Gurbetçiler ne diyecek?

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Yurt dışındaki seçmenlerin %86’sı 8 ülkede yaşıyor. Şimdi bu seçmenlerin 1 Kasım 2015 seçimlerinde ne yaptıklarına bakalım...

fft16_mf8627320.Jpeg

ARAŞTIRMANIN KÜNYESİ

1 Kasım 2015 milletvekili genel seçimlerinde yurt dışında seçmen kütüğüne kayıtlı 2.899.059 seçmen vardı. Bu seçmenlerin yaklaşık %40’ı 1 Kasım seçimlerinde oy kullandı. 16 Nisan’da yapılacak Halk oylamasında seçmen kütüğüne kayıtlı yurt dışı seçmenlerin sayısını YSK 2 milyon 929 bin 389 olarak açıkladı.

Seçmenin yüzde 5’i

Referandumda oy kullanacak toplam seçmenin yaklaşık yüzde 5’ini yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız oluşturuyor. Kritik oylamada yurt dışı seçmenlerin etkisinin çok önemli olduğunu söylemeye gerek yok. Bu konuda analizler yapabilmek için yurt dışındaki seçmenlerin son seçimdeki davranışlarına bakmakta fayda var. 1 Kasım seçimlerinde yurt dışındaki seçmenlerin kullandıkları geçerli oyların partilere göre dağılımı yandaki gibidir.

Bu verilerden hareketle 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasına yurt dışı oylarının muhtemel etkilerini yarınki köşemde değerlendireceğim.

fft16_mf8627298.Jpeg
fft16_mf8627309.Jpeg

http://www.milliyet.com.tr/yazarlar/adil-gur/gurbetciler-ne-diyecek--2403337/

Bende ingiltere ve isviçrede çıkan sonucu garipsedim

Hollanda neden bu kadar türkülere karşı anlaşıldı!:))))

Hollandalı aşırı sağcı lider Wilders: Türklere kapıları kapatalım
Hollanda'da kamuoyu yoklamalarına göre ülkenin en büyük partisi konumundaki aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, ülkesine artık bir tane bile Türk'ün gelmesini istemediğini söyledi. Wilders, "Türklere kapıları kapatalım" dedi.
57e39b9218c7732678141c58.jpg

22 Eylül 2016 - 11:KK54:32BBC Türkçe

57e39a7f18c7732678141c2c

İktidarın büyük ortağı Liberal Sağ Parti (VVD) lideri Halbe Zijlstra ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı lideri olarak gören Hollandalı Türkleri, ülkelerine geri dönmeye çağırdı.

Hollanda Parlamentosu'ndaki bütçe görüşmeleri, Türkiye'deki gelişmelere ilişkin tartışmaya sahne oldu. PVV lideri Wilders konuşmasına, "Ülkemizi kaybediyoruz, gerekirse asker kullanıp geri alalım" diye başladı. Suç işleyen göçmenlerin pasaportuna el konularak vatandaşlıktan atılması gerektiğini savunan aşırı sağcı lider, konuyu Hollanda'da yaşayan Türklere getirdi.

Wilders, 15 Temmuz'daki darbe girişimine tepki amacıyla Rotterdam'da yaşayan Türkiyeli göçmenlerin Erasmus köprüsünde Türk bayrakları ile gösteri yapmasını eleştirdi. "Bunlar Hollandalı değil, beşinci kol" diyen Wilders, artık Hollanda'da bir tane bile Türk istemediğini söyledi.

PVV lideri, "Sınırları kapatalım. Artık Türkler girmesin. Hollanda'ya artık bir tane bile Türk gelmesin" dedi. Hükümet ortağı VVD lideri Halbe Zijlstra da, Hollandalı Türklerin darbe karşıtı gösterisini, "aptalca bir davranış" diye değerlendirdi.

‘LİDERLERİ EROĞAN İSE ÜLKELERİNE DÖNSÜNLER’

Zijlstra, ülkedeki Türklerin bir seçim yapması gerektiğini savunarak, şunları söyledi: "Türklerin Hollanda'yı seçmeleri lazım diye düşünüyorum. Eğer Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı liderleri olarak görüyorlarsa, Türkiye'ye geri dönsünler. Eğer gitmiyorlarsa da bizim özgürlüklerimizi kucaklasınlar."

Özel oturumda Wilders, "Avrupa'nın İslam'dan arındırılması" yönündeki görüşünü yineledi. PVV lideri, "Müslümanların yaşadığı İstanbul da dâhil, bir çok saldırının arkasında radikal İslam'ın bulunduğunu" savundu. Wilders, "Hollanda'yı İslam'dan kurtarmamız lazım" dedi. Aksi halde "İslam'ın Hollanda'yı ve Hollanda demokrasisini yok edeceğini" öne sürdü.

VVD lideri Zijlstra ise, radikal İslam kaynaklı saldırılar konusunda Wilders'a katıldığını belirtti. Ancak, Hollanda'yı Hollanda yapan değerlerin başında din özgürlüğü geldiğini vurguladı.

Yeşil Sol Parti lideri Jolein Klaver, Wilders'in sözlerine tepki gösterdi. Klaver, Wilders'i ülkedeki göçmen kökenlilere saygılı olmaya çağırdı ve aşırı sağcı lideri, "sadece boş konuşup, hiçbir çözüm üretmemekle" suçladı.

Türk kökenli milletvekili Tunahan Kuzu da, "Hollanda bütün Hollandalı Türklerin, Hollandalı Faslıların ülkesidir" dedi.

wilders biz de geleydik bi ya:KK53::KK53:

Yazik kiz Wilderse, adamin eteklerini zaten gecen yine tutusturduk.
Gectigimiz haftasonu Recep Ivedik filmi, burda baya gise rekorlari kirdi,
Butun Amerikan filmlerini solladi, Wilderste tartisma programinda ulkeyi bu gidisle ele gecirecekler
sinemamizin haline bakin diye sitem etti ya :KK70:
Halbuki biz iyi niyetliyiz, sirf Hollanda ekonomisine can katmak icin gidiyoruz sinemalara fln,
ama onda bunu anlayacak kapasite nerdee...

Butun Amerikan filmlerini solladi, Wilderste tartisma programinda ulkeyi bu gidisle ele gecirecekler
Halbuki biz iyi niyetliyiz, sirf Hollanda ekonomisine can katmak icin gidiyoruz sinemalara fln,

:KK70: :KK70: :KK70: bi ara bu konuyu özelden konuşmak isterim canım

ben olsam sınır dısı ederim madem cok seviyorsunuz hadi buyrun kendi ulkenizde yasayın derdim ama hicbiride gelmez ne hikmetse:)

recep ivedik izdihamı var ya anlam veremiyorum sinemaya gittik butun salonlar recep ivedik cocuga resident evil diyoruz recep ivedikmi diyor :KK70:

Bence yurtdışında yaşayanlar oy kullanmamalı. Yurtdışında yaşayan biri olarak söylüyorum. Burda hepsi sol partilere oy verirler, Türkiye seçimlerindede sağ partileri desteklerler... :deli:
Geçen bir röportaj yapmışlardı şu almanyada yaşayan evetçilerle. Türkiyede çıkan evet seçim sonucu Almanya'da da uygulanacak diye. Muhalefet yapmıycan,muhalif gazete okumuycanız, miting gösteri haklarınız ellerinizden alınacak diye....
Adamlar ne deseler yok hayır kabul etmiyoruz.
Facede mikrop diye bir yer var isteyen videosunu izlesin ben linkleyemedim....
Hayırlı günler:KK45:

ben olsam sınır dısı ederim madem cok seviyorsunuz hadi buyrun kendi ulkenizde yasayın derdim ama hicbiride gelmez ne hikmetse:)

Edemezler, Kralin babasida almandi.
Safkan bir Hollandaliya buyuk sehirlerde rastlamak zordur.
Bu irkcilik olayi bence cok sacma, Rotterdamin unlu filozofunun dedigi gibi butun dunya benim anavatanimdir.
Bencede oyle yani.
Ayrica devir gercekten degisti, bir cok arkadasim Uni'yi bitirdikten sonra Turkiyeye temelli donus yapti.
Bi ara bende evlenip donmek istedim ama nasip olmadi.
Ailem burda oldugu icin evlilik yapip temelli donus yapmak daha mantikli,
Yanliz basima yasarsam catlarim galiba, kalabalik bir aile icinde buyudum,
ve Turkiyede cok az arkadasim var.

Bence yurtdışında yaşayanlar oy kullanmamalı. Yurtdışında yaşayan biri olarak söylüyorum. Burda hepsi sol partilere oy verirler, Türkiye seçimlerindede sağ partileri desteklerler... :deli:
Geçen bir röportaj yapmışlardı şu almanyada yaşayan evetçilerle. Türkiyede çıkan evet seçim sonucu Almanya'da da uygulanacak diye. Muhalefet yapmıycan,muhalif gazete okumuycanız, miting gösteri haklarınız ellerinizden alınacak diye....
Adamlar ne deseler yok hayır kabul etmiyoruz.
Facede mikrop diye bir yer var isteyen videosunu izlesin ben linkleyemedim....
Hayırlı günler:KK45:

Hollandayla almanyanin arasinda buyuk bir fark var. Burda zaten miting hakkimiz yok :KK70:

recep ivedik izdihamı var ya anlam veremiyorum sinemaya gittik butun salonlar recep ivedik cocuga resident evil diyoruz recep ivedikmi diyor :KK70:

Ay bende anlamiyorum, cokta kinadim aslinda o tipe gulebilenleri.
Ama butun Turk filmleri girmiyor burda vizyona onunda mutlaka bir etkisi vardir.

Bence Akpye oy verenlerle biz yer degistirelim:KK53: Gelsinler mikemmel ekonomili huzurlu memleketimizin sefasini azcik da onlar sürsün. Kendim icin bi sey istemiyorum:KK70:

Oy kullanmamaları lazım, ama sanırım Akp getirdi bu oy kullanma işini, Avrupa da ki yapılanmayı bildiği için. Ama içinde yaşamadığın bir ülkenin seçimlerinde oy kullanmak olmaz.

X