer hayatları. Hayattan hiçbir beklentisi olmayan,serseriliği marifet sayan insanlarla uğraşıyorum,ağzını açıp birşey diyemiyorsun kaybedecek hiçbirşeyi olmayan,heran kavgaya hazır tiplerle ben ve eşim mahalle ortasında bıçaklı kavgalara giremeyeceğimize göre sabredip bu evden ve bu mahalleden kurtulacağımız günün hayali ile yaşıyoruz siz yardım istemişsiniz kendi derdime çare bulamadım ama bu rezillikleri okursanız belki biraz daha katlanılır hale gelir sokaktaki çocuk çığlıkları ve ebeveyn sorumsuzluğu kolaylıklar diliyorum sizede bu arada kendime de tabiii bunlar sadece bu aile ile yaşadıklarımız yolum eskişehirden izmirin en berbat mahallelerinden birine düştü,sabaha karşı kapının önünden geçen her arabanın oldukça kuvvetli baslar eşliğinde roman havaları çala çala düğün salonu tarzında mahallede tur atmasını,etraftaki her komşunun ailesinden birinin hırsızlık,gasp,adam öldürme yada yaralamadan hapiste olduğu gerçeğini,güzide roman hanımlarının kapı önlerinde sıcak yaz günlerinde bağıra çağıra kapı muhabbetlerini sonrasında mahallede hemen hemen her gece sülalecek sokaklara dökülüp silahlı,bıçaklı en masumu bol küfürlü kavgalarını yazmamışım bile,teksasta yaşıyorum yapılan şikayetlerde polisin bile gelmeye tenezzül etmediği işten ayrılmam dolayısı ile bir süreliğine evdeyim,cam bile açmıyorum sokaktaki edepsizlikleri görmeyeyim diye,ooooffffff ne dertliymişim şikayet duvarına döndürmüşüm burayı nolur kusura bakmayın tekrar kolaylıklar diliyorum size
Valla ben katil olmak üzereyim aynı dertten ötürü. Üst komşunun 6 tane çocuğu var. Her gün misket oynuyorlar tık tık tıkkk... Her hafta sonu düğünler var. Hiç müzikleri susmuyor, ezan okunsa bile durmuyor müzik. Sokakta çocuk sesleri... Kabus gibi. Ne yapsan olmuyor malesef. Sabaha kadar oturup öğlen 2 ye kadar uyuyorum. Uykumdan bile uyanıyorum o derece. Gürültü hiç bitmiyor. Yapabileceğin hiç bir şey yok sanırımsokaktan araba geçmediği için tüm mahalle tüm gün sokakta. yazı kışı akşamı sabahı hafta sonu hafta içi yok... çocuklar oyun oynamıyor sadece çığlık atıyor. kadınlar hem çocuklarına hem komsularına bağırıyorlar. azarlamadğm çocuk konuşmadığım ebeveyn kalmadı. şimdi bana kızacaksınız bunlar çocuk oynamasın mı ama bu oyun değil bir tam gün izledim ne yapıyorlar diye. sokağın başından sonuna koşturarak çığlık atıp annelerine bağırıyorlar. bu kadar....inanın denemediğim kalmadı. dinlemiyor,umursamıyorlar. suratları keçe gibi olmuş. küfretsen yarabbi şükür diyecekler. her yolu denedim.az ileride iki okul bahçesi bir de park var ama ısrarla benim sokağın başındalar.
2 ay sonra kpss var. artık cidden sessizliğe ihtiyacım var. ilçede kütüphane yok. bursanın merkez ilçesi güya. her gün 2 km gidip gelmeye bile razıydım ama kapatmışlar...kulaklık takıp konu çalışmaya çalışıyordm ama deneme çözerken müzik olmuyor. asla konsantre olamıyorum. bi yandan çalışıyorum özel ders veriyorum. vaktim kıymetli. eşim de vardiyalı çalışıyor sabah uyanmakta sıkıntı çekiyor her sabah onu kaldırmak durumundayım. kalkınca da bir daha uyuyamıyorum. bu yüzden geçlere kadar oturup çalışmak da mümkün olmuyor
ne olursunuz bana akıl verin. genelde çocukların gürültüsü olduğu için polise şikayet etmek de mantıksız geldi. ciddiye almayacaklar biliyorum. ama ne yapacağımı bilmiyorum