*Guney Kore Sinemasi Sevenler*

aa izlerim tabi dovus farketmez action filmlerede bayilirim..link veremiyorum ozel msda atamiyorum ama dur nerde izlemistim bi bakimde site ismini vereyim..

Oooo seviyorsan süper. Çok estetik dövüşme sahneleri vardı.

Youtube videosu varsa link verebilirsin. Video linki veriliyor.

Son düzenleme:
ahanda buldum 20101231 So Ji Sub SBS Awards-uzakdogufan kopyala yapistir direk cikiyo cok farklilar sapkali falan tanimamazlik etme sakin

Aaaayyyyy inanamıyoruummm sadece Hyun değil Kong Sang Woo da ödül alıyor. O adam da çok çok yakışıklı yeeaaa... ((

Çoookkk tatlı hepsiiiii. Hyun'u görmüştüm bu ödül töreninde ama benim izlediğimde tek başına konuşuyordu.
Bu videoyu görmem çok iyi oldu.

İyi ki söyledin.

ne demek bi nebze katkimiz olduysa:))) yalniz tryamor oldurcem seni he bide Kong Sang Woo cikarma basima..yetisemiyorum hizina bakalim neler ogrencem senden daha.. hepsi birbirinden gusel bunlarin yaffff

The art of seductıon

romantık degıl komık bıraz eglencelı belkı ama ızlemeye degcek bı fılm degıl acıkcası...
ama adam cok yakısıklı =)

Ben de izledim bugün. :)) Asıl izleme nedenim Song Il Gook'u görmekti. Jumong'da çok çok yakışıklıymış uzun saçlı halleriyle. -Diziyi izlemedim gerçi sadece fotoları gördüm.- Sonuç olarak adam cidden çok tatlı. :))

Ama film boş. :s Gereksiz bir konu üzerine bu kadar çaba sarfetmek mantıksız. Bir de akıcı değildi pek. Ama izlerken zevk aldım. Adam yakışıklı, kadın da güzel olunca izletebiliyor kendini.

Tangshan dadizhen
Film cin yapimi ama paylasiyim dedim.
yapim yili 2010
IMDB notu:7.5
Kounusu:Tangshanda sene 1976′dır.Biri kız diğeri erkek olan 7 yaşındaki ikiz kardeşler büyük bir depremin ardından enkaz altında kalmıslardır. Kurtarma ekibi anne Li Yuanniye, sadece birini kurtarabileceklerini ve ondan bir seçim yapmalarını isterler. Birini seçecek ve diğeri enkaz altında ölüp gicedecektir. Bu zor kararda anne nihayetinde oğlunu seçer.

Bu yürek parçalayan tercihten sonra oğlu kurtarılır.Bu seçimi kızı Fang’ın duyduğunu farketmez. Öldü olarak bilinen Fang bikaç günden sonra yağmur altında babasının cesedinin yanına gözlerini açar. Yaşadığı deprem travması annesinin tercihi bu acılarla kimliğinin ortaya çıkmasını reddeder.Bu deneyim 7 yaşındaki bu küçük kızın hayatını çok derinden etkileyecek.Tamamen içine kapanık birisi olacaktır.
Guzel sayilir ben sIklmadan izledim valla tangshanda depremide gercek oldugu icin film samimi geldi tavsiye ederim..

Film Cin yapimi daha once paylasildimi bilmiyorum paylasayim dedim..
Tangshan dadizhen
Yapim yili :2010
IMDB notu : 7.5
Konusuna gelince Tangshanda sene 1976′dır.Biri kız diğeri erkek olan 7 yaşındaki ikiz kardeşler büyük bir depremin ardından enkaz altında kalmıslardır. Kurtarma ekibi anne Li Yuanniye, sadece birini kurtarabileceklerini ve ondan bir seçim yapmalarını isterler. Birini seçecek ve diğeri enkaz altında ölüp gicedecektir. Bu zor kararda anne nihayetinde oğlunu seçer.

Bu yürek parçalayan tercihten sonra oğlu kurtarılır.Bu seçimi kızı Fang’ın duyduğunu farketmez. Öldü olarak bilinen Fang bikaç günden sonra yağmur altında babasının cesedinin yanına gözlerini açar. Yaşadığı deprem travması annesinin tercihi bu acılarla kimliğinin ortaya çıkmasını reddeder.Bu deneyim 7 yaşındaki bu küçük kızın hayatını çok derinden etkileyecek.Tamamen içine kapanık birisi olacaktır.
Valla ben sIkilmadan izledim tangshande depremi gercek oldugu icin biraz burktu icimi..izlenebilir arkidisler koyun dursun bi kenarda..

Eki Görüntüle 185169 Eki Görüntüle 185169

kızlar sizi engellemek gibi bir niyetim yok ama lütfen başlığın akışı çin japon tayvan tayland sinemasına doğru gitmesin, ara ara tabiki paylaşırız.. ama daha sık çin tayvan gibi ülkelerden filim paylaşma niyetiniz varsa uzakdoğu sineması adı altında başlık açabilirsiniz.. burası biraz daha özel kalmalı bana göre..
sakın yanlış anlamayın sadece gidişat o yönde olacaksa dedim.. yok ara ara paylaşcaksanız zaten sorun değil..

başlıkta yeni sayılırım onun için idrak edemedim..film kore tarzına yakın geldiği için paylaştım pardon..

[SIZE="1"]
I SAW THE DEVİL Tür : Korku / Gerilim
İMDB Notu : 7.9
Gösterim Tarihi : 6 Mayıs 2011 Güney Kore
Yönetmen : Ji-woon Kim
Senaryo : Park Hoon-jeong-I
Yapım : 2010, Güney Kore , 144 dk.
Konusu :Şeytani zekâsıyla dehşetengiz cinayetler işleyen, kurbanları arasında çocuklar bile bulunan seri katil Kyung-chul'u polis bir türlü yakalayamaz. Ancak, emekli bir polisin kızı öldürüldüğünde, kızın nişanlısı, gizli ajan Dae-hoon, katili kendi bulup cezalandırmaya karar verir. İntikamı kanlı olacaktır, bir canavara dönüşse bile...
İzlemeyen varsa İzleyin diyorum başkada bişey söylemiyorum insanın tüylerini diken diken ediyo..[/SIZE]

Allah seni neetmesin Lee Byung Hun diyince bende yönetmenden bahsediyosun sandım..tabi unutmuşum bütün yakışıklılar trymordan sorulurhadi bakem iyi seyirler..

Koroshiya 1 - (Ichi The Killer)

IMDB Puanı:7.1
Yapım: GüneyKore, HongKong, Japonya
Tür: Aksiyon, Dram, Gerilim, Komedi, Korku, Suç
Yönetmen:Takashi Miike

+18lik...Hayatımda hiç bu kadar güzel bir 'manyak film' izlememiştim. Şiddet, işkence, kan revan içinde ilerliyor film ama içi boş değil.İnsanı düşündürüyor, rahatsız ediyor; bir yandan kızıyorsunuz karakterlere bir yandan acıyorsunuz. Ortada bir yerde sıkışıp kalmış, asıl benliklerinden çok uzakta hayatlarını devam ettiren/devam ettirmek zorunda bırakılan zavallılar hepsi (Kakihara kişisi hariç sanırım). Kakihara ve Ichi karakterleri akıllara zarar. Müzikler şahane, görüntüler ve renkler şahane; sadece bir izleyici değil de olayların tam ortasında kalan biriymişim gibi hissettim kendimi; tamamen içine alıyor izleyiciyi ve siz de sanki o sadist çete üyelerinin dolandığı semtlerden birinde korka korka yürüyüp gidiyormuşsunuz gibi oluyor. Cidden ürkütücüydü. Çok başarılı buldum. Atmosferi müthişti.

Yalnız çok fazla işkence sahnesi var, mideniz benim gibi kaldırmıyorsa böyle şeyleri o sahnelerde gözlerinizi kapatabilirsiniz. Ben elimi suratıma doğru götürsem de bazı sahnelerde, altyazıları okudum. :)) Yani sırf kan revan bir film diye es geçmeyiniz. :))

Ve üç ülkenin ortak yapımı ama Japonca konuşuluyor filmde. Arada İngilizce ve başka bir dil konuşan da var.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Bu arada Asmin iyi hatırlattın Japon filmleri için ayrı bir başlık açmak güzel olacak sanırım.

Son düzenleme:
Geri dönüş yapayım ben canım başlığıma
Ara verdiğim dönemde bi sürü Kore filmi izledim ama şuan hatırlamıyom hatırladıkça paylaşırım canlar..
Bi yerde tavsiye edildiği için 'Stairway to heaven'dizisini izliyom ama cidden boş bi dizi..Sırf başladığım şeyi yarım bırakmayı sevmediğim için izliyom..Belki son bölümler daha iyidir ama konu klasik zaten.
Ama yine de çok seviyorum tabi Kore sinemasını

Son düzenleme:

bin jip i bitirip hemen bunu izliyorum..evli ve calisan biri olunca bazen filmlere dizi muamelesi yapiyorum yarim yarim anca 2 gunde bir film izliyorum

I Saw The Devil'i izledim. 2 saat 20 dk sürmesine rağmen hiç sıkmıyor. Merakla izletiyor kendini. Ama Oldboy'daki gibi çarpıcı bir etkiye sahip değil. İkisi de intikam konusunda ilerleyen filmler olduğu için bu karşılaştırmayı yapıyorum. Farklı bir açıdan ele almış bu konuyu 'I Saw The Devil'. Nihayetinde güzel birfilm. Choi Min Sik Oldboy'da olduğu gibi bu filmde de olağanüstü bir oyunculuk sergilemiş, hatta daha da iyi Oldboy'da olduğundan.

Tek kelime ile büyüleyici. Şiir gibi... Hayranlığımı nasıl ifade edebileceğimi bilmiyorum. İzlediğim en güzel filmlerden biri. Yaşlı bir adamın 16 yaşındaki bir kıza tutkun olması mevzusu yer yer rahatsızlık verici olabilir ama öyle bir anlatım tarzı kullanılmış ki göze batmıyor belli bir süreden sonra bu durum. İki baş karakter de film boyunca tek kelime etmeseler de; mimikleriyle, duruşlarıyla, hissettirmek istenileni o kadar güzel anlatabilmişler ki, o sessizlik içinde bin tane cümle duyuyorsunuz sanki. Bu harika filme baş roldeki kız da çok yakışmış. Olağanüstü, bakmaya doyulmaz bir güzelliği vardı. Çok büyük zevk aldım onu izlemekten. Kim Ki Duk baba yapmış yine yapacağını.

Yeoja, Jeong-hye (This Charming Girl)
Imdb Notu : 7.0

Yönetmen: Yoon-ki Lee
Yapım Yılı: 2005
Süre: 99 Dakika
Ülke: Güney Kore
Tür: Dram

Postanede çalışan genç bir kadının rutin hayatından birkaç gün izliyoruz. Yalnızlık teması çok güzel işlenmiş. Çok yalın bir anlatımla güçlü etkiler bırakıyor. Uzun, durağan çekim yapılan sahneler de hiç sıkmadı beni. Çok sevdim.

------------------------------------------------------------------------

Shinbu Sueob (Love So Divine)
Imdb Notu : 6.6

Konusu : Papaz okulunda başları derde girdikten sonra gyu-shik ve sean-deal bir aylığına papaz nam’a yardım ve hizmet için gönderilirler.oraya varır varmaz gyu-shik, papaz nam’ın yiğeni bong-hie ile karşılaşır (gerçekten komik bi karşılaşma) bong-hie oraya amerikadan erkek arkadaşını görebilmek için gelmiştir ama erkek arkadaşı ilişkilerine son noktayı koyunca bong-hie kendini amcasının kilisesinde beş parasız ve gidecek bi yeri olmayan bi şekilde bulur.başlarda ne kadar gyu-shik’le didişselerde yaşadıkları bi takım acı-tatlı olaylar sonrası birbirleriden hoşlandıklarını anlarlar.bundan sonra gyu-shik rahipliğe duyduğu arzuyu sorgulamaya başlar ve aşkı ile rahiplik arasında bi seçim yapmak zorundadır ama bu pekte kolay olmayacaktır.

Dünyanın en gereksiz filmlerinden biri olmuş. Anlatılmak istenen anlatılamamış; izleyiciye herhangi bir hissiyat vermiyor. Çok duygusuzdu bence.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…