Güneş Kremleri güneş kremimi kendim hazırlamak istiyorum?

Güneş kremleri, bronzlaşma

kesh12

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2009
477
4
arakdaşlar yarın denize gidicem güneş kremi alcak param yok açıkcası
evde şöyle bulunabilir malzemelerle güneş koruyucu birşeyler yapabilirmiyim?

Aynı şekilde evde hazırlayabileceğim koruyuculu güneş kremi formülü arıyorum.Ben parasından değilde doğal olmasını istediğimden.Bilen varsa paylaşsın lütfen..

vazgeçtim,.çünkü denize çoktan gittim..
aşırı derecede de yandım...
şuan eminim 2. dereceyi geçiktir yanıgım..
heryerim sızlıyor ama yapacak birşey yok sadece soguk suyla serinliyorum tabi oda geçici..
hayatta biraz acı çekmekte bazı şeyleri düşünmeye zaman ayırıyor sanırım bunu anladım
napalım birazda acısın bakalım.. :-)
ama çok acıyor ya :eek:lmaz:

vazgeçtim,.çünkü denize çoktan gittim..
aşırı derecede de yandım...
şuan eminim 2. dereceyi geçiktir yanıgım..
heryerim sızlıyor ama yapacak birşey yok sadece soguk suyla serinliyorum tabi oda geçici..
hayatta biraz acı çekmekte bazı şeyleri düşünmeye zaman ayırıyor sanırım bunu anladım
napalım birazda acısın bakalım.. :-)
ama çok acıyor ya :eek:lmaz:
nası yaniiiii????? neyin var ? çok özel değilse???

canım pancar yaprağını al suda hafif haşla ve yanıklarına koy inan yanık kreminden kat kat iyi tecrübeyle sabittir

ahhh canım bilirim o acıyı geçen yıl aynısı olmuştu işlerden pek gidemiyoruz diye hazır gitmişken güzelce bronzkaşıyım bari dedim bir yattım ki haşlandım resmen çoook geçmiş olsun

ayrıca güneş kremini evde yapmak isteyenler için :
havucu rendeleyin.kızdırmış olduğunuz sıvıyağa atın bi güzel kaynatın sonra soğumaya bırakın suğuyunca fısfıslı bir kaba koyarsın mis gibi güneş yağı oluyo denedim:KK70:

Malzemeler:

2 adet havuç

1 avuç karanfil

1 kahve fincanı Kakao yağı

1 litre susam yağı

Yapılışı : Rendelenmiş havuçları bir kavanoza koyup, üzerine kakao yağı, karanfil yağı ve susam yağı ilave edin. 2 hafta boyunca zaman zaman çalkalayarak güneşte bekletin. Sonra da süzerek elde ettiğiniz sıvıyı kullanın.

Not : Eğer korumalı olmasını istiyorsanız karışıma 150 gram pudra ekleyin. Böylece en az 20 faktörlü bir krem elde etmiş olacaksınız....

SUNA DUMANKAYA

X