• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gücüm kalmadı...

Sen dedin eşimin işi sitresli diye
o anda sinirle söyledi eşin sana
ve iyiliklerinide saydın anladığım kadarıyla bu kötülüğünden iyiliği çok
eğer ki eşin bunu içteklikle söylemiş olsaydı sen buraya yazmazdın
ailenin yanına giderdin
evet söyledikleri hoş şey değil
her şeyin zamanı ve yeri vardır bunları yanlış yerde ve zamanda yapıyorsun
eşini ancak içten konuşmayla alttan alarak annenle eşini barıştırabilirsin
tehtidle asla
eşin akıllı adamsa ne yapmak istediğini anlayacaktır az çok aileme iyi davrandı bu kızı uzuyorum
hata yapıyorum diyip ve içten konuşma yaptığında ikna olacaktı
hiç bir iyilik karşılıksız kalmaz
nasıl içten konuşmalarım oldu ona nasıl alttan aldım ağladım ettim ona karşı bilemezsin. ama adam bu annem mevzusunda nuh diyo peygamber demiyo. onun ailesine istersem kul köle olayım yine de aramaz annemi biliyorum. o kadar büyük konuştu yani.

nasıl içten konuşmalarım oldu ona nasıl alttan aldım ağladım ettim ona karşı bilemezsin. ama adam bu annem mevzusunda nuh diyo peygamber demiyo. onun ailesine istersem kul köle olayım yine de aramaz annemi biliyorum. o kadar büyük konuştu yani.

canım benim o konuyu sürekli açma o zaman
Zamana bırak tatlım erkeklerin hayır diyemediği zamanlar vardır
tabi bazısında tutmaz o ayrı mesele
sn şimdi eşinin ailesine iyi davran
peşinden açma konuyu bir kaç zaman geçsin
annen nasıl iyimi diye sor
hatta annesini eşinin yanında ara
anneciğim bi ihtiyacığın var mı buyur gel de
eşin bunları görerek yapacak

canım benim o konuyu sürekli açma o zaman
Zamana bırak tatlım erkeklerin hayır diyemediği zamanlar vardır
tabi bazısında tutmaz o ayrı mesele
sn şimdi eşinin ailesine iyi davran
peşinden açma konuyu bir kaç zaman geçsin
annen nasıl iyimi diye sor
hatta annesini eşinin yanında ara
anneciğim bi ihtiyacığın var mı buyur gel de
eşin bunları görerek yapacak
işte eşim o bazısında tutmaz kısmından :) oy çoğunluğuyla duruma göre bakıp gerekirse giderim artık diyorum ben de. ama eşim ben onunkilerle ne kadar iyi olursam olayım annemi asla aramaz biliyorum.

işte eşim o bazısında tutmaz kısmından :) oy çoğunluğuyla duruma göre bakıp gerekirse giderim artık diyorum ben de. ama eşim ben onunkilerle ne kadar iyi olursam olayım annemi asla aramaz biliyorum.

Ben senin yerinde olsam tabi eski kafamla basar çoktan gitmiştim
Nedeni öfke kontrolüm sıfır olmuş olmasıydı
ama şimdi ki aklım olduğunda kesinlikle kalırdım
Çünkü bu duruma gelmeyecekti anneme bunu yaptın demeyecektim
bir insanın ailesi sonuçta ne kadar kötü olsa da toz kondurmaz
ve kondurmadı da
annen tabi gelicek elimden geleni yaparım canım derdim
ama içim sızlayacak senin annen benim annem
keşke annemde burda olsaydı diyip kapatırdım
Bir gün mutlaka anlayacak hatasını canım
sende boşanmak istemiyorsun

eşim zeki gerçekten ve beni sevdiğine eminim diyebilirim. ama bu aile konularında her zaman asi oldu bana karşı. o zeki ve nasıl davranacağını nasıl konuşacağını her zaman çok iyi bilir. ben safım ve çok tecrübesizim bu konularda. dediğiniz gibi en baştan taviz verdim ona ondan dolayı böyle davranıyo. ama nasıl düzeltebilirim bunu bilmiyorum.
benim de en üzüldüğüm konulardan biridir bu eşini seven insan nasıl böyle davranır diye. ama normal olduğumuz zamanlarda sevgisini her zaman belli eder çok ilgilidir ne yediğimi yiyeceğimi bile düşünür. benden herşeyi iste herşeyi yapayım ama anneni aramıcam hiçbir şekilde diyo.
o zaman sen de onu onun silahıyla vur.
De "ben de senin her dediğini yapacağım, yaparım ama anneni aramayacağım. " emin ol bunu demek veya yapmak için somut bir neden gerekmiyor gelin-kvalide ilişkisinde.

Ama bunu kavga eder gibi yapma. Seven insan sevdiği için her şeye katlanır de. Beni anlaman için gibi dramatize edebilirsin.

Şu konuda çok ciddiyim; Allah korusun anneni kaybedersen o boşluk hayatın boyunca seninle olur. Anne 1 tane ama eş için garanti yok asla. Herkesin yeri ayrıdır, ona göre herkesin sevgisini iade etmeyi bilmelisin.

Bence sakin evinden ayrılma hele evine misafir gelecek. Eşinin ailesi ile sorun yaşarsın bizi istemiyor gelin diye sürekli bir huzursuzluk olur. Kal ve en güzel şekilde ağırla.. eşine de annesinin bir suçu olmadığını sadece onlar için kaldığını söyle. Misafiri gidince de git biraz hem kafan dağılır hem eşin yanlız kalıp yaptığını muhakeme eder. Merak Etme ne zaman geleceksin diye on kere Arar ama misafirin gidince kalma onunla yanlız kavga etme söz söyleme ona yilismasi için fırsat verme biraz burnu surtsun. Kadın evden gondermek nasılmis az anlasın. Ki bi daha yapamasin.

ben olsam anneme nasıl davrandıysa annesine aynı şekilde davranırdım asla da bi yere gitmezdim kendi gitsin evden çok istiyorsa....

Haklıyken haksız duruma düşmüşsün.
Eşinin annene davranışı çok yanlış. Ben olsam kıyamet kopardı valla.
Ayrıca senin de eşinin annesine soğuk davranma düşüncen yanlış. Kadının ne suçu var?
Surat yapacaksan eşine yapacaksın. Ayrıca böyle herşeye ağlayan tiplerden de haz etmiyorum.
Ağlayana kadar dik durun.

bnce esiniz hatalı,sonucta annenize guleryuz gostermemis veda etmeden gitmesine de kizmaya hakki yok,bnce bunu kafaya taktigi icin degilde annenizi suclamak icin bi bahane ariyomus bulmus gibi...

simdi aynisini sizin yapmaniza niye tepki veriyor anlam veremedim,bazi seyler karsiliklidir..sahsen bnim anneme kotu davranan kisinin annesine bn iyi davranamam..onun ki aile bnmki degil mi? bide size gidin demis cok ayip bnce...yerinizde olsam giderdim.

merhaba arkadaşlar. dün gece öyle kötü bir tartışma yaşadım ki eşimle şu an ne yapacağımı bilmiyorum. 1,5 yıllık evliyiz. benim ailemin karşı çıkmasına rağmen onları karşıma alarak evlendim onunla. çünkü çok sevdim. benim iyi bi işim kariyerim vardı. ikimiz de memurduk. eşimin ailemle arası bi türlü tam iyi olamadı. ailelerden baya uzakta yaşıyoruz biz. annem 8 ay kadar önce bize geldi. eşimle araları çok iyi değildi. annem iyi olması için çabalıyodu gerçekten ama eşim soğuktu hep pek konuşmazdı annemle. hatta annemin kalış süresi içerisinde eşimle konuştum bak annem alınıyo biraz hareketlerine dikkat et böyle soğuk olma dedim. umursamadı beni ve aynı şekilde davranmaya devam etti. annem 2-3 hafta kaldı bizde. sonra evine döneceği anda eşim nöbetten gelmiş uyurken ben annemle tartıştım ve annem de kızıp eşimin uyanmasını beklemeden onu otogara götürmemi istedi. arabada annemle bağırış çağırış otogara vardık ve annemi yolcu ettim.
sonrasında eşim annem için nasıl olur da bi Allahaısmarladık demeden gider diye söylendi bana ve o beni arayana kadar anneni aramıcam dedi. annem de onun soğuk davranışlarına alınmıştı ve o da aramadı eşimi. 8 aydır konuşmuyorlar. ben kendime çok dert ettim bu konuyu çözmek için çok çabaladım ama olmadı. eşimle tartıştım ağladım nolur benim hatrım için ara annemi barışın çok mutsuzum ben dedim. bunu kesinlikle yapamam benden başka şey iste yapayım dedi. anneme dedim artık hayatta senin evine girmem de onu da aramam da diyo. ikisi arasında sıkıştım ve özellikle son 1,5 aydır bu konudan dolayı çok mutsuzum. her gün ağlar oldum.
eşim de işinden dolayı aşırı stresli zamanlar geçiriyo. en ufak şeyden tartışır olduk. eşim sinirli bir insandır. bazen kavga ederken çok sinirleniyo. ben de tam tersi sakin bi insanımdır. kayınvalidem birkaç gün önce eşiyle tartışmış ve kızıyla birlikte kızının evine gitmiş. 1-2 gün orda kaldıktan sonra eşim ısrar etmiş bize gelmesi için ve bugün eşimin annesi ablası ve yeğeni bize geliyor. ve eşim de benim anneme soğuk davrandığı için onun ailesine sıcak davranmak içimden gelmiyo benim de. dün eşimle iş çıkışı misafir için yiyecek alışverişi yapıcaktık ama yorgun olduğu için yapamadık. dün gece bana yarın iş çıkışı annemleri de al birlikte alışverişe gidin hem onlar da biraz açılır dedi. ben de ben gitmek istemiyorum sen git iş çıkışında annenlerle birlikte dedim. bu arada eşim benden 2 saat geç çıkıyor işten. neden sen benim ailemi istemiyo musun dedi bana. sen benim anneme soğuk davrandın ve benim de onlara sıcak davranmak içimden gelmiyo dedim. kızdı sinirlendi hemen. beni ve ailemi huzursuz edeceksen 10 gün izin al git annenin yanına dedi. ben de gitmicem burası benim evim dedim. benim de evim sen beni huzursuz edemezsin dedi, kalırsan ve bizi huzursuz edersen de o zaman görürsün olacakları dedi. huzursuz etmek dediği sohbete katılmayıp sürekli tv izlersen somurtursan demek istiyo. ben de ne görecekmişim söyle dedim. sen yap o zaman görürsün dedi bana. tehditkar konuşma bana böyle dedim ne var yani sen nasıl davranıyorsan benim anneme ben de senin annene öyle davrancam dedim. bu sözünü unutma bak dedi, annem babamla tartışmış biraz değişiklik olsun diye annem bize geliyo ve sen böyle yapıyorsun, yarın bir gün de annene babana birşey olur sakat falan kalırlarsa benden bişey bekleme o zaman dedi. böyle aynı şeyleri tartışıp durduk yani. benim ailem sana ne yaptı da sen benim aileme soğuk davranacaksın diyo, ailen yapmadı sen yaptın dedim ben de.
annenin yanına git demesi ve tehdit etmesi çok üzdü beni. tartışma sonrası yattı hemen ben de yattım. yatarken de istemiyosan perşembe günü giderim diye ağladım yanında. bunu duyduktan sonra kalktı yataktan cüzdanındaki bankamatik kartını ve bir miktar para alıp yastığımın yanına bıraktı. perşembe günü değil yarın (yani bugün) git dedi bana. ağladım sadece bişey diyemedim.
şu an ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. annemin yanına gidersem onlar zaten eşimi sevmedikleri için hemen boşanmaya kadar götürürler olayı. hem barışırsak onların bu olayı bana daha sonradan koz olarak kullanmalarını istemiyorum. kaldığımız ilçede arkadaşlarım var kalmak istesem hayır demezler ama onlarla öyle çok da samimi değilim eşimle tartıştığımı falan söyleyemem. istanbulda çok yakın arkadaşım var ona gidip 1 hafta kalsam mı acaba bilmiyorum. yoksa işlerin daha da büyümemesi için susup ailesiyle iyi olup otursam mı.
boşanmak istemiyorum aslında. eşim diğer konularda gayet iyi bir eştir. düşünceli, romantik, ev işlerinde yardımcı, sadık, sahiplenici, evine bağlı ve benim için iyi bir dosttur aynı zamanda. gün içinde yaşadığım sorunları anlatınca dinler beni. ama bu sinirli tavırlarına dayanamıyorum artık.
biraz uzun anlattım özür dilerim ama çok dertliyim kızlar...
Kendimi yerinize koyarak okudum.ve yerinizde olsam en çok üzüleceğim 1.nokta şu olurdu: " beni ve ailemi huzursuz edeceksen...." Gerisi önemli bile değil bence bu cümlenin.siz son paragrafta eşinizin iyi yanlarını yazmışsınız.krndinizce onu kendi psikolojinize iyi göstermeye çalışıyorsunuz.kötü değil elbet ama aile kavramının içinde siz yoksunuz:( sizi para verip gönderecek kadar mı önemsiyor.surat astınız diye? Peki o annenize surat astığında siz eşinize git diyebilir misiniz? Sanmam...kadın olmak lanet bir sadakat duygusu veriyor.ancak ben o cümleyi affetmezdim.
2.üzücü şeyse anne Babanız üzerinden tehdit edilmeniz.
Çalışan kadın kolay boşanır diyenlere çok kızmışımdır.ayaklarının üstünde sadece parayla durmuyor insanlar yazık ki...

merhaba arkadaşlar. dün gece öyle kötü bir tartışma yaşadım ki eşimle şu an ne yapacağımı bilmiyorum. 1,5 yıllık evliyiz. benim ailemin karşı çıkmasına rağmen onları karşıma alarak evlendim onunla. çünkü çok sevdim. benim iyi bi işim kariyerim vardı. ikimiz de memurduk. eşimin ailemle arası bi türlü tam iyi olamadı. ailelerden baya uzakta yaşıyoruz biz. annem 8 ay kadar önce bize geldi. eşimle araları çok iyi değildi. annem iyi olması için çabalıyodu gerçekten ama eşim soğuktu hep pek konuşmazdı annemle. hatta annemin kalış süresi içerisinde eşimle konuştum bak annem alınıyo biraz hareketlerine dikkat et böyle soğuk olma dedim. umursamadı beni ve aynı şekilde davranmaya devam etti. annem 2-3 hafta kaldı bizde. sonra evine döneceği anda eşim nöbetten gelmiş uyurken ben annemle tartıştım ve annem de kızıp eşimin uyanmasını beklemeden onu otogara götürmemi istedi. arabada annemle bağırış çağırış otogara vardık ve annemi yolcu ettim.
sonrasında eşim annem için nasıl olur da bi Allahaısmarladık demeden gider diye söylendi bana ve o beni arayana kadar anneni aramıcam dedi. annem de onun soğuk davranışlarına alınmıştı ve o da aramadı eşimi. 8 aydır konuşmuyorlar. ben kendime çok dert ettim bu konuyu çözmek için çok çabaladım ama olmadı. eşimle tartıştım ağladım nolur benim hatrım için ara annemi barışın çok mutsuzum ben dedim. bunu kesinlikle yapamam benden başka şey iste yapayım dedi. anneme dedim artık hayatta senin evine girmem de onu da aramam da diyo. ikisi arasında sıkıştım ve özellikle son 1,5 aydır bu konudan dolayı çok mutsuzum. her gün ağlar oldum.
eşim de işinden dolayı aşırı stresli zamanlar geçiriyo. en ufak şeyden tartışır olduk. eşim sinirli bir insandır. bazen kavga ederken çok sinirleniyo. ben de tam tersi sakin bi insanımdır. kayınvalidem birkaç gün önce eşiyle tartışmış ve kızıyla birlikte kızının evine gitmiş. 1-2 gün orda kaldıktan sonra eşim ısrar etmiş bize gelmesi için ve bugün eşimin annesi ablası ve yeğeni bize geliyor. ve eşim de benim anneme soğuk davrandığı için onun ailesine sıcak davranmak içimden gelmiyo benim de. dün eşimle iş çıkışı misafir için yiyecek alışverişi yapıcaktık ama yorgun olduğu için yapamadık. dün gece bana yarın iş çıkışı annemleri de al birlikte alışverişe gidin hem onlar da biraz açılır dedi. ben de ben gitmek istemiyorum sen git iş çıkışında annenlerle birlikte dedim. bu arada eşim benden 2 saat geç çıkıyor işten. neden sen benim ailemi istemiyo musun dedi bana. sen benim anneme soğuk davrandın ve benim de onlara sıcak davranmak içimden gelmiyo dedim. kızdı sinirlendi hemen. beni ve ailemi huzursuz edeceksen 10 gün izin al git annenin yanına dedi. ben de gitmicem burası benim evim dedim. benim de evim sen beni huzursuz edemezsin dedi, kalırsan ve bizi huzursuz edersen de o zaman görürsün olacakları dedi. huzursuz etmek dediği sohbete katılmayıp sürekli tv izlersen somurtursan demek istiyo. ben de ne görecekmişim söyle dedim. sen yap o zaman görürsün dedi bana. tehditkar konuşma bana böyle dedim ne var yani sen nasıl davranıyorsan benim anneme ben de senin annene öyle davrancam dedim. bu sözünü unutma bak dedi, annem babamla tartışmış biraz değişiklik olsun diye annem bize geliyo ve sen böyle yapıyorsun, yarın bir gün de annene babana birşey olur sakat falan kalırlarsa benden bişey bekleme o zaman dedi. böyle aynı şeyleri tartışıp durduk yani. benim ailem sana ne yaptı da sen benim aileme soğuk davranacaksın diyo, ailen yapmadı sen yaptın dedim ben de.
annenin yanına git demesi ve tehdit etmesi çok üzdü beni. tartışma sonrası yattı hemen ben de yattım. yatarken de istemiyosan perşembe günü giderim diye ağladım yanında. bunu duyduktan sonra kalktı yataktan cüzdanındaki bankamatik kartını ve bir miktar para alıp yastığımın yanına bıraktı. perşembe günü değil yarın (yani bugün) git dedi bana. ağladım sadece bişey diyemedim.
şu an ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. annemin yanına gidersem onlar zaten eşimi sevmedikleri için hemen boşanmaya kadar götürürler olayı. hem barışırsak onların bu olayı bana daha sonradan koz olarak kullanmalarını istemiyorum. kaldığımız ilçede arkadaşlarım var kalmak istesem hayır demezler ama onlarla öyle çok da samimi değilim eşimle tartıştığımı falan söyleyemem. istanbulda çok yakın arkadaşım var ona gidip 1 hafta kalsam mı acaba bilmiyorum. yoksa işlerin daha da büyümemesi için susup ailesiyle iyi olup otursam mı.
boşanmak istemiyorum aslında. eşim diğer konularda gayet iyi bir eştir. düşünceli, romantik, ev işlerinde yardımcı, sadık, sahiplenici, evine bağlı ve benim için iyi bir dosttur aynı zamanda. gün içinde yaşadığım sorunları anlatınca dinler beni. ama bu sinirli tavırlarına dayanamıyorum artık.
biraz uzun anlattım özür dilerim ama çok dertliyim kızlar...
Çalışan kadına sen git kart ver para ver git de.niye? Ailesiyle rahat etsin diye.nerde ? Sizin evinizde...sizin konunuz beni çok etkiledi.o nedenle tekrar yazıyorum.yerinizde olsam,eşinizin dediğini yapar,kartını Parasını alır,işyerimden izin almaktansa oraya yakın 5 yıldızlı bir otele yerleşir,hayatıma ordan devam ederdim taa ki o sizi merak edene kadar.izin alabiliyorsanız da tatile Çıkın.kimsenin yanında kalıp sorun anlatmayın.kafanızı dinleyin.alışveriş yapın.madem bir kadının gidişi değil parayla gidişi önemli.siz de paraya Önem vermeyen bonkör eşinizi hayal kırıklığına uğratmayın.

Ben senin yerinde olsam tabi eski kafamla basar çoktan gitmiştim
Nedeni öfke kontrolüm sıfır olmuş olmasıydı
ama şimdi ki aklım olduğunda kesinlikle kalırdım
Çünkü bu duruma gelmeyecekti anneme bunu yaptın demeyecektim
bir insanın ailesi sonuçta ne kadar kötü olsa da toz kondurmaz
ve kondurmadı da
annen tabi gelicek elimden geleni yaparım canım derdim
ama içim sızlayacak senin annen benim annem
keşke annemde burda olsaydı diyip kapatırdım
Bir gün mutlaka anlayacak hatasını canım
sende boşanmak istemiyorsun
annem konusunda öyle büyük konuşuyor ki biri gelse annesini aramazsan seni camdan atıcam dese yine de aramam diyo bana öyle bir inat yani :) dün eve gittim kayınvalideler gelmişti zaten. gayet iyi konuştuk ettik biz. 2 saat sonra eşim geldi. kayınvalide beni dürtükledi hadi karşıla kocanı hoşgeldin de öp falan diye. ben de yok anne sizin yanınızda olmaz dedim. ısrar etti baya ama yine de yapmadım. sonrasında da biz eşimle pek konuşmayınca ve eşimin suratı bir karış olunca anladı kadın bizim küs olduğumuzu.
şimdi diyorum ki kayınvalideler gidene kadar onlara çok iyi davranayım. ama onlar gittikten hemen sonra izin alıp 1 haftalığına istanbula arkadaşımın yanına gideyim diyom. eşim belki buna bile inat yapıp beni o bir hafta boyunca bile hiç aramayabilir. bilir işim sebebiyle dönmek zorunda olduğumu. döndükten sonra da naparım bilmiyorum. en iyisi o zaman da ben ona diyim geliyom ben, sen en iyisi izin alıp ailenin arkadaşının yanına git diye :)

annem konusunda öyle büyük konuşuyor ki biri gelse annesini aramazsan seni camdan atıcam dese yine de aramam diyo bana öyle bir inat yani :) dün eve gittim kayınvalideler gelmişti zaten. gayet iyi konuştuk ettik biz. 2 saat sonra eşim geldi. kayınvalide beni dürtükledi hadi karşıla kocanı hoşgeldin de öp falan diye. ben de yok anne sizin yanınızda olmaz dedim. ısrar etti baya ama yine de yapmadım. sonrasında da biz eşimle pek konuşmayınca ve eşimin suratı bir karış olunca anladı kadın bizim küs olduğumuzu.
şimdi diyorum ki kayınvalideler gidene kadar onlara çok iyi davranayım. ama onlar gittikten hemen sonra izin alıp 1 haftalığına istanbula arkadaşımın yanına gideyim diyom. eşim belki buna bile inat yapıp beni o bir hafta boyunca bile hiç aramayabilir. bilir işim sebebiyle dönmek zorunda olduğumu. döndükten sonra da naparım bilmiyorum. en iyisi o zaman da ben ona diyim geliyom ben, sen en iyisi izin alıp ailenin arkadaşının yanına git diye :)

gidene kadar iyi davran canım onlar gittikten sonra gitme
kovma öyle olunmaz böyle olunur diye
ama içinden de aranız mutlaka düzelecek
hemen 1 hafta izin alabiliyorsanız
aranız düzeldiğinde hemen git
bir hafta arkadışımda kalıcam
Senden iznimi böyle kullanacağım de canım
öpücük kondur çık
bu durumu inada bindirdiğini belli etme
alttan işle canım

Gitmeden kendi evinizin içinde cözüm yolu bulun orası sizin de eviniz sizi göndermeye alısmasın eşiniz ...eşinizin yaptıgının hata oldugunu hissettrin ama evden gitmeyin

benim kocamda inat biz doğruyu bulamıyoruz yani
önce yanlışı bulup işleyeceğiz
sonra doğru olduğunu karar vereceğiz

o zaman sen de onu onun silahıyla vur.
De "ben de senin her dediğini yapacağım, yaparım ama anneni aramayacağım. " emin ol bunu demek veya yapmak için somut bir neden gerekmiyor gelin-kvalide ilişkisinde.

Ama bunu kavga eder gibi yapma. Seven insan sevdiği için her şeye katlanır de. Beni anlaman için gibi dramatize edebilirsin.

Şu konuda çok ciddiyim; Allah korusun anneni kaybedersen o boşluk hayatın boyunca seninle olur. Anne 1 tane ama eş için garanti yok asla. Herkesin yeri ayrıdır, ona göre herkesin sevgisini iade etmeyi bilmelisin.

aslında dediğinizi de yaptım bir süre.annem gittikten sonra 3 ay kadar kayınvalideleri hiç aramadım. kayınpeder ameliyat oldu yine aramadım. ameliyattan sonra da aramayınca eşim bana o kadar soğuk davrandı ki. küs değildik ama umursamamaya başladı beni. sonrasında kayınpeder neden aramıyo bu gelin bizi diye dayanamayıp kendisi aradı beni. anlattım ben de herşeyi. o zamandan beri tekrar düzeldi kayınvalidelerle aramız. sonra kayınpederin ısrarıyla ve eşimi de sevdiğim için dayanamadım konuştum eşimle ve barıştık.
8 aydır zaten hep benim içimde bu sorun hiç gitmiyor. bir ara kabullenir gibi oldum ama annemin telefonda konuyu açıp bana söylendiği için tekrar kafama takmaya başladım. ama annem de çok katı yürekli ve o da beni hiç düşünmüyor. bu konuyla ilgili annemle telefonda tartışmaya girdiğimizde demediğini bırakmıyo bana. bundan sonra kesinlikle gelmem evine hamile olsan da çocuğuna kayınvaliden baksın. artık senin annen o. sen adi bir kızmışsın arama beni bir daha, babanı kardeşini ara istersen diyor. 1 hafta önce de annemle telefonda böyle atıştık.
3-4 ay önce eşimin amcası vefat etti. anneme ısrar ettim bu bahaneyle başsağlığı için ara da barışın anne diye. asla kabul etmedi aramıcam ben onu dedi. babaannem aramak istemiş eşimi. annem ona bile izin vermemiş ararsan konuşmam seninle diye kızmış babaanneme.
ikisi de birbirine inat ama beni düşünen kimse de yok maalesef ki. annem de eşim de benim mutsuzluğumu düşünmüyorlar.

Eşiniz çok saygısızmış.
Siz de aynı derecede saygısız olmayın, bunu ödetebilecek daha çok zamanlarınız olacak. Öncelikle iyi yolu tercih edin, bakalım oluyor mu?

canım erkekler afradan tafradan anlamazlar maalesef seninki çok inad
anlasada işine gelmez
tatlı dilinle ufaktan ufaktan yola gelir ancak oda belki 6 ay belki 1 sene sürer
sakın ha çaktırarak inatlaşıp tavır yapma
kimse haksızsın demiyor
eşine eşini kötüleme anneni annene kötüleme
haklısınız ama arada ben çok üzülüyorum
büyüklük sende kalsın küçüklük sende kalsın de
bu esnada eşinle inatlaşma kesinlikle

aslında dediğinizi de yaptım bir süre.annem gittikten sonra 3 ay kadar kayınvalideleri hiç aramadım. kayınpeder ameliyat oldu yine aramadım. ameliyattan sonra da aramayınca eşim bana o kadar soğuk davrandı ki. küs değildik ama umursamamaya başladı beni. sonrasında kayınpeder neden aramıyo bu gelin bizi diye dayanamayıp kendisi aradı beni. anlattım ben de herşeyi. o zamandan beri tekrar düzeldi kayınvalidelerle aramız. sonra kayınpederin ısrarıyla ve eşimi de sevdiğim için dayanamadım konuştum eşimle ve barıştık.
8 aydır zaten hep benim içimde bu sorun hiç gitmiyor. bir ara kabullenir gibi oldum ama annemin telefonda konuyu açıp bana söylendiği için tekrar kafama takmaya başladım. ama annem de çok katı yürekli ve o da beni hiç düşünmüyor. bu konuyla ilgili annemle telefonda tartışmaya girdiğimizde demediğini bırakmıyo bana. bundan sonra kesinlikle gelmem evine hamile olsan da çocuğuna kayınvaliden baksın. artık senin annen o. sen adi bir kızmışsın arama beni bir daha, babanı kardeşini ara istersen diyor. 1 hafta önce de annemle telefonda böyle atıştık.
3-4 ay önce eşimin amcası vefat etti. anneme ısrar ettim bu bahaneyle başsağlığı için ara da barışın anne diye. asla kabul etmedi aramıcam ben onu dedi. babaannem aramak istemiş eşimi. annem ona bile izin vermemiş ararsan konuşmam seninle diye kızmış babaanneme.
ikisi de birbirine inat ama beni düşünen kimse de yok maalesef ki. annem de eşim de benim mutsuzluğumu düşünmüyorlar.
sen dengeyi kuramamışsın ki. Kpeder hasta olup da aramaman "arkadaş gör bak ben küsüm size" demek. Ama arayıp da bir iki cümlede işi bitirip kapatmak sessiz savaştır. Sen doz veremiyorsun bence ilişkilerine.

Kusura bakma da canım sizin annenizde sanki ortalığı karıştırıyor gibi ...Anne Dediğin çocuğunun mutluluğunu düşünür.Sizi sürekli işleyip kocanıza düşman ediyor.Annenizle eşinizin arası neden bozuk niçin birbirlerinden hazetmiyorlar.Eşinizin ailesi size karşı iyi belliki siz niçin eşiniz Yüzünden o insanları kırıyorsunuz değmez inanın ki değmez bırak eşinin Ailesi seni çok sevsin sende onları sev değer ver.Eşinle aran bozulsa bile Ailesi sana destek çıkar gibi...Annen gurur yapacak diye yuvanın düzenini bozma.Bırak Eşinle annenin arası da zamanla düzelir düzelmek zorunda.Akışına bırak hiç üsteleme mecburen biraraya gelecekleri ortamlar oldukça biraz daha yumuşarlar.

Back
X