- 14 Ağustos 2015
- 680
- 1.271
-
- Konu Sahibi Bahar Yildirim
ben sivillerin her koşulda korunması taraftarıyım,bu konuda eşimle bile tartıştım,terör şehirlere kadar inememeliydi,ama indi bitti bitecek diyorlar hadi hatırlısı
kominizmmi kaldı bu devirde
bize çok uzak bizde istikrar sağ hep prim yapar rüyamdaa görsem inanmam,Kalmadı mı sanıyorsun? Çin? Kuzey Kore? Vietnam? Meksikada bağımsızlık ilan etmiş koloniler?
Ayrıca Sosyalist ülkelerde daima Komünizme evrilme ortamı, olasılığı vardır. Küba, Venezüela gibi Güney Amerika ülkeleri Komünist ideoloji ile yönetilirler.
Ki, son Komünist ben olsamda, davamdan dönmem.
Çoğunluk olmak gibi bir kaygım yok.
ben de liseliyken orak çekiç sevdalısıydım :)Kalmadı mı sanıyorsun? Çin? Kuzey Kore? Vietnam? Meksikada bağımsızlık ilan etmiş koloniler?
Ayrıca Sosyalist ülkelerde daima Komünizme evrilme ortamı, olasılığı vardır. Küba, Venezüela gibi Güney Amerika ülkeleri Komünist ideoloji ile yönetilirler.
Ki, son Komünist ben olsamda, davamdan dönmem.
Çoğunluk olmak gibi bir kaygım yok.
dönme canım dönmeben de liseliyken orak çekiç sevdalısıydım :)
sizin ekibi bilirim.
TKP li misiniz?
ben de liseliyken orak çekiç sevdalısıydım :)
sizin ekibi bilirim.
TKP li misiniz?
Komünizm'den basit, komik bir arayışmış gibi bahsediyorsunuz.dönme canım dönme
ezik ve fakir halkı kullanmayacak ama onları destekleyecek bir akım varmı?ben de liseliyken orak çekiç sevdalısıydım :)
sizin ekibi bilirim.
TKP li misiniz?
insanlara zarar vermeyen bir akım yok.pkk amacı için topluma zarar vermekle tehdit etmeseydi saygı duyardım,ama dediğimiz olmassa yakarız yıkarız diyen bir örgüt hangi akımın peşinde sizce cidden merak ediyorumKomünizm'den basit, komik bir arayışmış gibi bahsediyorsunuz.
Desteklediğiniz bir izm,inanç var ise, doğruyu bulmak adına bir tartışma başlatabiliriz.
İster özelden, ister burdan.
Böylece, hayalden ibaret bir zaman öldürme metodu olmadığını anlamış olursunuz.
Tkp'nin 6 sene önce Abdi İpekçi de yapılan toplantısında vardım.Evet, genellikle lise sonrasında terk edilen bir görüş. İnsanlar Kapitaliste evrilmeyi hayatın bir şartı olarak görüyorlar.
Dünyanın dört bir yanında ki Komünist parti ve akımlarını destekliyorum.
Ve evet, TKP destekçisiyim.
sosyal demokrasi bence.ezik ve fakir halkı kullanmayacak ama onları destekleyecek bir akım varmı?
bir gün sosyal demokrasi olacakmı?sosyal demokrasi bence.
bu ülkede zor gibibir gün sosyal demokrasi olacakmı?
bencede hiç umut yok hiç,halk bu tarzı seviyor geneldebu ülkede zor gibi
bizımle diyıller.bir gün sosyal demokrasi olacakmı?
bencede hiç umut yok hiç,halk bu tarzı seviyor genelde
çok doğru tespitler,kafa karıştırıcı gülayTürkiye siyaset konusunda garip bir ülkedir seçmen olarak. Mesela dünyada zenginler sağcı, fakirler solcudur. Türkiye'de ise bunu tersi olarak fakirler sağcı, zenginler solcudur.
Yine garipsediğim bir seçim ise şöyle idi: İran ile aynı tarihlerde seçim yapılmıştı geçmişte. İran'da peçeyi kaldıracam diyen lider 1. parti olurken; Türkiye'de peçeyi getirecem diyen parti 1. olmuştu.
Yanlis bir analiz.Türkiye siyaset konusunda garip bir ülkedir seçmen olarak. Mesela dünyada zenginler sağcı, fakirler solcudur. Türkiye'de ise bunu tersi olarak fakirler sağcı, zenginler solcudur.
Yine garipsediğim bir seçim ise şöyle idi: İran ile aynı tarihlerde seçim yapılmıştı geçmişte. İran'da peçeyi kaldıracam diyen lider 1. parti olurken; Türkiye'de peçeyi getirecem diyen parti 1. olmuştu.
Guzel, uzun ve suslu cumleler kuruyorsun fakat bu dusuncelerin altinda yatan siddet sevdasini ve prutenist ideolojiyi gizleyemiyor. Bir kesime yardim etmek bahanesiyle silah kusanilmasini, masumlarin oldurulmesini aci bir gorevin olarak goruyor olmalisin. Ozunde iyi birisindir aslinda ama eh iste, zalim dunya seni bu baskalarini feda etme zorluguna, acisina suruklemistir.Ah bu hümanist homosapiensler ah !
Gün geçmiyor ki hisseleri değer kazanmasın (!)
Bu düşünceye karşı durduğunda insan kendini barbar hissediyor itiraf edeyim , sanki savaş naraları ile ağzımın salyaları aka aka kılıcımı kuşanıyorum . Hayır . Savaştan ve savaş suçlarından hatta savaş hukukundan nefret ediyorum .
Ama bazı şeyler keşke olmasa demek aşırı dozda pollyannacılık sadece . İnsanlık adına beylik laflar edeceğim diye , insanlıktan çıkmış terör örgütlerini ve dolaylı/dolaysız bu örgütleri destekleyenleri , bu örgütlerden medet umanları vah vaahlayacak değilim .
Doğu bir keşmekeşi aştı , savaş halinde günler yaşarken ; daha realist bir bakış açısı bize lazım olan . Üstelik konuda bahsi geçen örgütler ( UAÖ , AİHM gibi ) kendi içindeki emsal davaları sürekli çelişen , ülkelere göre karar değişen oluşumlar . O yüzden , geçiniz .