Gümüş- Gümüşçün böceği :((

Emin ol hamam böcekleri daha berbat ve iğrençler ya inanır mısın gece karanlıkta tıkır tıkır yepyeni halılarımın üzerinde geziyorlardı.ben evi ilaclattım.spray kullandım, bana mısın demedi.dolaplarımda yaşıyorlardı.sağolsun esim gitmiş bu ilacı almış.bi sıktım heryere.yavruları bile öldü.kürekle topladım evden fare gibilerdi.en.az 150 tane :KK43:((( sana da faydası olacak.ben garanti veriyorum insallah :)

Allahımm okurken çıldırdım.. :O

Allahımm okurken çıldırdım.. :O

Daha neler neler :O Tam ütü yapcm, ütü masasını çıkartıyorum ayağımın altından tıkır mıkır fare gibi 5 tane fırlıyolar :KK43: Ve eşim olcak kişilik ise gidecek diye bana sabaha kadar nöbet tutturuyordu :)) gece ışığı bi kapatıyoruz ev onlara kalıyor.wc ye kalktım bi gece bi baktım en az on tane wc nin önünde.ayyy Allahm berbatt.o ilac sayesinde çok sükür kurulduk o kabustan :)

Daha neler neler :O Tam ütü yapcm, ütü masasını çıkartıyorum ayağımın altından tıkır mıkır fare gibi 5 tane fırlıyolar :KK43: Ve eşim olcak kişilik ise gidecek diye bana sabaha kadar nöbet tutturuyordu :)) gece ışığı bi kapatıyoruz ev onlara kalıyor.wc ye kalktım bi gece bi baktım en az on tane wc nin önünde.ayyy Allahm berbatt.o ilac sayesinde çok sükür kurulduk o kabustan :)

Çok fena ya içim bi tuhaf oldu. Benim de arkadaşın evini basmış tabi ben kalmaya gidince öğrendim bunu, aynen gece tuvalete kalktım telefonun ışığını yere tutarak koşuyorum ışığı açmaya tedirgin tedirgin, açtım ışığı yerde kocaman bi hamam böceği rengi de çok tuhaf yeşil sarı değişik bi tondaydı, tam ben çıldırıyorum bu ne böyle, bi tane daha görürsem yaşayamam dedim ki halının kenarından bitane daha fırladı geldi.. 1 günde büyüklü küçüklü 7 8 tane gördüm ama yine de seninki kadar değilmiş. Nasıl dayandın canım, büyük konusmayım da ben balkonda yatardım :) Allah bi daha göstermesin diyeyim. :) Çok zor.

Çok fena ya içim bi tuhaf oldu. Benim de arkadaşın evini basmış tabi ben kalmaya gidince öğrendim bunu, aynen gece tuvalete kalktım telefonun ışığını yere tutarak koşuyorum ışığı açmaya tedirgin tedirgin, açtım ışığı yerde kocaman bi hamam böceği rengi de çok tuhaf yeşil sarı değişik bi tondaydı, tam ben çıldırıyorum bu ne böyle, bi tane daha görürsem yaşayamam dedim ki halının kenarından bitane daha fırladı geldi.. 1 günde büyüklü küçüklü 7 8 tane gördüm ama yine de seninki kadar değilmiş. Nasıl dayandın canım, büyük konusmayım da ben balkonda yatardım :) Allah bi daha göstermesin diyeyim. :) Çok zor.

Aminnn.inanın o günlerim azap gibiydi.Haşerelerle uğraşmak berbat bişey.hele ki hamam böcekleri.pis hayvanlar ya, yaşadıkları yer belli.babam biz taşınmadan önce yer tuvalaetini kırdırıp klozet yaptırmış.böcekler oradan fırlamış.ürediler ürediler 300 tane oldular.

Emin ol hamam böcekleri daha berbat ve iğrençler ya inanır mısın gece karanlıkta tıkır tıkır yepyeni halılarımın üzerinde geziyorlardı.ben evi ilaclattım.spray kullandım, bana mısın demedi.dolaplarımda yaşıyorlardı.sağolsun esim gitmiş bu ilacı almış.bi sıktım heryere.yavruları bile öldü.kürekle topladım evden fare gibilerdi.en.az 150 tane :KK43:((( sana da faydası olacak.ben garanti veriyorum insallah :)

Sağol canım ya inşallah fayda olur kurtulurum bir an önce.

merhaba acaba kafasında antenleri var mı irili ufaklı halleri var mı yani büyüğü küçüğü çünkü ilk taşındığımda bende 1 yıl bir böcekten kurtulamadım çünkü görebildiğimi spreyle falan öldürmeye çalışıyordum ama olmuyordu özellikle gece kalkınca tezgahta ya da banyoda görünce çıldırıyordum tesadüf eseri yumurtalarını bıraktığı dolap arkasını gördüm yani dolabın içi değil dolapla duvar arasında ki boşluk nasıl nerden çıkıyor bilmiyorum orayı deldirdik ilaç sıktık her yara tablet aldım koydum eve de bir gün girmedik falan kimi nemden dolayı uzun süre ev kapalı olduğundan sayıca çoğaldığı için söylüyor kimi kalorifer bizde kat kaloriferi ondan diyor ben resmen 1 yıl çin işkencesi çektim tarım müdürlüklerinde bu konuda ilaçlama yapanlar var 1 gün idareten bir yere gidin ve ilaçlasınlar en keskin çözüm bu benim keşke önce aklıma gelseydi ayy yine düşündüm de ne sinir bozucu:KK47::KK47::KK47::KK47::KK47:

Evet ben de gece görüyorum zaten o da tesadüfen. 2 yıl olacak benimde. Önce ne olduğunu da anlamadık. Evet büyüklü küçüklü. Şöyle bir şey netten bulduğum kadarıyla anlaşılır sanırım.

$500px-Gumuscun.JPG

Aminnn.inanın o günlerim azap gibiydi.Haşerelerle uğraşmak berbat bişey.hele ki hamam böcekleri.pis hayvanlar ya, yaşadıkları yer belli.babam biz taşınmadan önce yer tuvalaetini kırdırıp klozet yaptırmış.böcekler oradan fırlamış.ürediler ürediler 300 tane oldular.

Boynum, boğazım kızardı kaşımaktan.. :S Konu sahibesinin de Allah yardımcısı olsun. İyi aksamlar kızlar.. :) Biraz daha okursam iskelet olarak kalcam, kaşın kaşın etlerim yolundu :S :)

Boynum, boğazım kızardı kaşımaktan.. :S Konu sahibesinin de Allah yardımcısı olsun. İyi aksamlar kızlar.. :) Biraz daha okursam iskelet olarak kalcam, kaşın kaşın etlerim yolundu :S :)

Kusura bakmayın.Ben öyle anlattım ama alerjiniz olduğunu söyleseydiniz keşke.size de iyi akşamlar.

canim ben evlenmeden önce bizim evdede görüyordum ara sira bi kac tane bunlarda ne diyordum demek gümüs böcegimis ama simdi evlendikten sonra daha rastlamadim ALLAH muhafaza insaALLAH da cikmaz netde bakarken bu yaziyi da buldum insaALLAH kurtulursun...

Gümüş böceğinin özellikleri

Gümüş böceği küçük omurgasız hayvanlardan, gri (gümüş)renkte olup kanatsız ve canlıları ısırmayan bir
haşeredir. Gümüş böceği adını parlak gümüş rengine benzeyen renklerinden alırlar. Gümüş böcekleri vücudu üçgen şeklinde olup baş ve göğüs kısmı geniş, kuyruk kısmına inildikçe daralan böceklerdir.Gümüş böceklerinin derisi katmanlar halindedir adeta merdiven gibi dizilmiştir. Gümüş böceklerinin vücutlarının alt tarafında toplamda 4 çift ayakları vardır.

Gümüş böceğini diğer haşere guruplarından ayıran en büyük özellik vücutlarının üçgen şeklinde ve kuyruk kısmında ise 3 adet anten şeklinde çıkıntılarının bulunmasıdır.
Gümüş böcekleri yapı olarak farklı boy ve yapıdadırlar. Gümüş böceği boy olarak 2 – 4 cm arasında değişiklik göstermektedir.Renk olarak çok canlı ve parlak renklere sahiptirler.

Gümüş böceği sıcaklığı ve nemi seven canlılardır. Gümüş böceklerinin yavrularının gelişimi için neme ihtiyacı vardır. Gümüş böceklerini soğuk havada ve kuru havada pek göremeyiz. Gümüş böcekleri besin olarak evdeki kâğıt ve naylon gibi maddelerden oluşan eşyalara zarar verdiği gibi evdeki tahıl ve besin maddelerine de zarar verirler.
Gümüş böceği besin olarak insan ve hayvan kanı kullanmaz bu bakımdan gümüş böceği insanı ısırması gibi bir şey söz konusu değildir. Gümüş böcekleri bu konuda birçok haşere türlerinden masum böceklerdir. Gümüş böcekleri evlerde banyo, lavabo, mutfak ve pis su atık boruları etrafında ve nemli tüm alanlarda yuvalanırlar. Gümüş böcekleri evlerin her tarafında rahatlıkla dolaşıp beslenirler.

Gümüş böcekleri evin dışında ise evin çatı, bodrum, merdiven altları, tavan arası, duvar diplerinde bulunur. Gümüş böcekleri yumurtalarını kuytu bölgelere bırakırlar.
Gümüş böceği, yılda birkaç kez yumurtalar ve her yumurtlamada 100 – 130 kadar yumurta bırakır..
Gümüş böceği çok hızlı çoğalan bir haşere türü olup halk arasında farklı isimler ile bilinir. Halk arasında gümüş böcekleri gümüşçün, gümüşçük ve çok ayaklı böcekler olarak da bilinirler.

Gümüş böcekleri insanlara hastalık bulaştırmada da çok önemli rol oynarlar. Gümüş böceklerinin yaşaması ve ömrünün uzunluğu bu böceğin yaşam ortamının uyumuna bağlı olarak değişir. Gümüş böcekleri yaklaşık olarak 1 yıl yaşar.
GüMüŞ BöCEĞİNİN ZARARLARI

Gümüş böceği insanların eşyalarına ve insanın kendisine direk zarar veren haşeredir. Gümüş böcekleri evdeki, ofisteki, mağazalardaki kâğıt, naylon, pamuk, kumaş, gibi maddeleri yerken aynı zamanda evdeki tüm tahıl
çeşitlerini de yiyerek besinlerimize de zarar verirler. Yiyeceklere ve yaşam alanlarına bıraktıkları dışkıları ile insanlara hastalık bulaştırırlar. Gümüş
böcekleri evlerdeki üst baş, mobilya, duvar kâğıtlarına zarar verdikleri gibi
dış ortamdaki tahıl depolarında, kumaş fabrikalarında, kâğıt fabrikalarında, büfelerde, fırınlarda ve lokantalarda sıkça rastlanan haşerelerdendir.

GüMüŞ BöCEKLERİ İLE MüCADELE VE GüMüŞ BöCEĞİ İLAçLAMA

Gümüş böcekleri ile mücadele mutlaka ilaçlama ile olmalı. Gümüş böcekleri
ile bireysel mücadele diğer bireysel haşere ilaçlamalarında olduğu yetersiz kalmaktadır. Gümüş böcekleri bulunan ortamlarda ilaçlama şarttır. çünkü gümüşçün her defada 100’ün üzerinde yumurta bırakır bu bakımdan erken müdahale edilmezse evlerimizi gümüş böcekleri sarar.
Gümüş böceği ilaçlaması için kesinlikle dışardan farklı ilaçlar alınıp bireysel ilaçlama yapılmamalı. Bu durumda kendinize, sevdiklerinize ve çevrede
yaşayan canlılara zarar vermiş olursunuz.

Bir yontem var ama evde kucuk bebek varsa tehlikeli ama çok da etkili oldugunu biliyorum haşlanmış patatese borik asit karıstırıp böceklerin çıktıgını tahmin ettiğiniz yerlere bundan koyuyorsunuz. Ama bikaç kat eldivenle yapın bu karısımı hatta elinizi sürmeden yapmaya çalısın. Abim yurtta calısırdı eskiden ondan duymustum çok etkili oldugunu inşallah işe yarar ama bebegınız varsa bence boşverin. Bu arada ayaklarımı toplamışım oturdugum yerde çok huylandım.

rutubetli ortamda oluyor onlar bi de yaz falan olunca azıyorlar. daha cok cıkıyor.
siz evi temizleseniz bile apartmanın tuvalet boslunda havalandırmasında varsa yine gelirler... onlem almak lazım once.
sonra da evi ilaclatın.
pire gibi saran birsey degil sanırım ama pire tozu etkili oluyormus.
bir arkadasın evinde cıkmıstı imdadına bocek ilaclama alanınca calısan bir arkadasımla tanıstırmıstım ikisini.
fakat kesin cozum oldu mu bilmiyorum...
o misafirlerden de utandıgını anlatmıstı, tam lavobaya gidecekler yine bocek cıkıyormus falan... zordur eminim. gecmis olsun...

Yakinlarinizda ziraat varsa gidin onlarin mukemmel ilaclari var envai cesit bocegi yok ediyor ufak beyaz bir sise 1 lt suya karistiriyorsun evin heryerine sık insana zarari yok 6 ayda etkisi devam ediyor samsundan almistik bizim evde kirayak oluyordu apartman boslugunda yuva yapmis ilacladik hasere karinca kalmadi

valla ben hem hamam bocegi denilen(igggggg icim kalkti) boceklede cok ugrastim..sukur bitti..sanki ev o boceklerindide biz misafirdik:KK47::KK47: neyse ilaclattim ust uste 6 ay boyunca ve yumurtalari bile tukendi..ama o gumus bocek i daha zor..benim kv lerde vardi..cok azdi ama ne illet birsey kökünü kurutamadik baya uzun sure..ne ilaclar denedik..en son evi ilaclattik 3 kez (yumurtalarida ölsün diye) veeee sakin ama sakin camasir suyu kullanma..bocekler camasir suyuna geliyor..duydugumda sok olmustum..ama sen kullandikca onlar cogalacak..kolay gelsin

ben de bundan arada bir banyoda görüyorum. ay bir kötü oldum kaşınmaya başladım deli gibi :KK43:

ayy benim bundan once yasadigim evde cok vardi resmen artik mutfaktan banyodan tiksinir hale gelmistim birde hizlilarki yakalamak ne mumkun camasir suyuyla siliodum ama yoktu bi caresi sanirim ozellikle aksamdan cikiyolardi ya cok sukur ordan kurtuldum arkadasim insallah sonlari gelirde kurtulursun

g.doğuda uzun bir süre kaldım. ırak sınırında olduğum için ne böcekler gördüm ben. gece kalkarsınız ışığı açtığınızda kanepenin üzerinde ki böcek uçarak yüzünüze saçınıza yapışır. Allahııııııım çok kötü günlerdi. Kene evin tavanından dökülürdü. Neler kullanmadım ki bu böcekler için. O evden taşındıktan sonra daha yeni yapım bir eve taşındım ve evin her yerinde sizin bu Gümüş böceğinden vardı. Yere basmaya korkuyordum. o sıcakta ayağıma çorap terlik giyiyordum terliğin altında mutlaka 2-3 tane ezilmiş oluyordu. Sonra tesadüf ziraat ilaçları satan bir yer gördüm. Arkadaşında dediği gibi Bayer in bir ilacını tavsiye ettiler. O ilaçtan hala var bende 3 kutu almıştım.

Bayer K-Othirine SC50: Ama sakın bu ilaca çıplak elle dokunma. Hangi miktarda su içine karıştırdım hatırlayamıyorum şuan uykum geldi de. Sen ziraat mühendisine sorarsın ilacı alırken.
Ellerine 2-3 kat plastik eldiven giy yada kalın plastik eldivenler var ya temizlik yaparken kullandığımız onlardan giy. Tüm pençeleri kapat odaların kapıları aç. en son odadan başla dış kapıya doğru sadece duvar kenarlarına sık. kapı kenarlarına sıkacaksan mutlaka sandalye kullan sandalyeye çık kenarlarına fıs fıs yap. Her tarafı ilaçla en son dış kapının dışını kapı kenarlarını bile ilaçla. 1- 1,5 saat dışarda oyalan sonra eve gel tüm pencereleri aç cereyan yapıp kapanma ihtimaline karşı kapı ve pencere altlarına birşeyler koy ki kapanmasın açık kalsınlar. Sonra tekrar dışar 1- 1,5 saat oyalan. Eve döndüğünde kullanmadığın eski vileda kovasına su doldur ilaç sıktığın yerleri bir güzel sil. sonra o kovayıda vileda ucunu da ya at ya da uzunca bir süre sadece ilaçlama için kullanmak üzere sakla ve evdeki herkesede söyle. sprey şişesinde ilaç kaldıysa 2-3 kat poşetin içine koy kimsenin bulamayacağı bir yere sakla ya da ne olur ne olmaz diye boş bir arazi de derin bir çukur kaz içinde kalanı çukurun içine dök ve şişeyi göm. ama mutlaka içinde kalan ilacı kimseye temaz etmemesi için göm. En az 6 ay ev de böcek göremezsin. eve sinek girerse 5 dk sonra sineği yerde ölü bulursun.

Ben bu böcekler yüzünden günlerce uykusuz kaldım çocukların ağzına burnuna girmesin diye.

Arkadşın biri yazmışya fare kadar hamam böceği diye. Gerçekten doğru. görev yaptığım yer aşırı sıcak bir yerdi. bildiğiniz çöl sıcağı kışın falan kar yağmaz. taş çatlasın 1 ay anca kış olur. kar yağmaz. Düşün yani yaz kış her yer böcek sadece kışın ancak 1 ay böcek göremezsiniz.

unutmadan tekrar yazayım. Sakın ilacı deodarant gibi havaya sıkma. kenara köşeye yerden sıkacaksın sadece. ama her kapı kenarına sık mutlaka. şişeyide el altında bırakma biri cam sil falan zanneder pencere silerken falan kullanırlar. Allah esirgesin zehrlenme olur.

g.doğuda uzun bir süre kaldım. ırak sınırında olduğum için ne böcekler gördüm ben. gece kalkarsınız ışığı açtığınızda kanepenin üzerinde ki böcek uçarak yüzünüze saçınıza yapışır. Allahııııııım çok kötü günlerdi. Kene evin tavanından dökülürdü. Neler kullanmadım ki bu böcekler için. O evden taşındıktan sonra daha yeni yapım bir eve taşındım ve evin her yerinde sizin bu Gümüş böceğinden vardı. Yere basmaya korkuyordum. o sıcakta ayağıma çorap terlik giyiyordum terliğin altında mutlaka 2-3 tane ezilmiş oluyordu. Sonra tesadüf ziraat ilaçları satan bir yer gördüm. Arkadaşında dediği gibi Bayer in bir ilacını tavsiye ettiler. O ilaçtan hala var bende 3 kutu almıştım.

Bayer K-Othirine SC50: Ama sakın bu ilaca çıplak elle dokunma. Hangi miktarda su içine karıştırdım hatırlayamıyorum şuan uykum geldi de. Sen ziraat mühendisine sorarsın ilacı alırken.
Ellerine 2-3 kat plastik eldiven giy yada kalın plastik eldivenler var ya temizlik yaparken kullandığımız onlardan giy. Tüm pençeleri kapat odaların kapıları aç. en son odadan başla dış kapıya doğru sadece duvar kenarlarına sık. kapı kenarlarına sıkacaksan mutlaka sandalye kullan sandalyeye çık kenarlarına fıs fıs yap. Her tarafı ilaçla en son dış kapının dışını kapı kenarlarını bile ilaçla. 1- 1,5 saat dışarda oyalan sonra eve gel tüm pencereleri aç cereyan yapıp kapanma ihtimaline karşı kapı ve pencere altlarına birşeyler koy ki kapanmasın açık kalsınlar. Sonra tekrar dışar 1- 1,5 saat oyalan. Eve döndüğünde kullanmadığın eski vileda kovasına su doldur ilaç sıktığın yerleri bir güzel sil. sonra o kovayıda vileda ucunu da ya at ya da uzunca bir süre sadece ilaçlama için kullanmak üzere sakla ve evdeki herkesede söyle. sprey şişesinde ilaç kaldıysa 2-3 kat poşetin içine koy kimsenin bulamayacağı bir yere sakla ya da ne olur ne olmaz diye boş bir arazi de derin bir çukur kaz içinde kalanı çukurun içine dök ve şişeyi göm. ama mutlaka içinde kalan ilacı kimseye temaz etmemesi için göm. En az 6 ay ev de böcek göremezsin. eve sinek girerse 5 dk sonra sineği yerde ölü bulursun.

Ben bu böcekler yüzünden günlerce uykusuz kaldım çocukların ağzına burnuna girmesin diye.

Arkadşın biri yazmışya fare kadar hamam böceği diye. Gerçekten doğru. görev yaptığım yer aşırı sıcak bir yerdi. bildiğiniz çöl sıcağı kışın falan kar yağmaz. taş çatlasın 1 ay anca kış olur. kar yağmaz. Düşün yani yaz kış her yer böcek sadece kışın ancak 1 ay böcek göremezsiniz.

Allah razı olsun arkadaşım, her böceğin kendine göre bir yöntemi var başına gelmeden bilmiyor insan. Çok teşekkür ederim.

dikkatli bakılmadıkça zor görülen böceklerdir çamaşır suyu ile bol bol temizlik yapmak gerek ve alanı devamlı havalandırmak gerek. ama kökten çözüm için bir ilaçlama firması ile görüşe bilirsin ulusal ilaçlama var telefonla da bilgi alabilirsin. hamam böceği ve karıncalar için naftalin kullanabilirsin kokusuna böcekler gelmiyor ama çok güzel koktuğunu söyleyemem :)

X