Günlük 3-4 saatlik sporu gün içine mi yaysam yoksa tek seferde mi yapayım ?

mrvkys

Hiç sevmemişsin beni aşk...
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2012
802
38
Hızlı cevap almak için buraya açıyorum konuyu lütfen kapanmasın...

Kızlar çok kilo vermem lazım ve sarkma olmadan vermem lazım. Çok olduğu için sarkma olur eğer pilates callanetics tarzı bir şeyler yapmazsam. Kardiyo pilates ısınma esneme derken 4 saati bulur belki geçer. Bütün bunları belli bir saatte hepsini birden mi yapsam yoksa sabah kardiyo öğlen pilates akşam callanetics gibi dağıtarak mı yapsam ? Hangisi uygun olur. ??? Kas oranım çok düşük yağ çok fazla. Yağ yakıp kas arttıracak şekilde bir program yapmam lazım. Yardımcı olur musunuz nasıl bir yol izlemem lazım ???

sadece zayıflamak için günlük bu kadar fazla sporu önerdiklerini sanmıyorum.

ama nasıl parçalayacağınız konusuna gelirsek;

birlikte yapsanız daha etkili olacaktır elbette. zaten esneme soğuma hareketlerinden kısamazsınız.

genelde esneme- kardiyo-pilates-soğuma şeklinde önerilir sıralama. çünkü kardiyoda vücudu hızlandırırsınız, pilateste ise kaslara çalışırsınız. hatta böylece spor sonrasında bile kaslarınız çalışmaya devam eder.
tüm bunların toplamı da günde 2 saat olacak şekilde yeterli olur, ki 2 saat bile çok aslında.

günlük bu kadar fazla spor yapacağınıza her gün vakit ayırsanız daha uygun olacaktır.

Günde 2 kere spor zaten olmaz şekerim. 1. seanstan sonra yorulacaksın, duş yapacaksın , kasların gevşeyecek , orda kalıyorsun:)

3-4 saat çok fazla geldi bana. Yani ben uzun süredir düzenli spor yapıyorum, max 2 saat iyidir, onu da birer gün arayla yapıyorum. Her gün ağır spor yapmak sağlıklı değil, kaslarını 1 gün dinlendirmelisin ki dinlendiği arada kasların yapılansın.

Bana kalırsa 1 saat/45 dk düz koşu yap, sonra 45 dk yoga/pilates tarzı bir şey yap.

Bunun için profesyonel yardım almanız en iyisi olur
Ayrıca daha vücut alışmadan günde 4 saat cok fazla değil mi
hantal bir durumdan direkt bu kadar hareketli duruma geçerseniz daha coz zarar verirsiniz kaslara bence

Hızlı cevap almak için buraya açıyorum konuyu lütfen kapanmasın...

Kızlar çok kilo vermem lazım ve sarkma olmadan vermem lazım. Çok olduğu için sarkma olur eğer pilates callanetics tarzı bir şeyler yapmazsam. Kardiyo pilates ısınma esneme derken 4 saati bulur belki geçer. Bütün bunları belli bir saatte hepsini birden mi yapsam yoksa sabah kardiyo öğlen pilates akşam callanetics gibi dağıtarak mı yapsam ? Hangisi uygun olur. ??? Kas oranım çok düşük yağ çok fazla. Yağ yakıp kas arttıracak şekilde bir program yapmam lazım. Yardımcı olur musunuz nasıl bir yol izlemem lazım ???

Günlük 3-4 saat spor çok çok fazla, kaç kilosunuz ve kaç kilo vermeniz gerek bilmiyorum ama bunlarda önemli bir etken. Mevcut yağlarınızı kasa döndürmeyin sakın, önce biraz kilo verip hafif egzersizler ile metabolizmanızı hızlandırmanız yerinde olur. Vücudunuzda ki yağlarınız hızlı spor ile kasa dönüşürse halterci gibi olursunuz benden söylemesi.

Hic heveslenme 3-4 saat spor yapabilirim diye en fazla 2 saat yapabilirsin oda sabah ve aksam yoksa o enerjiyi bulamazsin. Hizli kilo vermek istiyorsan az ve sık ye sporunuda erken saatlerde yap cok su tüket.

sadece zayıflamak için günlük bu kadar fazla sporu önerdiklerini sanmıyorum.

ama nasıl parçalayacağınız konusuna gelirsek;

birlikte yapsanız daha etkili olacaktır elbette. zaten esneme soğuma hareketlerinden kısamazsınız.

genelde esneme- kardiyo-pilates-soğuma şeklinde önerilir sıralama. çünkü kardiyoda vücudu hızlandırırsınız, pilateste ise kaslara çalışırsınız. hatta böylece spor sonrasında bile kaslarınız çalışmaya devam eder.
tüm bunların toplamı da günde 2 saat olacak şekilde yeterli olur, ki 2 saat bile çok aslında.

günlük bu kadar fazla spor yapacağınıza her gün vakit ayırsanız daha uygun olacaktır.

Teşekürler öncelikle :) Bunları haftanın 6 günü yapacağım zaten bir iki gün 4 saat çalışıp bırakmayı düşünmüyorum. Hepsi bir arada olursa sakma olmadan sıkılaşırım diye düşündüm. Yaza kadar 58 60 olmak istediğim için sıkmak istiyorum kendimi. 94lerdeyim :) 58 60 olmaz belki ama olduğu kadar artık. Kaslara zararı olur mu günlük 3 4 saatin ? Hepsi 1er saatlik falan video olduğu için 3-4 saati buluyor. Bir iki ay sadece kardiyo sonraki aylar sadece pilates yapsam yanlış mı olur peki ? Hepsini beraber götürmek daha iyi değil mi ?

Günde 2 kere spor zaten olmaz şekerim. 1. seanstan sonra yorulacaksın, duş yapacaksın , kasların gevşeyecek , orda kalıyorsun:)

3-4 saat çok fazla geldi bana. Yani ben uzun süredir düzenli spor yapıyorum, max 2 saat iyidir, onu da birer gün arayla yapıyorum. Her gün ağır spor yapmak sağlıklı değil, kaslarını 1 gün dinlendirmelisin ki dinlendiği arada kasların yapılansın.

Bana kalırsa 1 saat/45 dk düz koşu yap, sonra 45 dk yoga/pilates tarzı bir şey yap.

Kaslarım çok güçsüz zarar vermeden spor yapmak istiyorum tabi ki. Haftada 6 gün günde 2 saat yapsam nasıl peki ? Kas yoğunluğunun artması için yine de 1 gün beklemem mi lazım ?

Teşekürler öncelikle :) Bunları haftanın 6 günü yapacağım zaten bir iki gün 4 saat çalışıp bırakmayı düşünmüyorum. Hepsi bir arada olursa sakma olmadan sıkılaşırım diye düşündüm. Yaza kadar 58 60 olmak istediğim için sıkmak istiyorum kendimi. 94lerdeyim :) 58 60 olmaz belki ama olduğu kadar artık. Kaslara zararı olur mu günlük 3 4 saatin ? Hepsi 1er saatlik falan video olduğu için 3-4 saati buluyor. Bir iki ay sadece kardiyo sonraki aylar sadece pilates yapsam yanlış mı olur peki ? Hepsini beraber götürmek daha iyi değil mi ?

hımm bence pilatese en az bir ay sonra başlayın. çünkü videodan çok kolay gibi görünen hareketler o kadar kolay değiller, aslında pilates çok zor bir spordur. bir de doğru yapılmadığında hiç bir faydası yok. yani nefes al ver ler doğru zamanda yapılmalı, doğru hızda yapılmalı falan. bu yüzden vücudunuzun biraz direnç kazanması gerekir.her gün çalışacaksanız bir ayda pilates yapabilecek kıvama gelirsiniz.
ben günde 3-4 saatin çok olduğu görüşündeyim ama bu konuda uzman değilim, sadece arada spor salonlarına giden biriyim :)

sporun sağlıkli olanı günaşırı yapmaktır Yani bir gün durup bir gün yapmak. üç dört saat spor profesyonel Sporcular yapmıyor. zaten 3 4 saat yaparsan Hamlar kalkamazsın bile

Yaza kadar 8 ayda falan yani her ay 4 kilo versem 32 falan gitse yeterli benim için kaşan 3 5kiloyu da veririm. Zaman kısıtlı diye bu kadar zorlamayı düşündüm ama yanlışsa boş yere yorarım kendimi tabi ki. haftada 3 gün spor bana yeterli olur mu ? Ayda 4 kilo için ?

bir de şunu söyleyeyim, kondisyonumun en iyi olduğu zamanlarda bir saat squat yaptığımda zırt zır titrerdim.
kondisyonunuzu artırdıktan sonra squat gibi bir spora da geçebilirsiniz, kısa zamanda deli gibi spor.

Kaslarım çok güçsüz zarar vermeden spor yapmak istiyorum tabi ki. Haftada 6 gün günde 2 saat yapsam nasıl peki ? Kas yoğunluğunun artması için yine de 1 gün beklemem mi lazım ?

Şimdi evladım hamsan 2 saat yapabileceğini zaten sanmıyorum. 2 saat yapsan bile ertesi gün zaten kolunu kımıldatmaya halin olmaz.

Tabi ki kas yorgunluğunun gitmesi ve arada kasların gelişmesi için 1 gün mutlaka ara vermelisin. 1 gün yap, 1 gün yapma. Yapmaya başlayınca zaten anlicaksın, ertesi gün zaten kasların isyan edip kımıldamıyor, vücudunu dinlendirmen gerekiyor.

Haftada 3-4 gün iyidir. 6 gün çok hem kaslarına hem kemiklerine zarar.

Başlangıç olarak 1 saat tempolu yürü, 1 saat fitness yap. Stadyum vb. bir yere gitme olanağın varsa tempolu merdiven inip çıkmayı da tavsiye ederim.
Yaşın genç sanırım şeker, un azaltırsan sonucu dimdirek görmeye başlarsın.

Günlük 10 dakika ile başlayarak ip atla. En etkili spormuş. Bacaklar için squat yapabilirsin çok etkili yaptım.
4 saat spor yapsam 4 gün hafızam kaybolur aşırı oksijenden kimseyi tanımam
:KK53::KK53::KK53::KK53:

bir de şunu söyleyeyim, kondisyonumun en iyi olduğu zamanlarda bir saat squat yaptığımda zırt zır titrerdim.
kondisyonunuzu artırdıktan sonra squat gibi bir spora da geçebilirsiniz, kısa zamanda deli gibi spor.

Araştırmada üstüme yoktur ama uygulamada da benden tembeli yoktur :) Biliyorum çok etkili olduğunu ama kilom olduğu için onu vermeden başlamayacağım squata çok kaslı yaparmış kilo olunca verince kesin yapacağım ama :)

Şimdi evladım hamsan 2 saat yapabileceğini zaten sanmıyorum. 2 saat yapsan bile ertesi gün zaten kolunu kımıldatmaya halin olmaz.

Tabi ki kas yorgunluğunun gitmesi ve arada kasların gelişmesi için 1 gün mutlaka ara vermelisin. 1 gün yap, 1 gün yapma. Yapmaya başlayınca zaten anlicaksın, ertesi gün zaten kasların isyan edip kımıldamıyor, vücudunu dinlendirmen gerekiyor.

Başlangıç olarak 1 saat tempolu yürü, 1 saat fitness yap. Stadyum vb. bir yere gitme olanağın varsa tempolu merdiven inip çıkmayı da tavsiye ederim.

bana da danışmanlık yapar mısın rica etsem.

çocuk olduğundan beri spor yapmıyorum. evde yaparım falan dedim, malzeme aldım, yok o iş olmadı. düzenli spor için illa bir merkeze gitmem gerek.

3 seçeneğim var.
1. fitness center, klasik fitness aletleri var. Bir de erkek-bayan karışık bir ortam, çok tarzım değil.
2. fitness center, sadece pilates dersleri, haftada 2 gün bir saat.
3. evime yakın ılıca suyu olan bir tesis, tesis çok rahat ve tenha. orada hem havuzda yüzüp, hem hamam kısmında ter atma.

bir türlü karar veremedim. lütfen MissCherryBlossom MissCherryBlossom hep me!

Çok teşekkür ederim :) Haklısınız dinlenmezse kaslar iyileştirmez kendini. Şimdi 4 saatle başlarsam sonra kilo verdikçe etkisi azalacak mutlaka vücut yeni bir şeyler isteyecek hız isteyecek bende 24 saat spor yaparım artık :)) En iyisi 1-2 saatle başlayıp sonra gerekirse 3 saate çıkarım kilom azalınca değişiklik olsun diye. Lisedeyken spor salonuna giderdim 3 gün orada yapardım sporu sadece ve diyete uyarsam eğer 2 3 kilo verirdim haftada kilom 85 falandı çok olduğu için o kadar gidiyordu sağlıklı yapardım diyeti diyetisyenle beraber. Bu düzenle yani ısınma kardiyo pilates soğuma düzeninde haftada 3 yapsam diğer günler 45 dk veya 1 saat leslieyle evde yürüsem kaslar için o 1 günlük dinlenme süresini etkiler mi ?

X