Günümüz bebekleri neden bu kadar zorrrrrrr ?

Aslında tam olarak öyle değil, eskiden aileler iç içe yasarmıs o da olmazsa komşuluk varmış. Kadınlar tarlaya giderken çocukları bir araya toplar bir kadın başlarında durup bakarmış. Kardeş sayısı da fazla olduğu için büyük olan onları oyalarmış. Çocuklar mahallede, bahçede büyürmüş. Şu an çocuğun çocuk gördüğü yok, gidebildikleri tek yer parklar. Ekran vs gibi yorucu uyaranlar da yok o dönemler. Şartlar değiştiği için tavırlar değişti genetikte bir değişim henüz mevcut değil. İnsan fıtratına uygun olmayan beton duvarlar içinde yalnızlaşmış yaşamlar sürüyoruz, bebeklerimiz çocuklarımız bunlardan en çok etkilenenler…

Çocuk büyüse bile rahatlık yok. Sadece sıkıntılar şekil değiştiriyor.
Bin şükür varlıklarına. Okuldan gelsede yesem kuzumu

ben yorumlarımı şöyle toparlayayım
eğer ki çocuk doğunca intsamam olacağınızı düşünüyosarsanız, doğumdan sonra 2 haftalıkken arkadaşlarımla gezerim ellerim hep ojeli falan olur hemen de kilo veriririm muhtemelen diyorsanız yandınız, doğum sonrası çöküş büyük.

eğer ki çocuğun emek isteyen bir iş olduğuna iyice kendinizi alıştırdıysanız hele etrafınızdakiler de benim çevremdeki gibi MAHVOLACAKSIN! tarzı yaklaşıyor ve siz de mahvolacağınıza gönülden kabullenmişseniz doğumdan sonra "bu muydu?" diyorsunuz.

özellikle beni şu cümle çook etkilemişti "siz doğumdan sonra çocuğunuza alışmaya ama o bütün dünyaya alışmaya çalışıyor o yüzden onu anlamaya çalışın"

doğumun ilk zamanlarında evi tertemiz karısını bakımlı görmek isteyen eve çocuğa hiç yardım etmeyen bir eşiniz varsa yine allah yardımcınız olsun ama bu da çocuğun değil eşinizin öküzlüğü oluyor zaten.

Ah kelin merhemi olsa,evet ya özellikle koyluk yerde ağaca baglarlarmis iş yapmak için.simdi nerde duracak öyle bebekler

Genelde 2 bucuk yaş civarı hersey kolaylasıyor. Benim büyük oglumdan deneyimlediğim oyle yani..

Eskiden bebek bakmak da çocuk büyütmek de daha kolaymış kesinlikle. Yoksa insan ırkı çoğalmazdı bence, kolaymış ki 3er 5er yapmışlar belki de doğanın nüfusu dengeleme şeklidir bu da, artık üremeyin ulan demek istiyordur bize evet benimki de uyumuyor teşekkürler.

Kendi çocuklarıyla doğru düzgün ilgilenemedikleri için bizim çocuklarımıza annelik yapmaya çalışır, nasıl bakacağımıza karışıp laf ederler.

Annen çocuğun annesi olmadığı için sakin kalabiliyor çünkü. Annesi olunca mız mız mız mız bütün gün sakin kal kalabilirsen

:) Aaa konu açmışsın bana haber etmiyorsun bubendegilim .
Tüm sosyeteliğimle bir yorum yapayım sana diyeceğim de bende çocuk yok. La casa de papel'i de izledim, anlatayım mı sana?
Annem hep anlatır, hem kardeşim hem ben çok fena çocuklarmışız. Kollarım uzadı kucakta gezdirmekten, ayaklarımın altı yüzülürdü sallamaktan diye hep söyler. Diyeceğim o ki 30 sene önceki bebekler de zormuş kuzum.
Ha şu var, bir komşumuz vardı takmazdı pek çocuğu. Ağlar ağlar susar kafasındaydı kadın. Her ağladığında kucağa alıp ilgilenmezdi yani. Elini göğsüne koyar iki pışpışlar işine bakardı.
Ben olsam ben de dayanamam, susmazsa herhalde oturur bir de ben ağlarım niye ağlıyor bu çocuk diye.

Aklımda aynı soru 9 aylık oldu kucaga alırım durmaz oradan oraya atar kendini yürüteçe koyuyorum durmuyor mama sandalyesinde biraz oturup bişeyler yerken işlerimi yapabiliyorum önüne veriyorum yiyeceği şeyi hem oynuyo hem yiyo öyle baya zaman geçiriyor. şimdilerde başka kimsede de durmaz oldu babayla bile durmuyor hep beni istiyor ben yanında oturursam oynuyo kalktığım saniye çıglık kıyamet halbuki ben bu çocugu dogdu dogalı herkese alışık olsun diye verdim sevdiler oynatılar ne olduysa sonradan oldu, akıllı dedigim çocugun içinden canavar gibi bişey çıktı bende merak ediyorum ne zaman geçer ama bu yürüyünce beni bitirir yürüteçle bile sarkıp çekmece vs karıştırıyor, bebe nasıl oluyor bilmiyorum gözünü açar açmaz yatakta sürünüp ortalığı karıştırmak için harekete geçiyor insanda hiç mi uyku sersemligi olmaz mı nereden buluyor bu enerjiyi

1 yaşından sonra ya onlar da bir düzelme oluyor ya da biz alışıyoruz. Benim oğlum da doğduğundan beri günde 1 uykudan fazlasını uyumadı.yetiyor ona. Şimdi en azından kendi yürüdüğü için gidiyor ,geliyor, karıştırıyor biraz olsun saldı beni. Belki sizinki de öyle olur.

Yerim onu benn pamuk .. ana olmak kolay mı analigin dinlenmesi tatili yok haa bu bide omur boyu emeklilik falan da yok.. ... canim anam elime kıymış batsa bile söylerim..

Bugün 1 aylık olduk. Bizimki de asla uyumuyor. Güya yenidoğan.
Bize 40ı çıksın geçer dendi
Bu yüzden yorumları okumayacağım
Bunun hayali ile 10 gün daha idare ederim
40 ı çıkınca gerçekten biraz daha rahatlıyorsun, sanki bebek daha bi sakinleşiyor.

19 aydan bildiriyorum bi tık iyileşmeye başladı sanki. Ama çok küçük bir tık .
yanında oturursam biraz oynuyor kendisi ya da dökmesine müsade edersem daha rahat yemek yiyor. Uyku hala problem hala kucakta gezdir ayakta salla bi daha kucakta gezdir şeklinde

Bence 6 aylik, uyku egitimi için tam ideal zaman. Simdi yaptin, yaptin. Yapmadin, hem bebek, hem sürünürsünüz. Artik ritmi olmali onun. Uyku saatleri, oyun saatleri, yemek saatleri belli olmali.

Her agladiginda istedigini yapma. Evet bol bol segi ver sari. Ancak artik bu yaslardan sonra yavastan ne zaman "nazlanma" aglamsi varsa, ne zaman "aci çekme" aglamasi varsa anlasiliyor. Her nazina kosturmak zorunda degilsin. Zaman ile tükenirsin çünkü. Sevgi, bir çocugun, o yasta bile, her istegine evet demek degildir. Bu konudada kendini kötü his etmen gerekmez.

Elbette eskiden çocuk büyütmek kolaydi. Yetistirilmiyorlardi çünkü. Cocuk sadece büyüyordu. O da sans eseriydi çogu zaman. Hele kirsal kesim kaç cocuk 5 yasini görmeden vefat ederdi.

Ancak simdiki akimda yarim yamalak pedagojik teorileri okuyorlar, tam anlamadan uygulamaya geçiyorlar. Cocuklar kural, disiplin felan ögrenmiyorlar. 3 yasindaki cocuk halen gece 10-11den sonra yatiyor. Cocuklar hersey için küçük bulunuyorlar ve herseyden sanki travma kapiyorlar, anne ile güven bagi koparirmis gibi bakiliyor.

Bu sekilde cocuklarda deli dolu büyüyorlar, anneler beziyorlar,.. Evet çocuk büyütmek cok zor, coook yorucu. Bende beziyorum, bikiyorum. Ama benim gördügüm simdiki annelerde aman travma olmasin su bu olmasin diye gereksiz üzerine titreyip dahada beziyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…