- 2 Nisan 2013
- 330
- 195
ama arkadaş kpss ile atananı söylüyor. sen 60 puan diyip kızın kafasını karıştırmamalısın.merkezi atamada 60 ile olmaz..
senin dediğin yurtlarda yetiştirilen çocuklar için olabilir.
ömss olabilir..
ama kpss değil..
ben milli eğitimde memurum ama en son bi arkadaşım gümrük memurluğu için araştırma yaptığında 85 üzeri puan diyordu milli eğitim 60 la bile memur alıyor ayrıca onların önce bir yazılı sınavı var kpss hariç sonra mülakata alıyorlar diye biliyorum.. kpss için çok çalışması lazım gümrük memurluğu istiyorsa ama önce bi kpss den puan yapsın nereyi istediğine sonra karar versin bence..
düz memur olursan bir avantı yok. yani bilgisayar ve evrak gibi yaparsın. ama vatandaş pek gelmez kuruma.
meb herseye alım yapmıyor.
2008 alım yapmıştı.
2012de yaptı.
bu sene mesela sadece 100 tanemi aldı. ve bence uzun bir sürede alım yapmaz.
yükselmede işletme olduğun için ŞEF olabilirsin. onunda normal memurdan 300 tl falan farklı var sanırım. şef olduktan sonra şube müdürlüğü sınavı olursa olunlada şube müdürü olunur.
atanma puanı için net birşey söylenmez..
mesela 2012 atamasında 81 küsürle kapattı.
ama 2014 te 100 kişi aldığını için bnce 89 90 la ancak kapatmıştır.
kaçla kapatılması o sene nekadar memur olmasına bağlı. 2014 kpss ile pek memur alımı olmadığı için puanlar düşmedi.
onun için sizlere tavsiyem.. kurum farklı gözetmeksizin ENAZ 85 puan almak.. bazen 85 puan mbile işe yaramayabiliyor. .
ben kendi puanımı söylemedim zaten ben 55 le atananlar var dedim benim girdiğim kadroda puanlama sistemi yok zaten, 60 la atananlar var biliyorum biri benim yanımda çalışıyor neyse daha fazla uzatmaya gerek yok benim demek istediğim torpilin varsa istediğin kurumda iş bulursun arkadaşım.
sanıldığı gibi memur ve şef arasında 300 tl fark yok. anca 50 tl fark. iş yükü de cabası. şube müdürlüğü de imkansız gibi 1700 şube müdüründen 13 tanesi şefti. tercih öğretmenlerden şube müdürü olur. ayrıca mülakat var.
50 TL fark yoktur. ama 300 TL de değildir.
derece kademene göre değişir. benim şefim 12 senelik memur 2200 alıyormuş sanırım.
ben de onu soracaktım 60 la nasıl memur olmuşlar?bnde meb te memurum:)
kim 60 puanla atanmış:)
derece kademeden bahsettim yukarda onu okuyabildinim?eş yardımi varsa ok. yoksa 50tl. ben de bi kurumda şefim.
canım hep dediğim şu puanlara bağlı kalmayın.ben de onu soracaktım 60 la nasıl memur olmuşlar?canım sen kaç puanla atanmıştın? kaç netin vardı?
hımmm anladım canım, her halukarda en aşağı hedef 90 olmalı.derece kademeden bahsettim yukarda onu okuyabildinim?
9/1 olan ve 5/1 olan maaşı tabiki aynı olamaz. şef seniz zaten bunu bilmeniz lazım
canım hep dediğim şu puanlara bağlı kalmayın.
benim puanım 82ydi. o sene sorular zor olduğu için sıralamar düşmüştür.
örneğin,
2010 kpss 84 puan alanın sıralaması 1200
2012 kpss 82 puan alanın sıralaması 1200
bu yüzden puandan ziyade sıralamalar önemli..
2012 kpss meb baya memur alımı yaptı. o yüzden puanlar 82e kadar indi. bu sene mesela 86 alanlar bile hala atanamadı.
90 alırsan kendine garanti gözüyle bakarsın işte.hımmm anladım canım, her halukarda en aşağı hedef 90 olmalı.
ay canım inşallah, bu yola emek veren herkesi boşta koymasın Rabbim.90 alırsan kendine garanti gözüyle bakarsın işte.
rabbim kimsenin emeğini boşuna çıkarmasın. ama insanın yiyecek ekmeği rıskı varsa 75 puanla bile yerleşir
4sene çalıştım bende özel. inşALLAH gönlüne göre bir yerde çalışmak nasip oluray canım inşallah, bu yola emek veren herkesi boşta koymasın Rabbim.
Özel sektörde çalışıyorsan hele de, iyice bir imreniyorsun devlet koşullarına.
çünkü hiçbir hak diye birşey yok maalesef.
maşallah canım sen yine akıl etmişsin de girmişsin, keşke yıllar önce biri bana bu şartları yaşayacağımı söyleseydi, 20 senelik özel sektör geçmişim var4sene çalıştım bende özel. inşALLAH gönlüne göre bir yerde çalışmak nasip olur
derece kademeden bahsettim yukarda onu okuyabildinim?
9/1 olan ve 5/1 olan maaşı tabiki aynı olamaz. şef seniz zaten bunu bilmeniz lazım
.
canım hep dediğim şu puanlara bağlı kalmayın.
benim puanım 82ydi. o sene sorular zor olduğu için sıralamar düşmüştür.
örneğin,
2010 kpss 84 puan alanın sıralaması 1200
2012 kpss 82 puan alanın sıralaması 1200
bu yüzden puandan ziyade sıralamalar önemli..
2012 kpss meb baya memur alımı yaptı. o yüzden puanlar 82e kadar indi. bu sene mesela 86 alanlar bile hala atanamadı.
60 puanla atandı diyen benmiydim?okudum. telefonla açıkça yazamadım. herhalde 9/1 olan kişinin şef olabilir mi?. sizde bunu biliyorsunuzdur. yılı tutmaz...
sizde destekli sallayın biraz. 60 ile meb memur almadı. 2007 atamalarında 200 kişi almış en son 79a düşmüştü...
maşallah canım sen yine akıl etmişsin de girmişsin, keşke yıllar önce biri bana bu şartları yaşayacağımı söyleseydi, 20 senelik özel sektör geçmişim var
yaş da aldı yerini, 40 a dayandım, o yüzden çok emin de olamıyorum yani kendimden.
ahhh ah 20 li yaşlarda girmek vardı sınava.
Allah razı olsun canım, inşallah.canm hakkında hayırlısı. 35 40 yaşında kişiler benimle beraber atandı.. ve benden yüksek kalan kişiler bunlar..
hiçbirşey için geç değil. inşALLAH çokgüzel yerler nasip olur..