Günde kaç saat uyuyorsunuz?

ladymera

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2020
194
295
18
Hanımlar günde kaç saat uyuyorsunuz? Ben normalde 12 de yatıp, 6 da kalkıyorum. Yani 6 saat oluyor ama sanki yeterli gelmiyor. Yani sürekli yorgun hissediyorum. Ama daha fazla yatmam mümkün olmuyor. Koşuşturma filan anca işim bitiyor. Sizce günde en az kaç saat uyumak gerekir?

5-6 saat uyurum. Daha fazla uyuyamam yatak batar adeta. Ama gün içinde çok da dinç değilim. Sanırım ideali en az 8 olmalı

Uyku ihtiyacı kişisel; yetişkin biri için yanılmıyorsam 6-8 saat sağlıklı uyku kabul ediyorlar.
Min. sınır 4 saatlik uykulardır, 4 ve altına inilirse pek hayra yorulmaz.
10 saat de maks sınır sayılıyor sanırım, üstüne çıkılması da iyi değil.

Kan değerlerinize baktırın, beslenmeniz güzel olsun, ona göre bakın yetiyor mu, yetmiyorsa 1 saat daha dinlendirin kendinizi uyumasanız da, ihtiyacınız vardır.

7. Ama çocuğum yok ve düzenli bir hayatım var. Fakat gün içinde olağandışı bir aktivitede bulunmuşsam bu miktar sekiz hatta dokuzu bulabiliyor. Mümkünse sosyal medyadan vs kısıp uyurdum ben Yerinizde olsam.

Hanımlar günde kaç saat uyuyorsunuz? Ben normalde 12 de yatıp, 6 da kalkıyorum. Yani 6 saat oluyor ama sanki yeterli gelmiyor. Yani sürekli yorgun hissediyorum. Ama daha fazla yatmam mümkün olmuyor. Koşuşturma filan anca işim bitiyor. Sizce günde en az kaç saat uyumak gerekir?
Çalıştığım dönemde en geç 11 de yatıp sabah 7 de kalkardım. Spor falan yapardım düzenli 😢 Pandemi döneminde işten ayrıldım evlendim falan derken ne uyku düzeni ne beslenme düzeni kaldı. 10 kilo falan aldım . Gece 3 ten önce uyuyamıyorum sabah 10 a alarm kuruyorum duymuyorum bile. Uyandığımda 2-3 oluyor saat. Acilen eski düzenime geri dönmem lazım. 🤭 Kaç pazartesidir deniyorum yapamıyorum bakalım ne zaman motive olabileceğim tekrar.

Ben uykuyu sevmem vucudun temel ihtiyaclarindan biri o kesin ama sevmem. Bazen 3 4 saat uyurum. En yorgun en uykusuz oldugum zaman icin 8 bucuk saat rekorum var. 😄
Yorgunluga gun icindeki aktivitelerim karar veriyor ama cok hareketli bi gün gecireceksem o gun zinde kalacak sekilde beslenmeyi ve vitamin hapini es gecmeyerek rahat atlatiyorum.

yetişkin bir bireyin uyku ihtiyacı günlük 6-7 saattir.

kendinizi bu rutine alıştırırsanız bedeniniz daha fazlasını istemeyecektir.

ben haftaiçileri 2-3 saat uyuyabiliyorum, eve geldikten sonra da 1-2 saat şekerleme yapıyorum. aslında benimkisi çok sağlıksız,ancak vücudum alıştı.

sizinki de alışır,onu demek istiyorum :)

Stabil uyku düzenim yok. İşten çıkmışsam 12 saat uyurum, iki gün işe gitmeyeceksem gece 3te uyur öğle uyanırım. İşteysem hiç uyumam.

Yetişkin bir insanin 8 saat uyuması yeterli ama kişiye göre 6-8 saat arasıda yeterli oluyor. Sizin ihtiyacınız olan saat aralığını vücudunuz sinyallerle söyler zaten yorgun hissediyorsanız biraz daha uykuya ihtiyacıniz vardır

En az 8 saat 4-5 saatlik uyku bana yetmez eger çok erken kalkmışsam gün içerisinde de yorgun olurum.

Back
X