Aynen yok vallaSes yalıtımı yom
Bazen iki üç alt katın sesi üst kattan geliyormuş gibi oluyor.Ben bekarken üst komşumuz çok ses yapardı geceleri , koltuk çekmeler, bağırmalar kavgalar. Sabahın köründe okula gidicem uyuyamazdık. Annemlere derdik git konuş diye. Bizim de site kimse kimseyi tanımaz tabi. Ruh gibi bina ama işte sesler var herkes evinde. Neyse en son dayanmadık ev sahibini aradık söyledik ve meğer o ev 1 yıldır boşmuş. Aslında kimse yokmuş evde. Hatta gelip bakmıştı kadın biz öyle diyince. Aşırı ürkmüştük. Ondan sonra da sesler kesilmişti zaten.
Aklıma bu anım geldi birden :)
Hepimizin sorunu bu medeniyet yoksunu insanlar,sorsanız çocuk var çocuklu evde gürültü olur bahaneleri var,hepimizin çocuğu var kural koyup terbiye vermek zorlarına gidiyor,eğitemiyorlar çocuklarını çünki kendileride eğitimsiz oluyor muhattap olunca anlarsınız ne kadar eğitmsiz olduklarını,gece saat 2 de 3 de gürültü yapabilen tip konuşmanızdan anlamazki,benim üst kat o kadar gürültü yapıyorki arayınca çocuk var misafir var,hergün bu şekilde ne kapıcı kaldı ne yönetici kaldı söylemedik gürültünün dozunu arttırdılar,gece üsenmeyip uyanıp yere bişeyler atıyor sert bişey yerinde sekiyor gibi arka arkaya ses çıkıyor fln,en son polisi aradık uyardı polis hemen arkasından kocası aşağı inip biz gürültü yapmıyoruz şikayet edemezsiniz uydurmayın vs.deyip kavga çıkarttı,yani her apartmanda eğitmisiz,görgüsüz insan var ve kural nedir bilmiyorlar,bunlara laf anlatamazsınız konuşarak düzelmezler adamlarda ahlak yok,herşeyi kendilerine hak gören yobazlar bunlar,simdi buradada çocuk olan evde gürültü olur deyip savunanalr olacak ama olmaz kardeşim olmaz,az medeniyet yahu bu kadar zor değil,çocuk var,misafir var bahane değil kabul edilemez,insanların evine gürültü yoluyla giremezsiniz,insanların yaşam kalitelerini düşüremezsiniz hakkınız yok,eğer çocuk var bahaneniz varsa git müstakil evde otur,yok param yok vs diyorsan kır g..tnü çocuğunu eğit,sadece sen ve çocukların yoksunuz bu dünyada,bunu anlamaları gerekiyor.Merhaba arkadaşlar yeni taşındım önce hep en üst katta oturdum şimdi ara kata taşındık daha dün ilk günümüzdü gece 3te koltuk çekersiniz de öyle sesler gelir ya kendi konuşma sesleri de geliyor sinirden yyuyamadık eşim gitti söyledi gündüz bu kadar değil ama akşam olunca kuduruyorlar o kadar kira ödemesem içim acımayacak hadi çocuk ses yapar anlarım ki gece 3 te çocuğun uyuması lazım dua ettim inşallah misafirleri falan vardır da onlardır diye ama şimdiden başladılar yine eğer böyle devam ederlerse nasıl bir yol izlemeliyiz
Neye bu kadar bilendiniz anlamadım herkesin çocuğunu eğitmediğini nerden çıkarıyorsunuz çocuklu ailelerde suç varda her sese kulak kabartan psikopat alt komşularda kabahat yok mu? Benim 10 yaşında ve 18 aylık 2 çocuğum var büyük olan çocuğum çok yaramazdı sürekli ağlardı bir çok evde kiradaydık ben alt komşuya iner rahatsızlık veriyorsak kusura bakmayın derdim bir kere bile şikayete gelen olmadı şimdiki bebeğim bakın bebek diyorum eğitilecek laftan sözden anlayacak yaşta değil daha uysal abisine göre ama alt komşu o kadar sıkıntılı ki elinden bir oyuncağını atsa oğlum atma diye elinden almaya kalmadan duvarlara vuruyor küçücük bebek yeni yeni yürüyor düşüp kalkıyor ona bile sıkıntı çıkarıyorlar tv karşısında oturduyorum bebeğimi beyefendiler rahatsız olmasın diye ne günahı var el kadar bebeğinde bu yaşta ekrana maruz kalıyor. Param yok müstakil eve gidemiyorum kırıp götümü oturup çocuğuma bakamıyorum malum çalışıyorum (yeni başladım işe) bir zahmet kafasını dinlemek isteyen hiç ses olmasın isteyenler gitsinler müstakil eve.Hepimizin sorunu bu medeniyet yoksunu insanlar,sorsanız çocuk var çocuklu evde gürültü olur bahaneleri var,hepimizin çocuğu var kural koyup terbiye vermek zorlarına gidiyor,eğitemiyorlar çocuklarını çünki kendileride eğitimsiz oluyor muhattap olunca anlarsınız ne kadar eğitmsiz olduklarını,gece saat 2 de 3 de gürültü yapabilen tip konuşmanızdan anlamazki,benim üst kat o kadar gürültü yapıyorki arayınca çocuk var misafir var,hergün bu şekilde ne kapıcı kaldı ne yönetici kaldı söylemedik gürültünün dozunu arttırdılar,gece üsenmeyip uyanıp yere bişeyler atıyor sert bişey yerinde sekiyor gibi arka arkaya ses çıkıyor fln,en son polisi aradık uyardı polis hemen arkasından kocası aşağı inip biz gürültü yapmıyoruz şikayet edemezsiniz uydurmayın vs.deyip kavga çıkarttı,yani her apartmanda eğitmisiz,görgüsüz insan var ve kural nedir bilmiyorlar,bunlara laf anlatamazsınız konuşarak düzelmezler adamlarda ahlak yok,herşeyi kendilerine hak gören yobazlar bunlar,simdi buradada çocuk olan evde gürültü olur deyip savunanalr olacak ama olmaz kardeşim olmaz,az medeniyet yahu bu kadar zor değil,çocuk var,misafir var bahane değil kabul edilemez,insanların evine gürültü yoluyla giremezsiniz,insanların yaşam kalitelerini düşüremezsiniz hakkınız yok,eğer çocuk var bahaneniz varsa git müstakil evde otur,yok param yok vs diyorsan kır g..tnü çocuğunu eğit,sadece sen ve çocukların yoksunuz bu dünyada,bunu anlamaları gerekiyor.
Siz neden bu kadar alındınız gece yarılarına kadar gürültümü yapıyorsunuz,yada neyi savunuyorsunuz,insanlar dünya kadar para verip o evlerde oturuyorlar,sizin yaptığınız çocukların sesine neden katlansınlarki,neden evlerinde uyumakta zorluk çeksinler,hastayken kafalarını dinleyemesinler,allah aşkına neyi savunuyorsunuz siz,çalışıp çocuk eğitemiyorsanız bedelini alt komşuyamı ödetmek zorundasınız,ayrıca bunun çalışmayla ne ilgisi var konuyu oraya bağladınız,evde sürekli yüksek ses yapma hakkınız yok çocuğunuzda varsa farketmez,kimse o gürültü içinde oturmak zorunda değil sizin yüzünüzden,ağlayan bebeğe kimse bişey demedi konuyu neden oraya çekiyorsunuz ayrıca,savunacam kendimi haklı çıkartacam diye bebek ne alaka,biz gece yarılarına kadar gürültü yapan insanlardan mobilya çeken çocuğu koşturanlardan bahsediyoruz duyar kasmayın ya o kadarda.Neye bu kadar bilendiniz anlamadım herkesin çocuğunu eğitmediğini nerden çıkarıyorsunuz çocuklu ailelerde suç varda her sese kulak kabartan psikopat alt komşularda kabahat yok mu? Benim 10 yaşında ve 18 aylık 2 çocuğum var büyük olan çocuğum çok yaramazdı sürekli ağlardı bir çok evde kiradaydık ben alt komşuya iner rahatsızlık veriyorsak kusura bakmayın derdim bir kere bile şikayete gelen olmadı şimdiki bebeğim bakın bebek diyorum eğitilecek laftan sözden anlayacak yaşta değil daha uysal abisine göre ama alt komşu o kadar sıkıntılı ki elinden bir oyuncağını atsa oğlum atma diye elinden almaya kalmadan duvarlara vuruyor küçücük bebek yeni yeni yürüyor düşüp kalkıyor ona bile sıkıntı çıkarıyorlar tv karşısında oturduyorum bebeğimi beyefendiler rahatsız olmasın diye ne günahı var el kadar bebeğinde bu yaşta ekrana maruz kalıyor. Param yok müstakil eve gidemiyorum kırıp götümü oturup çocuğuma bakamıyorum malum çalışıyorum (yeni başladım işe) bir zahmet kafasını dinlemek isteyen hiç ses olmasın isteyenler gitsinler müstakil eve.
Anlamanızda sıkıntı mı var ben çocuğum 18 aylık diyorum çocuğumun eline oyuncak dahi vermiyorum ses yapmasın diye diyorum akşam en geç 9 da uyuyor diyorum yürümeye çalışan bir bebek haliyle düşüyor kalkıyor diyorum buna bile duvara vuruluyor diyorum. Benim kv demde alt komşum gibi bize geldiğinde sabaha kadar uyumadığından üst kattan çok ses geldiğinden şikayet ediyor ama nedense aynı evde biz o sesi duymuyoruz çünkü takıntılı yani nerden biliyorsunuz da alt kattakileri bu kadar savunuyorsunuz asıl siz. Belki takıntılı yürüme sesine bile laf ediyor kaynanam gibi. Gürültü kime göre neye göre asıl siz niye bu kadar savunuyorsunuz alt komşuları.Siz neden bu kadar alındınız gece yarılarına kadar gürültümü yapıyorsunuz,yada neyi savunuyorsunuz,insanlar dünya kadar para verip o evlerde oturuyorlar,sizin yaptığınız çocukların sesine neden katlansınlarki,neden evlerinde uyumakta zorluk çeksinler,hastayken kafalarını dinleyemesinler,allah aşkına neyi savunuyorsunuz siz,çalışıp çocuk eğitemiyorsanız bedelini alt komşuyamı ödetmek zorundasınız,ayrıca bunun çalışmayla ne ilgisi var konuyu oraya bağladınız,evde sürekli yüksek ses yapma hakkınız yok çocuğunuzda varsa farketmez,kimse o gürültü içinde oturmak zorunda değil sizin yüzünüzden,ağlayan bebeğe kimse bişey demedi konuyu neden oraya çekiyorsunuz ayrıca,savunacam kendimi haklı çıkartacam diye bebek ne alaka,biz gece yarılarına kadar gürültü yapan insanlardan mobilya çeken çocuğu koşturanlardan bahsediyoruz duyar kasmayın ya o kadarda.
Yok üst katınki çok bariz oluyor bazen tv izlerken kulaklık takıyorum o çork farklı sanki davul sesi gibi baş ağrısı yapıyor bir yerden sonraKorkmayın o sesler ustten sanılıyor ama yalıtım kötüyse alttan yandan vb.de gelebiliyor. Ben en ust kattayım alt kat koltuk çekiyor üstümde gibi geliyor.
Bizim üst komşunun kedisi de saat 11 oldu mu koşturup duruyorMerhaba arkadaşlar yeni taşındım önce hep en üst katta oturdum şimdi ara kata taşındık daha dün ilk günümüzdü gece 3te koltuk çekersiniz de öyle sesler gelir ya kendi konuşma sesleri de geliyor sinirden yyuyamadık eşim gitti söyledi gündüz bu kadar değil ama akşam olunca kuduruyorlar o kadar kira ödemesem içim acımayacak hadi çocuk ses yapar anlarım ki gece 3 te çocuğun uyuması lazım dua ettim inşallah misafirleri falan vardır da onlardır diye ama şimdiden başladılar yine eğer böyle devam ederlerse nasıl bir yol izlemeliyiz
ne diyosun ablacım ne içtin sabah sabah neyin kafası bu,bi bulaşma allah aşkına bide alt kattakileri savunuyorsun demiş sgsfshsAnlamanızda sıkıntı mı var ben çocuğum 18 aylık diyorum çocuğumun eline oyuncak dahi vermiyorum ses yapmasın diye diyorum akşam en geç 9 da uyuyor diyorum yürümeye çalışan bir bebek haliyle düşüyor kalkıyor diyorum buna bile duvara vuruluyor diyorum. Benim kv demde alt komşum gibi bize geldiğinde sabaha kadar uyumadığından üst kattan çok ses geldiğinden şikayet ediyor ama nedense aynı evde biz o sesi duymuyoruz çünkü takıntılı yani nerden biliyorsunuz da alt kattakileri bu kadar savunuyorsunuz asıl siz. Belki takıntılı yürüme sesine bile laf ediyor kaynanam gibi. Gürültü kime göre neye göre asıl siz niye bu kadar savunuyorsunuz alt komşuları.
Ben siz diye hitap ediyorum siz ablacım diyorsunuz haklısınız bulaşmamak lazım sizingibilere...ne diyosun ablacım ne içtin sabah sabah neyin kafası bu,bi bulaşma allah aşkına bide alt kattakileri savunuyorsun demiş sgsfshs
Vallahi siz demeye dilim varmadı,yazmayın lütfen rahatsız oldum cidden.Ben siz diye hitap ediyorum siz ablacım diyorsunuz haklısınız bulaşmamak lazım sizingibilere...
Ustun üstünü duymussunuz sanirim bizde apt cok sessizse 2 katin ustunu cocuk kosmasini duyardik şaşırirdik 2 kat ustuBen bekarken üst komşumuz çok ses yapardı geceleri , koltuk çekmeler, bağırmalar kavgalar. Sabahın köründe okula gidicem uyuyamazdık. Annemlere derdik git konuş diye. Bizim de site kimse kimseyi tanımaz tabi. Ruh gibi bina ama işte sesler var herkes evinde. Neyse en son dayanmadık ev sahibini aradık söyledik ve meğer o ev 1 yıldır boşmuş. Aslında kimse yokmuş evde. Hatta gelip bakmıştı kadın biz öyle diyince. Aşırı ürkmüştük. Ondan sonra da sesler kesilmişti zaten.
Aklıma bu anım geldi birden :)
haha bizim üst katta öyle. kadın sorunlu artık anladım. insan yürüken bile pat pat ses çıkarır mı hadi normal saatte idare ediyoz da gece saatinde çekilmiyor artık. bu tipler dağ başında yaşamlıBiz de beş ay oldu tasindik şimdi oturduğumuz eve.Üst komşudan biz de çok şikayetçiyiz.Ev sahiplerimiz ortak.Nasil ses cikarttiklarinin farkında bile değiller.Kac kere usulünce söyledik,ev sahibimize söyledik o da uyardı ama nafile.Gecenin yarıları takir tukur sürekli yerlere bir şeyler düşürüyorlar ,mobilyaları hunharca çekiyorlar. Dersiniz ki yeni birileri taşınıyor herhalde şu an.Bir aile neden habire mobilya çeker saatlerce ,her gün biz bir türlü bilemiyoruz bunu .Yazın görüntülü tel ile hoparlör açıkken saatlerce balkonda konuşuyorlar, bütün özellerini olduğu gibi dinlemek zorunda kalıyorsunuz.Adam balkona sigara icmeye cikiyor ,yere sokaga tükürüyor balkondan.Bazi insanlar baskalarinin da bu dünyada yaşadığını önemsemiyorlar. Aile terbiye ve kültürleri maalesef yok.Komşu şans işi. Biz çok yorulduk söylemekten,.Çocukları tam tepemizde topaç çeviriyor aşağıya sanki ucak düşecek kadar ses geliyor abartmıyorum.Bir insan nasıl düşünemez ya bunu? Aşağıya ses gidiyor mudur diye? Komşu hakkı diye bir şey var ve göya cogunlugu Müslüman ülkede yaşıyoruz.Ben kulak tikaci takıyorum gece uykuya yatarken başka çözüm bulamadım.. Eşim çok rahatsız oluyor ama yapacak hiç bi şey yok. Zaten medeni olanı, adab_i muaşeret derler eskiler ,onu bileni uyarmaya gerek bile yok.
çocuğun elindeki oyuncağı halısız zemine atma sesi alt kata inanılmaz bi gürültü biçiminde gidiyor yalnızNeye bu kadar bilendiniz anlamadım herkesin çocuğunu eğitmediğini nerden çıkarıyorsunuz çocuklu ailelerde suç varda her sese kulak kabartan psikopat alt komşularda kabahat yok mu? Benim 10 yaşında ve 18 aylık 2 çocuğum var büyük olan çocuğum çok yaramazdı sürekli ağlardı bir çok evde kiradaydık ben alt komşuya iner rahatsızlık veriyorsak kusura bakmayın derdim bir kere bile şikayete gelen olmadı şimdiki bebeğim bakın bebek diyorum eğitilecek laftan sözden anlayacak yaşta değil daha uysal abisine göre ama alt komşu o kadar sıkıntılı ki elinden bir oyuncağını atsa oğlum atma diye elinden almaya kalmadan duvarlara vuruyor küçücük bebek yeni yeni yürüyor düşüp kalkıyor ona bile sıkıntı çıkarıyorlar tv karşısında oturduyorum bebeğimi beyefendiler rahatsız olmasın diye ne günahı var el kadar bebeğinde bu yaşta ekrana maruz kalıyor. Param yok müstakil eve gidemiyorum kırıp götümü oturup çocuğuma bakamıyorum malum çalışıyorum (yeni başladım işe) bir zahmet kafasını dinlemek isteyen hiç ses olmasın isteyenler gitsinler müstakil eve.
terlik vardır o ses yapıyordur :)haha bizim üst katta öyle. kadın sorunlu artık anladım. insan yürüken bile pat pat ses çıkarır mı hadi normal saatte idare ediyoz da gece saatinde çekilmiyor artık. bu tipler dağ başında yaşamlı
Yani hep gürültü yapmayın kimse gurultunuzu çekmek zorunda değil gibi yorumlar yapılıyor da işte kime göre gürültü bebegin elindeki oyuncağı yere atmasıyla elinden almamız bir oluyor zaten artık oyuncak vermiyorum eline ebeveyn banyosunu çok kullanıyorsunuz sanırım çok su sesi geliyor diyen insanlar bide karı koca utanmadan söylüyorlar ki ebeveyn banyosunu yıkıp yukluk yaptık hiç kullanmadık klozet bozuldu usta çağırdık matkap kullandı adam hemen arıyor matkap sesi sizden mi geliyor diye yani takıntılı sorunlu insana sorsan yürüme sesi bile gürültüçocuğun elindeki oyuncağı halısız zemine atma sesi alt kata inanılmaz bi gürültü biçiminde gidiyor yalnız
bazen kendi katımızda farkında olmuyoruz fazla ses çıkarmadığını düşündüğümüz şeyler
aslında alt kata yoğun bi ses şeklinde gidebiliyor
gece 11-12'den sonra olmuyorsa bu oyuncak atma durumları, komşunuzu fazla dikkate almayın
istediği gibi yumruklasın duvarları
belirli saatler arasında tadilat yapmak bile serbest isteyen her gün tadilat yapsın o saat aralığında kimse karışamaz
uyku saatleri haricinde oluşan yaşamsal seslere müdahale edemez kimse
ama gece vakti oluyorsa o oyuncak atmalar, sıkıntı
benim eski alt komşum çok takıntılıydı akşam saat 10'daki makul tv sesi için bile
duvara vuran bi tipti
tv'yi ben öteki odadan belli belirsiz duyuyorum adam alttan vuruyordu
bi keresinde gece kardeşim rahatsızlandı bütün ev uyandık başına toplandık falan tabi
çok ağrısı vardı inliyordu zavallı ağrıdan
ki biz asla gece ses yapan insanlar değiliz biraz kulak kabartsa bi sorun olduğunu anlardı o an evimizde
duvara vurdu vs ertesi gün ev sahibine şikayet etmiş adam aradı
bende anlattım durumu canımızla uğraşıyorduk çok zor bi gece geçirdik
adam anında özür diledi çok utandı
hay allah geçmiş olsun hepimiz insanız bunlar olabilir
ben açıklarım kendisine durumu bi daha da saçma şeyler için sizi rahatsız etmezler dedi
öyle de oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?