Guatr ameliyatı sonrası sesim kısıldı

hasce

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2010
7
0
36
İstanbul
27 eylül de cerrah paşada guatr ameliyatı oldum sonrasında sesim kısıldı 2 aydır böyle kbb doktoru tek taraflı ses teli felci olduğumu söledi hayatımın akışı değişti hiç bir şey eskisi gibi değil artık.benimle aynı durumda olanlar lütfen yazsın düseleceğini duymak istiyorummmmmmm.::

Bende 23 eylülde Ameliyat oldum benimde kısık sesim ama gün geçtikçe daha da açılıyor merak etmeyin doktorum yavaş yavaş eskiye döneceksin diyor. sizde endişelenmeyin bence.

teşekkür ederim.yalnız sizinkide ses teli felcimi onu merak ettim.benim de bir haftadır biraz daha iyi biraz umutlandım açılacak galiba:

Yok benimkinde ses felci olmadı ama ameliyatım bayağı zor geçti doktorum 1,5 ay fazla konuşmamı söyledi. sesim de kısıktı zaten. Şuanda bile sesimi yükseltemiyorum ama doktorum gün geçtikçe daha da iyi olacağını söylüyor. bende farkediyorum sesim gitti gide daha da açılıyor. geçecek inşallah merak etmeyinn...

bende yeni ameliyat oldum benım sesim kısık çıkıyo şu anda inşallah açılacak beklıyorum bakalım .yani olabiliyo ses kısıklığı normal sanırım.

bende yeni ameliyat oldum benım sesim kısık çıkıyo şu anda inşallah açılacak beklıyorum bakalım .yani olabiliyo ses kısıklığı normal sanırım.

merhaba esmerkz29,
bende total tiroidektomi oldum. topyekün temizlik oldu yani :))) ses tellerim ameliyatın bitmesi ve ayılmamı takiben 6 saat sonrasında aynen çalışıyordu. herhangi bir kısıklık olmadı. ama ses kısıklığı bizim ameliyatlarda çok yaşanan bir durum. hatta ameliyat öncesinde bana kağıt imzalattılar " ses tellerim düzgün çalışıyor ama bu amleiyatın sonunda sesim değişebilir bunu kabul ediyorum" diye bir evraktı. tiroit ile ses telleri birbirine çok yakın. ona zarar vermeden çıkartmak çok zor gibi birşey. ameliyat sonrasında 4 hafta konuşmam yasaktı. sen ses çıkartmak için acele etme sakın. yavaş yavaş sesin açılır. ama eğer ses tellerinde çok tahribat olduysa onuda bir operasyonla giderebiliyorlar bunu sakın unutma :) çok geçmiş olsun...

''27 eylül de cerrah paşada guatr ameliyatı oldum sonrasında sesim kısıldı 2 aydır böyle kbb doktoru tek taraflı ses teli felci olduğumu söledi hayatımın akışı değişti hiç bir şey eskisi gibi değil artık.benimle aynı durumda olanlar lütfen yazsın düseleceğini duymak istiyorummmmmmm.:''

Ben 2010 1 mart tarıhınde tamamını aldırdım, sesim başlarda kısıktı ve dr um zamanla 6 ay yada 1 yıl içerisinde düzeleceğini söyledi tabi ses kısıklığımın yanı sıra yemek yerken zorlanma su içerken genzime kaçması,kötü kötü şiddetli öksürük (böğürme derecesinde) ayrıca astımımda var ve daha da şiddetlendi operasyon sonrasında , tabi başta dr umu dınleyıp bekledım ama şikayetlerimi de belirttim ve dr um boğazındaki agrı ve dıger sıkayetler benım uzmanlık alanıma gırmıyor deyip kbb ye gıtmemı onerdı oyle yaptım ve kbb dr u zannediyorum mayıs ayında gıtmıstım '' 6 ayı doldurmayı bekleyelım ama cok da umıtlendırmek ıstemıyorum kalıcı gıbı gorunuyor'' dedi...kendı dr uma soyledım yok canım kalıcı degıl gayet guzel sesın deyıp dudu...tam 1 yıl odoldu ve sesımın duzelmemesının benı cok rahatsız ettıgını soyledım hmm 1 yıl doldu mu hmm kalacak o zaman boyle yapacak bısı yok demez mı ben şok...

15 gun sonrasında bır prof buldum ve muayene oldum bu arada yaptıgım arastırmalarda ses felcı olabılecegımı okudum , nıtekım de oyleymıs sol ses telım felc endoskopıyle de onaylamıs olduk, şu gunlerde dava acma aşamasındayım eger hastane tedavımın masraflarını karşılamaz ise , bunun bır tedavısı var ılkı ses terapisi ancak ses terapisi ses kısıklıgında oldugu kadar ses teli felcinde başarılı olamıyor ıkıncısı de enjeksıyon yontemıyle ses telıne basen yada göbekten alınan yagın takvıye edılmesı...masrafları karsılayacak gıbıler cunku once hastane sahıbını arayıp durumu anlattım, hayatımın alt ust oluşunu, ve dava acmayı dusundugumu bu konuda ne yapabıleceklerını merak ettıgımı soyledım , gayet ılımlı yaklaştılar ve bu hafta beklıyorlar...Bu gıbı davalar varmıs tazmınat davası vs...ızmırde bır kız bu yuzden 101 mılyarlık bır dava acmıs ve eskısehırde aynı nedenden bır bey dava acmıs 2008 de amelıyat olmasına ragmen dava 2011 mart ayında acılmıs, sende ne paracıymıssın dıyebılırsınız ki öyle degıl tamamen eskı sesıme kavusmayı ve rahat rahat ıletısım kurabılmeyı ıstıyorum...hatasını telafı etmelı dr...çok gecıkmeden sız de bu konunun uzerıne dusun cunku 1 yıl doldugunda dava hakkınızı kaybetme gıbı bır durumunuz var bır avukatla gorustum boyle bırseyden bahsettı ...düzelecek dıye beklemek tamamen sacmalık...ve cok ertelenmemesi gereken ılerıde baska saglık sorunları dogurabılecek bır konu bu ...

Sağlıkla...:)

merhaba hasce..sesin açıldımı acaba ? annemde 2 ay önce ameliyat oldu ilk başlarda kısıklık olmadı 1buçuk ay sonra sesi kısıldı .doktorlar sol ses telini felçli derecede zayıf olduğunu söylüolar..sende nasıl gelişmeler oldu öğrenebilirmiyim acaba.. aynı senin gibi bizde iyi bir şeyler duymak istioruz

hayır neden dava açıyorsunuz onu anlamadım ses kısıklığı ve ses tellerinin felç olması tiroid operasyonlarında görülebilecek komplikasyonlardandır, malpraktis değildir ki.
bunu size mutlaka söylediklerini ve onam kağıdında yazmış olduklarını düşünüyorum
çünkü artık ne olursa olsun onam kağıdında bu tarz şeyleri yazıp imzalatmadan opere etmiyorlar..

hayır neden dava açıyorsunuz onu anlamadım ses kısıklığı ve ses tellerinin felç olması tiroid operasyonlarında görülebilecek komplikasyonlardandır, malpraktis değildir ki.
bunu size mutlaka söylediklerini ve onam kağıdında yazmış olduklarını düşünüyorum
çünkü artık ne olursa olsun onam kağıdında bu tarz şeyleri yazıp imzalatmadan opere etmiyorlar..

Hayır bundan bahsedilmedi , şöyleki dr.um ses kısıklığı olabilir ancak geçici bir durum , binde bir kişide kalıcı olma olasılığı var dedi , imzaladığım bir evrak vardı evet , ve bilseydim hayatımın bu derece etkileneceğimi asla ama asla ameliyat olmazdım diye düşündüğüm oldu çok kere...Ve operasyon sonrasında da dikkat etmem gereken şeylerden hiç bahsetmedi ve zaten ses teli felci konusunda da bilgi sahibi değilmiş kendisi ancak benim bilgi aktarımım sonucunda araştırmış ne kötü ... dava konusunu dr ve hastane yönetimiyle görüştük ve sonucunda 15 aydır ilgilenmedikleri kadar ilgilendiler, bu ay sonunda ses laboratuvarında ses ölçümleri yapılacak ve sonrasında ses eğitimi yada yeni bir operasyona karar verilecek tabii ki tamamiyle tüm masrafları karşılayacaklarını bildirdiler ...Aldığım bilgiye görede geç kalınmış ses terapisi için ama yinede şansımızı deneyeceğiz , demem o ki genellikle kalıcı bir durum bu eğer hemen ses terapisine başlarsanız ve ses tellerinizi çok yormaz ve gerekeni zamanında yaparsanız düzelebilme ihtimali yüksek , ben konuşmakta çok zorlanıyorum bazen aynı anda 3 telefonla bırden gorusmem gerekebılıyor ve hem konusup hem nefes almakta ınanılmaz zorlanıyorum , artık hiç mutlu hıssetmıyorum cunku butun enerjımı konusabılmek ve nefes alabılmek adına harcıyorum , dışarıda , alışverıste benı kımse duymuyor, yanımda bırısı varsa ona ıletmesını soyluyorum satıcıya ancak bu sekıdle ıletısım kurabılıyorum , ve şimdi dusunuyorum da gercekten bu derece etkılenecegımı bılseydım amelıyat olmazdım , daha kötü oldu öncesinden...tabii ki bu benım fıkrım ...

Bana kalırsa anneniz hiç vakıt kaybetmeden ses terapisine başlamalı dr larında tavsıyesı bu yonde ....

Sevgiler ve sağlıklı günler ....

bize doktor beklememizi söyledi.6 ay boyunca geçmezse ankara hastanesinde bi doktor önerdi ona gitmemizi söyledi ama bu hafta onada gidicez bakalım onun görüşleri ne olacak..sizin sesiniz ameliyattan hemen sonramı kısıldı? sesinizde 1 sene içerisinde hiç değişklik olmadımı?annemin 25 gündr sesi kısık son 3 4 gndr sesi hırıltılı çıkmaya başlamıstı fakat bugn yne kısıldı.annemde telefonda konusrkene yoruluyo aynı zamanda su feln içerkenede boğazına kaçıyo hırıltılı çıkınca biz çok umutlanıyoruz gelicek diye

ılk gun zannedıyorum narkozun etkısıyle zaten hastane odasında sakin ve kısık konusuyordum dr da gececek bır ıkı aya kadar dedı , sonrasında zaman gectıkce o sure 6 ay ila 1 yıl gibi bır bekleme suresıne cıktı duzelebılır demeye başladı tabı bu arada acı , cok sıcak cok soguk seyler yiyip içmemek gerekıyormus , su ıcerken mutlaka kraker yada benzerı kucuk seylerle su ıcmek gerekıyormus , benım annenızınkınden de kötüydü su ıcerken her gıcık yada öksürük kusma derecesıne gelıyordu ciğerlerimin zorlandıgını hıssedıyordum dr a bunu soyledıgımde aaa ben sana soylemedım mı mutlaka su ıcerken bırseyler yemeye calıs kı bogazına kacmasın dedı :) şaka gıbı , ve bunun yanı sıra bogazım sureklı agrıyor bademcıklerım şişmiş gibi artı yemek yerken bıle cok zorlanıyordum hala agrı var aynı derecede ama dr bu sıkayetlerın kbb bolumunu ılgılendırdıgını ve baska bır dr a gorunmemı soyledı aynen oyle yaptım ve o dr da duzelmesı ıcın 6. ayı beklemenız gerek ama gecıcekmıs gıbı gorunmuyor yıne de kesın konusmamak gerek dedı , ben ses telı felcı dıye bırsey oldugunu ınternetten arastırıp ogrendım ve tam 1 yılın doldugu gun durumumun kalıcı oldugunu ogrendım...gorundugum kbb profesörü daha önce neden gelmedın dıye soylendı de gectı artık ....

Ses terapisini arastırın bence cunku gecenlerde işle alakalı yenı tanıstıgfım bır beyın eşi de operasyon gecırmıs 2 ay once benım konusmam dıkkatını cekmıs o zaman sordu neyınız var dıye anlattım , eşini amelıyattan hemen sonra ses terapisine almıslar , erken degıl mı dıye sordum dr u önerdi cok duzelmemekle bırlıkte daha ıyı gıbı cok fark goremedık henuz dedı , ve sımdı ege unıversıtesınde muayene eden dr da aynı seyı soyledı amelıyattan hemen sonra neden bzıe gelmedın gec kalınmıs dedı ...

Şu an ki durumum ilk zamana gore tabıı kı bır ton daha acılmış durumda dıyebılrıım ılk aylarda karsımda oturan ınsan bıle benı duymuyordu , su an cok enerjı sarfetmem gerekıyor duyurabılmek ıcın , yalnızca telefonda konustuklarım kı cep ıle konusmak resmen işkence bu yuzden normal hatları tercıh edıyorum konusmak ıcın , 1 metre ileride duran kısı eger yuzu bana dönük degılse ona seslendıgımı anlamıyor maalesef cok yorucu ve üzücü...

Annenizin ki sanırım ses terapisiyle duzelebılır tamamıyle gecmese bıle en azından o sesi dengelemeyı ve dıyaframdan konusmayla daha duzgun ses cıkarabılır , ve çalışmadıgını tahmın edıyorum bu da buyuk avantaj olur zamanla daha da duzelır , ancak su ıcerken cok kucuk yudumlar alsın agzını ıslatacak kadar ve mumkunse genellıkle su yerıne kayısı suyu tuketsın cunku suya ve dıger meyve sularına gore daha koyu kıvamda oldugu ıcın genızıne kacmayacaktır .....şiddetli öksürük de olmayacaktır , mumkun oldugunca da konusmamaya yada konussa bıle yuksek ses tonunu kullanmamaya calıssın tedavıye baslayana kadar en azından ....

annem 5 mayısta özel bi hastanede ameliyat oldu.ameliyattan çıkınca sesinde hiç bir sorun yoktu 1hafta içerisinde kendini topladı iyice..20 haziranda istanbula gitti döndüğünde sesi kısıldı.kendi doktoru ben ses telini görerek çalıştım diyor sesine bişey olsa hemen ameliyattan çıktıktan sonra 10 dk içinde olurdu diyor buna kendiside şaşırdı

ilk gittiğimiz kbb doktoru ödem oluşmuş ve ses telin zayıf dedi.antibiyotik ve soğuk algınlığı verdi geçmezse 2 hafta sonra yine gel dedi böyle kalırmı sorumuza korkmayın geçer dedi.haplar hiç etki göstermedi.1 hafta sonra ameliyat oldugu hastanenin kbb doktoruna gittik oda ses telini zayıf olduğunu ve ses teli zedelenmiş olduğunu söyledi..6ay 1 senede geçer belkide hiç geçmez dedi ve orada moralimiz çok bozuldu.biz sonra önceki gittiğimiz doktora yine gittik ses telin felç gibi ama tamda felç durumu değil dedi ve beklememizi söyledi ben özellikle sordum ses teli zedelenmişmi diye doktor hayır ameliyat esnasında sinirlerle oynandığı için sinirler şişiyo dedi.dokora gittiğimizin ertesi günü sesi hırıltılı yani erkek gibi çıkmaya basladı bu durum 3 4 gün böyle sürdü sonrasında yine kısıldı.bu haftada doktorun kendi önerdiği bi doktora gidicez.

annem evde bizimle rahat konuşabiliiyor fakat dışarıda alışveriş yaparken sesini duyurmada güçlük çekiyor.hırıltılı çıkmaya başlayınca sanki birden ses açılcakmış gibi geliyor.. ona belki biraz rahatlatır diye ballı ıhlamur,bol su içmesini söylüorum.internettede kabuk tarçının ses kısıklığına iyi geldiğini okudum.gerçi ses teli felci çok farklı bi durum ama bi umut bizimkiside. çok üzücü bir durum olduğu malesef başa gelince anlaşılıyor.bir ses telinin nefes almaya,yemek yemedeki yaptığı işleve bu şekilde öğrenmek zorunda kaldık bizde..

siz şimdi nasıl bir tedavi görüyorsunuz bi gelişme var mı ?inşallah en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz...

Benim dr um da ısrarla amelıyattan cıktıgında sesın normaldı diyo ama bence hastane odasının sessızlıgınde normal tonda konusmamız gerekmedıgınden ve narkozun da etkısıyle mayışmış bır halde konustugumuzdan cok anlamadık , doktora da bu yuzden normal gelmıs olabılır dıye dusunuyorum ...

Annenize tam da felc degıl denmesı benı mutlu ettı :) çünkü bu daha ıyı durumdadır ve tedavılerde daha cabuk sonuc alır demek ...

Bende bıldıgım ve bulabıldıgım herseyı denedım ama maalesef açılmıyor artık bırseyler denemekten mıdem bulanıyor :)

Bana kalırsa en kısa zamanda ses laboratuvarı olan bır hastanenın kbb servısıne muayene olsun once endoskopi yöntemıyle bogazına bakarlar sonrada zaten uygun gorurlerse terapiye alırlar ...İhmal etmeyın...

Benim son durumum şu ; bu ayın 29 unda ege üniversitesine ilk ses terapisine gideceğim , ne kadar surede duzelebılecegını sordugumda sure veremıyoruz sızın azmınız ve terapiler dısındakı calısmalarınız da onemlı ama aylarca suren var yıllarca yada daha ıkıncı terapide sesı açılmış sızın durumuzda ınsanlar var bunu göreceğiz dedıler , bakalım eğer ses terapisinde hıc bır gelışme kaydedılmez ise yeniden ameliyat olacak kalça yada göbekten kesi yada enjektörle yağ alınıp çalışmayan ses teline enjeksiyon yöntemiyle uygulanıyor tabı bu da % 99 oranında ıyı olsada tekrarlanması gerekenler olabılıyormuş ...

Geçenlerde konuyla ılgılı haberlerı arastırırken 2008 yılında şirincede yaşayan bır kızın da bu operasyonla sesını kaybettıgını ve dava actıgını okudum sonra kızı araştırıp buldum tedavı baslangıc ve sonucunu sormak ıcın , aradan yıllar gecmesıne rağmen kız şu anda tıpkı benım gıbı konusuyor 1 yıla yakın terapi görmüş etksıını de gormus ancak bırakmıs sonra , ses tonu nefes alış verısı bıle tıpkı benım gıbı , ama senın sesın cok ıyı dedı bana bıraz rahatladım , ses terapisinin cıddı faydasını goruyorsun dedı , o çok memnun kalmış, hiç sesi cıkmıyormus şimdiki haline şükür ediyor ve nefes almakta cok zorlanıyormus baslarda sımdı nefesle ılgılı sıkıntısı kalmamış yalnızca sesi kısık ama dediğim gibi eski halimi düşündükçe bu halıme sevınıyorum dıyor ...

Daha sonra ses terapisiyle ilgili deneyimlerimi de sizinle paylaşırım sizde bir gelişme olursa bana yazın olur mu ...sevgiler ...

mehaba.. dün önerilen doktora gittik ve ses telinde felç yok dedi sadece ses telleri kapanmıo tam dedi..bu durumun psikolojik olabileceğini söyledi ameliyatla alakası yokmus :s 2 ay içinde geçmezse tekrar gidip ses terapisine başlanacağını söyledi.kısıklık 1 aydır sürüyo 2ay daha bekliyeceğiz yani bakalım zaman ne gösterecek

Aaaa çok sevindim, gerçekten ...belkide ameliyatın yada ses kısıklığının travmasını henüz üzerinden atamadığı için psikolojik olarak oluyordur , umarım öyledir ki çabuk iyileşsin :) cok mutlu oldum :) terapiye baslanıcak o zaman ...hayırlısı umarım hemencecik:) düzelir ...haberlerinizi beklıyorum

Merhaba ben de 2 sene önce trioid ameliyatı oldum.Hipertrioidim vardı ve boynumun her iki tarafını sarmış durumdaydı.Yaklaşık 2 kavanoz abartısız nodül çıkardılar.
:2:
Herneyse benim de sesim ilk zamanlar çıkmıyordu o kadar kısık sesle konuşmak zorundaydım ki etrafımda ki kimseye sesimi duyururamıyordum.Hatta ilk iki hafta o kadar çok ağladım ve kuruntu yaptım ki psikolojim tamamıyle bozuldu.Şu anda Allaha şükür ses durumumda bir sorun yok.Umarım sizin de eskisi gibi olabilme ihtimali vardır.Umudunuzu yitirmeyin.ilk zamanlarda benim normal hırıltısız sesime kavuşmam yaklaşık 6 ayı buldu.

Şu anda yine ilaç kullanmak zorundayım.Ve üstüne üstlük bu ameliyattan sonra sürekli bronşit olmaktayım.Bir de metabolik sendrom hastalığıyla savaşmaktayım.Allaha şükür bunların dışında iyiyim.:)

Herkese sağlıklı günler diliyorum.Herşeyin başı sağlık..

Ses teli felcinde durum biraz daha kalıcı , bu yuzden çözümler arıyoruz keske sızıznkı gıbı olsaydı benım 1,5 yıl oldu...

Egsocum istanbulda ismet koçak diye bır docent varmıs gectıgımız hafta telefonla konustuk sırketten ayrıldıgımda muayene ıcın randevu alıcam 300 liraymıs ama verıcez napalım , unlulerınde ses terapisti ve druymus...

14 yıl önce papiler ca nedeniyle total trioktemi oldum ben de...ilk 6 ay-1 sene sesim çok kalın çıktı..Yüksek sesle şarkı söylemeye kalktığımda kısılıyordu...Ama şu an maşallahı var sesimin..Ortalığı inletebilecek kadar kapasitem var :))) Kısıklık falan kalmadı yani..

annemin sesi yaklaşık iki buçuk ay sonra geldi..en son doktora gittikten sonra aktardan tarçın ve meyan kökü balı aldık ve her gün bunları kullandı belki bunların faydasıda olmustur..sevgili penolopia sende kullan bi inşallah yararlı olur ve en yakın zamanda sesine kavuşursun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…