• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gül hastalığı illeti

Bn de geçirdim Gül hastalığı ama yüzümde çıkmadı. Bnm vücudumda çıktı ki nem bu hastalığın etkilendiği bşy. Bn cildiyeye gittim Allah razı olsun iyi doktora denk geldim 2 krem verdi 1 ayda geçti hiç bir iz bile kalmadı. Ki o kadar kötüydü ki çok üzülüyordum kesin iz kalır bunlar diye. Ayrıca bunun beslenmeyle ilgili olduğunu bilmiyorum bna doktor strese bağlı demişti. Zor bi dönemde misin fln diye sormuştu. Tanıdığım birinde de stresten çıktı.
Sizin dediginiz gul hastaligi kronik rozadan farkli yalniz.

Sizin dediginiz gul hastaligi kronik rozadan farkli yalniz.
Olabilir bilmiyorum doktor Gül hastalığı dedi strese bağlı olduğunu söyledi tüm vücudumda hatta bikini bölgemde çıkmıştı karnımın üstünde kocaman şeyler vardı. Geçti şükür. Ama dediğiniz gibi demekki çünkü başka olmadım

Gunes bu hastaligin bas dusmani derler, benim icin tam tersi yazin kirmiziliklarim solar. Baharat aci bunlad tetiklemiyor beni ama alkol tetikliyor. Makyaj cikarmak icin deneye yanila sadece 1 urun buldum bana dokunmayan onun haricinde bir jeli kopugu yuzume surmem.
Bir suru krem denedim bir suru bitkisel yag hicbiri fayda etmedi sadece bir markanin nemlendirici yagini kullaniyorum ve o benim mucizem. Duzenli kullanimda resmen söndürdü sifira indirdi rozami. Son sisem iki gun once bitti baska krem surmek zorunda kaldim ve yuzum kabarcik kabarcik oldu bile.
Onun disinda yuzume su deger degmez yagimi surmeliyim cildim kurudugu an atak basliyor.
Ölü derileri ipek keseyle atiyorum bu da cok iyi geliyor.
Siz de boyle rozanizi tetikleyeni ya da iyilestireni deneme yanilmayla bulun bunlar bana iyi gelenler belki sizde de ise yararlar. Cok zor bi sey yasamayan bilmez az aglamadim hastanelerin kapisinda. Ama sifanin orda olmadigini anladim gec olsa da. Ben 3 senedir ugrasiyorum bir gecede cikti ne oldugunu anlamadan.
Bu hastaligin bir sebebi yok ne hormonal ne mikroba bagli hicbir sebebi yok sadece tetikleyicileri biliniyor ve tedavisi de yok demisti doktorum

Gunes bu hastaligin bas dusmani derler, benim icin tam tersi yazin kirmiziliklarim solar. Baharat aci bunlad tetiklemiyor beni ama alkol tetikliyor. Makyaj cikarmak icin deneye yanila sadece 1 urun buldum bana dokunmayan onun haricinde bir jeli kopugu yuzume surmem.
Bir suru krem denedim bir suru bitkisel yag hicbiri fayda etmedi sadece bir markanin nemlendirici yagini kullaniyorum ve o benim mucizem. Duzenli kullanimda resmen söndürdü sifira indirdi rozami. Son sisem iki gun once bitti baska krem surmek zorunda kaldim ve yuzum kabarcik kabarcik oldu bile.
Onun disinda yuzume su deger degmez yagimi surmeliyim cildim kurudugu an atak basliyor.
Siz de boyle rozanizi tetikleyeni ya da iyilestireni deneme yanilmayla bulun bunlar bana iyi gelenler belki sizde de ise yararlar. Cok zor bi sey yasamayan bilmez az aglamadim hastanelerin kapisinda. Ama sifanin orda olmadigini anladim gec olsa da. Ben 3 senedir ugrasiyorum bir gecede cikti ne oldugunu anlamadan.
Bu hastaligin bir sebebi yok ne hormonal ne mikroba bagli hicbir sebebi yok sadece tetikleyicileri biliniyor ve tedavisi de yok demisti doktorum
Hangi marka nemlendirici iyi gelen ve makyaj temizleyici

Hangi marka nemlendirici iyi gelen ve makyaj temizleyici
Niveanin yuz temizleme kopugunun pembe olani ve procsin markasinin clin oil ürünü. Hele clin oil gercekten elim ayagim olmuş, bitti yenisini siparis verdim ama hala gelmedi mecbur baska kremler kullaniyorum ve atak yine basladi yuzum kipkirmizi :(

Niveanin yuz temizleme kopugunun pembe olani ve procsin markasinin clin oil ürünü. Hele clin oil gercekten elim ayagim olmuş, bitti yenisini siparis verdim ama hala gelmedi mecbur baska kremler kullaniyorum ve atak yine basladi yuzum kipkirmizi :KK43:
Teşekkürler ben de deneyim çok kötü hissediyorum . Benim öyle bir cildim vardı ki bembeyaz pürüzsüz. yanaklarım kırmızıydı allık sürmüş gibi. Herkes ne sürüyorsun diye sorardı şimdi herkes ne oldu sana böyle dedikçe daha çok kafaya takıyorum.

Niveanin yuz temizleme kopugunun pembe olani ve procsin markasinin clin oil ürünü. Hele clin oil gercekten elim ayagim olmuş, bitti yenisini siparis verdim ama hala gelmedi mecbur baska kremler kullaniyorum ve atak yine basladi yuzum kipkirmizi :KK43:
Somon rengi bir şişesi var damlalıklı, leke karşıtı diyor o sanırım

Teşekkürler ben de deneyim çok kötü hissediyorum . Benim öyle bir cildim vardı ki bembeyaz pürüzsüz. yanaklarım kırmızıydı allık sürmüş gibi. Herkes ne sürüyorsun diye sorardı şimdi herkes ne oldu sana böyle dedikçe daha çok kafaya takıyorum.
Ah sormayin ben ergenlikte bile bir tane sivilce cikartmadim yuzum hassas da degildi mermer gibi cildim vardi simdi insanlarin sorularindan biktim.

Somon rengi bir şişesi var damlalıklı, leke karşıtı diyor o sanırım
Şu şişe, indirimde 6-7 liraya duşuyor ben 5li 6li stokluyorum

Eklentiler

• A7175B83-FFD8-4831-9893-134FD29E595E.jpeg
    A7175B83-FFD8-4831-9893-134FD29E595E.jpeg
    125,4 KB · Görüntüleme: 36
Sağol canım

bendede gebelikte cikti..ben bagirsakla ilgili oldugunu dusunuyorum ama inatla caresiz bir dert diyorlar. buna inanmiyuorum ben sahsen. sedef gul ahstaligi bunlar icerden gelen hastaliklar..birden bire ciltte olusan seyler degil. gebelikte hormonlardan dolayi olusuyormus.

zamanla azaladabiliyor azadabiliyor. ben mesela heeycanlandigim zaman spor yaptigim zaman..kizdigim agladigim zaman vs..artiyor, cig domates sarimsak ceviz sicak icecekler sicak banyo vs iyi gelmiyor deniyor. ha ne kadarini yaparsin bilmem
merhaba benim ki gul hastaligimi bilmiyorum hamileligimin ilk aylarinda vucumun sirt bacak kisimlarinda yuvarlak pembe lekeler suanda cogaldi bazen kasintili sizinkide bu sekildemi..doktora gittim tam teshis koyamadi.

merhaba benim ki gul hastaligimi bilmiyorum hamileligimin ilk aylarinda vucumun sirt bacak kisimlarinda yuvarlak pembe lekeler suanda cogaldi bazen kasintili sizinkide bu sekildemi..doktora gittim tam teshis koyamadi.
Vucuttua yok canim bende sadece yuzde.. gul hastaligi vucutta olmuyo doye biliyorum

Merhaba kk nın değerli üyeleri bu benim ilk konum olacak.

Evet, başlıkta da gördüğünüz gibi sorun cildim. Bu konu da çok çok muzdaripim, ne yapsam olmuyo. Gül (rozessa) belası yine atak da :KK43: keşke görünmeyen yerlerimde çıksaydı diyorum:KK51: Vallahi kendimi vebalı gibi hissediyorum.

Geleyim soruma; tedavi için cildiye mi, dermatoloji mi?

Not: mobilden giriyorum bi yazım hatası olduysa affola.
Merhaba bende de Gül hastalığı varmış Doğumdan sonra başladı ama ben üzerinde durmadım ta ki bu kadar azıncaya kadar yüzüm gerçekten çok kötü oldu... Bende bugün cildiyeye gittim bana 3 tane krem verdi birde bir kağıt verdi bunlara dikkat etcekmişim. Sizde bir gelişme bir düzelme var mı gittiniz mi doktora ?
2259346

Merhaba bende de Gül hastalığı varmış Doğumdan sonra başladı ama ben üzerinde durmadım ta ki bu kadar azıncaya kadar yüzüm gerçekten çok kötü oldu... Bende bugün cildiyeye gittim bana 3 tane krem verdi birde bir kağıt verdi bunlara dikkat etcekmişim. Sizde bir gelişme bir düzelme var mı gittiniz mi doktora ? Eki Görüntüle 2259346
Geçmiş olsun canım. Doktor bana 2 tane krem yazdı, geçirdi şükür ama kızarıklık kaldı. Hangi kremleri verdi dr

Merhabalar ,
Benim son iki aydır yüzümde önce yanmalar kızarmalar sonra minik minik pütürcükler yanaklarımda , duştan sonra kızarma yanma ve normalde hangi kremi kullanırsam kullanayjm zarar vermeyen cildime ne sürsem zarar verip kızartmaya başladı. Ve hemen bir dermatologa gittim ki zaten öğreneli daha 2 gün oldu.
Bu anlattıklarımı doktora bahsederken anlayıp konuşmamı bitirince Gül Hastalığı başlangıcı var demesi bir oldu.

Aynı sizlerin bildiği şeyleri söyledi. Cildimde normal cilt olduğundan Biodermin Photoderm AR spf 50+ güneş koruyucusunu ve Toleriane Ultra Nemlendirici Kremini verdi. Henüz almadım kullanmaya başlamadım

Ve başlangıç seviyesinde olan biri olarak bana (doktorun bahsettigi sicak soguk vs. Laflarinin dısında) önerebileceğiniz şeyler vsr mı?

Buraya yazmadan evvel bakınırken Laçin Tenel adli bloggerın da bu hastalikla basının dertte olup yaptıklarini anlattigi videosunu gördüm.. Bahsettigi seyler mantıklı geldi bana..

Beslenme düzenimizi degistirmek,
Sinir stres uzak durmak
Bunların üzerinde degismis bol bol

Back