gürültüden çıldıracağım

Nerden buluyorsunuz arkadiş bol actionlı mahalleleri şaka bi yanada kızlar benden sessizlikden müzdarabım in cin top oynuyor gece gündüz yan komşunun kapı gıcırtısıda olmasa bayılacağım demekki şükür etmeliyim halime bunu arayanlar doluymuş konu sahibi mahalleyenin arka tarafına bakan oda yokmu kuzu o tarafa geçsen yoksada artık kulak tıkaçı kurtarınçın gibi gözüküyor yada en son çaren sessiz sakin akrabanın yanına gidip çalışman

Bizim çocukluğumuzda bi Osman dayımız vardı.
Azıcık sesimiz yükselsin başımızdan aşağı bi kova suyu boca ederdi, iner bütün mahallenin çocuklarını sopayla kovalardı.
Millet evinde oynayamadığı için sokağa koşar, biz sokakta oynayamadığımız için eve kaçardık.
bi kova su ve bi kızılcık sopası da bi fikir hehe

Ben de Bursa da gürültülü bir mahallede oturmuştum eskiden. Orda da bi amca vardı millete ağzının payını veren.Ama gece yarılarına kadar kapı önü muhabbeti oluyordu her akşam çoluklu çocuklu.

benim de sese pek tahamülüm yoktur. mesela telefonumun bile sesi kapalıdır cogunlukla.
fakat cocuk bu; gulecek bagıracak, aglayacak, sitenin/apartmanın bahcesinde top kosturacak...
cocuklugumu hatırlıyorum da degil bahceyi, bütün mahalleyi inletirdim :/
e araba sesleri icin de yolu başka yere taşıyın diyemeyeceginize göre...?

biraz abarttıgınızı düşünüyorum.
ya da baska bir konuda streslisiniz, o yuzden seslere daha cok takıyorsunuz, tahammul eşiginiz düşmüş...

sorunlarınızın gecici cozumu icin tasınmaktan baska care yok gibi.
fakat sesli bir ortamda kitap okumaya calısmanızı da egzersiz gibi tavsiye ederim. sesten kendinizi soyutlayıp kitabin içine girmeye calıstıkca sosyal hayatta karsılastıgımız sesler icin de böyle davranmanız kolaylasabilir.

Rahmetli Lütfiye teyze bizim başımızdan aşağı ciddi ciddi su döküyodu,sende bir dene ama biz onuda oyun haline getirmiştik sen bilirsin :))

Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar, bu konuda tek derdi olan ben değilmişim bu psikolojik olarak bana iyi geldi. taşının diyen arkadaşlar, sizce bu benim aklıma gelmedi mi?
ama taşınmak bedava değil biliyorsunuz
zaten kpssye hazırlandığım için işsiz olduğumu tahmin etmişsinizdir. zira bu bir çözüm de değil , başkasının keyfi yüzünden taşınmak mantıklı gelmiyor bana. ama en son çare o olacak...

iyi oldu arkadaşım sen de yazdın,rahatladın
kabul ediyorum, benden kötü durumun

Evden cikip sessiz sedasiz oturabileceginiz bir mekan yok mu? Ne bilim kafe olur, baska bir yer olur.
ara sokak mahallede merkezden uzakta kafe kavramı pek yok burda.uzak mesafede birkaç tane düzgün yer var ama ders çalışabilcek yapıda kafeler değiller,nasıl anlatsam bilemedim şimdi. ama bazı mekanlarda ders de çalışılır, arkadaşlarla da buluşulur bazıları tıklım tıkıştır giren çıkan bir trafik olur sürekli. bu dediğim yerle de öyle biraz...

stresli de değilim, bir sıkıntım yok bu aralar. tek sorunum bu.araba sesi yok bu arada. yanlış okumuşsunuz. diğer mesajları da okumamışsınız o yüzden böyle diyorsunuz.keşke araba olsa o zaman böyle olmaz durum. ara ara bile araba geçmiyor bu yüzden aileler de çocuklar da çok rahat. ben eğitimciyim. oyunun ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. bu oyun değil. iyice gözlemledim.
Neden bir annenin çocuğuna yemeğe eve çağırmaya 45 dakika ikna etmesini-bu sırada normal diyaloglar olmuyor tabi çığlık kıyamet- dinlemek zorunda kalayım ki?
neden 3-5 tane çocuğun adeta ipini koparmış gibi saatlerce sokağın başından sonuna çığlık atarak koşturmasını dinlemek zorundayım?
neden iki kadının yemek tariflerini camdan cama bağırarak vermesine maruz kalayım ki? telefon denen bir şey var ya da karşı apartmana geçiverirsin.

ev sizinse ses yalıtımı için bir şeyler düşünün. değilse de taşının.

ama bu iki ay için, kütüphane uzak demişsiniz, üniversite de uzak mı? ya da dershane / etüt merkezi var mı orada?. izin alıp belki biraz ücretle oturup dersinizi çalışabilirsiniz.

sokaktan gelen sesleri gorunce yorumu yazarken birden kendi sorunlarıma geçivermişim demek ki : ) kusura bakmayın.

bahsettiginiz seyler sesten rahatsız olmayı aşıp insanların düşüncesiz ve saygısız davranıslarına tahammul edememe oluyor artık,
camdan cama yemek tarifleri veya cocugu cagırırken cıglık kıyamet saatlerce bagırma hic hoş edil, bence haklısınız, oturdugunuz cevrede herkes normal karsılıyorsa tahammul etmeye calısmak da can sıkıcı.
ancak şu haliyle tek kurtulusunuz tasınmak gibi duruyor...
bu 1-2ay icinde onu yapacak zamanım yok diyorsanız da calısmak icin kutuphaneyi tercih edebilirsiniz. hem evde canınız sıkılıp o gun tumuyle bırakabilirsiniz belki ama orada mola vermekten baska seceneginiz kalmıyor.
hem de tıkac kullansanız bile denk geldiginizde siniriniz bozulup calısma motivasyonunuz düşmez.

Mitch tam olarak nerede oturuyorsunuz? Metroyla eviniz arasındaki mesafe ne kadar? Sokak gürültüsü çözemeyeceğümiz bir sorun olduğuna göre, size en yakın çalışılabilecek sessiz ortamı bulmak için beyin fırtınası yapalım.

KPSS hayatimda girdigim en önemli sinavdi. Allah yardimciniz olsun zihin acikligi versin.Komsularinizla veya cocuklarinizla ugrasmayin boşuna. Yakinlarinizda bir okul vardır muhakkak. Kütüphanelerini kullanmanız için izin isteyin . belki olumlu bir sonuç alirsiniz. Teneffüslerde gürültü olur tabii ama kisa bir molanin sizede faydasi olur.

Gunde kac saat ders calismaniz gerekiyor ? Bu cocuklar 24 saat disar da mi ya.Baktiniz gurultu cokken ev isinizi falan bitirseniz aksamlari ders calissaniz ? Okullar da kapanmadi daha bu kadar cok cocuk nasil olur sokakta.Biraz abartyor olabilir misiniz acaba ?

Arkadaslar cevap yazip ilgilenenlere cok tesekkur ederim. Ama mesajlari okumuyorsunuz sonra "abartiyor musun" diye sormayin lutfen.
Sokakta 1 yasindan 10yasina kadar cocuk var. 4-5-6-7 cognlktalar. Daha once yazmistim. Okulu yok bunlarin. Zaten sabahci oglenci durumu var. Vardiyeli rahatsiz ediyorlar yani. Eksik kalmiyoruz gurultu konusunda hicbisekilde.
Bu arada gemlikteyim. İlcemde kutuphanesi olan bir okul ve genel olarak kutuphane yok. Mecliste bunun icin meclis sorusu bile sorusu neden celal bayar kutuphanesi kapatildi diye...ama nedeni belli degil

Tum mesajlari okudum kacirdiklarim olmus sanirim.Vardiya kurmus cocuklar resmen yani:) o zaman annenize gidip calismaktan baska cozum kalmiyor.Ben muhtarla konusmanizinda cok faydali olcagini sanmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…