- Konu Sahibi bubendegilim
-
Sağlikla buyusun bebeginMerhabalar
Konu başlığımdan da anlayacağınız gibi YILMIŞ bir anneyim.
Bebeğim henüz 6 aylık ama 6 aydır sağ olsun yaşamadığımız tecrübe bırakmadı.
şu sıra ek gıda falan derken , kendimi hep aynı döngüde buluyorum. Ne bekliyorsun derseniz, elbette böyle olacağını biliyordum ama bilmekle yaşamak çok farklı.
Uyumaz. Evet evet uyuyamaz. Korkar uyumaktan. Ya uyurda annesi bi kahve içerse ? Ya uyurda annesi bir arkadaşıyla telefonda konuşursa? Ya uyurda annesi ile babası sohbet ederse ? Olur mu? Asla olmaz ! Her şeyin içinde olacak. Daha 6 aylıksın be kızım …
Şimdilerde yürüme hevesi çıktı. Abartmıyorum tüm gün kol altlarından tutarak yürütmemi istiyor. Ya kucakta olacak ya da o şekilde olacağız. Kamburum çıktı resmen
Eskiden anneler alır koyarmış bizi kenara. Uyurmuşuz. Şimdiki bebeler çok zor
Sağlığı yerinde olsun ama nolur benim de akıl sağlığım yerinde dursun.
Annelerr ne zaman rahatlık var bize ?
Sonra o 3 aydan sonra düzeliyora güncelliyor kendini. 4. Ay bitti yeni güncelleme bekliyorumBugün 1 aylık olduk. Bizimki de asla uyumuyor. Güya yenidoğan.
Bize 40ı çıksın geçer dendi
Bu yüzden yorumları okumayacağım
Bunun hayali ile 10 gün daha idare ederim
Bizim ilk 40 gün rüya gibiydi. Hatta bu muymuş ya kolaymış demiştim. Sürekli emip uyuyordu. Gece emzirmek için zorla uyandırıyorduk. 40ı çıkınca çıldırdı çocuk40 ı çıkınca gerçekten biraz daha rahatlıyorsun, sanki bebek daha bi sakinleşiyor.
11 aylık bir miniyle yılmış da anne de burdan gelsinMerhabalar
şu sıra ek gıda falan derken , kendimi hep aynı döngüde buluyorum. Ne bekliyorsun derseniz, elbette böyle olacağını biliyordum ama bilmekle yaşamak çok farklı.
Uyumaz. Evet evet uyuyamaz. Korkar uyumaktan. Ya uyurda annesi bi kahve içerse ? Ya uyurda annesi bir arkadaşıyla telefonda konuşursa? Ya uyurda annesi ile babası sohbet ederse ? Olur mu? Asla olmaz ! Her şeyin içinde olacak. Daha 6 aylıksın be kızım …
Şimdilerde yürüme hevesi çıktı. Abartmıyorum tüm gün kol altlarından tutarak yürütmemi istiyor. Ya kucakta olacak ya da o şekilde olacağız. Kamburum çıktı resmen
Oglum 2 yasinda. Ben de bekliyorum.Merhabalar
O geçer laflarına da ayarimBugün 1 aylık olduk. Bizimki de asla uyumuyor. Güya yenidoğan.
Bize 40ı çıksın geçer dendi
Bu yüzden yorumları okumayacağım
Bunun hayali ile 10 gün daha idare ederim
Ben büyütünce, 3 ay yatılı kalmak üzere fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezine rezervasyon yaptırdımKamburum çıktı diyorum yahani herkes yazıyor ya burada herkes beni çok beğenirdi diye aynen o yoruma döndüm:d
Rumuzunda cok manidarBizim ilk 40 gün rüya gibiydi. Hatta bu muymuş ya kolaymış demiştim. Sürekli emip uyuyordu. Gece emzirmek için zorla uyandırıyorduk. 40ı çıkınca çıldırdı çocuk
AynenBüyümüşkennn , tam sıcak kahveye kavuşmuşkenn… sil baştan
ay buna kahkaha attımGece yanıma alıyorum. Hani böyle hikaye falan anlatıp uyuttuğunu iddia eden analar varya. Bende deneyeyim diyorum . Hikayenin sonu hep aynı bitiyor . ‘ kızı dur , kızım saçımı çekme, kızım ısırma, kızım ağlama, al annem kolumu ye ! ‘
Bnde youtubetan sac kurutma videosu acardimay buna kahkaha attımHep mi aynı olur dialoglarr
Az evvel kızımdan güzel bi dayak yedim. Allah razı olsun her gün eksik etmez elimi üstünden. Ama özünde iyi bi kız.Aynı aynı dayak yiyorum tırnakları hele uzamissa geçen dudağımı patlattı evet tekme atarak patlattı anamiyim
Şomar mi belli değil
Hahahaçünkü tecrübesizsin
biberon göğüs kabı süt sağma makinası dezenfekte etmek mamalar hepsi bir gizem perdesi
ama en büyük sorun şu bence çünkü bunların hepsi öğrenilir. Öğrenmek maksimum 2 hafta.
asıl sıkıntı anne ve babalar kahve içemeyeceklerini artık rahat rahat gezemeyeceklerinin yaratacağı sıkıntıyı kestiremiyorlar doğumdan önce. 2. çocukta zaten bir yere gidememeye/ kahve içememeye alıştıkları için 2. çocukta aynı depresyon olmuyor. Zaten 2. olsa da gezemeyecek olmasa da gezemeyecek.
Ne desem bilemedimNe güzel konuymuş bu.
Biz hamilelere ne güzel örnek olmuş.
Okurken gözlerim açıldı :))
Ne desem bilemedimön alıştırma gibi düşün. Kötülükleri yazdım ki iyiliklerin değerini bilin diye hdbejdhs
En zor iş bundan kolay valla. Kimse kusura bakmasın.Çok zor bütün gün tarlada çalışsam bu kadar yorulacağımı sanmıyorum
Bütün gün temizlik yapsamda (tek başıma) gıkım çıkmaz
Ama çocuk buzdolabını gösterse içim çöküyo sanki ne sofrada huzur var ne evde huzur var her yer darmadağın vallahi
Sağlıklı olsunlarda yeter
inşallah şu oyuncaklardanda kurtulcam
Oyuncak görmekten içim sıkıldı inan
Oğlan büyüdü mesela daha anlayışlı daha akıllı istekleri makul hiç olmazsa
Bence şimdiki bebekler daha zor değil şimdiki anneler daha ilgili ve bilinçli.Merhabalar
O zaman benim neden oluyor yaYa uykusuzluk zor bence. Onun haricinde ahım şahım bir zorluğu yok. Tabii doğumdan sonra hormonal duygu değişimleri insanı yoruyor biraz ama hepsi geçiyor. Gerçekten öyle yemek yiyemediğim, duş alamadığım, işimi göremediğim bir zaman olmadı benim. Her çocuk farklıdır elbette ama bazı şeyler çocuktan ziyade motivasyon işi. Zamandan çok annenin motivasyonu kalmıyor. Genelde bu da bebekten değil, düşüncesiz eşlerden, yardım olsun diye gelio herşeyi daha da zorlaştıran annelerden filan kaynaklanıyor. Benim annem, kv emekli dibimde oturuyorlar ve evdeler ona rağmen 5. gün herkesi kibarca uğurladım ben. Kendim baktım ve yaptığım en en en doğru hareketti bu.
Mama veriyorum ben. Yok gayet karnı falan tok.Kizimin bebekligi cok rahati
Oglumda ise annem esim hep mudahale ettiler bazen kizimdan kaçırma pahasına alisti kucaga
Simdi ikiside birbiri ile oynuyor ama kavga da cok tabi
Bu arada karnini iyice doyuruyor musunuz
Yatarken emzirip uyutsaniz belki daha cok uyur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?