• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gül hastalığı illeti

Free Women

Hür doğdum, hür yaşarım...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2018
2.012
5.612
158
Merhaba kk nın değerli üyeleri bu benim ilk konum olacak.

Evet, başlıkta da gördüğünüz gibi sorun cildim. Bu konu da çok çok muzdaripim, ne yapsam olmuyo. Gül (rozessa) belası yine atak da :KK43: keşke görünmeyen yerlerimde çıksaydı diyorum:KK51: Vallahi kendimi vebalı gibi hissediyorum.

Geleyim soruma; tedavi için cildiye mi, dermatoloji mi?

Not: mobilden giriyorum bi yazım hatası olduysa affola.

Son düzenleme:

Evet, başlıkta da gördüğünüz gibi sorun cildim. Bu konu da çok çok muzdaripim, ne yapsam olmuyo. Gül (rozessa) belası yine atak da :KK43: şeytan diyo ki; suratındaki deriyi yüz, totondan al suratına yapıştır :)) keşke görünmeyen yerlerimde çıksaydı diyorum:KK51: Vallahi kendimi vebalı gibi hissediyorum. Allah dan uzaktayım da, anacığım bu halimi görmüyo. Görse çok üzülüyo :))

Geçmiş olsun.
Cildiye ile dermatoloji aynı birim. Biri Arapça kökenli, diğeri Batı kökenli ismi.

Geçmiş olsun.
Cildiye ile dermatoloji aynı birim. Biri Arapça kökenli, diğeri Batı kökenli ismi.
Sağolun. Ama ben geçen araştırmaya gittiğimde etrafı bi kolaçan edeyim dedim. Sırf bi koridor cildiye ve dermatolog odalarından ibaretti, ondan kafama takıldı. Bu durum da farklı farklı bölüm oluyo heralde. Yada dermatolog daha ileri sorunlara bakıyordur ki benim sorunum cidden ileri seviyede.

Sağolun. Ama ben geçen araştırmaya gittiğimde etrafı bi kolaçan edeyim dedim. Sırf bi koridor cildiye ve dermatolog odalarından ibaretti, ondan kafama takıldı. Bu durum da farklı farklı bölüm oluyo heralde. Yada dermatolog daha ileri sorunlara bakıyordur ki benim sorunum cidden ileri seviyede.

Aynı birim ikisi de.
Hastaneye gittiğinizde danışmaya sorsanız bile aynı olduğunu söyleyeceklerdir.

İstanbuldaysanız özelden çok iyi bir doktor önerebilirim. Aynı sorunları yasayan arkadasım bayagı ilerleme kaydetti.
Memnun olurum. İstanbul çevresindeyim. mesaj olarak sağlık merkezinin bilgilerini gönderir misin.

Çare bulursan yaz. İllet bir şey. Benim hamilelikte oldu ve iki yıldır devam ediyor . Neyin azdırdığını bilmiyorum. Yalnız glutensiz beslenmenin çok faydası oluyormuş bu şekilde cilt sorunlarında. Ben ekmeği tam anlamıyla bırakamıyorum

Çare bulursan yaz. İllet bir şey. Benim hamilelikte oldu ve iki yıldır devam ediyor . Neyin azdırdığını bilmiyorum. Yalnız glutensiz beslenmenin çok faydası oluyormuş bu şekilde cilt sorunlarında. Ben ekmeği tam anlamıyla bırakamıyorum
Ben çok ekmek yemem ama dikkat etmemiz gereken şeyleri şöyle sayabilirim. Çay kahveyi kaynar halde içmemek, acılı baharatlı yiyeceklerden uzak durmak, buhardan sıcak duştan kaçınmak, ağdaya noooo yani bunlardan benim andığım hararet yapacak vücut ısısıni artıracak her türlü şeyden uzak durmamız gerekiyo:bicak: hee bide yağlı kızartma türü yememek. Peki ben bunların hangisini yapmıyorum diye kendime sorarsa, hiç birini :kızgın:

Kayinvalidemde var. Cok zor gercekten. Bende de seboreik dermatit var butun yuz ve sac derimde.
Rosessaya uzerlik tohumu iyi geliyordu galiba. Adindan emin degilim. Kayinvalideme almıştım. Kus yemi gibi birsey. Havanda dovup yiyorsun. Denemeye deger bence. Saracoglunun videolarini izlerseniz tam seklini bulabilirsiniz

Kayinvalidemde var. Cok zor gercekten. Bende de seboreik dermatit var butun yuz ve sac derimde.
Rosessaya uzerlik tohumu iyi geliyordu galiba. Adindan emin degilim. Kayinvalideme almıştım. Kus yemi gibi birsey. Havanda dovup yiyorsun. Denemeye deger bence. Saracoglunun videolarini izlerseniz tam seklini bulabilirsiniz
Bakayım canım teşekkürler

Evet, başlıkta da gördüğünüz gibi sorun cildim. Bu konu da çok çok muzdaripim, ne yapsam olmuyo. Gül (rozessa) belası yine atak da :KK43: şeytan diyo ki; suratındaki deriyi yüz, totondan al suratına yapıştır :)) keşke görünmeyen yerlerimde çıksaydı diyorum:KK51: Vallahi kendimi vebalı gibi hissediyorum. Allah dan uzaktayım da, anacığım bu halimi görmüyo. Görse çok üzülüyo :))

Dr. Elif Güveloğlu'nu bir araştırın ben sedef hastalığımı onun sayesinde yendim. Eğer bütün anlattıklarını dikkatle dinler ve uygularsanız iyileşirsiniz. İstanbulda zaten kendisi. Ben 3 kez geldim Ankara'dan. Her zaman dua ederim. Benim dönüm noktam oldu onunla tanışmak. Aradan kaç yıl geçti hala sormak istediğim birşey olduğunda mail atıyorum cevaplıyor.

bendede gebelikte cikti..ben bagirsakla ilgili oldugunu dusunuyorum ama inatla caresiz bir dert diyorlar. buna inanmiyuorum ben sahsen. sedef gul ahstaligi bunlar icerden gelen hastaliklar..birden bire ciltte olusan seyler degil. gebelikte hormonlardan dolayi olusuyormus.

zamanla azaladabiliyor azadabiliyor. ben mesela heeycanlandigim zaman spor yaptigim zaman..kizdigim agladigim zaman vs..artiyor, cig domates sarimsak ceviz sicak icecekler sicak banyo vs iyi gelmiyor deniyor. ha ne kadarini yaparsin bilmem

Kardeşimde çıkıyor ara ara, yazın gittiği bi doktor denizin (tuzlu su ve güneş birleşeni yani) çok iyi geldiğini söylemişti. Gitti baya soldurdu. Şu an mevsimi değil ama yine de yazayım dedim.
Geçmiş olsun.

Bn de geçirdim Gül hastalığı ama yüzümde çıkmadı. Bnm vücudumda çıktı ki nem bu hastalığın etkilendiği bşy. Bn cildiyeye gittim Allah razı olsun iyi doktora denk geldim 2 krem verdi 1 ayda geçti hiç bir iz bile kalmadı. Ki o kadar kötüydü ki çok üzülüyordum kesin iz kalır bunlar diye. Ayrıca bunun beslenmeyle ilgili olduğunu bilmiyorum bna doktor strese bağlı demişti. Zor bi dönemde misin fln diye sormuştu. Tanıdığım birinde de stresten çıktı.

İkisi de ayni.tipki dahiliye(iç hastaliklari),hariciye(genel cerrahi) gibi yada kadin doğumcu - jinekolog gibi

Ben de ayni dertle ugrasiyorum basima bela.
Gitmedigim cildiye ve doktor kalmadi gittigim uc doktor bunun tedavisi yok bunla yasamayi ogreneceksin ya da lazerle yaktiracaksin dedi.
Ben yasamayi ogrenmeyi sectim. Neyin iyi neyin kotu geldigini az cok cozdum artik ama denemedigim sey kalmadi ve benimki yüzümde yani :(

Back