- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.167
- 798
- Konu Sahibi askitotomsu
eski konularimi okumadiginiz icin diyeceksiniz biliyorum,
ancak yine de sadece bu konu ile tamamen sizi haksiz buldugumu yazmam gerek.
benzer durum benim yakinimda birisinde de var,
o da kendince sizin gibi hakli ve yasanmisliklar var.
Ama atalarimiz iyi demis biliyorsunuz,
ya bu deveyi guducen ya bu diyardan gidicen.
Yani ya bosanacaksiniz, ya da bir sekilde bu hincinizi, siniririnizi siddet icermeyen bir sekilde bir seye yonelteceksiniz.
Esinizle kavga da edersiniz, bu gerekliyse elbette ki, ama yontem bu olmamali.
Cocuk buna daha ne kadar maruz kalacak ?
Bakin oglum siddet iceren bir TV programi izlediginde bile (ki kendi yas grubu icin olan kanllarda bulduklarindan dusunun) hemen uyku problemleri yasamaya basliyor. Hep anlattigim bir olaydir, bir gun okulda ogretmeni esliginde bir film izliyorlar, 4 yasinda o zaman ve tam 2 hafta boyunca uykusunda ciglik atti bu sebeple. Benim oglumda boyle gosteriyor etkisini, sizin kizinizda baska sekildedir, ama muhakkak derin yerlerde yaralar acacaktir.
Yapmayin,
bir sekilde esinizle baris anlasmasi yapin.
Yapabiliyorsaniz terapi, aile danismani vs esliginde duzeltme yoluna gidin.
Yapamiyorsaniz bosanin,
bosanamiyorsaniz bir sekilde 1 yil 2 yil neyse ayni evde kendinizi toparlayana kadar ev arkadasi gibi gorun birbirinizi.
ancak yine de sadece bu konu ile tamamen sizi haksiz buldugumu yazmam gerek.
benzer durum benim yakinimda birisinde de var,
o da kendince sizin gibi hakli ve yasanmisliklar var.
Ama atalarimiz iyi demis biliyorsunuz,
ya bu deveyi guducen ya bu diyardan gidicen.
Yani ya bosanacaksiniz, ya da bir sekilde bu hincinizi, siniririnizi siddet icermeyen bir sekilde bir seye yonelteceksiniz.
Esinizle kavga da edersiniz, bu gerekliyse elbette ki, ama yontem bu olmamali.
Cocuk buna daha ne kadar maruz kalacak ?
Bakin oglum siddet iceren bir TV programi izlediginde bile (ki kendi yas grubu icin olan kanllarda bulduklarindan dusunun) hemen uyku problemleri yasamaya basliyor. Hep anlattigim bir olaydir, bir gun okulda ogretmeni esliginde bir film izliyorlar, 4 yasinda o zaman ve tam 2 hafta boyunca uykusunda ciglik atti bu sebeple. Benim oglumda boyle gosteriyor etkisini, sizin kizinizda baska sekildedir, ama muhakkak derin yerlerde yaralar acacaktir.
Yapmayin,
bir sekilde esinizle baris anlasmasi yapin.
Yapabiliyorsaniz terapi, aile danismani vs esliginde duzeltme yoluna gidin.
Yapamiyorsaniz bosanin,
bosanamiyorsaniz bir sekilde 1 yil 2 yil neyse ayni evde kendinizi toparlayana kadar ev arkadasi gibi gorun birbirinizi.