Gülerken Üst Diş Etlerim Görünüyor....:(

mernem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Mart 2009
345
1
Herkese merhaba benim derdim de gülerken üst diş etlerimin fazla görünmesi. İnternette yaptığım bir araştırmada Vestibuloplasty denilen bir teknikle üst dudakların altından yapılan kesilerle dudak aşağıya doğru yeni yerine dikiliyor ve böylece hem üst dudak daha kalın görünüyor (İşin en güzel tarafı da bu) hem de güldüğünüzde görünen fazla diş etleri artık görünmez bir hal alıyor. Fakat çok fazla bilgi ve video bulamadığım için böyle bir operasyon geçirmiş birileri varsa yardımlarını bekliyorum. Merak ettiklerimin bu küçük çaplı ameliyetın ne kadar riskli olduğu ve çok acı çekilip çekilmediği ayrıca bu ameliyatı sadece periodontologlar mı yapmalı yoksa işinde uzaman herhangi bir diş doktoruda yapabilir mi? Bu konu ile ilgili bilgi sahibi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum......:) Şimdiden teşekkürler.......:)bilmiyorumkismile

bence bu ameliyatı herkes kolay kolay yapamaz...yapar ama sonuç neye benzer....estetikçiler yapar diye düşünüyorum ben....

Aslındabu ameliyat diş doktorlarının ilgi alanına giriyor sanırım estetik cerrahların böyle bir operasyon yaptığını duymamıştım daha önce.....?

bence bu pek dişhekimliği alanına girmiyor tamam sonucta dişetleri pek gorunmuyor ama ne dişe ne de dişetine mudahale var bunu yapsa yapsa estetik cerahları yapar ama bence diş etini hafif torpluyorlar o sanki daha duzgun bir operasyon.cunku insan vucundan en cabuk iyileşen dikiş dişetindeki dikiştir bir haftada bitişir.

bende aynı sorunu yaşıyorum ama dudak altına yapılacak bi dolgunun tek başına yeterli olacağını sanmıyorum dişler damak hizzasından geri çekilirek bi işlem uygulaması war 2 yıl önce ö dişlerime kaplama yaptırırken sormuştum ama o acıyla tekrar dişlerime dokunmaya cesaret edemedim :çok üzgünüm:

Bendede aynı sorun var 2000 yılında estetik diş hekimine sormuştum o anlatmıştı önce diş etlerini kısaltıyolar daha sonra dişler yüzeyden çok az törpülüyolar ve lamine yapıyolar ama diş etlerin kısaltıldığında lamine için bir hafta bekliyosun güldüğünde kaç diş gözüküyosa onları düzeltiyolar ozamanlar çok pahalıydı yaptıramadım belki şimdilerde düşmüştür fiyatlar alttaki linkte kısa bi makale var bu konu hakkında eğer fiyat öğrenebilirseniz paylaşırsanız sevinirim

Arkadaslar merhaba benimde gulerken ust disetlerim fazla gozukuyor yani gummy smile denilen bir guluse sahibim. Bugun gingivektomi denilen yani fazla dis etlerin alinmasi gibi 1 saatlik bir operasyon gecirdim suana distlerim dikisli ve sis agrim yok ama bakalim sislik inince bide dikisler alininca gorucem farki. cok zahmetli bir operasyon degil tavisye ederim.

operasyonu türkiye de mi oldun cnm?

Hayir canim yurt disinda oldum ama turkiyedede bu isin uzmanlari var ama cok iyi bir uzman olmasi gerekiyormus cunku ust cene oldugunda cok onemliymis gorunus acisindan yani

Hayir canim yurt disinda oldum ama turkiyedede bu isin uzmanlari var ama cok iyi bir uzman olmasi gerekiyormus cunku ust cene oldugunda cok onemliymis gorunus acisindan yani
...hildeciiim..daha yeni goruyorum bu topici...daha once nıye arastırmadım dıye de kızıyorum kendı kendıme..her neyse soracagım sey su tatlım...su an memnun musun bu yaptırdıgın operasyondan...ben de yaptıracagım ama ne ıle karsılasacagımı bılmıyorum..cok uzun zaman olmus ama umarım gorur ve bır cvp yazabılırsın canım..boshayallersmile

bayanlar bir diş hekimi olarak size bazı tavsiyelerde bulunabilirim;öncelikle bu operasyon çok da korkulacak bir durum değildir.estetik uzmanların yerine bir periodontolog'un yapmasını tavsiye ederim.sonuçta biz dişhekimleri sadece ağız içine odaklanıyoruz.tabi bu durum biraz daha dikkat isteyen bir durum.üniversite hastanelerinde sıklıkla yapılan bir operasyondur.dediğim gibi dalında uzmanlaşmış periodontolog bu vakaları kolaylıkla çözebilir.şimdiden geçmiş olsun..

Kızlar size tam olarak bahsettiğim konunun ismini buldum galiba adı vestibuloplasty yani dişlerinde herhangi bir sorun yoksa yada oladabilir ancak üst dudağın içerdeki kaslar yüzünden çok fazla yukarıya kalkıyorsa üst dudağın duruş pozisyonunu bir miktar alta çekerek değiştiriyorlar ve böylece hem dudaklar bir miktar kalınlaşıyor hem de üst çene de istenmeyen gummy smile etkisi ortadan kalkıyor sadece üst damakda görünen diş etlerine yapılan müdahele her zman yeterli olmayabiliyor eğer vestibuloplasty yazıp youtube de aratırsanız değimi anlarsınız.....:)

ben tam 5 gün önce türkiyede yaptırdım bu operasyonu.adı kuron boyu uzatma.ve periontologlar yapıyor.dişinize henüz tutunmamış olan cep denilen dişetleri var.eğer ideal diş boyu için bu cepler yetiyorsa sadece o etlerin alınması yetiyor.benim öyle oldu.şuan mükemmel.az bir ağrım var. ama eğer cep yetmiyorsa diş kökünü de açığa çıkaracak kadar bir parça alıyorlar.o zaman üzerine laminate yaptırmak gerek.benim gerek kalmadı şükür.dikişsiz bir işlem.pat denilen bir macun yapıştırıyorlar.4 gün kaldı aslında 1 hafta kalmalı ama benimki erken çıktı.dişimin sadece birinde aşırı hassasiyet var acıyor.ama bir haftaya geçmesi normalmiş.böyle sorun yaşayanlar hiç düşünmeyin derim.40 dklık bir operasyon.maksimum 15 günlük bir hassas dönem.insan gülmeye çekiniyor dişetleri görününce

şoyle bir iki hafta geçince tekrar gozlemlerinizi yazabilir misiniz, hasasiyet durumlarım geçti falan diye.İyileşme suresinde dişardan kotu bir goruntu oluyor mu?yani işinize devam edebilcek durumda mısınız?Benimde tellerim cıksın ilk yaptıracağim şeydir:)Fiyatı ne kadar tuttu?

Buarada deneyimini paylaştığın için çok teşekkurler az bulunuyo boyle bilgiler:)

dün kontrol günümdü ve şuan hassasiyet tamamen geçti.çay bile içiyorum sıcak sıcak:)
operasyonu perşembe öğleden sonra yaptırdım ve cuma sabah işe gittim.öğretmenim ben hiç susmadan tüm gün de konuştum haliyle.ağzımda pat varken çok gülersem bişey olduğu belliydi ama kötü bi görüntü değildi.pat çıkınca zaten istediğiniz estetik görünüm çıkıyor :) sadece bir dişimde ödem oldu.dışarıdan belli değildi ama onun hassasiyeti daha uzun sürdü..açıkçası ben bu operasyonu hissetmedim desem yeridir.sigortanız varsa karşılıyor zaten.ek ücret ödemedim ben

Acaba bu operasyonu nerede ve ne kadara oldunuz ve bu operasyonun tam olarak ismi nedir biliyormusunuz yani diş doktoruna gittiğimizde ne adını vermemiz gerek gummy smile mı yoksa teknik bir ismi var mı?

diş hekimliği fakültesinde oldum..ek ücret ödemedim sigortam karşıladı.operasyonun adı kuron boyu uzatma diğer adı da gingivektomi diye biliniyor. iki hafta oldu hiçbir problemim yok şükür.sadece dişlerimi fırçalarken biraz dikkat ediyorum.yumuşak bağ dokusunun oluşumu 21 gün sürüyormuş.21 gün olunca fırçalarken de eskisinden farksız olacak inş

Peki dikişsiz olduğunu söylemişsiniz ben de bir çok video izledim gingivektomi ile ilgili kazerle mi oldunuz çünkü dikişliydi benim izlediğim videolarda biraz daha bilgi verir misiniz?

benimde diş etlerim aşırı derecede gözüküyor. dogru düzgün gülemiyorum yaptırmak ıstıyorum ,acaba ucret ne kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…