'Güneydoğu'daki operasyonlar, insani felakete yol açtı'

ben sivillerin her koşulda korunması taraftarıyım,bu konuda eşimle bile tartıştım,terör şehirlere kadar inememeliydi,ama indi bitti bitecek diyorlar hadi hatırlısı:KK14:
kominizmmi kaldı bu devirde

Kalmadı mı sanıyorsun? Çin? Kuzey Kore? Vietnam? Meksikada bağımsızlık ilan etmiş koloniler?
Ayrıca Sosyalist ülkelerde daima Komünizme evrilme ortamı, olasılığı vardır. Küba, Venezüela gibi Güney Amerika ülkeleri Komünist ideoloji ile yönetilirler.

Ki, son Komünist ben olsamda, davamdan dönmem.
Çoğunluk olmak gibi bir kaygım yok.

Kalmadı mı sanıyorsun? Çin? Kuzey Kore? Vietnam? Meksikada bağımsızlık ilan etmiş koloniler?
Ayrıca Sosyalist ülkelerde daima Komünizme evrilme ortamı, olasılığı vardır. Küba, Venezüela gibi Güney Amerika ülkeleri Komünist ideoloji ile yönetilirler.

bize çok uzak bizde istikrar sağ hep prim yapar rüyamdaa görsem inanmam,

ben de liseliyken orak çekiç sevdalısıydım :)
sizin ekibi bilirim.
TKP li misiniz?

ben de liseliyken orak çekiç sevdalısıydım :)
sizin ekibi bilirim.
TKP li misiniz?

Evet, genellikle lise sonrasında terk edilen bir görüş. İnsanlar Kapitaliste evrilmeyi hayatın bir şartı olarak görüyorlar.

Dünyanın dört bir yanında ki Komünist parti ve akımlarını destekliyorum.
Ve evet, TKP destekçisiyim.

dönme canım dönme:KK14:
Komünizm'den basit, komik bir arayışmış gibi bahsediyorsunuz.
Desteklediğiniz bir izm,inanç var ise, doğruyu bulmak adına bir tartışma başlatabiliriz.
İster özelden, ister burdan.
Böylece, hayalden ibaret bir zaman öldürme metodu olmadığını anlamış olursunuz.

Komünizm'den basit, komik bir arayışmış gibi bahsediyorsunuz.
Desteklediğiniz bir izm,inanç var ise, doğruyu bulmak adına bir tartışma başlatabiliriz.
İster özelden, ister burdan.
Böylece, hayalden ibaret bir zaman öldürme metodu olmadığını anlamış olursunuz.
insanlara zarar vermeyen bir akım yok.pkk amacı için topluma zarar vermekle tehdit etmeseydi saygı duyardım,ama dediğimiz olmassa yakarız yıkarız diyen bir örgüt hangi akımın peşinde sizce cidden merak ediyorum

Evet, genellikle lise sonrasında terk edilen bir görüş. İnsanlar Kapitaliste evrilmeyi hayatın bir şartı olarak görüyorlar.

Dünyanın dört bir yanında ki Komünist parti ve akımlarını destekliyorum.
Ve evet, TKP destekçisiyim.
Tkp'nin 6 sene önce Abdi İpekçi de yapılan toplantısında vardım.
İnanılmaz güzel bir kitle,dolu dolu insanlar,seviyeli,barışçıl,insancıl ve kadınlara saygılı.

bencede hiç umut yok hiç,halk bu tarzı seviyor genelde

Türkiye siyaset konusunda garip bir ülkedir seçmen olarak. Mesela dünyada zenginler sağcı, fakirler solcudur. Türkiye'de ise bunu tersi olarak fakirler sağcı, zenginler solcudur.

Yine garipsediğim bir seçim ise şöyle idi: İran ile aynı tarihlerde seçim yapılmıştı geçmişte. İran'da peçeyi kaldıracam diyen lider 1. parti olurken; Türkiye'de peçeyi getirecem diyen parti 1. olmuştu.

Türkiye siyaset konusunda garip bir ülkedir seçmen olarak. Mesela dünyada zenginler sağcı, fakirler solcudur. Türkiye'de ise bunu tersi olarak fakirler sağcı, zenginler solcudur.

Yine garipsediğim bir seçim ise şöyle idi: İran ile aynı tarihlerde seçim yapılmıştı geçmişte. İran'da peçeyi kaldıracam diyen lider 1. parti olurken; Türkiye'de peçeyi getirecem diyen parti 1. olmuştu.
çok doğru tespitler,kafa karıştırıcı gülay:KK64:

Ah bu hümanist homosapiensler ah !

Gün geçmiyor ki hisseleri değer kazanmasın (!)

Bu düşünceye karşı durduğunda insan kendini barbar hissediyor itiraf edeyim , sanki savaş naraları ile ağzımın salyaları aka aka kılıcımı kuşanıyorum . Hayır . Savaştan ve savaş suçlarından hatta savaş hukukundan nefret ediyorum .

Ama bazı şeyler keşke olmasa demek aşırı dozda pollyannacılık sadece . İnsanlık adına beylik laflar edeceğim diye , insanlıktan çıkmış terör örgütlerini ve dolaylı/dolaysız bu örgütleri destekleyenleri , bu örgütlerden medet umanları vah vaahlayacak değilim .

Doğu bir keşmekeşi aştı , savaş halinde günler yaşarken ; daha realist bir bakış açısı bize lazım olan . Üstelik konuda bahsi geçen örgütler ( UAÖ , AİHM gibi ) kendi içindeki emsal davaları sürekli çelişen , ülkelere göre karar değişen oluşumlar . O yüzden , geçiniz .

Yanlis bir analiz.
Solcular emegi ve ozgurlugu kutsal sayarlar. Gorusun ozunde, ihtiyac fazlasina sahip olmanin hirsizlik olduguna dair bir inanc vardir. Bu durumda, zenginlerin solcu olmasi mumkun degil. Sahip olduklarini koruyabilmeleri adina sagci gorusten sasmamalari lazim.
Tc'de solcu sayisi cok az. En azindan zengin ya da fakir diye ayrilamayacak duzeyde azinlikta. Genelde siyasetle ilgisi olan ya da zamaninda aci cekmis kimseler adaletin ve emegin kutsalligini anlayabiliyor.

Ah bu hümanist homosapiensler ah !

Gün geçmiyor ki hisseleri değer kazanmasın (!)

Bu düşünceye karşı durduğunda insan kendini barbar hissediyor itiraf edeyim , sanki savaş naraları ile ağzımın salyaları aka aka kılıcımı kuşanıyorum . Hayır . Savaştan ve savaş suçlarından hatta savaş hukukundan nefret ediyorum .

Ama bazı şeyler keşke olmasa demek aşırı dozda pollyannacılık sadece . İnsanlık adına beylik laflar edeceğim diye , insanlıktan çıkmış terör örgütlerini ve dolaylı/dolaysız bu örgütleri destekleyenleri , bu örgütlerden medet umanları vah vaahlayacak değilim .

Doğu bir keşmekeşi aştı , savaş halinde günler yaşarken ; daha realist bir bakış açısı bize lazım olan . Üstelik konuda bahsi geçen örgütler ( UAÖ , AİHM gibi ) kendi içindeki emsal davaları sürekli çelişen , ülkelere göre karar değişen oluşumlar . O yüzden , geçiniz .
Guzel, uzun ve suslu cumleler kuruyorsun fakat bu dusuncelerin altinda yatan siddet sevdasini ve prutenist ideolojiyi gizleyemiyor. Bir kesime yardim etmek bahanesiyle silah kusanilmasini, masumlarin oldurulmesini aci bir gorevin olarak goruyor olmalisin. Ozunde iyi birisindir aslinda ama eh iste, zalim dunya seni bu baskalarini feda etme zorluguna, acisina suruklemistir.
Eger poliyannacilik insanlar olmesin demek ise, tarihin gorup gorebilecegi en radikal poliyannada benim,
Realist bakis acisi, sivillerin evlerinde hedef tahtasi olmasini desteklemek mi? Bu guclu olani destekleyip zayifi ezmek degilde nedir?
Kinayan, haberdar eden orgutlerin gecmisi ve genel durusu onemli degildir. Soyleyene degil, olayin gerceklik payina kafayi takmalisin. Ve bir ton video, haber, gorsel var iken inkar etmek asil poliyannacilikdir.

X