Gündelik takım nasıl ve kaçlı olmalı?

gules84

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2008
307
3
118
Arkadaşlar dün gündelik yemek takımımı da tamamladım. 6 kişilik, 30 parça, bone chine,toplam 195 TL
Aklıma takıldı sonradan gündelik takım 12 kişilik olsa daha mı iyi olurdu diye. O zaman da çok pahalıya patlamış olacak, ne dersiniz 1 takım daha alayım mı yoksa israf mı etmiş olurum.Karar veremedim bilmiyorumkismile
Birde bu takıma uygun bone china olan harici 6 tane yoğurt kasesi almak istiyorum.Nereden bulabilirim? ( ıstanbul, Ankara, Adana fark etmez.)

Büyütmek için resmin üzerine tıklayın ImageShack.us

Son düzenleme:
bende önce günlük takımı 6 kişilik alıcaktım
ama sonradan herkes 12 kişilik al dedi
iki kişi 3 günde bir makina çalıştırırsın tabağın yetmez,cocuklu misafirin gelir öbür takımına kıyamazsın gelende 6 dan fazla olursa zorda kalırsın diyen çok oldu bende öyle aldım
bana göre 12 kişilik almanda fayda var canım
tabiki yinede tercih senin.

ben de gündelik için altı kişilik almıştım cemile'den. geçen ay biev'den altı kişilik bir takım daha aldım. kafamda acaba yetmez mi soruları kalmadı. tavsiye ederim bir altı kişilk takım dahaolumunekankayizsmile

ben olsam iki takım farklı 6 kişilik alırım zaten adı üstünde gündelik yani misafir gelse diğerlerini kullanıcaksın:sm_confused:

ben 6lı takım aldım ayrıyetten yine sadece 6 tabak daha aldım sonuçta bunlar gündelik misafir olunca diğerini çıkarcam bu benim fikrim tabi

tatlım bence alınmamalı. :) belki biraz garip gelcek ama bana çok gereksiz geliyo bu durum. Düşün bi sen o kdar çalışacaksın alıcaksın misafir için takım sonra onu dolaba vitrine tıkıcaksın. misafire aldığın gündelik aldığından en az 2 yada 3 kat daha pahalı. ama o gözüne gelmiyo insanın. ya bence kendi paranla kendin lüks yaşamalısın. önce benim sofram daha önemli bence. yani sokakta eşim yada ben çöpçüde olsak evde kral ve kraliçe olmalıyız :)

6 kişilik ve carrefour, real gibi yerlerde satılan kütahya, güral porselenin takımlarından al bence. 55-60tl arasında fiyatları da. Kırılsa için acımaz

Canım öncelikle güle güle kullan. Bence 12 kişilik olsa daha iyi olur. Gelen olur yetmez mantığını güderek söylemiyorum. Biz çalışan bayanlar genelde bulaşığı makinede yıkarız, makineyi çalıştırırken de dolması tercihimiz olacak. Eee 3-4 tanesi makinede olsa takımın geriye bir şey kalmıyor.
Bunu da düşünerek diyorum ki ya 12'ye tamamla takımı ya da bir 6 kişilik daha takım al, başka desen. Nacizane fikrim bu yönde.

Evet haklısınız arkadaşlar,aslında makine dolma olayını düşünmek lazım.
Bir de insanın yemek yerken içi açılmalı.Aslında hep misafiri düşünerek çeyiz hazırlıyoruz,gündelik için normal şeyler alıyoruz.
Son olarak başka beğendiğim bir model olursa artık ondan alırım 6 kişilik daha.Çok sağolun yardımlarınız için opuyorumnanaktan

Aslında duruma göre değişir,evinde koyacak yerin olacağını düşünüyosan bence 12 kişilik al, bulaşık makinasına atmak açısından daha rahat olur gibi geliyor. 2 günde bir açacağına 4 günde bir açarsın

:dance:

12 kişilik kutahya ve guralın kırıldıkca tamamlayabılecegın setletı var heryerde bulabiliyorsun..onlardan al ben oyle yaptım kafam rahat..kırılırsa bozulacak takımım derdım olmadı..

Canım öncelikle güle güle kullan çok beğendim cıvıl cıvıl valla a.s Daha önce bernardoda hiç görmemiştim yeni gelmişler herhalde :) Ben de aynen senin gibi bernardodan aldım günlük yemek takımımı ve 12ye tamamladım.. Çok beğendiğim ve içime sindiği içinde israf diye hiç düşünmedim. Misafir için alınan şeylere onca para dökülürken insan kendi için aldığına hiç acımamalı bence..
Eğer maddi durumun için bir zorluk olmayacaksa tabi bu takımını 12ye tamamlamanı tavsiye ederim fisfisfis

Hatta senin takıma bile göz koydum ben :lepi: Kaseleri mi yok sadece.. Mavi olan tabak da yemek tabağı sanırım.. Koyacak yerimin olacağını bilsemm bide sadece kendim ve eşim için 6 kişilik bu takımdan da alırdım.. Gelecek için aklımda bulunsun :))

Son düzenleme:
kaydirigubbakcemile5 gorsellige duskun biri olarak sadece misafirlerim icin degil kendim icin de soframa ozenmeliyim gibi geliyor ezgihkn'a kesinlikle katiliyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…