- 15 Mayıs 2021
- 7.455
- 24.753
- 263
- Konu Sahibi bubendegilim
-
Yürütecimiz var bizimde, yeni aldım. ZAten evim boş gibi bir şey. Öyle pek eşya falan yokBen 6 aylikken yürütec aldim, oda biraz rahatladı bende 8 aylikken evin içinde deli gibi koşuyordu yürütecle. Sadece dikkatli olmanız lazım. Yurutec kazaları yaşayabilirsiniz birseyleri çekiyorlar o yüzden çekebileceği birseyler olmamali. Biraz daha zaman geçsin dertlerin farkli olacak suankiler degil ama emin ol daha rahat olucaksin yasina geldiginde. Bebekler genellikle irkilerek kendilerini uyandırırlar ben ufak pelus bir oyuncak almıştım irkilince ona sariliyordu ve uyanmiyordu. Şansa oldu bu olay ama hayat kurtardi
Kıydılar bana. Yanlış yere konu şaaapmışımkonu sahibi neen banlandı yaa
şurada 2 lafın belini kırıyorduk
Yok hatta ilk zamanlar pek almamaya çalıştım. Ama ne olduysa bilinci açıldıktan sonra olduKucağa fazla alistirmis olabilir misiniz? Bende oğlumda ayni sokayetle gitmiş olduğum doktorum kucağa fazla alistirmissin demişti. Bu arada 4 aylikti biogaia gaz damlası vermeyi de ihmal etmemişti.
Ben uyku eğitimine karşıyım. Çok araştırdım ve kendimce desteğini en aza indirgedim. Yani mesela sallayarak hiç uyutmuyorum. O da alıştı zaten yanına yatıp sevip, okşuyorum. Konuşmuyorum hiç ve o da zaten yarım saat kadar sonra pek direnmiyor.Bu zamanları bir daha geri gelmiyor tadını çıkarmaya bak, çok ağlıyor durmuyor vs olabilir ama güzel yanlarını düşün. Bazı geceler geç yatıyor dişinden dolayı uyumakta zorlanıyor. Bazen emerek bazen kendi kendine. Sana tavsiyem asla ama asla uyku eğitimi vereceğim diye ağlar ağlar kendi kendine uyur diye bir saçmalık ve ahmaklık yapma. Bu konuyu araştırdım. Bazen uyumadığında aman ağlar ağlar uyur dşye düşünürdüm bende ama öyle değilmiş. Bebekler ağlarken yoruldukları için değil vücut otomatik olarak kendine zarar vermesin diye kendini devre dışı bırakırmış. Bebeklerin gelişimi, psikolojisi için de zararlıymış. Öyle ağlatarak eğitim vermeye çalışan anneler, hiç mi vicdanları sızlamıyor, hiç mi bebek çatlayana kadar ağlarken üzülmüyorlar anlamıyorum. Merhametsizlik ve bencillik.
kardeş istemiyorum demeye mi getiriyor nedir...zaten kendisini gördükten sonra kardeş düşünmüyoruz :)Bu bi mesaj olabilir…
Hani benden başkasını gözün görmesin diyor sanırsam
Uzun dönem gebelik yapıcam teşekkürlerYok ben bi yerde demiştimsayfanın derinliklerine gömülmüştür ama haha
Birde o gülüşten sonra mutlaka bir ağlama geliyor
Siz bence eşinizle pek yalnız kalmayın3 çocuk ve tek başınıza siz… düşüncesi bile benim için korkunç
Ooo olmaz mi..Daha bunun detayıda mı var
Hamilelik ve doğum insan psikolojisini aşırı etkiliyormuş. Gerçekten bende onu öğrendim. Benimde acil sezaryenle doğumum oldu , sonrası depresyon yaşadım3 aylık bebekle doğumdan bugüne dolu dolu her şeyi yaşayarak geldim. Görüyorum ki geleceğim de çok parlak değil.
Hamileliğimin 30. Haftası başlayan kalça ağrım sebebiyle yatağa düştüm. Fizik tedaviler kortizonlar yok anam açılmadı kalça. 38. Haftaya kadar yattım öyle.
38. Hafta yüksek ateş sancılar yürüyememem derken kendimi bir gece vakti acil sezaryende buldum.
İlk 10 gün bebek mi bakıcam kalça açmaya mı çalışcam derken 10. Günden kolik bebekle merhaba dedim yeni hayatıma. Ve tek başıma bakamayacağımı anlayıp anneme kaçtım. 2.5 aylık dönebildim evime.
Bu arada kakada kan gördüm alerji varmış. Süt ürünleri yumurta et kakao tahin kuruyemiş domates patlıcan yasak. Sürekli karnı ağrıyor ishal oluyor.
Pipisinde sıkıntı var. İşerken canı yanıyor. Cumartesi sünnet olacağız.
Baktığında hepsi her çocukta olabilecek rutin sorunlar. Büyük bir sorunumuz yok çok şükür. Ama neden yani oğlum neden beni bu kadar uğraştırıyorsun bir hatam kusurum mu oldu?
Dertleşme değil bence bu topik , çocuktan korkmaBence burası bizim dertleşme topiğimiz olsun sıkılan gelip burada bebelerden dert yansın lütfen
Tabi bir de böyle bir olay var. Bu tamamen farklı bir konu olsa da gerçekten o videoları dikkate alan annelerin pskolojisini bozuyor.İnstagramı takip edersen de hep eksik annesin. O kadar çok bebeği ile uğraşan var ki. Şahsen ben o kadar uğraşmıyorum. Nasılsa yaşı geldiğinde hepsini öğrenecek. Şimdiden 6 aylık bebeğe zeka kartı filan bana aşırı saçma geliyor.
5-10 dakika iyiymiş. 3 dakka güler sonra başlar mırlamaya. Evet evet kedi gibi mırlarOoo olmaz mi..
Ben sadece yemek ve süpürge yapıyorum, bir de çamaşır katlıyorum.
Kahvaltı hazırlama, ev alışverişi, tuvalet banyo temizliği, çamaşır, bulaşık yikama gibi angaryalar eşimde
Bu aralar oğlanin piyanonusu da eşime devretmeye çabalıyorum.
Çünkü eridim, bittim, sankim her gün gr gr kilo veriyorum
Çünkü bebem durmuyor :)
Ama bir de gülüşleri, o mis kokuları var ki..
Insanı deli ediyor.
Bütün yorgunluğu alıp götürüyor.
Ama beş dk sonra geri geliyor yalan yok
Ya haklısınız da yürüteç biraz kurtarıcıMerhabalar ; bizimki de 2 yaşında olacak Allah'ın izniyle. Hâlâ ayakta sallıyoruz ve bazı geceler sırf ayakta sallanmak istiyor, yerine koyunca zımba gibi ayağa kalkıyor . Öğle uykusu da aynı sekilde. Gündüzleri de çok hareketli ve kendi kendine oynaması yok denecek kadar az. Takdir edersiniz ki çok yorgunum, bir bebeğin uykusu iyiyse bakımının büyük kısmı halloluyor. Uyuyan bebegin hem hırçınlığı gidiyor hem de anne dinleniyor, ama bana nerdeeeŞimdi yeni bebeğimiz oldu,(isteyerek) henüz huyu belli değil ama mecbur kalmadigim sürece ayakta sallamamaya calisicam, hatta baslamamaya. Bu arada yürüteç hiç kullanmadim, şimdi de düşünmuyorum.evet yürütecle illa oyalanirdi ama benim görüşüm çocuğu tembellestiriyor, ve bir not daha, ne kadar zorlandiysam da hatta oturup ağladiysam da eline tablet, telefon vermedim, hangi çocuk sevmez ki, oh ver telefonu , ne güzel hayat ama ona bunu yapamam, hem kendini geliştiremez, hem gozlerine öyle zarar ki, yetişkinler de bile hep yakına baktığımızda yakını gorememe sorunu çıkıyor, bu da tavsiye olarak kalsın burada. Ne kadar zor da olsalar, yorsalar da canlarımiz onlar, şikayet etmeyiz yorgunlugumuzu dile getiriyoruz işte
Hamilelik ve doğum insan psikolojisini aşırı etkiliyormuş. Gerçekten bende onu öğrendim. Benimde acil sezaryenle doğumum oldu , sonrası depresyon yaşadım
Çikolata da sakın tüketmeyin çok etkiliyor.
Ben de doğumhaneden yürüyerek çıkacak kadar iyiydim ama başım döner düşerim diye tekerlekli sandalye ile çıkardılar. Çıktığımda tek düşündüğüm karnımın acıkmasıydıEvet sezaryen psikolojisi zaten kötü bir de acil olması hasta girmek o sürece. Instagramda yürüyerek doğumhaneden çıkanları görüp pestil gibi yatmak
Kakao ve süt yasak olduğundan dolayısıyla çikolatayı en son ne zaman yedim bilmiyorum. Paketli hiçbir şey tüketemiyorum. Her şeyde süt ve yumurta varmış
Bende uzun süre diyet yaptım. Hatta 5. Ayda açtım diyeti. Ama feci kilo verdiriyorEvet sezaryen psikolojisi zaten kötü bir de acil olması hasta girmek o sürece. Instagramda yürüyerek doğumhaneden çıkanları görüp pestil gibi yatmak
Kakao ve süt yasak olduğundan dolayısıyla çikolatayı en son ne zaman yedim bilmiyorum. Paketli hiçbir şey tüketemiyorum. Her şeyde süt ve yumurta varmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?