Günah mı sevap mı?

ay tam bnm kafadansın ıstnbulda annmlerın bahçesı kedı dolu ztn hep bnm topladıgım yavrular şimdi aslan gbı oldular bnde snı takdır ettım ALLAH vıcdan versın herkesee

ay tam bnm kafadansın ıstnbulda annmlerın bahçesı kedı dolu ztn hep bnm topladıgım yavrular şimdi aslan gbı oldular bnde snı takdır ettım ALLAH vıcdan versın herkesee

Amin canım valla dayanamıyorum onları öyle görünce kedi köpek yaralı kuş vs.. Kıyamam hiç birine tanıdık veteriner var birde hepsinide kontrol ettiririm neleri var yok aşısını yaptırırım.. Bunları herkes yapmasa bile özellikle yazın bari sokaklara ya da evleninin önlerine su koysunlar ya da uygun olan mamalardan alıp sokakta serpsinler belli yerlere yesinler. Eğer hasta bir hayvancağız görürlersede bir baktırsınlar ne olur ki bundan bir can onlarda

Son düzenleme:

katılıyorum cnm sana ALLAH onları ztn bıze vesıle olsun dıye göndermış ztn yaptıgın şey hayır ALLAH katında ... barı hirbirşeyı tam ypamıyorum onlara fydam olsunn şu havalrda hayırlısıyla ısınsaydı ne kdar guzel olacak gçenlrde ıstnbuldaydım yolda gçerken adamın brını kedıye tkme attıgını gördüm delirdim eşimde anladı tabı keşim tokadı bır koydu ortalık sallandı tbı karakolluk olduk :)) sırf bu yuzden ....

Bende az kavga etmedim bu yüzden bilirim. Ama hak ediyorlar eşinin ellerine sağlık iyi yapmış.
Gücü hayvancağıza yetenlere lazım böyle tepkiler. Allah ıslah etsin onları...

Bende az kavga etmedim bu yüzden bilirim. Ama hak ediyorlar eşinin ellerine sağlık iyi yapmış.
Gücü hayvancağıza yetenlere lazım böyle tepkiler. Allah ıslah etsin onları...

amın cnm amınn hepte bna gelir böle şeyler adamın brı kedıyı ezmış ama kedının btun organları çıkmış can çekişiyor bn zannettım görmedı heralde bır dha uzerıne sürmeye çalıştı inadına kasıtlı olarak sırf zevk için hmn bagırdılar tbı bn şoktaydım kedı nasıl çırpınıyor hala gözümün önünden gtmez kfasına poset bagladılar hmn ölsün diye çnkü kedının yaşama ümiti yok o kdar fenaydı durumu tbı çok agladım ama elden bşey gelmıyor bnde adamın tkerleğini patlattım gce:26::26::26:

oooooof yaaaaaaaaaa içiiimm gittti resmenn Allahından bulsun böyleleri pislikler..
Nasıl insan diyeceğimde insan olmadığını biliyoruz.. Ne denir ki böyle insanlık dışı bir olayda..

oooooof yaaaaaaaaaa içiiimm gittti resmenn Allahından bulsun böyleleri pislikler..
Nasıl insan diyeceğimde insan olmadığını biliyoruz.. Ne denir ki böyle insanlık dışı bir olayda..

asıl hayvan bunlar .....işte çok beddua ettım inş tutmuştur

Bir kaç aya anneleri bırakacak onları.
O zaman sokak köpekleri olacaklardı.
Ama şimdi sahipleri var.
Bence güzel bir hareket yapmışsınız.

kesinlikle doğru olanı yapmışsınız diye düşünüyorum. siz almasaydınız onların orda başına çok daha kötü şeyler gelebilirdi ezilebilirlerdi de. ve eninde sonunda zaten annelerinden kopacaklardı hayırlı bi şekilde kopmaları iyi olmuş bakılacak yerdeler

yaptığınız güzel davranıştan dolayı sizi tebrik ederim
böyle insanların varlığı beni mutlu ediyo
siz en doğrusunu yapmışsınız
annelerinden ayrılmaları onları psikolojik açıdan değil
ama gelişim açısından etkiler sadece
yani ilk 8 hafta anne sütü almadıklarından dolayı
bu da iyi bakım ve yeterli ilgiyle kapanmayacak bi fark değil
ama annenin hayatta olduğu nerde olduğu bilinmiyoken
siz işi şansa bırakmamışsınız
emin olun yardım etmeseydiniz kendinizi
daha fena hissedecektiniz.

Son düzenleme:

teşekkür ederim öncelikle dışarda yagmurun altında ölüme terketmektense bunu yapmayı tercıh ettm herkese evının önüne 5ltrelik kesilmiş bır su kabı koysa ne olur ekmeklerini çöpe atmasalar ıslatıp bır kediye köpege verseler çok sevap kazanırlar o hayvanlar neydı belirsız suyu içiyor zehırlenıp ölüyor belkide benim gözlerim doluyor onları öyle görünce :/5: tabıkı onlara annelerin verdıgı şefkatı sütü veremem ama ALLAH yardım ederse elim glen herşeyı yparım

Son düzenleme:

maalesef öyle bir şekilde öleceklerdi ya diş çıkartırken ya arabanın altında ya bır çoçuğun elınde yada zehırlenerek

Aslında birçok kişi en iyisini yapmışsın diyor. Ama iyi derken kimin için iyi. O yavru için iyi olup olmayacağını siz mi tayin edeceksiniz. Siz çok iyi niyetinizle hareket etmişsiniz. Buna diyeceğim yok. Keşke herkes sizin kadar duyarlı olabilse. Ancak doğaya müdahedele etmemek gerekir. Bir yavruyu annesinden ayırmak bence çok büyük hata. Karşınızdakini insan olarak düşünün. Çok yoksul bir ailenin bebeğini iyi bakamayacaklar diye elinden alabilir misiniz. Hem alsanız o çocuğu saraya koysanız ne kadar mutlu olur. Emin olun en güzel yaşam annesiz yaşamdan daha güzel değildir. Bu insanlar için de öyle hayvanlar için de öyle.

Amacım sizi yargılamak değil yanlış anlamayın. Ben birgün belgesel izliyordum. Antilop yavrusu dereye düştü. Timsah da onu yemek için uğrşıyor. Belgesel çekn kişi diyor ki; "şimdi birçoğunuz bize kızıyordur. Neden kurtarmıyorlar o yavruyu diye. Hatta bizim de içimiz acıyor o yavrunyu öyle göz göre göre timsahın ağzına alışını izlerken ama doğaya müdahale edemeyiz. bu onların yaşamları." Onun cümlesini hiç unutmam.

Bir goril ölen yavrusunu 1 aya yakın yanıdan ayırmadı. O yavruyu her gittiği yere götürdü. Ölü yavru çürümeye başlayınca bıraktı ancak.

cnm yazdıkların gerçekten güzel anlamlıda sna nasıl anlatayım annelerı başlarında yok bır kere sütten ayırmış o belli çok sıska ve zayıf kalmışlar bakımsızlıktan kemıklerı bellı oluyor ve yanı ufak bir çoçugu farzet arabaların yanından nasıl uzaklaştırıyoruz bu öyle değil araba nedir bilmiyor önüne atlıyor gçenlerde kardeşinin brinin ayagı hafıf yaralanmış o drece küçükler yanı...

doganin kanunu derken
dogada yasamiyorlar onlar
sehir ortasinda kalabalikta vicdansiz insanlar ortasinda yasiyorlar
arabalarin altinda kalma tehlikesi ve maalesef hayvanlara
iskence yapmaktan zevk alan insanlar var
ve hatta onlari kalabalik olarak gorup yok etmek isteyenler..
nasil olsa ailecek yasamayacaklardi anne kopek ve enikleri
dagilacaklardi zaten..
en iyisini yapmis konu sahibi onlari bir arada tutacak bir barinak
bulmadigi takdirde ayri ayri bir yer bulmaktan baska caremi var?
gunahi sevabini bilmem ama agzi var dili yok o hayvanlara
bakmak bizim gorevimiz..
hem su var belediyenin barinaklarina verseler
yada ozel hayvan barinaklarina
onlari yine ayiracaklardi.
ve son olarak
hayvanlara iskence yapmaktan zevk alan o mahluklarin Allan cezalarini versin!
sevmiyorsunuz madem sevmediginizle kalin
ne diye zarar veriyorsunuz!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…