Internet okumak kafamı bulandırdı zaten. Okumasaydım keşke. Kan sonucları bir hafta sonra çıkacak. Doktor sadece solid içerikli guatr var dedi.Siz neden doktorunuzdan değil de internetten bilgi alıyorsunuz ki ? Biyopsi gerekip gerekmediğini doktorunuz söylerdi demek ki öyle bir durum yok.
Nereden okuduğunuzu bilmiyorum. Fakat guatr hastalarının %5inin kanser olduğunu düşünmüyorum ben. Çünkü artık o kadar çoğaldı ki guatr hastalığı. Bizzat ben de hipertiroidi hastasıyım.Bu konuda net bilgileri olan arkadaşlarımız vardır.Onlar daha iyi bilgilendirir diye düşünüyorum
Yani kanser falan kafanızı bulandırmayın. Geçmiş olsun.
Troid rahatsızlığı benim annemde de var. Ama onda guatr yok. Ikisi farkli şeyler mi acaba.Annemde de troid rahatsizligi var ,cok yakin bir arkadasimda da universite hastanesi en iyi cozum ,
Ustelik oyle kolay kolay kanser olani gormedim ,
En fazla basit bir ameliyatla alirlar ,sakin olun ,
Ayrica o tahliller neden 1 hafta suruyor ,biz 1 gunde devlette sonuc aliyoruz ,
Sonuclar ciksin ,hastta bende size doktor tavsiye ederim
Sanirim tiroid nodülünüz var.
Tiroid nodüllerinin çok çok az bi kısmı kötü huylu. Hemen panige kapilmayin.
Genelde 1cm ve uzeri nodüllere igne biyopsisi yapiliyor ve nodülün yapisi belirleniyor,korkmanizi gerektirecek bir işlem degil.
Çok teşekkür ederim
Gecmis olsun.
Rize de çok yaygın bir hastalık, iyor eksikliğinden oluyor. kansere dönüşme olasılığı çok düşük. Şimdiden korkmanız için bir sebep yok. İyotlu tuz kullamakla büyük ölçüde iyileşme oluyor. İyotlu tuz kullanıyormusunuz?Herkese merhaba,
Arkadaşlar, bir takim agrilarim oldugu icin bugün check up yaptirdim. Icerde solid içerikli guatr var dedi doktor.
Internetten arastirdim guatr'in % 5 ı kanserdir yaziyor. Psikolojim alt üst oldu. Kan degerlerim bir hafta sonra cikacak. Kan değerlerinde belli olur mu kötü birşey olup olmadigi. Tedavisi nasil yaoiliyor. Guatr hastaligi olan varsa beni rahatlatin ne olur.
Doktor sadece solid içerikli guatr dedi ve kan tatlılı yaptırdı. Kan tahlili çıkınca sonuçları dahiliyeci bir doktora gosterecegimTiroid hizlimi yavasmi ultrason yapildimi nodul var dendimi var dendiyse soğuk nodul olur çok azı kötü huylu olur ona da biyopsi yapılır bir tanıdık ameliyat oldu iyi huylu çıktı korkulacak birşey yok tek sorun ömür boyu ilaç kullanmak başkada birşey yok korkma geçmiş olsun İnternete bakma oraya bakarsam bendeki baş ağrısınin çoktan beni öldürmesi gerekiyordu
Evet kullanıyorum. Daha mi fazla kullanmalıyım acabaRize de çok yaygın bir hastalık, iyor eksikliğinden oluyor. kansere dönüşme olasılığı çok düşük. Şimdiden korkmanız için bir sebep yok. İyotlu tuz kullamakla büyük ölçüde iyileşme oluyor. İyotlu tuz kullanıyormusunuz?
Ya sormayın zaten interneti okumadan önce çok da umursamamistim. Internet bu hale getirdi beni.Google'a kirpik ağrısı yazın beyin kanseri diye cevap verir.
Sakin olun.
Bütün yemeklerinizi iyotlu tuzla pişirmeniz yeterli. Fazlası zarar. Fazla tuzlu yemiş olursunyz.Evet kullanıyorum. Daha mi fazla kullanmalıyım acaba
Ultrasona yönlendirir büyük ihtimal ortada bişey çıkacağını sanmam ki nodul çıksana bişey değil korkmaDoktor sadece solid içerikli guatr dedi ve kan tatlılı yaptırdı. Kan tahlili çıkınca sonuçları dahiliyeci bir doktora gosterecegim
Evet ya. Bende menopoz yazdım. Allahııım daha gencecik kadınım. Sanki ertesi güne kamburum çıkacak kemiklerim kırılıp ufalacak, yüzüm kırış kırış ihtiyar bir nene olacağım şeklinde yazılar okuyunca pencereden kendimi atasım geldi.Google'a kirpik ağrısı yazın beyin kanseri diye cevap verir.
Sakin olun.
Çok abartysn biyopsi birz zor olablr ama kötü huylu bsy deilse ilaç tedavisi gorceksn annemde de var yıllardr ilaç kullanio ömür boyu kullnckBir de biyopsi yapılması gerekir yazıyor. Guatr bizim ailede yok. Çok mu abartıyorum yoksa biopsi filan mı yaptirmaliyim kafam çok karisik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?