'Güneydoğu'daki operasyonlar, insani felakete yol açtı'

pkk militanları eğitilirken marksist eğtim alıyıyorlarmış ve dinsizleştiriliyorlarmış,dinsiz olmak yada allahın varlığına inanmamak kundakta bir bebeğe kurşun sıkmamıza neden olabilirmi,bunu tek adı var cehalet ve bu cahil koyun sürüsünden faydalanan çobanlar

evet aynen öyle 11 yada 12 yil irakda dagda kalmis bir kadin terörist tanidim,ilk terörist oldugunu fark etme degil inanamadim senden benden türkcesi bin kat güzeldi ,bilgili sanirsin 3 4 univertise bitirmis ...mevkilerine göre egitimleri vs hepsine silahlar verilmiyormus, ha nerde tanitim isim geregi tercuman olarak devlet dairesinde ama her suratina baktigimda igrendim o ayri ...

evet aynen öyle 11 yada 12 yil irakda dagda kalmis bir kadin terörist tanidim,ilk terörist oldugunu fark etme degil inanamadim senden benden türkcesi bin kat güzeldi ,bilgili sanirsin 3 4 univertise bitirmis ...mevkilerine göre egitimleri vs hepsine silahlar verilmiyormus, ha nerde tanitim isim geregi tercuman olarak devlet dairesinde ama her suratina baktigimda igrendim o ayri ...

ha buarada kendilerini solcu ezilmis halkin kahramanlari olarak görüyorlar ...tam komedi

ha buarada kendilerini solcu ezilmis halkin kahramanlari olarak görüyorlar ...tam komedi
kulahıma anlatsınlar kulahımın solcusu,beni kimse kandıramaz özgürlük çoluk çocuğu öldürmekle kazanılmaz,ayrıca neyin özgürlüğü boşa kürek çeksinler

tam tersinide göremiyoruzki eşitlikçi sağ da yok solda:KK45::KK45:

Türkiye'deki solcular ''İşçi Hakları'' diye piyasaya çıkıyorlar. Ama ne kendileri işçidir, ne babaları ne de dedeleri işçidir. Bunlar işçi hklarını nasıl bilecek ve savunacaklar.

Sağcı kesim olarak kendini niteleyenler ise ya sağ parti yönetiminin tetikçiliğini ya da papağanlığını yapmaktadırlar büyük çoğunluk olarak. Ne denirse alkışlamak yaptıkları en bilimsel iş.

Türkiye'deki solcular ''İşçi Hakları'' diye piyasaya çıkıyorlar. Ama ne kendileri işçidir, ne babaları ne de dedeleri işçidir. Bunlar işçi hklarını nasıl bilecek ve savunacaklar.

Sağcı kesim olarak kendini niteleyenler ise ya sağ parti yönetiminin tetikçiliğini ya da papağanlığını yapmaktadırlar büyük çoğunluk olarak. Ne denirse alkışlamak yaptıkları en bilimsel iş.
:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:
zengine faydalı ama halka faydası olmayan idealler gülay bunu anladım,idealler insanları kullanmak için uydurulmuş hikayeler bence,zengin nasıl daha zengin olur,

fakir ezik zenginin malına nasıl göz dikmez hakkına razı olur

idealler din vs

:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:
zengine faydalı ama halka faydası olmayan idealler gülay bunu anladım,idealler insanları kullanmak için uydurulmuş hikayeler bence,zengin nasıl daha zengin olur,

fakir ezik zenginin malına nasıl göz dikmez hakkına razı olur

idealler din vs

Güzel tesbit. Din ile inanları fakirliğe alıştırmak.
Adnan Menderes'in en büyük sloğanı ''Her mahalleye bir milyoner'' idi. İnsanlarda acaba piyango bana çıkar mı diy oy vermişti.

Yo yoo kaçmıyorum , buradayım .
O mazlum edebiyatı yöntemini bulan ben değilim , ardına sığınanlar . Yıllardır onların işine yarıyor bu taktik , benim değil ..

Hak arayışı ? İnsan bayrağı ? Bunların altını bir doldurur musun rica etsem ? Hak savaşarak , kan dökerek aranıyor ve bu mübahsa , hak etmediği hakkı aramak için çığırtkanlık yapanı aynı savaş ve kanla susturmak , bastırmak neden adaletsiz ? Bastıran güçlü olduğu için . O yüzden hiç bana tek katili savunmam deme . Bir terör örgütü çıkıp ülkenin anasını ağlatsa , bölge halkının bir kısmı desteklese ve kazanacak güçte olsalar , o zaman da devlete ağlayacak zihniyet bu ! Kim ezikse onun yanındayım edebiyatını , evet ben bırakalı bir 20 yıl kadar oldu . Merve ile fikir teatisinde bulunduğun komünizm benim gençlik davamdı . Yani şimdi arşınlayıp gurur duyduğun ideolojinin , hayal olduğunu ve bir hayal peşinde koşmaktansa gerçeğin haklı tarafına omuz atmayı seçmek gerek .

Herkes bu dünya düzeninde eşit olamaz . Bunu en baba marksist de bilir , bilir ama savunmaya devam eder . Ben dilemekten daha işlevsel şeyler yapmayı akılcı bulurum . Dileyip köşeye çekilmek ninelerimin elinden gelendir , ben daha dile ve bekle , bir gün eşitlik gelecek masalına ömür çürütecek değilim , kapalist düzene çark olmadan hem de . Dene .
Marjinalliğin boyutları bildiklerinle sınırlı değil .

Nasıl oluyorda "askerler ölmesin" demek adalet savunuculuğu iken "siviller ölmesin" demek mazlum edebiyatı yapmak oluyor?
Tarih böyle bir faşizm görmedi.
Evet, şimdide lafınız "heh, ırkçıda olduk" şeklinde evrilecektir.
Lakin bir ırka yönelik katliamları, eziyeti görmezden gelmek değilde nedir bu yaptığınız.
Roboskide sivillerin üzerine f-16'ların kaldırılmasını destekleyen zihniyet ile aynı sizinki.

"Bölge halkının bir kısmı desteklese" yazmışsın, madem insanları "terörist" ilan etmekte ısrarcısın, oyunu senin tarzınla oynayalım.
Diyelim ki, söylediğin doğru olsun.
Bir kesim olsun ki, doğu halkının yarısını oluştursun ve "terörist" olarak adlandırmana vesile olacak eylemlerde bulunsunlar.
Peki ya geri kalanı?
Yaşama haklarını, onlar adınada nefes alarak mı ödeyeceksin?
Çocukların, evlerinde vurulan insanların hakları?

Tüm bunları söylediğim için "eh, ateşli bir Kızıl daha, zengin olunca ya da yaşı 30'a varınca değişir" bilmişliklerine maruz kalıyorum.

Ah, neyse ki tarihin, senin gibi bir Komünisti içinde barındırmayacak kadar kafası yerindeymiş.
Sen dava zihniyetini, Komünizm'in özünü anlayamadın diye, "en baba olanı bile" şeklinde genel bir yoruma varman komik. Milyonlarca Komünist dar ağacında "zaten hayal olduğuna" inandıkları bir dava uğruna mı gitti? Kurşunlara göğüs germelerin sebebi neydi? G.Kore'nin bir döneme damgasını vuran Komünist katliamında infaz ettiği kişilerin son sözleri "yea zaten biliyozzz amaa deneyim olsun diye ölüyozzz" muydu?

Gün gelir, devran döner.
Ve o zaman kimseye "hak-hukuk-insanlık" dersi verme yüzünüz olmayacak.

Humanist olmak çok güzel bir şey. Ben de büyüyünce humanist olucaam.

Vay canına, Humanist olmak bile alay konusu oldu ya.
Fakat o bile içindeki kan sevdasını gizleyemez.
Boşa kürek çekmiş olursun.
Senin gibi ufaklıklar büyüyünce Kapı Kulu olur.
Ya da, "yeaa ama acütasyonn yapmaa", "bak şimdi sana parayı göstereceğim, bir anda nasıl Marx'tan Smith'e evrileceksin"ci.

Va

İnsanlar parayı bulunca solculuğu bırakıyor çünkü.

Zamanında aralarında olduğun için, bu tarz söylemlerin boş beyinlerde boş arayışlara ve yine boş genellemelere yol açacağını bilmen lazım.
Lütfen, zaten daima para sevdası ile yanıp tutuşan dönekleri Komünizm'e mal etme.
Bu geçişler istisnasız her görüşte yaşanıyor.

Vay canına, Humanist olmak bile alay konusu oldu ya.
Fakat o bile içindeki kan sevdasını gizleyemez.
Boşa kürek çekmiş olursun.
Senin gibi ufaklıklar büyüyünce Kapı Kulu olur.
Ya da, "yeaa ama acütasyonn yapmaa", "bak şimdi sana parayı göstereceğim, bir anda nasıl Marx'tan Smith'e evrileceksin"ci.

Siz kendinizi gerçekten humanist mi sanıyorsunuz yoksa? sizin humanistliginiz sadece ölen teroristlere.. bugünlerde humanist takılan bir grup var ve şehitler hic umrunda değil bunlarin.. sanırım şehitler humanizmin dışında kalıyor.

Çok samimi bir tavır gerçekten.

Nasıl oluyorda "askerler ölmesin" demek adalet savunuculuğu iken "siviller ölmesin" demek mazlum edebiyatı yapmak oluyor?
Tarih böyle bir faşizm görmedi.
Evet, şimdide lafınız "heh, ırkçıda olduk" şeklinde evrilecektir.
Lakin bir ırka yönelik katliamları, eziyeti görmezden gelmek değilde nedir bu yaptığınız.
Roboskide sivillerin üzerine f-16'ların kaldırılmasını destekleyen zihniyet ile aynı sizinki.

"Bölge halkının bir kısmı desteklese" yazmışsın, madem insanları "terörist" ilan etmekte ısrarcısın, oyunu senin tarzınla oynayalım.
Diyelim ki, söylediğin doğru olsun.
Bir kesim olsun ki, doğu halkının yarısını oluştursun ve "terörist" olarak adlandırmana vesile olacak eylemlerde bulunsunlar.
Peki ya geri kalanı?
Yaşama haklarını, onlar adınada nefes alarak mı ödeyeceksin?
Çocukların, evlerinde vurulan insanların hakları?

Tüm bunları söylediğim için "eh, ateşli bir Kızıl daha, zengin olunca ya da yaşı 30'a varınca değişir" bilmişliklerine maruz kalıyorum.

Ah, neyse ki tarihin, senin gibi bir Komünisti içinde barındırmayacak kadar kafası yerindeymiş.
Sen dava zihniyetini, Komünizm'in özünü anlayamadın diye, "en baba olanı bile" şeklinde genel bir yoruma varman komik. Milyonlarca Komünist dar ağacında "zaten hayal olduğuna" inandıkları bir dava uğruna mı gitti? Kurşunlara göğüs germelerin sebebi neydi? G.Kore'nin bir döneme damgasını vuran Komünist katliamında infaz ettiği kişilerin son sözleri "yea zaten biliyozzz amaa deneyim olsun diye ölüyozzz" muydu?

Gün gelir, devran döner.
Ve o zaman kimseye "hak-hukuk-insanlık" dersi verme yüzünüz olmayacak.

Ben lafı uzatmayı severim Bahar . Sıkılmam yani .

Aklımdayken önce şu ters mantık sorumu sorayım , sonra kalanına devam edeceğim .

Hangi mantık teröristler ölmesin diye askeri zulmeden kılar peki ? Bak hep aynı eksendeyiz , farkında değilsin . Sen sadece güç kimin elindeyse , ondan nefretle bahsediyorsun . Oysa ki adalet böyle aranmaz demiştim .

Doğuda kalan o bir kısım , hadi adı koyalım dediğin olsun ; diğer yarının yerine ben nefes almayacağım elbette . Onlar kendi nefeslerini özgürce alsınlar diye orada yaşananlar . Birileri kirli davaları uğruna o halkı kullanıyor Bahar , keşke yüreğin bunu da görebilse . Hiç bir teröristin umrunda değil halk . Bir kimliksizlik yaşayan (bunda zamanında gerçekleşen kürt asimilasyonu etken olabilir ) genç , bir dava edinme derdine düşer . Kimliğini -izm lerde arar . Komünizm falan temiz kalır bu terör İZM imin yanında elbette . Bu insanlar bildiğin beyinleri yıkana yıkana , canlı bomba dahi oluyorlar .
Can tatlı , hümanizm diz boyuyken insanın
kendini bedeni ile beraber onlarca insanı öldürmesi neye sığar ?
Bak ben netim , mesela Dilek Doğan ölümüne diz dövmedim . İçimdeki faşizmden ya da cadı avı ruhumdan değil . Artık işleyişin anarşi/kaos ve daha da zilleti terörden geçmediğini , hele de bunlarının sloganın hak ve özgürlük olmadığını görmeli gözler .
30 lu yaşlarında evrilir misin bilemem ? Benim nacizane tavsiyem , düzenin bozukluğuna çomak sokmak istiyorsan , bunları ütopik izmler peşinden gitmek yerine , beyninde ara . Doğru yol , bir şeylerin peşine takılmak , bir ideolojiye sahip olmak , o aidiyetle var olduğunu sanmak değil ; gerekirse her dayatılına karşı tek durabilmek , gerekirse sürünün bir parçası olabilmektir .
Aslında ben davaları küçümsemiyorum , parantez açtığım nokta
, o dava ve ideolojilerin insanlarla oynadığı . Elbette o dava uğruna ölen can , yeah bok yoluna gitti niyazi olacağımı bile bile gidiyorum demiyor . Böyle olsa acı olmaz zaten . Acı olan kısmı dayatılan olguya kanıp , körleşmek .

Ve son bir ekleme , gün olur devran dönerse ; ne ala ! Burada bir tehdit unsuru görüyorum kendi adıma . Devran ediğin kardeşliğin , barışın , eşitliğin hükmü değil mi ? Eeee o zaman da beni mi ezeceksin ? Kırıldım :KK43:

Zamanında aralarında olduğun için, bu tarz söylemlerin boş beyinlerde boş arayışlara ve yine boş genellemelere yol açacağını bilmen lazım.
Lütfen, zaten daima para sevdası ile yanıp tutuşan dönekleri Komünizm'e mal etme.
Bu geçişler istisnasız her görüşte yaşanıyor.
Bu suç komünizmi suçu demedim ki zaten.
Dindarlar da biraz zenginleşince insafsızlaşır ,dini imanı para olur,bu da islamın suçu değil.

İnsanların mayası maalesef parayı bulunca değişiyor.
Üzgünüm ama hayat tecrübelerim bana bunu gösterdi..

Siz kendinizi gerçekten humanist mi sanıyorsunuz yoksa? sizin humanistliginiz sadece ölen teroristlere.. bugünlerde humanist takılan bir grup var ve şehitler hic umrunda değil bunlarin.. sanırım şehitler humanizmin dışında kalıyor.

Çok samimi bir tavır gerçekten.

Konunun neresinde "teröristleri vurmayın ulan" yazdığımı gördün, ha?
Ben ilk andan beri sivil halkın öldürülmesine karşı olduğumu ısrar belirtiyorum.
Eline silah almış insanlar konuya dahil değil.
Onlar savaşmayı göze almış kimseler.
Siviller diyorum, sivil.

Peki söyle bakalım, sivillerin öldürülmesinin altında yatan haklı bir gerekçe olabilir mi?
Hangi bayrak bu kanı temizleyebilir?

Cidden sinirleniyorum.
Çevrende gördüğün "grupların" kafa yapılarını neden bana yüklüyorsun?
Ben sivil diyorum, hala "bir takım hümanistler" diye uzatıyorsun.

Ben lafı uzatmayı severim Bahar . Sıkılmam yani .

Aklımdayken önce şu ters mantık sorumu sorayım , sonra kalanına devam edeceğim .

Hangi mantık teröristler ölmesin diye askeri zulmeden kılar peki ? Bak hep aynı eksendeyiz , farkında değilsin . Sen sadece güç kimin elindeyse , ondan nefretle bahsediyorsun . Oysa ki adalet böyle aranmaz demiştim .

Doğuda kalan o bir kısım , hadi adı koyalım dediğin olsun ; diğer yarının yerine ben nefes almayacağım elbette . Onlar kendi nefeslerini özgürce alsınlar diye orada yaşananlar . Birileri kirli davaları uğruna o halkı kullanıyor Bahar , keşke yüreğin bunu da görebilse . Hiç bir teröristin umrunda değil halk . Bir kimliksizlik yaşayan (bunda zamanında gerçekleşen kürt asimilasyonu etken olabilir ) genç , bir dava edinme derdine düşer . Kimliğini -izm lerde arar . Komünizm falan temiz kalır bu terör İZM imin yanında elbette . Bu insanlar bildiğin beyinleri yıkana yıkana , canlı bomba dahi oluyorlar .
Can tatlı , hümanizm diz boyuyken insanın
kendini bedeni ile beraber onlarca insanı öldürmesi neye sığar ?
Bak ben netim , mesela Dilek Doğan ölümüne diz dövmedim . İçimdeki faşizmden ya da cadı avı ruhumdan değil . Artık işleyişin anarşi/kaos ve daha da zilleti terörden geçmediğini , hele de bunlarının sloganın hak ve özgürlük olmadığını görmeli gözler .
30 lu yaşlarında evrilir misin bilemem ? Benim nacizane tavsiyem , düzenin bozukluğuna çomak sokmak istiyorsan , bunları ütopik izmler peşinden gitmek yerine , beyninde ara . Doğru yol , bir şeylerin peşine takılmak , bir ideolojiye sahip olmak , o aidiyetle var olduğunu sanmak değil ; gerekirse her dayatılına karşı tek durabilmek , gerekirse sürünün bir parçası olabilmektir .
Aslında ben davaları küçümsemiyorum , parantez açtığım nokta
, o dava ve ideolojilerin insanlarla oynadığı . Elbette o dava uğruna ölen can , yeah bok yoluna gitti niyazi olacağımı bile bile gidiyorum demiyor . Böyle olsa acı olmaz zaten . Acı olan kısmı dayatılan olguya kanıp , körleşmek .

Ve son bir ekleme , gün olur devran dönerse ; ne ala ! Burada bir tehdit unsuru görüyorum kendi adıma . Devran ediğin kardeşliğin , barışın , eşitliğin hükmü değil mi ? Eeee o zaman da beni mi ezeceksin ? Kırıldım :KK43:

Hala ama hala, insanları terörist yapmaya çalışıyorsun. At gözlüğü takmış misali zayıftan yana olacak kadar basit bir kafa yapısına sahip değilim. Tüm darbe girişimlerine karşın Chavez hükümetinide varisinide sonuna kadar destekledim. Anlayacağın Anarşist'de değilim. Prensibim haklı olanı savunmaktır, zayıfı göklere çıkarmak değil.
Dilek Doğan'dan önemsiz bir ayrıntıymışcasına bahsetmen, hiç çekinmeden "diz dövmedim" yazabilmen durumun sandığımdan çok daha vahim olduğunu ortaya koyuyor. Ve seni temin ederim ki, içinde faşizm'den öte bir duygu ve düşünce yok.
Yani sözde bilinçlenme yolunda "sivillerin" öldürülmesi mübah? Ve aksini savunan kimse "acıtasyon" yapıyor?
Artık işleyişin kaostan geçmediği farkındalığı yaratmak adına öldürülen sen ya da yakınların olsa idi? Aynı emin duruşu sergileyebilecekmiydin?
Hoş, Işid'de insanların cehenneme gitmesini önlemek adına kafa kesiyor, ciğer yiyor; Tc'li ayan kesimde sözde eğitim adına başkalarını kurban etmeyi görevleri biliyorlar. İki tarafta aynı derece iyi niyetli ve masum. Tatlısınız tatlı.
Roboski katliamındada asıl amaç, kaçak sigara almanın zararlarını anlatmak mıydı?
Sen korkma, ben neyin doğru olduğunu, neye ne kadar değer vereceğimi biliyorum. Fakat sen hangi yollardan geçerek Komünist olduğumu, o zaman değin neyi ne kadar sorguladığımı bilemezsin.
Sırf aidiyet duygusuyla hareket ediyor olsaydım, cebimi dolduracağına inandığım bir izm'e, görüşe yönelirdim.
Ah, ne kadar kolay kendini bilinçli üye ilan edip yılların dava adamlarını, arkalarında bir ceket dışında bırakacak mal varlığı olmayan, tüm şahsi çıkar ve arzularını ellerinin tersiyle yitmiş, davaları yolunda kanla, başla savaşmış kimseleri "kör olmak-gerçekleri görememekle" suçlamak.
Bir "ölü ayırıcısına" yakışacak nitelikte.

X