merhaba bayanlar
eşim bugün işten çıkarıldı.ygm olarak çalışıyordu.şimdi kpss den memur olmaya karar verdi fakat bilgi olarak çok zayıf özellikle matematikte.muhafaza memurluğu düşünüyor.gümrük memur alım puanlarınızı ve sözlü mülakata girip girmediğinizi paylaşabilirseniz bizim için çok iyi olur.şimdiden teşekürler
merhaba bayanlar
eşim bugün işten çıkarıldı.ygm olarak çalışıyordu.şimdi kpss den memur olmaya karar verdi fakat bilgi olarak çok zayıf özellikle matematikte.muhafaza memurluğu düşünüyor.gümrük memur alım puanlarınızı ve sözlü mülakata girip girmediğinizi paylaşabilirseniz bizim için çok iyi olur.şimdiden teşekürler
merkezi atamada da sözlü mülakat oluyormubunlar sonraki düşüneceğiniz şeyler olmalı. Öncelikle eşiniz 2016 KPSS ye hazırlanması lazım. Oradan iyi puan alıp merkezi atama yada gümrük bakanlığının alım yapmasını beklemesi lazım..
puan sıralaması hersene değişir. misal 2012 KPSS puanıyla 81 puanlar mulakata gitmeye hak kazanıldı. ama benim kardeşim 2014 kpss puanıyla 83 puanıyla bu sene sıralamaya giremedi..
iş tabi mülaka çağrılmakla bitmiyor.
100 kişi alacaklarsa 300 kişi mülaka çağırırlar. başvuranlar en yüksek en düşüğe sıralanır ve 300 kişi mülaka çağırılır. sonrada sözlü sınav yapılır. konuşma kılık kıyafet kendini ifade etmesine ve TORPİLine bakılır.. torpilsiz girenlerde illaki vardır..
hakkınızda hayırlısı..
merkezi atamada da sözlü mülakat oluyormu
bnde meb te memurum:)ben milli eğitimde memurum ama en son bi arkadaşım gümrük memurluğu için araştırma yaptığında 85 üzeri puan diyordu milli eğitim 60 la bile memur alıyor ayrıca onların önce bir yazılı sınavı var kpss hariç sonra mülakata alıyorlar diye biliyorum.. kpss için çok çalışması lazım gümrük memurluğu istiyorsa ama önce bi kpss den puan yapsın nereyi istediğine sonra karar versin bence..
çok teşekürlermerkezi atamada kardo açılır. sen başvurunu yaparsan. puan sıralamasına göre alım yapılır.
hedefiniz ENAZ 85 olsun..
bnm kardeşim 83 aldı. atanamayabilirde..
meb açıktan alım yapıyor mu hiç? bilgin var mı?bnde meb te memurum:)
kim 60 puanla atanmış:)
bnde meb te memurum:)
bnde meb te memurum:)
55le atanan bile var ama onlarınki torpile giriyor :) benim kadrom farklı ben kpss ile girmedim ama 60 la girenleri gözlerimle gördüm yani :)
meb açıktan memur olarak yapmıyor canım.meb açıktan alım yapıyor mu hiç? bilgin var mı?
tişkürama arkadaş kpss ile atananı söylüyor. sen 60 puan diyip kızın kafasını karıştırmamalısın.merkezi atamada 60 ile olmaz..
senin dediğin yurtlarda yetiştirilen çocuklar için olabilir.
ömss olabilir..
ama kpss değil..
meb açıktan memur olarak yapmıyor canım.
bakanlığa müfetiş olur uzman olur vs vs onlar olabilir. tabi yine kpss şartı var
Merhaba önlisans işletme mezunuyum bende.Mebte memur olmanın avantajı nedir?Atanma puanı,maaşı,yükselme imkanı nasıl ?Biraz bilgi verebilir misiniz?ama arkadaş kpss ile atananı söylüyor. sen 60 puan diyip kızın kafasını karıştırmamalısın.merkezi atamada 60 ile olmaz..
senin dediğin yurtlarda yetiştirilen çocuklar için olabilir.
ömss olabilir..
ama kpss değil..
meb açıktan memur olarak yapmıyor canım.
bakanlığa müfetiş olur uzman olur vs vs onlar olabilir. tabi yine kpss şartı var
Merhaba önlisans işletme mezunuyum bende.Mebte memur olmanın avantajı nedir?Atanma puanı,maaşı,yükselme imkanı nasıl ?Biraz bilgi verebilir misiniz?