• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gücüm kalmadı...

konunuzu hatırladım...annenızın hoşçakal demeden gıtmsı ayıptı esınızınde ınatlaşması....sonrasında annenızın bassaglığı bıle dılememesı çok daha ayıptı....neyse olan olmuş...uzulen yıpranan sız olmuşsunuz....
aslında haklısınız esınız bır arayı bulamıyorsa sız nıye onun aılesıne ıyı davranasınız kı....erkekler anca bundan anlıyo kısasa kısas....ne var yanı gönlunu alsa annenızın...sevmesın ama saygı göstersın yanı...anne bu sonucta
yalnız esınız sıze rest cekmış bence hıç olmazsa bır sure annenızın yanına gıdın derım...anlasın hatasını anlasın cıddı oldugunuzu...bu boyle surup gıtmezkı

eşim gerçekten her konuda çok akıllıca davranır bu konuda olduğu gibi. beni köşeye sıkıştırıp ailesiyle iyi olmaya mecbur ediyo. eşime de anneme de birbirleri hakkında konuşamıyorum çünkü söz açılınca sinirlenip kavga ediyolar benle ikisi de.

aklını kullan işte köşeye sıkışma bunu demek istedim bir önceki yorumumda

Eşin ya çok zeki ve senin saf tarafını çözmüş ya da seni sevmiyor. Zeki olarak senin yapını bildiği için çözümü biraz can yaksa da kalıcı olarak ailesini ezdirmeyecek şekilde hallediyor. Ancak sen bu başarıyı başından yapamamışsın. Annen gittiği zaman ona “hoşça kal” demesine karşı “arayacaktı” demen “evet annem haksız” demek oluyor. Eşin bunları ziyadesiyle iyi kullanıyor.

İkinci olasılık da eşin seni sevmiyor. Yaptıkları konusunda ciddi ise eğer ben seven erkek modeli göremedim. Seven bir erkek karısına bu şekilde davranmaz ve onu bu derece üzmez.
eşim zeki gerçekten ve beni sevdiğine eminim diyebilirim. ama bu aile konularında her zaman asi oldu bana karşı. o zeki ve nasıl davranacağını nasıl konuşacağını her zaman çok iyi bilir. ben safım ve çok tecrübesizim bu konularda. dediğiniz gibi en baştan taviz verdim ona ondan dolayı böyle davranıyo. ama nasıl düzeltebilirim bunu bilmiyorum.
benim de en üzüldüğüm konulardan biridir bu eşini seven insan nasıl böyle davranır diye. ama normal olduğumuz zamanlarda sevgisini her zaman belli eder çok ilgilidir ne yediğimi yiyeceğimi bile düşünür. benden herşeyi iste herşeyi yapayım ama anneni aramıcam hiçbir şekilde diyo.

Esiniz hic degilse size alternatifler sunmus ,zorla illa da benim istedigimi yap dememis . Bu da bir sey , benim cevremde ki cogu kisi eşlerine zorla bir seyler yaptiriyorlar.
ama gerçekten zor bir durum Allah yardimciniz olsun.
diyelim gittiniz , eşinizin annesi daha sonra size tavir alir mi ?
gidersem annesi bu sebeple gittiğimi anlar onları istemediğimi düşünür ve mutlaka eskisi gibi olmaz diye düşünüyorum.

annenizin eşinizle zaten sorunları varmış üstüne birde sizle tartışarak ayrılması hoş olmamış.Bari misafirken tahammül sınırlarınızı zorlasaydınızda kavga gürültü olmasaydı.Anneniz haklı bence damadım soğuk davranıcak ,kızım benle kavga edicek bende olsam birdaha gelmez sizlerden özür beklerdim

gitmeyin tabiki evinizi kaynana ve görümceke bırakmayı düşünmüyosunuz değil mi
eşiniz gelince de evimi başkasına bırakıcak değildim deyin ve aynı şekilde soğuk davranın ailesine,inatsa inat
sinir oldum

evet eşimde aynen ailemle yaşadığım olayların hepsini biliyo ve bu sebeple soğuk davrandığını söylüyo. ama annem misafir gelmiş ve ben onun annesiyle iyi olmaya çalışırken o nasıl benim anneme böyle soğuk davranır :KK43:
herzaman dedigim bisey var, ailen Dünya'nın en kötü aileside olsa, eşe nişanlıya sevgiliye hersey söylenmemeli. Örnegin benim erkek arkadasımın memleketini babam hic sevmiyor, erkek arkadasımı annem biliyor ama babam bilmiyor, o memleketli biri gelse kızımı vermem hic sevmiyorum dedi, ben şimdi bunu erkek arkadasıma anlatsam ileride evlensek babama hep soğuk olacak. Babamın diger huylarını anlatınca babanı şimdiden cok sevdim aynı ben diyor, araları iyi olacakken neden bastan önyargılı davranmasına sebep olayım. Sende ailenle konuştuğun onların her dediğini eşine, eşinin dediklerini annene anlatma cok yanlıs bişey bu. Eşinde cok abartmış cok odunca davranmış ama Saygısızlık yapmadığı sürece varsın soğuk olsun bosver

kvye sırf eşinden dolayı kötü davranma. bundan sonra da ne eşinin ne de annenin gönlünü yapmaya çalışma. annen istediği zaman gelsin gitsin sen de onların yanına git. umursama. ikisi de yetişkin mahvolan sen oluyorsun. ikisi de seni düşünmüyor. bbunu aklından çıkarma. ikisi de seni düşünmüyor.
seni çok ii anlıyorum maalesef:KK43:
annem bir daha kesinlikle senin evine gelmem diyo. hamile falan olsan da kendin bak ya da kayınvaliden baksın diyo. nasıl üzüyo beni bu sözleri. ben onun kızıyım yaa yabancı biri miyim anlamıyorum. bayram günü bunu düşünüp durdum ve dediğiniz sonuca vardım. evet ikisi de beni düşünmüyor maalesef :( eşimin ve annemin yerinde olsam ikisinin yaptığı gibi de yapmazdım. beni düşünmediklerini gördüğüm için çok kırgınım onlara. eşime de anneme de eskisi gibi değilim artık ben de.

Annenize yapılan saygısızlıkta sizin hatanız daha büyük. Neden o aşamada eşinize yaptırım uygulamadınız? Mesela "Bu şekilde bana emek vermiş, büyütmüş annemi huzursuz ediyorsun, istemiyorsan bir bahane uyduralım işle ilgili ve lütfen annenlere git" diyebilirdiniz. Farklı yaptırımlar da uygulayabilirdiniz. O sırada koymadığınız tavrı şu anda koymaya çalışıyorsunuz. Kayınvalideniz nasıl biri bilmiyorum ama bu konuyla zerre alakası yok. Eşinize kızdığınız için şu an bu konuda parmağı olmayan birine karşı kendinizi haksız duruma geçirmek ne derece doğru..

Yerinizde olsam eşimle aramda ki mesafeye bir göz gezdiririm. Fazla şımartmışsınız, bu sorunlar farklı şekilde katlanır daha sonra, farklı sorunlara da yol açabilir. Kendisini arardım sanırım ve şunları söylerdim "Anneme yaptığın terbiyesizliği sanırım senin ailene yapmayacağım zira ben senin gibi yetiştirilmedim. Fakat bu geri adım attığım manasına gelmesin, yalnızca insan olduğum için ve gelen insanların senin yaptığın o terbiyesizlikte direkt bir etkisi olmadığı için elimden geleni yapacağım, orası benim evim. Bizde misafire edepsizlik, terbiyesizlik yapılmaz senin yaptığın gibi.. Annenler gittikten sonra da sanırım seninle ciddi konuşacağız. Lütfen konuyu uzatmayalım ve misafire gereken özeni gösterelim. Eğer bu ziyarette de canımı sıkacak bazı şeyler yaparsan, sanırım ben de senin canını sıkacağım annenler gittikten sonra"

Konuyu uzatacağını sanmıyorum, annesinin hatırına susacaktır. Fakat lütfen bundan sonra olaylara olduğu zamanlarda müdahale edin.. "Sen yaptın, ben de yapıcam" tarzı kısaslar her durumda geçerli değildir. Şu an başka bir ailenin de huzursuzluk yaşayarak evliliğinize kötü etki etmesini bence sizde istemezsiniz. Gayet mesafeli fakat saygılı bir şekilde, çok yüz göz olmadan ama kesinlikle dozunda muhabbetle ağırlayın kendilerini.. Eşinizin saçma isteklerini görmezden gelin. "alışverişe git, hava alsınlar" gibi artı isteklere çok manalı bahaneler bulabilirsiniz. "Migrenim tuttu sanırım, sen götürsen daha iyi olur".. "Bugün biraz yoğunduk, sanırım kendimi iyi hissetmiyorum, sen birlikte git, gönülleri olsun" vs. gibi daha makul şeylerle EŞİNİZİ YÖNETİN.. Yönetilmeye alışması lazım.. Kesinlikle inatla değil ama..

Selamlar

konunuzu hatırladım...annenızın hoşçakal demeden gıtmsı ayıptı esınızınde ınatlaşması....sonrasında annenızın bassaglığı bıle dılememesı çok daha ayıptı....neyse olan olmuş...uzulen yıpranan sız olmuşsunuz....
aslında haklısınız esınız bır arayı bulamıyorsa sız nıye onun aılesıne ıyı davranasınız kı....erkekler anca bundan anlıyo kısasa kısas....ne var yanı gönlunu alsa annenızın...sevmesın ama saygı göstersın yanı...anne bu sonucta
yalnız esınız sıze rest cekmış bence hıç olmazsa bır sure annenızın yanına gıdın derım...anlasın hatasını anlasın cıddı oldugunuzu...bu boyle surup gıtmezkı
annemin yanına gidersem de anneme anlatamam bu olayı. beni daha da alevlemeye çalışır çünkü. anlatmasam da ola ki kayınvalide veya görümcem ararsa ve annemler benim konuşmamdan anlarlarsa dediğim gibi olay büyür. ailem izmirde. ben istanbulda arkadaşıma gidip kalsam nasıl olur acaba?

merhaba arkadaşlar. dün gece öyle kötü bir tartışma yaşadım ki eşimle şu an ne yapacağımı bilmiyorum. 1,5 yıllık evliyiz. benim ailemin karşı çıkmasına rağmen onları karşıma alarak evlendim onunla. çünkü çok sevdim. benim iyi bi işim kariyerim vardı. ikimiz de memurduk. eşimin ailemle arası bi türlü tam iyi olamadı. ailelerden baya uzakta yaşıyoruz biz. annem 8 ay kadar önce bize geldi. eşimle araları çok iyi değildi. annem iyi olması için çabalıyodu gerçekten ama eşim soğuktu hep pek konuşmazdı annemle. hatta annemin kalış süresi içerisinde eşimle konuştum bak annem alınıyo biraz hareketlerine dikkat et böyle soğuk olma dedim. umursamadı beni ve aynı şekilde davranmaya devam etti. annem 2-3 hafta kaldı bizde. sonra evine döneceği anda eşim nöbetten gelmiş uyurken ben annemle tartıştım ve annem de kızıp eşimin uyanmasını beklemeden onu otogara götürmemi istedi. arabada annemle bağırış çağırış otogara vardık ve annemi yolcu ettim.
sonrasında eşim annem için nasıl olur da bi Allahaısmarladık demeden gider diye söylendi bana ve o beni arayana kadar anneni aramıcam dedi. annem de onun soğuk davranışlarına alınmıştı ve o da aramadı eşimi. 8 aydır konuşmuyorlar. ben kendime çok dert ettim bu konuyu çözmek için çok çabaladım ama olmadı. eşimle tartıştım ağladım nolur benim hatrım için ara annemi barışın çok mutsuzum ben dedim. bunu kesinlikle yapamam benden başka şey iste yapayım dedi. anneme dedim artık hayatta senin evine girmem de onu da aramam da diyo. ikisi arasında sıkıştım ve özellikle son 1,5 aydır bu konudan dolayı çok mutsuzum. her gün ağlar oldum.
eşim de işinden dolayı aşırı stresli zamanlar geçiriyo. en ufak şeyden tartışır olduk. eşim sinirli bir insandır. bazen kavga ederken çok sinirleniyo. ben de tam tersi sakin bi insanımdır. kayınvalidem birkaç gün önce eşiyle tartışmış ve kızıyla birlikte kızının evine gitmiş. 1-2 gün orda kaldıktan sonra eşim ısrar etmiş bize gelmesi için ve bugün eşimin annesi ablası ve yeğeni bize geliyor. ve eşim de benim anneme soğuk davrandığı için onun ailesine sıcak davranmak içimden gelmiyo benim de. dün eşimle iş çıkışı misafir için yiyecek alışverişi yapıcaktık ama yorgun olduğu için yapamadık. dün gece bana yarın iş çıkışı annemleri de al birlikte alışverişe gidin hem onlar da biraz açılır dedi. ben de ben gitmek istemiyorum sen git iş çıkışında annenlerle birlikte dedim. bu arada eşim benden 2 saat geç çıkıyor işten. neden sen benim ailemi istemiyo musun dedi bana. sen benim anneme soğuk davrandın ve benim de onlara sıcak davranmak içimden gelmiyo dedim. kızdı sinirlendi hemen. beni ve ailemi huzursuz edeceksen 10 gün izin al git annenin yanına dedi. ben de gitmicem burası benim evim dedim. benim de evim sen beni huzursuz edemezsin dedi, kalırsan ve bizi huzursuz edersen de o zaman görürsün olacakları dedi. huzursuz etmek dediği sohbete katılmayıp sürekli tv izlersen somurtursan demek istiyo. ben de ne görecekmişim söyle dedim. sen yap o zaman görürsün dedi bana. tehditkar konuşma bana böyle dedim ne var yani sen nasıl davranıyorsan benim anneme ben de senin annene öyle davrancam dedim. bu sözünü unutma bak dedi, annem babamla tartışmış biraz değişiklik olsun diye annem bize geliyo ve sen böyle yapıyorsun, yarın bir gün de annene babana birşey olur sakat falan kalırlarsa benden bişey bekleme o zaman dedi. böyle aynı şeyleri tartışıp durduk yani. benim ailem sana ne yaptı da sen benim aileme soğuk davranacaksın diyo, ailen yapmadı sen yaptın dedim ben de.
annenin yanına git demesi ve tehdit etmesi çok üzdü beni. tartışma sonrası yattı hemen ben de yattım. yatarken de istemiyosan perşembe günü giderim diye ağladım yanında. bunu duyduktan sonra kalktı yataktan cüzdanındaki bankamatik kartını ve bir miktar para alıp yastığımın yanına bıraktı. perşembe günü değil yarın (yani bugün) git dedi bana. ağladım sadece bişey diyemedim.
şu an ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. annemin yanına gidersem onlar zaten eşimi sevmedikleri için hemen boşanmaya kadar götürürler olayı. hem barışırsak onların bu olayı bana daha sonradan koz olarak kullanmalarını istemiyorum. kaldığımız ilçede arkadaşlarım var kalmak istesem hayır demezler ama onlarla öyle çok da samimi değilim eşimle tartıştığımı falan söyleyemem. istanbulda çok yakın arkadaşım var ona gidip 1 hafta kalsam mı acaba bilmiyorum. yoksa işlerin daha da büyümemesi için susup ailesiyle iyi olup otursam mı.
boşanmak istemiyorum aslında. eşim diğer konularda gayet iyi bir eştir. düşünceli, romantik, ev işlerinde yardımcı, sadık, sahiplenici, evine bağlı ve benim için iyi bir dosttur aynı zamanda. gün içinde yaşadığım sorunları anlatınca dinler beni. ama bu sinirli tavırlarına dayanamıyorum artık.
biraz uzun anlattım özür dilerim ama çok dertliyim kızlar...
benim annem senin annen kavgası = boşanma
bunun sonu boşanmaktan başka birşey değildir madem barışmıyorlar artık ısrar etmeyeceksin unuttuğun birşey de şu kocan annene durduk yere tavır yapmamış şimdi kv sana soğuk soğuk davransa hiç konuşmasa küsseniz eşin de arıcaksın barışcaksın yoksa ben de sizinkilerle konuşmucam derse nasıl olur ? :KK14:

demekkı annene soguk davrandıgının farkında ?
pekı soguk davranmaktan kastın nedır erkekler bızler gıbı olamaz daha az konusurlar daha cok ızlerler malum.
nedır yanı yapmadıgı sey annenız ona gorusmeden neden gıttı evden anlayamadım ama
bu tartısma nereye doner bılmıyorum

annemin yanına gidersem de anneme anlatamam bu olayı. beni daha da alevlemeye çalışır çünkü. anlatmasam da ola ki kayınvalide veya görümcem ararsa ve annemler benim konuşmamdan anlarlarsa dediğim gibi olay büyür. ailem izmirde. ben istanbulda arkadaşıma gidip kalsam nasıl olur acaba?

arkadasında ne kadar kalabılırsın kı????? bılmıyorum zor bı durum

gidersem annesi bu sebeple gittiğimi anlar onları istemediğimi düşünür ve mutlaka eskisi gibi olmaz diye düşünüyorum.

Zaten skntilariniz var , üstüne bi de bunu beklemeyin derim. Kim bilir esiniz ,onun ailesine iyi davranmanizkarsisinda mahcup olur, annenizle arasini duzeltir

herzaman dedigim bisey var, ailen Dünya'nın en kötü aileside olsa, eşe nişanlıya sevgiliye hersey söylenmemeli. Örnegin benim erkek arkadasımın memleketini babam hic sevmiyor, erkek arkadasımı annem biliyor ama babam bilmiyor, o memleketli biri gelse kızımı vermem hic sevmiyorum dedi, ben şimdi bunu erkek arkadasıma anlatsam ileride evlensek babama hep soğuk olacak. Babamın diger huylarını anlatınca babanı şimdiden cok sevdim aynı ben diyor, araları iyi olacakken neden bastan önyargılı davranmasına sebep olayım. Sende ailenle konuştuğun onların her dediğini eşine, eşinin dediklerini annene anlatma cok yanlıs bişey bu. Eşinde cok abartmış cok odunca davranmış ama Saygısızlık yapmadığı sürece varsın soğuk olsun bosver
yaptığım hatayı evlenmeden önceki hafta farkettim ama nişanlıyken herşeyimi anlatmıştım bile. benim ailem de baskıcı bi aileydi. eşime anlatıp rahatlıyrdum güya. ama böyle olacağını hiç tahmin etmezdim. evlenediğimden beri de benden doğru düzgün birşey duymuyor artık ailemle ilgili.

arkadasında ne kadar kalabılırsın kı????? bılmıyorum zor bı durum
zaten çalışıyorum burda. 1 haftadan fazla bırakamam işimi. arkadaşımda 1 hafta kalabilirim sorun olmaz. 8-9 yıllık arkadaşımdır ve çok birlikte kaldık zamanında. sıkıntı olmaz diye düşünüyorum yani.

Eşin ya çok zeki ve senin saf tarafını çözmüş ya da seni sevmiyor. Zeki olarak senin yapını bildiği için çözümü biraz can yaksa da kalıcı olarak ailesini ezdirmeyecek şekilde hallediyor. Ancak sen bu başarıyı başından yapamamışsın. Annen gittiği zaman ona “hoşça kal” demesine karşı “arayacaktı” demen “evet annem haksız” demek oluyor. Eşin bunları ziyadesiyle iyi kullanıyor.

İkinci olasılık da eşin seni sevmiyor. Yaptıkları konusunda ciddi ise eğer ben seven erkek modeli göremedim. Seven bir erkek karısına bu şekilde davranmaz ve onu bu derece üzmez.

Yani konuyu okurken düşündüklerimi çok güzel açıklamışsın..

Senin annen anne değil, onun annesi anne. O senin annene herşeyi reva görcek ama sen onun annesine el pençe divan duracaksın. Sonra bide tehdite bak annene bişey olursa bakmam. Cidden bir insan bu kadar hatalı olup bu kadar aymazca su üstüne çıkar.

Bence ailenin yanına git ve onlara bişey çaktırma. Vallahi eşim bana bunu teklif etse koşarak giderim kaldı ki benim annem iki blok ötede :D :D İlla gidip herşeyi dökülmek zorunda mısın? Eşim geceleri geç geliyor, 10-15 gün böyle süreceke rahat edemedi annenlere git dedi dersin. Bırak onlar ne hali varsa görsün. Bence k.v'nin evine gelip surat yapmandansa, o gelicekken evden kaçman aslında daha kötü bişey. Kocan bunu nasıl açıklayacak merak ediyoırum. Hem eşinde sen yokken yaptığı gerzekliği düşünür, annesiyle mi senle mi daha mutlu olduğunu görür...

Zaten skntilariniz var , üstüne bi de bunu beklemeyin derim. Kim bilir esiniz ,onun ailesine iyi davranmanizkarsisinda mahcup olur, annenizle arasini duzeltir
yok annemle arasını falan düzelteceği yok onun. daha önce biz kayınvalidemlere gitmiştik zaten bu süreçte. orda ne kadar boğulsam da iyi davrandım genel olarak. hiç de demedi anneni arayayım diye. ama ailesinin yanında eşimin hareketlerinden dolayı moralim bozulup susmaya başlarsam sohbete katılmamaya başlarsam hemen tepkisini koyar ve insanlar farketmeden beni görmezden geliyomuş gibi davranır.

yaptığım hatayı evlenmeden önceki hafta farkettim ama nişanlıyken herşeyimi anlatmıştım bile. benim ailem de baskıcı bi aileydi. eşime anlatıp rahatlıyrdum güya. ama böyle olacağını hiç tahmin etmezdim. evlenediğimden beri de benden doğru düzgün birşey duymuyor artık ailemle ilgili.
Insan sevdiğine anlatınca rahatlar sanıyorsun ama sonra onu yüzüne tokat gibi vuran yine o sevdigin oluyor. Anne baba evlatla çabuk barışır hersey unutulur ama damat gelin öyle olmuyor ne kadar cok sevselerde. O Yüzden sakın evinden gitme, kv sucu yok bosyere tatsızlık Çıkarma. Hatanın büyük kısmı eşinde ama simdi evden gidersen eline daha cok koz vermiş olacaksın eşinin. Anlayışlı biriyse belki ailesine iyi davrandığın icin kendinden bile utanır.

Back
X