Yo yoo kaçmıyorum , buradayım .
O mazlum edebiyatı yöntemini bulan ben değilim , ardına sığınanlar . Yıllardır onların işine yarıyor bu taktik , benim değil ..
Hak arayışı ? İnsan bayrağı ? Bunların altını bir doldurur musun rica etsem ? Hak savaşarak , kan dökerek aranıyor ve bu mübahsa , hak etmediği hakkı aramak için çığırtkanlık yapanı aynı savaş ve kanla susturmak , bastırmak neden adaletsiz ? Bastıran güçlü olduğu için . O yüzden hiç bana tek katili savunmam deme . Bir terör örgütü çıkıp ülkenin anasını ağlatsa , bölge halkının bir kısmı desteklese ve kazanacak güçte olsalar , o zaman da devlete ağlayacak zihniyet bu ! Kim ezikse onun yanındayım edebiyatını , evet ben bırakalı bir 20 yıl kadar oldu . Merve ile fikir teatisinde bulunduğun komünizm benim gençlik davamdı . Yani şimdi arşınlayıp gurur duyduğun ideolojinin , hayal olduğunu ve bir hayal peşinde koşmaktansa gerçeğin haklı tarafına omuz atmayı seçmek gerek .
Herkes bu dünya düzeninde eşit olamaz . Bunu en baba marksist de bilir , bilir ama savunmaya devam eder . Ben dilemekten daha işlevsel şeyler yapmayı akılcı bulurum . Dileyip köşeye çekilmek ninelerimin elinden gelendir , ben daha dile ve bekle , bir gün eşitlik gelecek masalına ömür çürütecek değilim , kapalist düzene çark olmadan hem de . Dene .
Marjinalliğin boyutları bildiklerinle sınırlı değil .
Nasıl oluyorda "askerler ölmesin" demek adalet savunuculuğu iken "siviller ölmesin" demek mazlum edebiyatı yapmak oluyor?
Tarih böyle bir faşizm görmedi.
Evet, şimdide lafınız "heh, ırkçıda olduk" şeklinde evrilecektir.
Lakin bir ırka yönelik katliamları, eziyeti görmezden gelmek değilde nedir bu yaptığınız.
Roboskide sivillerin üzerine f-16'ların kaldırılmasını destekleyen zihniyet ile aynı sizinki.
"Bölge halkının bir kısmı desteklese" yazmışsın, madem insanları "terörist" ilan etmekte ısrarcısın, oyunu senin tarzınla oynayalım.
Diyelim ki, söylediğin doğru olsun.
Bir kesim olsun ki, doğu halkının yarısını oluştursun ve "terörist" olarak adlandırmana vesile olacak eylemlerde bulunsunlar.
Peki ya geri kalanı?
Yaşama haklarını, onlar adınada nefes alarak mı ödeyeceksin?
Çocukların, evlerinde vurulan insanların hakları?
Tüm bunları söylediğim için "eh, ateşli bir Kızıl daha, zengin olunca ya da yaşı 30'a varınca değişir" bilmişliklerine maruz kalıyorum.
Ah, neyse ki tarihin, senin gibi bir Komünisti içinde barındırmayacak kadar kafası yerindeymiş.
Sen dava zihniyetini, Komünizm'in özünü anlayamadın diye, "en baba olanı bile" şeklinde genel bir yoruma varman komik. Milyonlarca Komünist dar ağacında "zaten hayal olduğuna" inandıkları bir dava uğruna mı gitti? Kurşunlara göğüs germelerin sebebi neydi? G.Kore'nin bir döneme damgasını vuran Komünist katliamında infaz ettiği kişilerin son sözleri "yea zaten biliyozzz amaa deneyim olsun diye ölüyozzz" muydu?
Gün gelir, devran döner.
Ve o zaman kimseye "hak-hukuk-insanlık" dersi verme yüzünüz olmayacak.