Günün Sözü ?

Başım önümde bugünlerde...Utandığımdan değil görülmeye değer birşeyim kalmadığından....

Bu son olsun.. yazdıklarımızla yüreğimizin köşesine dokunan sevgi kırıntıları, büyük amaçlar uğruna dökülen kutsal sözcükler son bulsun. Bu son olsun.. Bir çift göze bin söz, bir sevgiye adadağımız yürek. Acılarımız son bulsun..Bu son olsun bir söze adadığımız hayat, anlamsız gidişler. Aşkımızı beş kuruşluk para gibi harcayanlara döktüğümüz gözyaşları ve bağlılığımız.. Gerekirse hayatımız SON BULSUN..

Sütten çıkınca bütün kaşıklar aktır. Önemli olan, içinden çıktığın sütü ak bırakmaktır

Arkadaşlık bazen bir çiçeğin büyüdüğü kadar uzun bazende kısadır.. ama önemli olan yenisini bulmak değil var olanı yaşatmaktır..

Kolumuzu ısırarak yapardık saatleri... Sanki o kadarcıkken, zamanın canımızı yakacağını anlarmış gibi...

Cahil ile dost olma
İlim bilmez, İrfan bilmez, Söz bilmez, Üzülürsün

Saygısızla dost olma
Usul bilmez, Adap bilmez, Sınır bilmez, Üzülürsün
...
Aç gözlü ile dost olma
İkram bilmez, Kural bilmez, Doymak bilmez, Üzülürsün

Görgüsüzle dost olma
Yol bilmez, Yordam bilmez, Kural bilmez, Üzülürsün

Kibirliyle dost olma
Hal bilmez, Ahval bilmez, Gönül bilmez, Üzülürsün.

Ukalayla dost olma
Çok konuşur, Boş konuşur,Kem konuşur, Üzülürsün.

Namertle dost olma
Mertlik bilmez, Yürek bilmez, Dost bilmez, Üzülürsün.

________ ŞEYH EDEBALİ

Fuzuli ye sormuşlar: Sevmek mi daha güzeldir sevilmek mi?
_Sevmek demiş..Çünkü sevildiğinden hiçbirzaman emin olamazsın...

:-) ♥İnsanı Hayattan anlık tiksindiren şeyler
-tişörtün arkasındaki etiketin sürekli enseye batması.

2-toplum içinde fermuarın açık olduğunu farkettiğin an

3-anahtarın hep elinin dolu olduğu taraftaki cepte olması
...
4-yemek yerken yemekten kıl çıkması ve onu ağzınızdan çıkarayım derken çektikçe uzaması

5-sınav sırasında hocanın başınızda bekleyip kağıdınıza bakması.

6-ayaktaki küçük parmağın şiddetli biçimde biyere çarpması.
yer: genellikle kapı eşiği .

7-sevgiliyle kavga edildikten sonra umutla beklerken,mesaj sesi gelmesi,bir umut telefona baktıgınızda mesajın avea,vadofone,türkcell gibi iletişim operatörlerinden gelmiş olması.

8-damacanadan pompayla su doldururken miktarı ayarlayamamak ve suyun taşıp her yeri ıslattığı an.

9-Lisede size asılan ve sizin yüz vermediğiniz hatunların şuanki dehşetül vahşet hallerini görüp kafanızı taşşşlara vurduğunuz an.

10-Masanın üstündeki kalemin düşmemesi için çaba gösterirsiniz düşen kalemi almak için eğilince kafanızı masaya çarptığınız an.

.(

Akıl mı, para mı ? dedi. Ben para dedim. Ben olsaydım akılı seçerdim dedi. Haklısın dedim; herkes ihtiyaç duyduğu şeyi seçer".

”Eğer bir keder, hiddet, öfke hissedersen bil ki ya sevmemen gereken birşeyi seviyorsun ya da aksine sevmen gerken birşeyi sevmiyorsun…”
Tolstoy

Hayatından silmek istediklerini gerçekten sil. Çünkü geri dönüşüm kutusunda bekletirsen; sistemini yavaşlatır!

Adam Fawer

X