Ben seni anıyorum aslında. Çok yakınımda sana benzeyen bir kadın var. Çok alıngan, duygusal, sürekli ilgi bekleyen bir kadın 45 yaşlarında. Hasta olmuş, kocası akşam eve gelmiş kadını yemeğe çıkaracak bu saate kadar neden düşünmedin beni der, tokadı yer. Hep derim kendini ezdirme, boşan gerekirse, kimseye muhtaç değilsin x teyze. Ama yok o kocasında ilgi sevgi bekler, her lafa alınır. Ve tek başına bir hayat süremeyeceğine inanır, onu ikna edemezsin.
Yani bu kişilik meselesi. Önce sen kendini sev, kendine güven.
Sonra ne formülü, herkesin kocası farklı. Birinin kocasını etkileyen şey senin kocanın sinirlerini bozabilir.
Profilinde çalıştığın görünüyor, mutlaka sosyal hayatın vardır. Evde köle olma, akşam için yemek yok de haftada bir kaç gün dışarda yemek yiyin. Evde sürekli kocanla ilgilenme, kendi ilgi alanların olsun, kitap oku mesela, yeni çıkan filmleri takip et, eşinle ya da eşin olmadan git. Karşısında da güçsüz durma, onsuz da yaşayabileceğini ima et. Hayatının merkezi o olmasın.
Gurbaanın anlattığı örneğe katılıyorum. Benim sevgilim de birşey için ısrar eder, ben de ısrarla kabul etmem mesela, bu onun hoşuna gitmeyecek bir şey içindir ama sonunda şu prensiplerine bayılıyorum der. Yani erkekler sürekli onların her dediğini yapan kadınlardan hoşlanmıyor sanırım, ya da görece..