'Güneydoğu'daki operasyonlar, insani felakete yol açtı'

Konunun neresinde "teröristleri vurmayın ulan" yazdığımı gördün, ha?
Ben ilk andan beri sivil halkın öldürülmesine karşı olduğumu ısrar belirtiyorum.
Eline silah almış insanlar konuya dahil değil.
Onlar savaşmayı göze almış kimseler.
Siviller diyorum, sivil.

Peki söyle bakalım, sivillerin öldürülmesinin altında yatan haklı bir gerekçe olabilir mi?
Hangi bayrak bu kanı temizleyebilir?

Cidden sinirleniyorum.
Çevrende gördüğün "grupların" kafa yapılarını neden bana yüklüyorsun?
Ben sivil diyorum, hala "bir takım hümanistler" diye uzatıyorsun.
Arkadaşlar tüm Kürtleri terörist görüyorlar sanırım ...

Arkadaşlar tüm Kürtleri terörist görüyorlar sanırım ...
ben öyle olmadığını biliyorum ama karşılıklı bir hırs var insanlarımızda eşime bir müsterisi çözüm süreci zamanında kürtçeyide öğreneceksiniz yakında demiş,eşim çok saşırdım ben teşekkür beklerken adam bana böyle bir laf etti dedi:KK64::KK64::KK64:

Humanist olmak çok güzel bir şey. Ben de büyüyünce humanist olucaam.

benim de hedefim o :))))

Turkiyede solculuk kavramı ya yanlış biliniyor ya da solculuk buralara ugramamis.. ben etrafimda eşitlikçi özgürlükçü solcu göremiyorum netekim :)
Türkiye dogru bilinen ne var ki.sonuna kadar kürt milliyetçiliği yapan kişilerin ben solcuyum demesi ya da kendi ülkesinin bütünlüğünü savunanlara fasist gözü ile bakması bile durumun garipligini gösteriyor.
Olay sol olduğu için bu örnekleri verdim sağ da çok yanlış anlaşılıyor orası ayrı.

ben öyle olmadığını biliyorum ama karşılıklı bir hırs var insanlarımızda eşime bir müsterisi çözüm süreci zamanında kürtçeyide öğreneceksiniz yakında demiş,eşim çok saşırdım ben teşekkür beklerken adam bana böyle bir laf etti dedi:KK64::KK64::KK64:
bizim milliyetçilerimiz olduğu kadar normal olarak onların da var.
Güroymak da çalışan arkadaşımdan duydum.
Adliyelerde herhangi bir konuda işleri olduğunda Türkçe bildikleri halde tercüman talebinde bulunuyorlar bir kısmı...
Onların da aşırı milliyetçileri var o da tehlikeli .

Herkes siviller ölmesin diyor bu uzaktan ne kadar da barışçıl geliyor değil mi? bu cümlenin altından bir sürü alt başlık çıkar; mesela katil TC bunlardan birisi.

Daha ' teröristlerin açtığı hendekler ve özerklik zirvalamasi yüzünden bir çok insan ölüyor' diyeni duymadim barisseverlerin ağzından

Siz böyle kendinizi kandirin bu esnada Şırnak'tan bir aile kaçak yollarla almanyaya gidisin yollarini arasin. Ha simdi siz buna da devletin yüzünden dersiniz ama o adama nedenibi sorduklarinda 'hendeklerin yüzünden' dedi. Bunu izlememis duymamissinizdir eminim.

Der ve bu konudan çıkarım.

Herkes siviller ölmesin diyor bu uzaktan ne kadar da barışçıl geliyor değil mi? bu cümlenin altından bir sürü alt başlık çıkar; mesela katil TC bunlardan birisi.

Daha ' teröristlerin açtığı hendekler ve özerklik zirvalamasi yüzünden bir çok insan ölüyor' diyeni duymadim barisseverlerin ağzından

Siz böyle kendinizi kandirin bu esnada Şırnak'tan bir aile kaçak yollarla almanyaya gidisin yollarini arasin. Ha simdi siz buna da devletin yüzünden dersiniz ama o adama nedenibi sorduklarinda 'hendeklerin yüzünden' dedi. Bunu izlememis duymamissinizdir eminim.

Der ve bu konudan çıkarım.

Kısaca devlet bu krizi iyi yönetemedi diyelim
hendekler kazılırken devlet neredeydi?

benim de hedefim o :))))

Türkiye dogru bilinen ne var ki.sonuna kadar kürt milliyetçiliği yapan kişilerin ben solcuyum demesi ya da kendi ülkesinin bütünlüğünü savunanlara fasist gözü ile bakması bile durumun garipligini gösteriyor.
Olay sol olduğu için bu örnekleri verdim sağ da çok yanlış anlaşılıyor orası ayrı.

Cemil Meriç ne demis, “Bu memlekette sağcı-solcu, ilerici-gerici yoktur, bu memlekette namuslu ve namussuzlar vardır. Siz namuslulardan olun."
Biz namuslulardan olalım kadesa boşver gerisini...

bizim milliyetçilerimiz olduğu kadar normal olarak onların da var.
Güroymak da çalışan arkadaşımdan duydum.
Adliyelerde herhangi bir konuda işleri olduğunda Türkçe bildikleri halde tercüman talebinde bulunuyorlar bir kısmı...
Onların da aşırı milliyetçileri var o da tehlikeli .
ya ikinci dil olarak tercihim ingilizce olurdu,bizde lazca var öğrenme gereği duymadım,geçerli dili öğrenmek yeterli bence

ya ikinci dil olarak tercihim ingilizce olurdu,bizde lazca var öğrenme gereği duymadım,geçerli dili öğrenmek yeterli bence
ya allahaşkına ,
taaa AKP iktidarda yokken Kürtçe kursları yasallaşmıştı.
Açılan kursların hepsi talep yetersizliğinden kapandı .

Ben İngilizce bilirim ama ikinci dil olarak Çince yi bilmek isterdim.

Kısaca devlet bu krizi iyi yönetemedi diyelim
hendekler kazılırken devlet neredeydi?

Evet bu konuda ve çözüm süreci konusunda devlet sonuna kadar elestirilebilir. Maalesef o aşamada devletin zaafı söz konusu.

Benim karşı çıktığım 'operasyon olmasın kimseler ölmesin' zirvasi... Bugün operasyonlar olmasa bile askerlerimiz şehit olmaya devam edecek bunun farkında değiliz sanki. Evet humanist değilim ve ölen teröristlere zerre uzulmuyorum. Gebersinler

Evet bu konuda ve çözüm süreci konusunda devlet sonuna kadar elestirilebilir. Maalesef o aşamada devletin zaafı söz konusu.

Benim karşı çıktığım 'operasyon olmasın kimseler ölmesin' zirvasi... Bugün operasyonlar olmasa bile askerlerimiz şehit olmaya devam edecek bunun farkında değiliz sanki. Evet humanist değilim ve ölen teröristlere zerre uzulmuyorum. Gebersinler
Şu noktayı bir aydınlatalım önce .
Ulusalcılardan da değilim ,Kürtçü olarak tanımlanan devlete karşı olan herşeyi sevimli gören gruptan da değilim .
Ben ülkemde bunlar yaşandığı için üzülürüm.
Suçu günahı olmadığı halde sırf orada yaşadığı için ölen insanlara üzülürüm.
Hükümetler ,ülkeyi yönetenler de yanlış yaparlar bunu kabul etmek lazım ve körü körüne sırf Erdoğan fanatizminden dolayı savunmayı ülke için zararlı bulanlardanım..

ya allahaşkına ,
taaa AKP iktidarda yokken Kürtçe kursları yasallaşmıştı.
Açılan kursların hepsi talep yetersizliğinden kapandı .

Ben İngilizce bilirim ama ikinci dil olarak Çince yi bilmek isterdim.
ben neden kürtçe öğreneyimki kürt değilim 1...kürtçeye karşı ilgim yok 2..türkçe ülkenin genel dili diye öğretildi 3..karadenizliyim ama lazca blmem ilgim falanda yok4...yeterince milliyetci değilim demekki..,
bence gelir dağılımındaki dengesizlik vs daha ön planda halk için

Kimseler ölmesinden kastın "siviller" olduğunu,
savaşı, eline silah alanla yapmak gerektiğini neden anlayamıyorsun?

"Kimseler ölmesin" demeyi zırvalamak olarak gören bir zihniyetle tartışıyorum.
Buddha, İsa, Zeus ve daha nicesi beni şerrinizden korusun.

Hala ama hala, insanları terörist yapmaya çalışıyorsun. At gözlüğü takmış misali zayıftan yana olacak kadar basit bir kafa yapısına sahip değilim. Tüm darbe girişimlerine karşın Chavez hükümetinide varisinide sonuna kadar destekledim. Anlayacağın Anarşist'de değilim. Prensibim haklı olanı savunmaktır, zayıfı göklere çıkarmak değil.
Dilek Doğan'dan önemsiz bir ayrıntıymışcasına bahsetmen, hiç çekinmeden "diz dövmedim" yazabilmen durumun sandığımdan çok daha vahim olduğunu ortaya koyuyor. Ve seni temin ederim ki, içinde faşizm'den öte bir duygu ve düşünce yok.
Yani sözde bilinçlenme yolunda "sivillerin" öldürülmesi mübah? Ve aksini savunan kimse "acıtasyon" yapıyor?
Artık işleyişin kaostan geçmediği farkındalığı yaratmak adına öldürülen sen ya da yakınların olsa idi? Aynı emin duruşu sergileyebilecekmiydin?
Hoş, Işid'de insanların cehenneme gitmesini önlemek adına kafa kesiyor, ciğer yiyor; Tc'li ayan kesimde sözde eğitim adına başkalarını kurban etmeyi görevleri biliyorlar. İki tarafta aynı derece iyi niyetli ve masum. Tatlısınız tatlı.
Roboski katliamındada asıl amaç, kaçak sigara almanın zararlarını anlatmak mıydı?
Sen korkma, ben neyin doğru olduğunu, neye ne kadar değer vereceğimi biliyorum. Fakat sen hangi yollardan geçerek Komünist olduğumu, o zaman değin neyi ne kadar sorguladığımı bilemezsin.
Sırf aidiyet duygusuyla hareket ediyor olsaydım, cebimi dolduracağına inandığım bir izm'e, görüşe yönelirdim.
Ah, ne kadar kolay kendini bilinçli üye ilan edip yılların dava adamlarını, arkalarında bir ceket dışında bırakacak mal varlığı olmayan, tüm şahsi çıkar ve arzularını ellerinin tersiyle yitmiş, davaları yolunda kanla, başla savaşmış kimseleri "kör olmak-gerçekleri görememekle" suçlamak.
Bir "ölü ayırıcısına" yakışacak nitelikte.

''Ölü ayırıcısı'' ... Kullanıcı adımı değiştirmek istersem diye bir kenara not ediyorum bunu .
Ölüleri tabi ki de ayırırım , en çok sevdiğime en çok üzülmekten başlar ... öldü de kurtulduk dediklerime kadar varır , gebersin pislik levelında son bulur .

Bak ben daha bu konunun ilk mesajında , şimdi bu yazılanlara karşı çıkınca barbar ilan edileceğim demiştim , oldu .

Siviller ölmesin . Peki.

O zaman önce savaş bitsin . Peki.

Savaşın bitmesi için önce illegal tarafın bitmesi gerek .Peki.

Sorun nerede Bahar ?

Biz Türkler yaşasın geride kalan tüm ırklar yok olsun nidası mı atıyoruz ? Bana ne insanların ırkından ? Ölü ayrımcılığı mı hiç buna göre düzenlemiyorum .

Dilek Doğanı şöyle bir yüzeysel geçtim evet , derinlemesine değindim konular geçmişte kaldı . Ölümünden zavallı sivil diye bahsedemiyorum . Kaldı ki ölümünden bahsetmekte istemiyorum . Ölü üzerinden siyaset ve ideoloji konuşmak çok etik gelmiyor bana .

Kimseler ölmesin ... İyi de herkes ölecek . O zaman nasıl öldüklerine kota koyalım . Kimseler bir sarhoşun sürücülüğündeki kaza ile de ölmesin , mesleki hata ile yanlış bir doktor teşhisi ile de ölmesin , içinde ihmal ve kötü sebep olan hiç bir şey birinin ölümüne neden olmasın . Eceli gelen yaşlılıktan ya da hastalıktan ölsün . Bu dilekler güzel ama gerçek değil . Dünyada kötüler var . Merhaba de . O kötülerle savaşın yolu pembe gözlükler değil .

Evet evet ellerinde roketatarlarla gezen siviller. Şimdi hak verdim işte size

biri açılım yapalım dur diyor,
diğeri bizden görünüp git vur diyor,
öbürü kandıramıyor gavur diyor,

güzel memleketim,
taşları bağlamışlar itler kol geziyor,,(söz.türk)

:KK48::KK48:

X