- 20 Şubat 2010
- 32.896
- 6.247
- 448
aa izlerim tabi dovus farketmez action filmlerede bayilirim..link veremiyorum ozel msda atamiyorum ama dur nerde izlemistim bi bakimde site ismini vereyim..
The art of seductıon
romantık degıl komık bıraz eglencelı belkı ama ızlemeye degcek bı fılm degıl acıkcası...
ama adam cok yakısıklı =)
I SAW THE DEVİL Tür : Korku / Gerilim
İMDB Notu : 7.9
Koroshiya 1 - (Ichi The Killer)
IMDB Puanı:7.1
Yapım: GüneyKore, HongKong, Japonya
Tür: Aksiyon, Dram, Gerilim, Komedi, Korku, Suç
Yönetmen:Takashi Miike
+18lik...Hayatımda hiç bu kadar güzel bir 'manyak film' izlememiştim. Şiddet, işkence, kan revan içinde ilerliyor film ama içi boş değil.İnsanı düşündürüyor, rahatsız ediyor; bir yandan kızıyorsunuz karakterlere bir yandan acıyorsunuz. Ortada bir yerde sıkışıp kalmış, asıl benliklerinden çok uzakta hayatlarını devam ettiren/devam ettirmek zorunda bırakılan zavallılar hepsi (Kakihara kişisi hariç sanırım).Kakihara ve Ichi karakterleri akıllara zarar. Müzikler şahane, görüntüler ve renkler şahane; sadece bir izleyici değil de olayların tam ortasında kalan biriymişim gibi hissettim kendimi; tamamen içine alıyor izleyiciyi ve siz de sanki o sadist çete üyelerinin dolandığı semtlerden birinde korka korka yürüyüp gidiyormuşsunuz gibi oluyor. Cidden ürkütücüydü. Çok başarılı buldum. Atmosferi müthişti.
Yalnız çok fazla işkence sahnesi var, mideniz benim gibi kaldırmıyorsa böyle şeyleri o sahnelerde gözlerinizi kapatabilirsiniz. Ben elimi suratıma doğru götürsem de bazı sahnelerde, altyazıları okudum. :)) Yani sırf kan revan bir film diye es geçmeyiniz. :))
Ve üç ülkenin ortak yapımı ama Japonca konuşuluyor filmde. Arada İngilizce ve başka bir dil konuşan da var.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Bu arada Asmin iyi hatırlattın Japon filmleri için ayrı bir başlık açmak güzel olacak sanırım.
Hwal | Yay
Müthiş bir anlatım ... Yalın, izleyiciyi yormayan, vermek istenileni veren ,beklentilerimi tam anlamıyla karşılayan film. Sonu tartışmaya ve üstünde konuşmaya açık . Diyalogların azlığı filmin asıl can alıcı noktası , başroldeki kızın mimikleri , yaşlı adamın yüzündeki endişe . konuşsalardı bu kadar etkileyici olurmuydu bilmiyorum. Mutlaka izlenmeli :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?