• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güçlü Anneler & Güçlü Bebekler 🥰

Kızlar iyi geceler.. Çok geç yazıyorum ama haber vereyim dedim size de.
Bugün kontrolğm vardı. Doktorum daha fazla bebekleri de seni de zorlamayalım dedi. Haftaya alalım dedi. Ve çarşamba gününü belirledik. 25 mayıs çarşamba günü hayırlısı ile doğumum olacak inşallah.
Umarım bu 3 günde birşey olmaz tabi.
Salı günü anestezi uzmanı ile görüşeceğiz.
Bebeklerim iyiler. 2330 ve 2200 civarında kiloları.
Heyecan endişe mutluluk merak derin düşünceler nasıl olacak sağlıklı gelsinler doğunca nasıl yapacağım bir sürü sorular şuan beynimde.
Sağlıkla gelsinler inşallah 🧿🧿

Bugün kontrolğm vardı. Doktorum daha fazla bebekleri de seni de zorlamayalım dedi. Haftaya alalım dedi. Ve çarşamba gününü belirledik. 25 mayıs çarşamba günü hayırlısı ile doğumum olacak inşallah.
Heyecan endişe mutluluk merak derin düşünceler nasıl olacak sağlıklı gelsinler doğunca nasıl yapacağım bir sürü sorular şuan beynimde.
Canım maşallah kiloları iyi kuzuların sağlıkla gelsinler çarşamba gününe 2 doğum var hayırlısı ile yavrularınıza kavuşun inşallah 🤲🧿
Bizimde o gün 40ımız çıkıyor 😊
Bizde taburcu olunca 2200 ye yakındık endişe etme küçük diye gayet güzel bakılıyor ve çabuk büyüyorlar benim pasama artık prematüre kıyafetleri küçük geliyor bezde 0 bedenden dün itibariyle 1 bedene geçtik

Hadi hayırlı olsun canım şimdiden sağlıcakla gelsinler🥰.Hic panik yapma doğunca herşey kendiliğinden oluyor zaten.

Hiçbir fikrim yok 😂 30unda bı gideyim bakayım Dr ne derse o 🙈
Benimde fikrim yok ya kafam karışık duygularım darmadağın 😅😅
Oyy çarşamba günü Masmavi0 Masmavi0 ile birlikte doğuruyorsunuz 💙💙🧿🧿💛💛🧡🧡 hadi inşallah ikiniz de evlatlarınızı sağlıkla kolaylıkla alın kucağınıza 🥰🥰😍😍 çok az kaldı. Kiloları da gayet iyi canım maşallah onlara 😍

💙💙Bunlar araştırıp not aldıklarım
Bazı bitki çaylarını sildim ben. Misal çok sık duyduğumuz rezene çayı bebekler için çok da masum olmayabiliyormuş o yüzden kaldırdım listeden 🤔
Yine de diğer gıdaların aynı zamanda gaz yapabileceğini unutmayın misal baklagiller falan
Çemen otu fesleğen falan onlara bakmadım
Siz yine de süt artırıcı gıdalar kullanırken önce araştırın🤔
Ben diğer topikte görmüştüm biri bol su içip bol yeşillik tükettim yeterli oldu demişti 😍

Süt artırıcı gıdalar
Su: Hayatın en önemli yapı taşı olan su anne sütün büyük bir kısmını meydana getirmektedir. Anne sütünü arttırmak için annenin günlük en az 2-3 litre su tüketmesi gerekmektedir.

Maden suyu: Bol miktarda mineral içeren tamamen doğal olan maden suları, kan basıncını düzenler, vücut dengesini sağlar ve annenin süt üretiminin artmasına katkıda bulunur.

Yeşil yapraklılar: Emzirme sırasında annenin bol miktarda enerjiye ihtiyacı vardır. Ispanak, ısırgan, karalahana, dereotu, marul, maydanoz, roka, semizotu gibi yeşil yaprak sebzeler bol miktarda vitamin ve mineral barındırırlar. Anneye ihtiyaç duyulan kaloriyi sağlarlar. Aynı zamanda fitoöstrojen içeren bu sebzeler süt üretimini arttıran hormonların salgılanmasına katkı sağlar.

Fesleğen: Bol miktarda C ve K vitamini bulundurur. Annenin stresinin azalmasına ve süt üretiminin artmasına yardımcı olur.

Yulaf: Yüksek oranda demir içerir. Kan basıncını düzenler. Bu sayede anneyi sakinleştirir, olası stresi azaltır. Stresli durumlarda baskılanan oksitosin ve prolaktin hormonlarının tekrar salgılanarak süt oluşumunun artmasını sağlar. Aynı zamanda yulaf sütün kanallarla ilerlemesine yardımcı olur.

Havuç: Fitoöstrojen bir bitkidir. Ayrıca bol miktarda beta karoten ve A vitamini içerdiğinden anneye enerji sağlar.

Protein: Kırmızı et, keçi sütü, kefir, köy yumurtası, ev yoğurdu, humus, nohut, mercimek, fasulye, barbunya bol miktarda protein bulundurur. İyi birer enerji kaynağıdır.

Tahin: Her gün bir çorba kaşığı tahin pekmezle ya da salataya eklenerek kullanımı süt üretimini artırır.

Somon balığı: Omega 3 bakımından zengin olan somon balığı süt üretimini sağlayan hormonların aktifleşmesini sağlar.

Anne Sütü Artıran Besinler
Su
Ev yapımı içecekler
Sütlaç gibi az şekerli ve şerbetsiz tatlılar
Yulaf
Havuç
Balık
Hurma, incir
Yeşil yapraklı sebzeler
Barbunya gibi baklagiller
Çemen otu
Nohut
Tahin
Kuru meyveler

Gaz yapan gıdalar
Emziren annelerde gaz yapan besinler
1. Kuru fasulye, bakla ve bezelye gibi baklagiller.

2. Karnabahar, brokoli, pırasa ve lahana gibi sebzeler.

3. Kepekli yiyecekler.

4. Portakal, limon, erik, kayısı, armut, şeftali ve greyfurt gibi meyveler.

5. Soğan.

6. Kafein içeren içecekler.

7. Çikolata.

8. Çay.

9. Kızarmış, yağlı ya da çok baharatlı yiyecekler.

10. Süt ürünleri (özellikle anne laktoza karşı duyarlı ise).

11. Soda.

12. Şarküteri ürünleri.

13. Fındık ve fıstık gibi kuruyemişler.

14. Çiğ sebze ve meyve.

Yaaa geldi demek kavuşma zamanı. Maşallah canım 🧿 Sağlıkla kucağına alacaksın, her şey çok güzel olacak💞 Ay sen dogurduguna göre benim de vakit yaklaşıyor. Hepimiz sağlıkla kavusalim, sağlıkla büyütelim 🌸🌸

Gaz yapan gıdalar
Emziren annelerde gaz yapan besinler
1. Kuru fasulye, bakla ve bezelye gibi baklagiller.

2. Karnabahar, brokoli, pırasa ve lahana gibi sebzeler.

3. Kepekli yiyecekler.

4. Portakal, limon, erik, kayısı, armut, şeftali ve greyfurt gibi meyveler.

5. Soğan.

6. Kafein içeren içecekler.

7. Çikolata.

8. Çay.

9. Kızarmış, yağlı ya da çok baharatlı yiyecekler.

10. Süt ürünleri (özellikle anne laktoza karşı duyarlı ise).

11. Soda.

12. Şarküteri ürünleri.

13. Fındık ve fıstık gibi kuruyemişler.

14. Çiğ sebze ve meyve.
Yani tüm yiyecekler 😂😂 Allah hepimize kolaylık versin.💞💞
Genelde çoğu site aynı şeyi söylüyor ama bakalım bizim bebişler nasıl olacak deneyip göreceğiz. Kimi çok dikkat etmiyor diyete sıkıntı olmuyor. Kimi dikkat etse de yine de gaz oluyor
Evet yaaa bazısı ne bulursa yiyor hiçbir şey olmuyor. Biraz da rahat olmak lazım diye düşünüyorum ama bakalım nasil olacak🌸

Yani tüm yiyecekler 😂😂 Allah hepimize kolaylık versin.💞💞

Evet yaaa bazısı ne bulursa yiyor hiçbir şey olmuyor. Biraz da rahat olmak lazım diye düşünüyorum ama bakalım nasil olacak🌸
Sorma kuzum diyet listesi kabarık😅 ama bende kendimi çok kasmamayı düşünüyorum ya. Sonuçta stres de önemli inşallah bebelerin bir şeye alerjisi olmaz. Ha bunlar da aklımızın ucunda durur baktık sıkıntı oldu ona göre hareket ederiz

Sorma kuzum diyet listesi kabarık😅 ama bende kendimi çok kasmamayı düşünüyorum ya. Sonuçta stres de önemli inşallah bebelerin bir şeye alerjisi olmaz. Ha bunlar da aklımızın ucunda durur baktık sıkıntı oldu ona göre hareket ederiz
Aynen canim tam olarak öyle yapmalıyız. Paylaştığın için teşekkürler 🌸🌸

Catlak-kurabiye Catlak-kurabiye canım liste ıcın tesekkur ederız 🙂🥰 listeler dedıgın gıbı heryerde aynı canım ben cok dikkat etmiyorum acıkcası edecek vaktimde olmuyor 😬 bazen yemek yemege fırsat bulamıyorum aa bunu yiyeyim diye aklıma gelmıyor hemencecik yiyip isime bakıyorum yasak listesinde olan cogu seyı yeri geliyor yiyoruz ben akısına bıraktım sukur kızlarda gaz sıkıntısı yasamiyorum emdıkten sonra cıkartıyorlar 🙂🙂

Yaaa canım heyecanını cok ıyı anlıyorum🙂 saglıcakla kucagına almak nasip etsin allahım ınsallah🙏 hıc merak etme annelik hemen yuklenıyor hıc panik yapma kiloları da gayet iyi yanına bile hemen verirler kuveze bile kalmazlar kalsalarda cok durmazlar kiloları ıyı kucuk oluyorlar ama cabuk toparliyorlar N Nefes1411 dedıgı gıbı zayıf bebek hemencecik buyuyor sen bol bol emzır yeri geldıgınde mama da ver canım sarılık olmasın sutun gelmezse de hıc kafana takma hemen gelmiyor benim 4 gun sonra geldı hemsıreler benle ılk gunler gelsın dıye ne ugrastı goğüs lerim mosmordu artık gelmez dedıler ertesı gun 1 damla geldı dusun ondan sonra acildi ben cok rahattım gelirse gelir gelmezse mama yerler o kafadaydım oyle boyle geldı sende hıc bıseyı dusunme sadece onları gordugunde hersey unutuluyor canım

Paylaşım için teşekkürler başkanım😊
Ben bol su içiyorum bu süt ve gaz işi biraz şans bence
Catlak-kurabiye Catlak-kurabiye canım liste ıcın tesekkur ederız 🙂🥰 listeler dedıgın gıbı heryerde aynı canım ben cok dikkat etmiyorum acıkcası edecek vaktimde olmuyor 😬 bazen yemek yemege fırsat bulamıyorum aa bunu yiyeyim diye aklıma gelmıyor hemencecik yiyip isime bakıyorum yasak listesinde olan cogu seyı yeri geliyor yiyoruz ben akısına bıraktım sukur kızlarda gaz sıkıntısı yasamiyorum emdıkten sonra cıkartıyorlar 🙂🙂
Aynen kızlar bende öyle düşünüyorum şans işi bakalım çok kasmam kendimi ya. İnşallah sağ salim atlatırız gazlı dönemleri de 🤭😍

Yaaa cok heyecanlıiii. Tam olarak kaçıncı haftada oluyorsun? Sanki ben doğuracak gibi heyecanlanıyorum ben 😍 spinal anestezi olacak değil mi ? Küvoze de girmezler büyük ihtimal

Yaaa canım heyecanını cok ıyı anlıyorum🙂 saglıcakla kucagına almak nasip etsin allahım ınsallah🙏 hıc merak etme annelik hemen yuklenıyor hıc panik yapma kiloları da gayet iyi yanına bile hemen verirler kuveze bile kalmazlar kalsalarda cok durmazlar kiloları ıyı kucuk oluyorlar ama cabuk toparliyorlar N Nefes1411 dedıgı gıbı zayıf bebek hemencecik buyuyor sen bol bol emzır yeri geldıgınde mama da ver canım sarılık olmasın sutun gelmezse de hıc kafana takma hemen gelmiyor benim 4 gun sonra geldı hemsıreler benle ılk gunler gelsın dıye ne ugrastı goğüs lerim mosmordu artık gelmez dedıler ertesı gun 1 damla geldı dusun ondan sonra acildi ben cok rahattım gelirse gelir gelmezse mama yerler o kafadaydım oyle boyle geldı sende hıc bıseyı dusunme sadece onları gordugunde hersey unutuluyor canım
Kuveze kilodan değilde belki hani solunum ile ilgili bir sorun olur yada beslenme ile ilgili 3 veya 5 gün girebilirler sende toparlanır sın dedi.
2 gün kalıcam hastanede. Belki yine birlikte çıkarız. Sağlıkları yerinde olsunda..
Hangi duygudayım bilmiyorum inan ki. Dalıp dalıp gidiyorum.

Yaaa cok heyecanlıiii. Tam olarak kaçıncı haftada oluyorsun? Sanki ben doğuracak gibi heyecanlanıyorum ben 😍 spinal anestezi olacak değil mi ? Küvoze de girmezler büyük ihtimal
Tam olarak 35+1 olacağım inşallah. 36.jagtaya girmiş oluyorum yani. Zaten ikizlerde 38 i gören çok az. Belki bıraksa devm edeceğim bilemiyorum ama daha fazla zahmet vermeyelim bebeklere de sana da dedi doktorum.
Spinal sezeryan olacak canım. 15 dakikada alırız inşallah dedi. Birde sakinleştirici yapacaklarmış. Salı günü anestezi ile görüşmeye gideceğiz işte.
Kuveze bakalım doğunca belli olacak girip girmeyecekleri.

Back
X