- 31 Mart 2012
- 10.869
- 7.480
- 448
- Konu Sahibi askitotomsu
Huzur inşa etmek için karşıma almak değil de şöyle söyleyeyim:Cikmaza girildiginde bosanmak cozum olabilir. Bu evlilik degil cunku. Evlilik boyle olmamali. Yazik degil mi cocuga.
ailesini karsiniza alarak huzur insa edemezsiniz. Bu sekilde dillendirip erkegin gozunu acamazsiniz. Gorse bile ailesini tutar sizi karsisina alir.
Güzellikle sınırlarımı anlattım vakti zamanında eşime. Beni suçladı
Sonra sağlığım bozuldu, bunu gördü. Ama hicbir şey yapmadı. Ben yine en güzel şekilde davrandım. Ne zaman işler ters döndü? Çocuk doğdu, anneligimi eleştirdiler, bebek yaşına girince beni boş vereceklerini söylediler. Bende bir şeyler koptu. Bunlar olurken eşim de anneme düşmanlık etmeye başladı. Meğer o zaman anası dolduruyormus. İşte işler sarpa sarmaya başladı. Yani ben iyi niyetli, itaatkar olduğum sürece, kabaliklara ses cikarmadigim sürece idare ediyorduk. Ne zaman ki yeter dedim kötü oldum. Yani insan dönüp kendine bakmalı. Neden tüm gelinleri ve damadi bunlardan kaçıyor?
Bizimle tanışmaya geldiklerinde analarını tembihlemisler sakın konuşma, insanları kızdırma diye. Bu insan kandırmak değil mi? Olduğundan farklı göstermek değil mi?
Bir de eşim, tanışmaya gelirken memleketlerimizin enlem boylam derecelerine bakmış. Muhtemelen aşağılık kompleksi olduğu için onları begenmeyiz diye düşündü ki "aynı boylamdayiz, siz de doğulu sayılırsınız" gibi bir şeyler söylüyordu. Güneydoğulu insanların böyle düşündüğünü bilmiyordum, arkadaşımın annesi de aynı şeyden dem vurunca anladim