Gurbete gelin giden var mı hanımlar ?

Genelleme yapmak istemiyorum ama yıllar önce avrupaya gidip hala oğlunun eş seçimine karışma hakkını kendinde bulan insanlar 1960larin Yozgat'ı kafasında oluyorlar genelde. Göçtükleri sene neyse,sonra da o. Bir milim ileri gitmiyorlar.
Her gurbetciyi kasdetmiyorum, Avrupa'nın göbeğinde bir gram birey olma nedir ogrenmeyen, hala daha çocuğunu malı gibi görüp yabancıyla evlendirmem, bilmemkimle evlendirmem hesabı yapanları kasdediyorum. Konu sahibinin kaynanası da bunlardan.
Gurbet ellerde çoook çekip ezilebilir. Belli ki adam denge kurmayı çok bilmeyen biri ki konu sahibi o kadının ne dediğini,kendisine olan hislerini falan detaylıca biliyor. Erkek bu konuda da laf taşımasa, annesinin dediği her şeyi 'sana böyle dedi ama ben savundum' diye kıza anlatmasa , adam olgun birisi derdim ama barismis,korkusuna annesine soyleyememis...
Konu sahibi acilara yürüyor ama korkmuyor,maşallah

Çık güzel yazmışsınız ama ve lakin sanırım ben konuyu açarken detay vermemden ötürü bir kaç yanlış anlaşılmaya mahal vermişim. Çocuğun kendisi söylemedi bu karı bizzat annesi söyledi kilom için istemediğini oğlunun yanina yakismayacagini vesaire hep kendisi söyledi yüzüme yüzüme, çocuğun da çabasını görüyorum. Bazı insanlar kontrol edilemez ve yüzsüz oluyorlar ne yazık ki. Kafa yapısı olarak çok haklısınız bu konu da diyecek bir şeyim yok. Sevdiğim kişiyi savunmak için demiyorum detay vermek adına söylüyorum bunları. Bizzat kendisi gerek yazarak gerek telefonla gerek yüz yüze bunları söyledi bana. Çocuk da benimle evlenmek istediğini ve ne olursa olsun beni istediğini hem bana hem annesine söyledi. Annesi hep kendi dediği olsun isteyen bir kadın, egolu kendinden başkasını sevmeyen biri. Örneğin ; çocuk ben annemlerle aynı evde oturmak istemiyorum senin de böyle düşündüğünü hissediyorum dediğinde ben evet dedim ama annesi onunla oturmamizi istiyordu. Çocuk bunun kendi fikri olduğunu söylemesine rağmen annesi benim doldurduğunu düşünüyordu. Bu arada aileler tanıştı vesaire , nisanimizin olacağı gün ben ayrıldım sonra geri barıştık. Ve annesine söylemek istemedik. Ikimizde yetişkin insanlarız. Bu kadın ya beni kabul edecek ya oğlunu reddecek. Beni istememesinin tek sebebi kilolu olmam. Inanın başka bir sebebi yok. Yüzü güzel ama kilolu bir kız el alem laf eder diyor başka birşey demiyor. Oğluma da bana da baskı yapıyor kilo vermemiz için. Bu yazdıklarım kadının bire bir bana karşı söyledikleri. Çocuğun kriz yonetememesi değil umarım anlatabilmisimdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…