gümrük memuru arkadaşlar bakarmısınız

abceee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2015
818
186
merhaba bayanlar
eşim bugün işten çıkarıldı.ygm olarak çalışıyordu.şimdi kpss den memur olmaya karar verdi fakat bilgi olarak çok zayıf özellikle matematikte.muhafaza memurluğu düşünüyor.gümrük memur alım puanlarınızı ve sözlü mülakata girip girmediğinizi paylaşabilirseniz bizim için çok iyi olur.şimdiden teşekürler

muayne memurluğu yada muhafaza memurluğu için bilgisayar sertifikası isteniyormu

gumruk memurluğu benım bıldıgım en cok torpılın dönduğu memurluk malesef.....maaşlar çok ıyı....ama kolay kolay gırılmıyo...torpılınız yoksa zor

bunlar sonraki düşüneceğiniz şeyler olmalı. Öncelikle eşiniz 2016 KPSS ye hazırlanması lazım. Oradan iyi puan alıp merkezi atama yada gümrük bakanlığının alım yapmasını beklemesi lazım..

puan sıralaması hersene değişir. misal 2012 KPSS puanıyla 81 puanlar mulakata gitmeye hak kazanıldı. ama benim kardeşim 2014 kpss puanıyla 83 puanıyla bu sene sıralamaya giremedi..

iş tabi mülaka çağrılmakla bitmiyor.
100 kişi alacaklarsa 300 kişi mülaka çağırırlar. başvuranlar en yüksek en düşüğe sıralanır ve 300 kişi mülaka çağırılır. sonrada sözlü sınav yapılır. konuşma kılık kıyafet kendini ifade etmesine ve TORPİLine bakılır.. torpilsiz girenlerde illaki vardır..
hakkınızda hayırlısı..

ben milli eğitimde memurum ama en son bi arkadaşım gümrük memurluğu için araştırma yaptığında 85 üzeri puan diyordu milli eğitim 60 la bile memur alıyor ayrıca onların önce bir yazılı sınavı var kpss hariç sonra mülakata alıyorlar diye biliyorum.. kpss için çok çalışması lazım gümrük memurluğu istiyorsa ama önce bi kpss den puan yapsın nereyi istediğine sonra karar versin bence..

biraz çabuk karr değiştiriyor.bu sene sonunda yardımcı karnr sınanına girecek.şimdi işten çıkarılınca devlette çalışmayı düşünmeye başladı.ama torpil işi zor.

merkezi atamada da sözlü mülakat oluyormu

merkezi atamada da sözlü mülakat oluyormu

merkezi atamada kardo açılır. sen başvurunu yaparsan. puan sıralamasına göre alım yapılır.

hedefiniz ENAZ 85 olsun..
bnm kardeşim 83 aldı. atanamayabilirde..

bnde meb te memurum:)
kim 60 puanla atanmış:)

bu sene bende sıralamaya giremedim 83 le. ben bi de dış ticaret mezunuyum. benim bölümden alım yok denilebilir

gümrük merkezi atamayla alım yapmıyor. açıktan yapıyor. bi düşün bakalım niye?

ALLAH herkese hayırlısını nasip etsin inş...

55le atanan bile var ama onlarınki torpile giriyor :) benim kadrom farklı ben kpss ile girmedim ama 60 la girenleri gözlerimle gördüm yani :)

ama arkadaş kpss ile atananı söylüyor. sen 60 puan diyip kızın kafasını karıştırmamalısın.merkezi atamada 60 ile olmaz..
senin dediğin yurtlarda yetiştirilen çocuklar için olabilir.
ömss olabilir..
ama kpss değil..

meb açıktan alım yapıyor mu hiç? bilgin var mı?
meb açıktan memur olarak yapmıyor canım.
bakanlığa müfetiş olur uzman olur vs vs onlar olabilir. tabi yine kpss şartı var

tişkür

calıstıgım yere muhafaza memurları ızın verırse gırıyorsunuz
memur degılde sanırsın aga pasa padısah sah ne dıyım

Gümrük memuru merkez atamadan oluyor puanlari hayli yuksek ama maasi dolgun,
Birde gümrük müfettişi var A kadro ki abimde bu görevde bildigin o kurum sınavlarında ,mülakatta torpilin alasi dönüyor. Maaslari cok iyi.
Anladigim kadariyla siz sadece gk gy den girilen merkezi atamadan bahsediyorsunuz.

Merhaba önlisans işletme mezunuyum bende.Mebte memur olmanın avantajı nedir?Atanma puanı,maaşı,yükselme imkanı nasıl ?Biraz bilgi verebilir misiniz?

Merhaba önlisans işletme mezunuyum bende.Mebte memur olmanın avantajı nedir?Atanma puanı,maaşı,yükselme imkanı nasıl ?Biraz bilgi verebilir misiniz?

düz memur olursan bir avantı yok. yani bilgisayar ve evrak gibi yaparsın. ama vatandaş pek gelmez kuruma.
meb herseye alım yapmıyor.
2008 alım yapmıştı.
2012de yaptı.
bu sene mesela sadece 100 tanemi aldı. ve bence uzun bir sürede alım yapmaz.
yükselmede işletme olduğun için ŞEF olabilirsin. onunda normal memurdan 300 tl falan farklı var sanırım. şef olduktan sonra şube müdürlüğü sınavı olursa olunlada şube müdürü olunur.
atanma puanı için net birşey söylenmez..
mesela 2012 atamasında 81 küsürle kapattı.
ama 2014 te 100 kişi aldığını için bnce 89 90 la ancak kapatmıştır.
kaçla kapatılması o sene nekadar memur olmasına bağlı. 2014 kpss ile pek memur alımı olmadığı için puanlar düşmedi.

onun için sizlere tavsiyem.. kurum farklı gözetmeksizin ENAZ 85 puan almak.. bazen 85 puan bile işe yaramayabiliyor. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…