Gülerken Üst Diş Etlerim Görünüyor....:(

diş hekimliği fakültesinde oldum..ek ücret ödemedim sigortam karşıladı.operasyonun adı kuron boyu uzatma diğer adı da gingivektomi diye biliniyor. iki hafta oldu hiçbir problemim yok şükür.sadece dişlerimi fırçalarken biraz dikkat ediyorum.yumuşak bağ dokusunun oluşumu 21 gün sürüyormuş.21 gün olunca fırçalarken de eskisinden farksız olacak inş

hangi diş fakültesinde oldun canım nolur bana yardım et benimde gülerken diş etlerim görünüyor sigortam var nasıl bir yol izlemeliyim?

ben tam 5 gün önce türkiyede yaptırdım bu operasyonu.adı kuron boyu uzatma.ve periontologlar yapıyor.dişinize henüz tutunmamış olan cep denilen dişetleri var.eğer ideal diş boyu için bu cepler yetiyorsa sadece o etlerin alınması yetiyor.benim öyle oldu.şuan mükemmel.az bir ağrım var. ama eğer cep yetmiyorsa diş kökünü de açığa çıkaracak kadar bir parça alıyorlar.o zaman üzerine laminate yaptırmak gerek.benim gerek kalmadı şükür.dikişsiz bir işlem.pat denilen bir macun yapıştırıyorlar.4 gün kaldı aslında 1 hafta kalmalı ama benimki erken çıktı.dişimin sadece birinde aşırı hassasiyet var acıyor.ama bir haftaya geçmesi normalmiş.böyle sorun yaşayanlar hiç düşünmeyin derim.40 dklık bir operasyon.maksimum 15 günlük bir hassas dönem.insan gülmeye çekiniyor dişetleri görününce

Randevu almada bir sıkıntı cektinmi? Çünkü fakültelerde aylar yıllar sonrasına gün veriyorlarda..

bayanlar bir diş hekimi olarak size bazı tavsiyelerde bulunabilirim;öncelikle bu operasyon çok da korkulacak bir durum değildir.estetik uzmanların yerine bir periodontolog'un yapmasını tavsiye ederim.sonuçta biz dişhekimleri sadece ağız içine odaklanıyoruz.tabi bu durum biraz daha dikkat isteyen bir durum.üniversite hastanelerinde sıklıkla yapılan bir operasyondur.dediğim gibi dalında uzmanlaşmış periodontolog bu vakaları kolaylıkla çözebilir.şimdiden geçmiş olsun..

Öncelikle merhaba,
Diş hekimi olmanızdan ve verdiğiniz tavsiyeden ötürü konuyu size sormak istedim. Ben bu konunun uzmanı periodontologlarla görüştüm ancak bana hepsi gingivektomi sonrası zamanla dişeti uzuyor eski halini alıyor, dişetinin ilerlemesini sabitlemek için Lamine şart dediler.. Tek başına bu operasyon yetersizmiş. Tekrar eski halini alması beni ürküttü! Lamine işlemi içinde dişlerimde hiçbir sorun yokken gereksiz ve lüks buldum😞 siz ne düşüyorsunuz? Dişetleri gingivektomi sonrası uzayan kişilerle karşılaştınız mı?
Şimdiden teşekkürler😃

Gingivektomi ben yaptırdım çok pişman oldum kimseye önermiyorum, yeniden uzadı o kadar acı ve uğraşın sonunda, şimdi lazerle düzelttiler yeniden o çok daha basit ama diş etlerimin görünmesini bu ameliyatlar çözmüyor çünkü üst dudak kasım fazla çalışıyor bunun için de botox düşünüyorum

X