• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

*Guney Kore Sinemasi Sevenler*

Ssang-Hwa-Jeom (A Frozen Flower) - 2008

Imdb Puanı : 7.0

Tür : Dram, tarihi

a1jr5i.jpg

Konusu : Goryeo döneminin son demlerinde Yuan Hanedanı tarafından politik olarak çıkarlarına göre kullanılan Goryeo Hanedanının hırslı kıralı Kunryongwe'yi örgütler. Kunryongwe'nin komutanı Hong Lim Goryeo kralını çok etkileyince Kraliçe, Hong Lim ve kral arasındaki ilişkiyi isteksizce gözetler. Bu sırada, Goryeo ve Yuan arasındaki ikili ilişkiler gittikçe kötüleşmektedir, çünkü Yuan, kralın oğlu olmadığı sebebini bahane ederek kralın kuzenini Goryeo Veliaht prensi olarak ilan etmek ister. Kral bunu kesinkes reddedince Yuan'a bağlı olan Goryeo'nun yüksek mevkilerdeki yetkili kişileri kralla anlaşmazlığa düşer. Bir gün, Kral, Hong Lim'e gizli ama reddedilemez bir emir verir: Goryeo'nun bağımsızlığını Yuan'dan korumak ve Goryeo tahtının varisi olacak bir oğula sahip olmak için Kraliçe ile yatması emrini...

---------------------------------------------------------

Çok bilinen bir filmmiş aslında ve fazlaca tartışmaya neden olmuş aynı zamanda. 4 Milyona yakın izleyici ile buluşmuş. Ben ise en yakışıklı G.Koreli aktörler listesinde ismine rastladığım Jo In Sung'un birkaç fotosuna bakıp da rol aldığı filmlerden birini izleyeyim bari düşüncesiyle yola çıkarak buldum bunu. :D Zaten afişte de fevkalade gözükmekte kendileri. :p Sonuç olarak çok iyi yapmışım. :)) İzleyebileceğim en güzel filmlerden biriyle tanışmış oldum.

Tarihi unsur ağır değil ya da savaş ve kavga dövüş de...
Çok acıklı bir aşk öyküsü barındırıyor içinde.
Süper ötesi bir dramdı bana göre.
Çok çok beğendim, çok etkilendim.
Oyunculuk aşmış... Hele ki iki baş karakterin oyunculukları nefisti.
Bir bakışla mahvediyorlar insanı. :((
Çok başarılıydılar, resmen adamışlar adamlar rollerine kendilerini.
Senaryo, görsellik, müzikler... Hepsi harikaydı.
Bu arada çok müstehcen sahneler barındırdığı için tek başınıza izlemeniz tavsiye edilir.

hyun olsun yeterki tastan olsun dedim ve My Name is Kim Sam Soon u izlemeye basladim hadi hayirlisi:16:

Diziyi nasıl buldun? Ben de hep yarıda bırakıyorum hiç devam ettiremedim dizileri şu aralar. The Snow Queen kaldı, You're beautiful da beklemede; film izlemeyi tercih ediyorum bu günlerde. Bir yandan da Hyun'umu çok özledim Worlds Within'e başlamak istiyorum süper görünüyor orda da ama kararsızım. Aslında hepsini izlemek istiyorum. The Snow Queen'e de geri dönüş yapacağım diğerlerini de izleyeceğim. Bir de Athena:Goddess Of War var daha. Onu da 10 bölüm izledim 10 bölüm duruyor hala. :s Çok büyük bir dertmiş gibi yazdım bu arada ama aklıma takıldı işte. :D

Neyse Kim Sam Soon yorumlarını alalım biz.
deg.gif

Son düzenleme:
konu ilgimi çekti kızlar peki denizler imparatorunu izleyen varmı benim şu zamana kadar enn sevdiğim dizidir! geçtiğimiz yıllarda trt de yayınlanmıştı

Diziyi nasıl buldun? Ben de hep yarıda bırakıyorum hiç devam ettiremedim dizileri şu aralar. The Snow Queen kaldı, You're beautiful da beklemede; film izlemeyi tercih ediyorum bu günlerde. Bir yandan da Hyun'umu çok özledim Worlds Within'e başlamak istiyorum süper görünüyor orda da ama kararsızım. Aslında hepsini izlemek istiyorum. The Snow Queen'e de geri dönüş yapacağım diğerlerini de izleyeceğim. Bir de Athena:Goddess Of War var daha. Onu da 10 bölüm izledim 10 bölüm duruyor hala. :s Çok büyük bir dertmiş gibi yazdım bu arada ama aklıma takıldı işte. :D

Neyse Kim Sam Soon yorumlarını alalım biz.
deg.gif

ehehe valla 4.bölümdeyim ama hiç fırsatım olmuyo izlemeye..yoğunum arkadaşlarla tatildeyiz anca 2 ayda bitirebilirsem iyidir:)) ama sevdim diziyi eğlenceli hyun aynı valla mimikler tavırlar zengin çocuğu ama bi saç farklı işte ama yinede çok tatlıı:)) izlenebilir yani..başroldeki ablamız diğer dizi karakterlarinden biraz farklı..oda iyi..şimdilik tavsiye edebileceğim güzel bi dizi You're beautiful dan daha iyi sardı beni..:16:

konu ilgimi çekti kızlar peki denizler imparatorunu izleyen varmı benim şu zamana kadar enn sevdiğim dizidir! geçtiğimiz yıllarda trt de yayınlanmıştı

Bu diziyi mutlaka izleyeceğim. Uzun süredir izlemek istediklerim arasında.
Methini çok duydum.

İndirip izleyeceğim zaten, tvden izlemem yine yayınlansa bile. :))
Türkçe dublajdan nefret ederim yabancı film ve dizilerde.

Beonjijeompeureul Hada (Bungee Jumping of Their Own )-2001

20051130113137204210nw2.jpg

Daha önce Asmin paylaşmış bu filmi.
İzledim ve beğendim. Güzel ve farklı bir aşk filmi olmuş.

Ve tabi ki Lee Byung Hun yine muhteşemdi. :69::69:

Benim de sıradaki dizim bu. İndirmeye başladım bile.
Hyun Bin varken kaçmaz zaten.
Çok övgüler almış. Umarım ben de beğenirim. :31::31:

nerden indiriyosunuz tatlım bu dizi ve filmleri bana mesaj atarmısınız :71:
bide bi film vardı izlemiştim ismini unuttum :44: bi kız var yanlışlıkla bi çocuğa küfürlü mesaj atıyo çocukta bunun bulmak için okuluna geliyo yanlışlıkla kızı öpünce bida peşini bırakmıyo maço bi çocuk sonra aşık oluyolar kız sıvavı terkedim bunun yanına gidiyo falan filan ismini düşünüyorum düşünüyorum yok
bu arada ben Im sory I love you yu izledim bu dizi sayesinde bayım demeyide öğrendim haduşşiiiiii haduşşiiiiiii :52: ama çok güzeldi sonunda çok ağlamıştım hele o artiz bozuntusuna sinir olmuştum :57:

Son düzenleme:
-dünyanın orta yerinde aşk için ağlıyorum- çok güzel bir filmdir tavsiye ederim kızlar.ağla ağla gözümde yaş bırakmamıştı:(

nerden indiriyosunuz tatlım bu dizi ve filmleri bana mesaj atarmısınız :71:
bide bi film vardı izlemiştim ismini unuttum :44: bi kız var yanlışlıkla bi çocuğa küfürlü mesaj atıyo çocukta bunun bulmak için okuluna geliyo yanlışlıkla kızı öpünce bida peşini bırakmıyo maço bi çocuk sonra aşık oluyolar kız sıvavı terkedim bunun yanına gidiyo falan filan ismini düşünüyorum düşünüyorum yok
bu arada ben Im sory I love you yu izledim bu dizi sayesinde bayım demeyide öğrendim haduşşiiiiii haduşşiiiiiii :52: ama çok güzeldi sonunda çok ağlamıştım hele o artiz bozuntusuna sinir olmuştum :57:

Sharebus'tan indiriyorum genellikle; oradaki sürümler kaliteli oluyor çoğunlukla. Üye olmak lazım indirebilmek için.

Bir de yeppudaa sitesi var, oradan da indirilebilir. Ama orijinal isimlerini aratmalısın indirmek istediğin filmin, eğer o olmuyorsa da ingilizcesini yazmalısın.

Yalnız orada haduşşi değil acusşsii diyor. :D Ajussi diye latin alfabesinde gösterilir hatta.

-dünyanın orta yerinde aşk için ağlıyorum- çok güzel bir filmdir tavsiye ederim kızlar.ağla ağla gözümde yaş bırakmamıştı:(

Bu aralar çok ihtiyacım var beni ağlatacak filmlere. Bakarım buna kesin. :/

Son düzenleme:
vallahi şoka girdim kızlar.. tam da forumun komple kıl tüy ve geyikten ibaret olduğuyla ilgili nişanlıma brifing veriyordum ki bir anda bu başlığı buldum.. sinema düşkünüyüm ben de ancak güney kore sinemasını tanımıyorum, ilk fırsatta sizin önerilerinizi indirip izleyeceğiz :52:

Cheon-gook-eui Woo-pyeon-bae-dal-boo - Heaven's Postman(Postman To Heaven)
a0cb3660.jpg

Türü :Melodram, Fantezi, Romantik
Konusu:
Shin Jae Joon, şimdiki ve öteki dünya arasında yolculuk yapabilen bir postacıdır.
Shin Jae Joon'un, kaza sonucu komaya girmesi onu bu duruma koyar.
Şimdi, ruhu dış dünya ile bu dünya arasında ileri geri yolculuk edebilme yeteneğine sahiptir. Erkek arkadaşına bir mektup göndermeye kalkışan kızla, Jo Ha Na ile tanışır. Ancak Ha Na, Jae Joon'u görebilen tek kişidir.
2dcbf8d7.jpg

Çok hoştu, görselliği harikaydı. Dokunaklı, durağan bir film.
Hero'nun donuk ifadeleri, oyunculuğu etkileyiciydi cidden.
Ayrıca çok farklı, çok dikkat çekici bir görünüşü var.
Kadın oyuncuyu da çok beğendim. Tavsiye ederim.

61bc5b22.gif

c3b5b1b9c0c7bfecc6edb9e.jpg

Son düzenleme:
tryamour bu filmin ozetini bir yerde daha okumustum ve cok begendim, simdi sen de paylasmissin bayildim bu kadar denk gelir..
benim de acilen film izlmeeye baslamam lazim cok uzun zamandir hic izlemiyorum resmen canim cekti su an sen paylasinca...

Back