Deniz Ürünleri Güllü Hamsili Pilav -Efsane Pirinç Sponsorluğunda

nuryolu

Naber kiz sinsi !
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2011
10.135
17.418
298
Pratik ve nefis bir hamsili pilav tarifi getirdim sizlere kızlar:KK33:
Ha bu arada balıkçı hamsi diye istavrit verince bu şekilde yaptim pilavimi.Lezzeti hamsi ile ayni, eğer hamsi bulamazsaniz veya balıkçı emmi hamsi diye istavrit vermişse:KK53: aynı şekilde pişirebilirsiniz,süper oluyor:KK54:
IMAG6698_1.webp

Yarım kg hamsi
2 su bardağı pirinç
Yarim havuç rendesi
Karabiber
Tuz
IMAG6707_1.webp

Öncelikle hamsileri ayiklayip fileto haline getiriyoruz.
Tavayı yağlayıp güzelce diziyoruz.
Diğer taraftan pirincleri 30.dk ilik suda bekletip ayri tavada havuç ile beraber kavuruyoruz.

17-12-04-16-25-08-268_deco_1.webp

Tuz karabiber ekleyip birebir kaynamis su ekleyip pismeye birakiyoruz.
Balık tavasini da orta ateste pismeye birakiyoruz .

17-12-04-16-25-51-257_deco_1.webp

Kizarmaya baslayinca pişen pilavi uzerine doldurup tencereyi kapatip kısık ateşte 5 dk pişirip ocaktan aliyoruz ve 10 dk dinlendirip ters çevirerek servis ediyoruz.Afiyet olsun....

IMAG6729-01_1.webp

IMAG6730-01_1.webp

Son düzenleme:
Pratik ve nefis bir hamsili pilav tarifi getirdim sizlere kızlar:KK33:
Eki Görüntüle 2076383
Yarım kg hamsi
2 su bardağı pirinç
Yarim havuç rendesi
Karabiber
Tuz
Eki Görüntüle 2076384
Öncelikle hamsileri ayiklayip fileto haline getiriyoruz.
Tavayı yağlayıp güzelce diziyoruz.
Diğer taraftan pirincleri 30.dk ilik suda bekletip ayri tavada havuç ile beraber kavuruyoruz.Eki Görüntüle 2076385 Tuz karabiber ekleyip birebir kaynamis su ekleyip pismeye birakiyoruz.
Balık tavasini da orta ateste pismeye birakiyoruz .Eki Görüntüle 2076386 Kizarmaya baslayinca pişen pilavi uzerine doldurup tencereyi kapatip kısık ateşte 5 dk pişirip ocaktan aliyoruz ve 10 dk dinlendirip ters çevirerek servis ediyoruz.Afiyet olsun....
Eki Görüntüle 2076388 Eki Görüntüle 2076389
Yarışmada başarılar dilerim,hamsiyi çok severim ama pilavlı olarak yememiştim hiç,sunum çok güzel olmuş.

Hamsi pek tercih etmedigim bir balik olsa da bu tarife bayildim, her seyiyle harika. Ellerinize saglik basarilar...

Elinize sağlık, başarılar diliyorum :)

Eline sağlık canım çok güzel olmuş hic denemedim bir kere denemem lazım demekki başarılar

Back
X