• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

*Guney Kore Sinemasi Sevenler*

kızlar.. size güney kore filmi değilde bir dizisini tavsiye edicem içinizde bilenler vardır belki...' I'm sorry, I love you' diye bir dizi 'misa' diyede geçiyor izleyin!!! ben 1. 2 ay etkisinden çıkamadım...fazlasıyla duygusal bir dizi şimdiye kadarki izlediğim dramlar neymişki diyeceksiniz sanırım 15 yada 16 bölümdü

thumb_Oechul___April_Snow&

--April snow----

iki ayrı insan aynı trafik kazası haberiyle sarsılır; çünkü aynı arabada kaza geçiren iki kişi birisinin hanımı diğerinin de kocasıdır.Sonrasında bu iki kişi eşlerinin birbirleriyle olan bu ilişkisini anlamaya çalışır ve olaylar gelişir...

yorumum: begenmedim.. acikcasi kafamda bir yigin bosluk kaldi film bitince.. ee simdi ne oldu dedim kisaca.. tavsiye etmiyorum. basroll oyuncusu icin izlemistim ben onu izlemeye degerdi sadece :)

ben ekliyim hemen o zaman

100 Days With Mr. Arrogant

100%20days%20with%20mr%20arrogant.jpg

Yılı: 2004
Toplam: 95 dakika

Oyuncular:

Jae-Won Kim-Lee Hyeong-jun
Ji-won Ha-Kang Ha-yeong

Ha-yeong sıradan çatlak bir lise kızıdır. Sevgilisiyle 100 günü doldurduğu gün onunla ayrılır ve sinirli bir şekilde yolda yürürken, yerde gördüğü içecek kutusuna tekme atar ve kutu yoldan lüks arabasıyla geçen genç bir delikanlının kafasına çarpar ve çocuk direksiyona sahip çıkamayarak duvara toslar. Buna çok sinirlenen çocuk kutuyu görür ve kimin attığına bakar. Ha-yeong'u görünce ona kızar. Ha-yeong ise sevgilisinden ayrılmanın kızgınlığıyla ona çıkışır. Bunun üzerine delikanlı ona arabasının tamirinin pahalı olduğunu ve bunu ödemesini söyler. Ha-yeong fazla para olduğunu duyunca oradan hızlı bir şekilde kaçar ama arkasında bir şey unutmuştur. Cüzdanı yere düşmüştür ve delikanlı ertesi gün onu okul çıkışında yakalar ve onunla bir sözleşme yapar. 100 gün boyunca onun istediği her şeyi yapacaktır. Çocuğun adı Hyeong-jun'dur ve Ha-yeong'un evinin tam karşısında oturuyordur. Oldukça zengindir.

Ha-yeong, Hyeong-jun'un yalan söylediğini öğrendiği zaman ondan intikam alır ama planı suya düşer. Çünkü Hyeong-jun ondan daha güçlüdür. Bu yüz gün boyunca ikili arasında gelişen komik anlar ve duygusal yakınlaşmalar olur.

dun aksam bu filmi izledim kizlar.. benden yuksek puan aldi.. hem cok igrenc hem cok komik hem de zaman zaman duygusal.. kesinlikle cooook eglenceli bir filmdi tavsiye ederim izleyin derim.. basroldeki adam cok karizma :asigim:

kızlar.. size güney kore filmi değilde bir dizisini tavsiye edicem içinizde bilenler vardır belki...' I'm sorry, I love you' diye bir dizi 'misa' diyede geçiyor izleyin!!! ben 1. 2 ay etkisinden çıkamadım...fazlasıyla duygusal bir dizi şimdiye kadarki izlediğim dramlar neymişki diyeceksiniz sanırım 15 yada 16 bölümdü

düngece bitirdim canım diziyi.perişan etti beni yaa ağlamaktan bir hal oldum.sanırım bu diziyi hayatım boyunca unutamayacağım tek kelimeyle harika bir dramdı.keşke görmeseydim bu yazdığını valla çok fazla etkiledi beni.izlemeyen varsa izlesin gerçekten.

sorryiloveyouwz0.jpg

evet canım benimde hayatım boyunca unutamayacağım bir dizi hatta tek dizi diyebilirim izleyeli aylar oldu ama dizinin her sahnesi replikleri müzikleri hala hafızamda evet izlemeyenler vakti olanlar kesinlikle izlemeli...ama mendili eksik etmeden...

arkadaslar ilk sayfaya simdiye kadar begendigimiz izledigimiz filmlerin bir listesini ekledim isteyen ordan bakip indirebilir ayrica film hakkinda afis yorum icinde konu icinde arama yapip ilgili sayfasini bulabilirsiniz sanirim..
herkese iyi seyirler :))

Seom | Ada

Kim -ki Duk un en sayko filmi buydu sanıyorum...
Film durgun sessiz (mekan yine süper) ama bu kadar durgun bi filme göre aşırı rahatsız edici. Bazı sahneler artık psikopatlığında bu kadarı dedirtti . Sonuç olarak iyi filmde denemez ,kötü filmde denemez.

seom.jpg

az evvel bitirdim bu filmi.. inanilmaz bir filim.. kim ki duk cidden sinirlari zorlamis oyle boyle degil hem de..
bi kere cok rahatsiz edici bir film bir cok yerinde igrendirip oha dedirtiyor insana. oyle cicili bicili hicbirsey yok. hersey yalin hersey sade, hersey kendi halinda.
ada denilen yer erkeklerin balik tuttuklari kadinlarla birlikte olduklari dort metrekarelik yuzen evlerden olusan ulasimin eski bir kayikla ve filmin basrol oyuncusu ile saglanan bir yer..
insanin denizin ortasinda dunyanin obur yaninda neler olup biterken aski icin neleri yaptigini gosteren bir film. ya da ask adi altina siginmak mi demek lazim bilmiyorum.
ya da soyle diyim insanin neleri yapabildigini kimi zaman ne kadar urkutucu bir varlik kimi zaman ne kadar basit ve degersiz kimi zaman ise askla ne kadar guzellesebilecegini gosteriyor..
gorsellik yine konusturulmus bu filmde.. sonu ise dehset.. bu ne ya deyip kalakaldim..

spoiler:

bi de filmle ilgili olarak, filmdeki karakterlerin hicbiri sevismiyor sadece birlikte oluyorlar sevgiden ne kadar uzaklasildiginin bir gostergesi sanirim bu da.. sevgi yok sadece cinsellik tatmin etme duygusu var film boyunca. bi yerde elemenimiz sevismeye calisiyor kadin buna izin vermiyor. bunu pek anlayamadim nedenini ama.
adamin kadinin seyinden cikardigi kancalarla kalp yapmasi cok fenaydi.. cidden icim kalkti o sahnede.. kadinin da adamin nefes alabilmesi icin birlikte olmasi manidardi..

nitekim enteresan bir filmdi.. beni etkiledi.. rahatsiz olmak isteyenler izlesinler..

az evvel bitirdim bu filmi.. inanilmaz bir filim.. kim ki duk cidden sinirlari zorlamis oyle boyle degil hem de..
bi kere cok rahatsiz edici bir film bir cok yerinde igrendirip oha dedirtiyor insana. oyle cicili bicili hicbirsey yok. hersey yalin hersey sade, hersey kendi halinda.
ada denilen yer erkeklerin balik tuttuklari kadinlarla birlikte olduklari dort metrekarelik yuzen evlerden olusan ulasimin eski bir kayikla ve filmin basrol oyuncusu ile saglanan bir yer..
insanin denizin ortasinda dunyanin obur yaninda neler olup biterken aski icin neleri yaptigini gosteren bir film. ya da ask adi altina siginmak mi demek lazim bilmiyorum.
ya da soyle diyim insanin neleri yapabildigini kimi zaman ne kadar urkutucu bir varlik kimi zaman ne kadar basit ve degersiz kimi zaman ise askla ne kadar guzellesebilecegini gosteriyor..
gorsellik yine konusturulmus bu filmde.. sonu ise dehset.. bu ne ya deyip kalakaldim..

spoiler:

bi de filmle ilgili olarak, filmdeki karakterlerin hicbiri sevismiyor sadece birlikte oluyorlar sevgiden ne kadar uzaklasildiginin bir gostergesi sanirim bu da.. sevgi yok sadece cinsellik tatmin etme duygusu var film boyunca. bi yerde elemenimiz sevismeye calisiyor kadin buna izin vermiyor. bunu pek anlayamadim nedenini ama.
adamin kadinin seyinden cikardigi kancalarla kalp yapmasi cok fenaydi.. cidden icim kalkti o sahnede.. kadinin da adamin nefes alabilmesi icin birlikte olmasi manidardi..

nitekim enteresan bir filmdi.. beni etkiledi.. rahatsiz olmak isteyenler izlesinler..

---spoiler---

Seni bu kadar etkilemiş olduğuna çok şaşırmadım aslında günler sonra bile etkisini gösteren bir film bana kalırsa. kanca sahnesi aklıma geldikçe hala bi ekşiyor benim suratım :)
birde elemanımız sevişmeye çalışıyor kız neden izin vermiyor demişsin kuzum halbuki sorunun cvbını yorumunda sen vermişsin. hiç biri sevişmiyor ,birlikte oluyorlar diye. kız başka adamlarla birlkte olurken onunla o şekilde olmak istemiyor. narin, sevgi dolu birşeyler bekliyor.
Bu arada sonu hakkında ne düşünüyorsun çok merak ettim.

---spoiler---

---spoiler---

Seni bu kadar etkilemiş olduğuna çok şaşırmadım aslında günler sonra bile etkisini gösteren bir film bana kalırsa. kanca sahnesi aklıma geldikçe hala bi ekşiyor benim suratım :)
birde elemanımız sevişmeye çalışıyor kız neden izin vermiyor demişsin kuzum halbuki sorunun cvbını yorumunda sen vermişsin. hiç biri sevişmiyor ,birlikte oluyorlar diye. kız başka adamlarla birlkte olurken onunla o şekilde olmak istemiyor. narin, sevgi dolu birşeyler bekliyor.
Bu arada sonu hakkında ne düşünüyorsun çok merak ettim.

---spoiler---

---spoiler---

ya sonunda adamin saklandigi o denizdeki sazlik ile sonradan gosterdikleri kadinin vucudu asiri benzerlik iceriyordu. bana sey gibi geldi hani deniz bunlarin isledikleri tum cinayetleri herseyi yutuyordu ya insan da tam tersi butun kotulukleri doguruyor. sonunda sanki oyle bir atif varmis gibi geldi.
bilemedim de tam ne dusuncegimi.. ama denizin tum pisliklerini yutmasi beni etkiledi baya.. sen ne dusunuyosun kuzu?

---spoiler---

ya sonunda adamin saklandigi o denizdeki sazlik ile sonradan gosterdikleri kadinin vucudu asiri benzerlik iceriyordu. bana sey gibi geldi hani deniz bunlarin isledikleri tum cinayetleri herseyi yutuyordu ya insan da tam tersi butun kotulukleri doguruyor. sonunda sanki oyle bir atif varmis gibi geldi.
bilemedim de tam ne dusuncegimi.. ama denizin tum pisliklerini yutmasi beni etkiledi baya.. sen ne dusunuyosun kuzu?

sonuna ben pek bi mana veremedim hatta hiç diyebilirim :1ninca: sanada söyledim ya sonundn bişey anlamadım diye , sende ben izlesem anlarım demiştin pis :dilcikar:
ama yüklediğin mana tamamen senin hayalgücün olsada sevdim :p :)

A Man Who Was Superman(2008)

Super_Man2008_3.jpg

Yönetmen: Jeong Yoon-cheol
Oyuncular:Hwang Jeong-min
Jeon Ji-hyeon
Jin Ji-hee
Kim Tae-seong
Tür:Komedi,drama
Imdb puanı:7.2

Çevresine yardım etmeyi yaşam biçimi haline getirmiş orta yaşlı tuhaf bir adam, şehrin sokaklarında yaşlıların çantalarını taşıyıp onları karşıdan karşıya geçirmekte, çocuklara yardım etmekte, olmayacak yerlere çöp dökenlere kızmakta, yankesicileri kovalamakta, yaralıların, zor durumda kalmışların imdadına yetişmektedir. Kendisinin Superman olduğunu iddia eden bu adam kısa zamanda halkın olduğu kadar medyanın da dikkatini çeker. Onunla ilgili bir program hazırlaması istenen güzel yapımcı Soo-jung, deli saçması olarak gördüğü bu haber işini bir an önce bitirmek için harekete geçer. Ama çantasını kaptırdığı bir yankesiciyi yakalayan, üstelik kendisini bir kamyonun altında ezilmekten kurtaran Superman’ın hikayesine ilgi duymaya başlayınca, kamerasını alıp bu ilginç adamı çözmeye çalışır. Onun hikayesinde umduğundan çok daha fazlasının olduğunu yavaş yavaş anlamaya başlayacaktır.

Dün izledim ve cidden etkilendim..Bizim hırçın kız yine başrolde.
Çok güzel mesajlar veriyordu film.İnsanların nasıl da duyarsızlaştığını anlatıyordu.Kimi yerlerde çok duygulandım içim cız etti ama kimi yerlerde de güldüm
İzleyin derim ben opuyorumnanaktan
---spoiler---
tavsiyene uyup bende izledim dün gece bu filmi :)
Uyarlama bir senaryo olması çok etkileyiciydi tabikide, filmdeki ince espiriler çok güzeldi özellikle garsonlardan birinin arkasında batman diğerinin robin yazması :) amerikan yapımı superman filmlerine göndermeleride çok beğendim. ama anlatımda yanlışlar vardı . bir kere acayip karışık anlatılmış gerçekle hayal içi içe ama kurgusu çok kötüydü, bu mu gerçek yok hyr bu gerçek olmalı diye kafam karıştı. Filmde sanki birden fazla final var . bitti diyorsun , yeni bir sahne giriyor hadi onada bitti diyorsun yeni bir sahne :1ninca: aynı dramatik müzik. kızın hastanede tokayı görmesi (sonrasında tokayı hatırlatmak için o shneye bizi götürmesi ki biz salak değiliz hatırlıyoruz ) ağlaması çok gereksizdi. Superman binadan düştüğünde kamera uzaklaştı ve bence orda bitmeliydi film. Birde izlerken insan şunu sormadan edemiyor Güney Kore halkı bu kadar mı duyarsız. Superman el atmadan kimse arabayı çocuğun üzerinden kaldırmadı bile . yuh diyorum.
Bütün bunların yanında filmin en büyük artısı başroldeki superman yani Jeong-min Hwang :) bu kadar güzel mi oyunculuk yapılr, hiç bir sahnesinde yapmacık gelmedi ki zor bir rolü vardı , bayıldım diyebilirim.
---spoiler---

kızlar old boy u seyrettim dehşet bişeydi yaa hele sonu offff etkisindeyim hala güney kore sinemasının en sağlam yapımlarından....

ben de Daisy yi izleyebildim nihayet... çok güzeldi yaaa... iş yerinde net olmayınca yapacak pek işim yok die burda izledim ama tabii sesi çok açamadığım müzikleri filan tam duyamadım... ama sanırım müziklerle çok daha etkileyicidir...

izlemek istediğim diğerlerini de izledikten sonra tekrar izleyebileceğim bir film...

ben de Daisy yi izleyebildim nihayet... çok güzeldi yaaa... iş yerinde net olmayınca yapacak pek işim yok die burda izledim ama tabii sesi çok açamadığım müzikleri filan tam duyamadım... ama sanırım müziklerle çok daha etkileyicidir...

izlemek istediğim diğerlerini de izledikten sonra tekrar izleyebileceğim bir film...
internetden ararsan bulursun muziklerini muzikleri de cok guzel kesinlikle dinlemelisin opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

thirst.jpg

thirst: kan arzusu son izlediğim gney kore filmi..
Park Chan-wook un filmi (oldboyun yönetmeni)

konusu: Oldboy filmi ile 2003 yılında büyük bir başarı yakalayan Güney Koreli yönetmen Park Chan-wook bu yıl Cannes Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’nü kazanan filmi Thirst ile yine sinema severlere çarpıcı bir gerilim sunuyor. Sang-hyun, küçük bir kasabada sevilen ve saygı gören bir rahiptir. Yeni bir bulaşıcı hastalığa karşı aşı bulma girişimlerine destek olmak için Afrika’ya gider ve orada gönüllü olarak bir deneye katılır. Deney sırasında kendisine bu virüs enjekte edilir ve Sang-hyun ölür. Ancak kimin bağışladığı belli olmayan bir kanın kendisine verilmesi sonucu mucizevi bir şekilde hayata döner. Fakat bu kan aynı zamanda onu bir vampire dönüştürür. Sang-hyun kasabaya döndüğünde çocukluk arkadaşı Kang-woo ve onun eşi olan Tae-ju ile karşılaşır. Sang-hyun ve Tae-ju arasında tehlikeli bir yakınlaşma başlar.

yorumum: yer yer çok güzel konuşmalar çok çok güzel detaylar olsa da beni tatmin eden bir film olmadı. film bitti ne oldu ki şimdi dertleri neydi bunların dedim hatta.. vampirlik konusu biraz klasik işlenmiş holıwood tarzı bile denebilir yani daha özgün birşey beklerdim ben vampirlik adına açıkçası. ama enteresan şekilde kendini izleten bir film güzel denebilir yani.. +18 lik fazla görseli bulunmakta izleyeceklere uyarım olsun bu da..
filmin afişini çok beğendim bu arada ben..

thumb_Siworae___Il_Mare&

il mare- gol evi ni izledim en son..
guzel bir filmdi.. begendm.. ama erkek oyuncularin hepsi vasatin altindaydi.. filmi kurtaran kadin oyuncu olmus ki onu zaten my sassy girl den taniyoruz biliyoruz..
konu olarak guzel.. amerikan yapimindan daha az karmasiklik var.. o yuzden guzel begendim diyebilirim..

Dun bu filmi izledim.ALS hastasi Jong-woo ve cenazeleri hazirlayan Ji-su arasindaki iliskiyi anlatan bir filmdi.Tema diger kore filmlerine benzese de cok guzeldi yine

oasis vaha yi izledim..
yer yer sevdim yer yer rahatsiz oldum ama genel itibari ile romantik bir ask filminden kadin erkek iliskisinden cok daha ote bir film. yani salt ask gozu ile izlememek lazim sanirsam. ama bu acidan bakanlari da tatmin edicek duzeyde romantik bir ask hikayesi de var..
rahatsz olmak farkinda olmak istiyorsaniz izleyin.
bu rahatsizliktan kastim huzursuzluk aslinda degilse gorsel olarak ya da tema olarak rahatsiz edici birsey yok filmde bana gore..

güney kore sineması demeyin bana..
Türk filmlerini bile izleyemiyorum artık.. romantık ya da romantık komedi seven biriyim..
my little brideyle basladım güneykore sinemasına.. tutkunu oldum resmen..
kac seedir izlerim hala 5 6 kez izledigim filmler vardır..
ama aralarından bende en cok iz bırakanlar
the classic
hatırlanacak bir anı
my little bride
müzik ve sevgilim
my sassy girl
ve daha nicesi..
konuyu ben accaktım canım demekki acılmıs..
cok etkılendıgımız filmleri paylasalım :)

ilk sayfada izledigimiz ve begendigimiz filmlerin listesini yapmistim konu acilali baya da oldu aslinda. cogu kisi burdan gorup guney kore filmlerini sevdi, guzel bisey bu..
daha yeni daha carpici izlediklerimizden sonra bize yeniden vaauuuv dedirtecek guney kore filmleri ariyoruz artik aslinda..
en guzellerini izledik cogumuz geriye pek bisey birakmadik sanki..
umariz daah guzel guney kore filmleri cekilir.

Back