Gümüş- Gümüşçün böceği :((

Canım ben böcekten tiksinen, iğrenen ve korkan bir bayanım. Ufak tefek evimizi ilk tuttuğumuz aylarda böcek görmüştüm. Annemlerin sitesinde bahçivana ilaç yaptırmıştım. Adam koca sitenin börtüsüyle böceğiyle ağaçlarıyla uğraşıyor istersen sana kargoyla gönderebilirim elimde kalanı. Bir daha hiç böcek görmedim kargosu 4-5tl falan tutar. Fıs fıs gibi bir kutuda duruyor şuan.
Ya hiç sormayın hala var ve ben buay hamile kaldım şimdi ilaç kullanamamki zararlıdır muhtemelen....inanın artık sabah akşam namazda dua ediyorum kurtulayım diye bide zaten midem bulanıyor gordukçede tiksiniyorum yemeden kesildim valla.....napacam yaaa

Allah yardımcın olsun canım inan anlıyorum seni, 2-3 böcek için evde ben terör estirmiştim. Gece ışığı açmadan hayatta yere basamam. :)) Böcek varsa üstüne basarsam gibi :-)

İhtiyaç duyarsan teklifim hala geçerli.

Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin...:anneadayı::nazar:

Allah yardımcın olsun canım inan anlıyorum seni, 2-3 böcek için evde ben terör estirmiştim. Gece ışığı açmadan hayatta yere basamam. :)) Böcek varsa üstüne basarsam gibi :-)

İhtiyaç duyarsan teklifim hala geçerli.

Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin...:anneadayı::nazar:
Teşekkürler inşallah kurtulurum

ya bitti sanmıştım.dün akşm gördüm bi tane.sabahta mutfaga girdim ayagmn üstunden gecti yaa:KK43:(((
nasıl kurtulacaz

dün akşam 4 sabahta 1 olmak üzere 5 tane öldürdüm.her yerden cıkıyor artık:KK43:

Ya hiç sormayın hala var ve ben buay hamile kaldım şimdi ilaç kullanamamki zararlıdır muhtemelen....inanın artık sabah akşam namazda dua ediyorum kurtulayım diye bide zaten midem bulanıyor gordukçede tiksiniyorum yemeden kesildim valla.....napacam yaaa

dün akşam 4 sabahta 1 olmak üzere 5 tane öldürdüm.her yerden cıkıyor artık:KK43:
Gümüş böceğine bitkisel çözüm
Gümüş böceği neyi sevmez?
  • Narenciye kokusu (portakal, mandalina, limon)
  • Citronella
  • Karanfil
  • Sedir
  • Lavanta
  • Tarçın
  • Salatalık
  • Kekik
  • Sabun kokusu
  • Güneş ışığı

Bitkisel ilaç hazırlama

Sedir yağı ile hazırlayacağınız doğal bir ilaç gümüş böceğini evinizden kaçıracaktır. Bunun için sedir yağını su ile sulandırarak evinizde bulunan çatlak ve yarıklara püskürtün. Bu yağın çok hoş kokusu var. Tabii sadece bizler için. Böcekler sedir kokusunu sevmezler. Eskilerden belki hatırlarsınız insanlar evlerinde sedir ağacından yapılmış sandıklar bulundururlardı, çünkü bu bitkinin kokusu böcekleri uzak tutuyor. Düzenli uygulamanız sayesinde gümüş böceklerine onları evinizde artık istemediğinizi belli edebilirsiniz.

Lavanta yağı bu böceklerin sevmediği bir diğer bitkisel üründür. Eğer bu yağdan hazırladığınız doğal oda spreyini düzenli olarak kullanırsanız bu sevimsiz hayvanları uzak tutmuş olacaksınız.

Limonlu temizlik maddeleri: Evinizi limonlu temizlik maddeleriyle temizleyebilirsiniz. Yerler limon kokarsa böcekler kaçmaya başlayacaklar.

Kekik: Bu otu gümüşçün sevmiyor. Belki de evinizde bu bitkiyi yetiştirebilirsiniz. Böcek sadece evleri sarmaz bazen kitaplıkları d sarıyor. İşte böyle durumlar için kitapların arasına kurutulmuş bitkiler özellikle kekik koymak gerekir.

Gümüş böceği savurucu kesecik yapımı: Lavanta keseciklerini bilirsiniz. Bu tarz kesecikler hazırlayabilirsiniz. İçine neler koyabileceğinizi anlatalım: kurutulmuş lavanta + sedir ağacı kurusu + defne yaprağı + karanfil + çay ağacı yağı.Hazırladığınız bu kesecikleri çekmece ve dolaplarınıza yerleştirebilirsiniz.

Gümüş böceği tuzakları

Bu tarz tuzakları gümüşçünlerin sevdikleri gıdalarla hazırlayabilirsiniz. Bir kavanozun içine böceklerimizin sevdikleri gıdaları yerleştiriyoruz. Kavanozun dışına kağıt sarıp böceklerin kolay tırmanmalarını sağlıyoruz. İçeriğe düşen böcekler tırmanıp çıkamayınca orada kalıyorlar. Emin olmak için kavanozun alt kısımlarına vazelin sürüp daha kaygan hale getirebilirsiniz. Benzer tuzakları farklı araçlar kullanarak da hazırlayabilirsiniz.
Peki gümüş böceği ne sever?

Nişastalı gıdaları tuzaklarda kullanmanız mümkündür.
  • Patates
  • Yulaf ezmesi
  • Un

Öldürücü gümüş böceği yemleri
Gümüş böceği için hangi doğal ilaçlar kullanılır?
  • Şeker + kabartma tozu: Şekeri seven böcekler bu yemi yedikleri zaman ölürler.
  • Bal: bal kullanarak yapışkan tuzak hazırlanır. Gelen böcekler bala yapışıp ölürler.
  • Borik asit (boraks) + patates: patates ve borik asit karışımı bir yem bu böcekleri öldürür.
  • Pyrethrum tozu. (pire otu): 100 gram kepek, 10 gram şeker, 200 gram su, 5 gr.am Pyrethrum tozu karıştırılır. Bu yemi yiyen böcekler ölür.

Çatlakları yarıkları kapatın. Eğer gümüş böceklerinin nerelerden geldiğini tespit ettiyseniz geldikleri yeri kapatmaya çalışın. Gümüş balığı böceği çok inatçı olabiliyor. Bu yüzden her şeyden önce onlara uygun koşulları ortadan kaldırmaya çalışın. Evinizi havalandırın ve güneş ışığı almasını sağlayın. Ortalıkta yemek artıkları bırakmamaya çalışın. Nem bu böcekler için davetiye çıkaran bir unsurdur. Evinizi kuru tutmaya çalışın.

Gümüş böcekleri hakkında ilginç bilgiler

- 300 milyon yıldır değişmeden kalmış olan bir böcektir. Tüm böceklerin atası olmaya adaydır.

- 10 ay aç yaşayabilir.

- 30 dakikalık dans yapıyor. Çiftleşme öncesi bir tür "aşk dansı" yapıyor.

- Gümüş balığı böceği renginden dolayı böyle bir isim almıştır. Ancak nemi de çok sevdiğinden dolayı bu böceğe balık deniyor.

- Çok iştahlı bir hayvandır. Aç kalmaz her şeyi yiyor. Duvar kağıdı, macun, kitap ciltleri, tahıl, un ve diğer karbonhidratları tüketiyor.

- Gümüşçün 1-3 yıl arası yaşıyor. Ancak ortam koşulları uygun olursa 8 yıla kadar yaşayabilir.

Kızlar,

Daha taşındığımızın ilk haftasında evde bu gri antenli tuhaf böceklerden gördüm. Adı gümüş böceği, gümüşçün böceği de deniyor. 1.5-2 senedir uğraşıyoruz ama başedemiyoruz. Her yeri çamaşır sularıyla siliyorum ama bir türlü soyunu tüketemedim. Sonradan öğrendim ki bizden önceki kiracılar zamanında da varmış. Ne yapacağımı şaşırdım.

Daha önce bu böcekle başedebilmiş birileri var mı? Bana yardımcı olur musunuz?
upload_2015-5-21_16-29-15.jpeg

bu böcek mi?ığğğğğ

Eklentiler

• upload_2015-5-21_16-29-5.jpeg
    upload_2015-5-21_16-29-5.jpeg
    5,7 KB · Görüntüleme: 140
bende de hala var.1 aydır yoktu sabah ıkı yavru yakaladım yaa.isyandayım artık

Baya uzun sene olmuş konu açılalı ama cevap aydan olur belki tecrübe edenler kesin çözümü nede buldu bu böceği yok etmek için eve 4 ay oldu taşınali yazin sicakta daha coktu su an azaldi ama yine var igreniyorum cocugun agzina burnuna kacar diyede korkuyorum kesin cozumu ne bilen varsa yardimci olsun

senelerdir bu illetle başa çıkmaya çalışıyodum.kurtulduktan sonra biyere yazıp birileri faydalansın istedim o yüzden üye oldum. zor kurtulunan bi böcek olduğunu biliyorsunuzdur.genelde banyoda olan ve evin diğer her deliğinden çıkan çok tiksindirici bişey.benim yatağımda yastığımın yanında çıkması artık delirmeme sebep oluyodu.apartmanın en üst katında yaşıyorum onun da dezavantajı var haliyle.camın kenarlarından duvarlarda görmekten bıkmıştım.şimdi bunları yazmak bile benim için zor.Karamsar yorumları,evi ilaçlatmanın dahi çözüm olmadığını görünce harekete geçmem biraz gecikti.ama sonunda yatağımda defalarca onun korkusuyla yatınca bi aksiyon alabilirim diye böcek ilaçlama şirketiyle anlaşıp evi ilaçlattım,bir süre görünmediler sonra tekrar çıkmaya başladılar. ilaçlatma şirketleri kazanmak için haliyle belirli periyotlarla ilaçlama yapılmasını söylüyolar.onlara kalsa hep onlara muhtaç kalıcaz ve cebimizden bir sürü para çıkıcak.ilaçlayan kişiye sorup bunaltıp hangi ilaç iyidir diye diye VEBİ DRAKER marka böcek ilacıyla tanıştım.(alırken son kullanma tarihini kontrol etmeyi unutmayın)ve inanılmaz bi şekilde böceklerden kurtuldum.ama aynı zamanda camın kenarındaki boşluklara da silikon çektim onun da aynı etkisi olduğunu düşünüyorum.ilaç için 3 ay etkili diyo ama ben ayda 1 derin temizlik yapınca sıkıyorum kenarlara köşelere.bi kaç tane ölü olarak görüyorum sadece,eskisiyle kıyaslanamaz bile.sonuç olarak kaynağını tespit edip boşlukları doldurmanız ve ilacı kullanmanız durumunda kurtulucaksınız siz de umarım.herkese güzel,böceksiz yaşam alanları diliyorum:)

X