- 1 Nisan 2011
- 38.023
- 70.807
- 798
- Konu Sahibi bubendegilim
-
Guvenli bir ortam sagla gir cik ya da beraber dus alin.. agliyor mu ondan mi dus alamiyorsun? Ortam guvenliyse azicik aglasin bence nolacakkiO zaman benim neden oluyor yavalla bu işte bi terslik var. Duş falan eşim evde değilse alamam. Uyurken tam dalana kadar koynumda uyuyor ben beceremedim sanırım bu işi.
İnşallahh sağlıkla kucağınıza alırsınız.Eşim hep destektir doğunca da öyle olacağını düşünüyorum.
Kendi annemle bile iyi anlaşamam kvde zaten çok bilgili bir kadın değil.
Hiç gelsin istemiyorum.
Ben her şeye hazırlıklıyım yeter ki sağlıklı gelsin
Benimde.bebegim 8 aylik ben bitirdim emzirirken uyutmaya çalışırken ne zaman denk gelirse izleyinLa casa de papel 5. Sezonun ucundan bile izleyemedim
Hahha ay ne tatlısınız. Böyle diyince kızımı uyandırıp sevesim geldiOyy ne tatlıdır o şimdi. Bebekler akıllı ve sağlıklı olunca böyleler annesi. Uyku sorunu zamanla düzene girer. Bu konuda doğru uygulamalar için biraz araştırma ve uygulamalar deneyin. Çünkü her uzman önerisi de her bebişte etkili olmuyor
Hareketliliği için sıkı durun cevap veriyorum ; daha bu ne ki!!Hele bir yürüsün, dere tepe düz herşeyin üstünden geçip gitmek, her yakaladığını çekip başından aşağı indirerek görmek hevesine kapılsın, bu günlerinizi çoookkkk ararsınız
Bebek büyütmek böyle bir şey. Ve haklısınız zamane bebekleri daha bilinçli ve hareketli. Nedenleri malum. Ama elbette ki böyle olmaları yani sağlıklı, hareketli ve kaşif olmaları çok önemli ve şükür gerektiren bir konu.
Akşamları eşinizden daha çok yardım alın. Sıkça ona atın bebeği, seni özlüyor, akşama doğru çok hareketleniyor bu yüzden. Sanırım artık daha çok ilgilenmen lazım filan deyin. Konuşmaya başladığında sıkça baba dedirtin ki babbaaaa diye bağırdıkça duyarsız kalamasın eşiniz
Ve lütfen ama lütfen büyütme telaşı ve yorgunluğu arasında bolca koklamayı, sevmeyi, tadını çıkarmayı unutmayın. Birkaç sene sonra başka şekillere dönüşünce bu defa bebekliğini hiç anlayamadan, sevemeden büyüdü diye hüzünleniyor insan
Güle güle sevgiyle mutlulukla büyütün tatlı bebişi
Biz de 2 bölüm izledikBenimde.bebegim 8 aylik ben bitirdim emzirirken uyutmaya çalışırken ne zaman denk gelirse izleyin
Valla benim bebiş 3 ay kolikti..yani doktor kolik sandı daha doğrusu.. Ne yapsak susmazdı.. o kurutma makinesi sesleri beyaz gürültüler hepsi vız geldi tırıs gitti,açınca daha da çok ağlardı. Gece 9-10 bi başlardı 2 ye kadar kesintisiz ve bayılana kadar ağlardı, tabi onunla birlikte bazen ben de ağlardım. Meğer bebede süt alerjisi varmış.. Diyetle o ağlamalar son buldu çok şükür.. Yine de kolay bir bebek olmadı hala da zor. 11 aylık ve kafayı bana takmış durumda, sadece annemle ve eşimle duruyor eşim yoğun çalışıyor bebeği göremediği günler oluyor, ben işteyken annemi bunaltıyor, eve gelince beni, tuvalete bile gidemiyoruz o derece.. başka birisiyle saniye durmuyor,yemeğini bile hazırlamama müsade etmiyor. Gündüz uykuları 40 dakika zaten 15 dakikası yanındayım. Memeden başka yerde uyumuyor,gündüz emzirmesini sadece 2 kere yapıyordum 7 aylıktan beri şimdi 1 aydır kafayı memelerime takmış durumda.. Meme ve anne den başka kelime konuşmuyor ve bunları tezahurat şeklinde söylüyorBnde youtubetan sac kurutma videosu acardim
Ilk haftalar… kolik icin iyi geliyor dendigi icin.. Allah razi olsun kim yaptiysa ama kac saat cekip koymuslar ve sabaha kadar yari uyumus uyanik dinlerdik.. bazen ise yarardi bazen yaramazdi ama genede hep acikti
Uykusuzluk bazen öyle bir hal alıyor ki sinirlerim zıplıyor. Kuş uykusu yapıyor sabahları zaten. Sonra sürekli benle ilgilen diyorÇocuktan çocuğa değişir tabi ama ben iki çocuğumda da 2 yaştan sonra insan gibi yaşamaya başladım desem yeridir. Çünkü ikisi de emmeyi bırakana kadar uyku konusunda beni inanılmaz zorladı.
Uyku sorunu hallolunca rahatladım ben.
Bizimkilerin yaş aralıkları 2 buçuk, birbirlerine çok iyi oyun arkadaşı oldular bu da çok işime geldi tabi. Gün içinde kendi kendilerine çok vakit geçiriyorlar, sıkılıp birbirlerine sarmaya başlayınca devreye ben giriyorum, beraber oynuyoruz, biraz sonra anne biz ikimiz oynayacağız diye beni oyundan atıyorlar
Eşin desteği onunla olan iletişim, ruhsal hal de çocuğa bakışı, dayanma gücünü etkileyen şeyler, onlarda sıkıntı varsa herşey çok daha zor geliyor.
İnşallahh sağlıkla kucağınıza alırsınız.
valla bende hazırlıklıydımneyse ben susayım
En zor iş bundan kolay valla. Kimse kusura bakmasın.
oyuncak almıyorum artık çünkü sadece benle oynuyoroyuncağı , emir eri , uşağı , bahçıvan benim
Sarılıp ağlayalım. Ya da daha iyi fikrim var halay çekelimBir fikrim yok ama aynı durumdayım şuan tek teselli verebilirim yanlız değilsiniz
Benim hayatta ki şansımdan bebeğin üzerine inek kaka yapardı ve boğulurduBizim komşu teyze var o anlatmıştı. Kadin ahırda tek başına doğurmuş bebeği kundak yapıp kenara koymuş ahırda işleri yapmaya devam etmiş yazık.
Nasıl da bunyeleri var diyorum biz olsak ölürdük kesin
ARADIĞIM YORUMGeçicek diyenlere burdan uçasım var geçmiyooooor :))))
Valla benim bebiş 3 ay kolikti..yani doktor kolik sandı daha doğrusu.. Ne yapsak susmazdı.. o kurutma makinesi sesleri beyaz gürültüler hepsi vız geldi tırıs gitti,açınca daha da çok ağlardı. Gece 9-10 bi başlardı 2 ye kadar kesintisiz ve bayılana kadar ağlardı, tabi onunla birlikte bazen ben de ağlardım. Meğer bebede süt alerjisi varmış.. Diyetle o ağlamalar son buldu çok şükür.. Yine de kolay bir bebek olmadı hala da zor. 11 aylık ve kafayı bana takmış durumda, sadece annemle ve eşimle duruyor eşim yoğun çalışıyor bebeği göremediği günler oluyor, ben işteyken annemi bunaltıyor, eve gelince beni, tuvalete bile gidemiyoruz o derece.. başka birisiyle saniye durmuyor,yemeğini bile hazırlamama müsade etmiyor. Gündüz uykuları 40 dakika zaten 15 dakikası yanındayım. Memeden başka yerde uyumuyor,gündüz emzirmesini sadece 2 kere yapıyordum 7 aylıktan beri şimdi 1 aydır kafayı memelerime takmış durumda.. Meme ve anne den başka kelime konuşmuyor ve bunları tezahurat şeklinde söylüyorAnne anne anne meme meme meme meme Sürekli eli yakamda ve memelerimi açmamı istiyor oyun oynarken bile bi fırt çektirmezsem ağlıyor kıyamet kopuyor. Çok değişik bi çocuk allah sonumuzu hayır etsin
Hahahahah ayyEskiden bebek bakmak da çocuk büyütmek de daha kolaymış kesinlikle. Yoksa insan ırkı çoğalmazdı bence, kolaymış ki 3er 5er yapmışlarbelki de doğanın nüfusu dengeleme şeklidir bu da, artık üremeyin ulan demek istiyordur bize evet benimki de uyumuyor teşekkürler.
Buralar çok gözell gelsene sosyete:) Aaa konu açmışsın bana haber etmiyorsunbubendegilim .
Tüm sosyeteliğimle bir yorum yapayım sana diyeceğim de bende çocuk yok.La casa de papel'i de izledim, anlatayım mı sana?
Annem hep anlatır, hem kardeşim hem ben çok fena çocuklarmışız. Kollarım uzadı kucakta gezdirmekten, ayaklarımın altı yüzülürdü sallamaktan diye hep söyler. Diyeceğim o ki 30 sene önceki bebekler de zormuş kuzum.
Ha şu var, bir komşumuz vardı takmazdı pek çocuğu. Ağlar ağlar susar kafasındaydı kadın. Her ağladığında kucağa alıp ilgilenmezdi yani. Elini göğsüne koyar iki pışpışlar işine bakardı.
Ben olsam ben de dayanamam, susmazsa herhalde oturur bir de ben ağlarım niye ağlıyor bu çocuk diye.
Aman Allahım işte bu benim kızımAklımda aynı soru 9 aylık oldu kucaga alırım durmaz oradan oraya atar kendini yürüteçe koyuyorum durmuyor mama sandalyesinde biraz oturup bişeyler yerken işlerimi yapabiliyorum önüne veriyorum yiyeceği şeyi hem oynuyo hem yiyo öyle baya zaman geçiriyor. şimdilerde başka kimsede de durmaz oldu babayla bile durmuyor hep beni istiyor ben yanında oturursam oynuyo kalktığım saniye çıglık kıyamet halbuki ben bu çocugu dogdu dogalı herkese alışık olsun diye verdim sevdiler oynatılar ne olduysa sonradan oldu, akıllı dedigim çocugun içinden canavar gibi bişey çıktı bende merak ediyorum ne zaman geçer ama bu yürüyünce beni bitirir yürüteçle bile sarkıp çekmece vs karıştırıyor, bebe nasıl oluyor bilmiyorum gözünü açar açmaz yatakta sürünüp ortalığı karıştırmak için harekete geçiyor insanda hiç mi uyku sersemligi olmaz mı nereden buluyor bu enerjiyi
HahahBugün 1 aylık olduk. Bizimki de asla uyumuyor. Güya yenidoğan.
Bize 40ı çıksın geçer dendi
Bu yüzden yorumları okumayacağım
Bunun hayali ile 10 gün daha idare ederim
Halay çekelim8 aylıktan merhaba yalnız değilsin gel sarılalım
Bugün 1 aylık olduk. Bizimki de asla uyumuyor. Güya yenidoğan.
Bize 40ı çıksın geçer dendi
Bu yüzden yorumları okumayacağım
Bunun hayali ile 10 gün daha idare ederim
Af edersiniz yuhhh 19 aylık ve kucak mı hala19 aydan bildiriyorum bi tık iyileşmeye başladı sanki. Ama çok küçük bir tık.
yanında oturursam biraz oynuyor kendisi ya da dökmesine müsade edersem daha rahat yemek yiyor. Uyku hala problem hala kucakta gezdir ayakta salla bi daha kucakta gezdir şeklinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?