Guatr ameliyatı sonrası sesim kısıldı

merhaba, ameliyatınız ile ilgili bilgi alabilir miyim? nasıldı? çok mu zor oldu? sonrasında neler yaşadınız? teşekkürler.

merhaba,

ameliyatınız nasıldı biraz anlatırmısınız? sonrasında ne tip sıkıntılar yaşadınız? teşekkürler

merhaba, ameliyatınızla ilgili ilgi verebilir misiniz? sonrasında ne tür sıkıntılar yaşadınız?

merhaba, ameliyatınızla ilgili ilgi verebilir misiniz? sonrasında ne tür sıkıntılar yaşadınız?

Dokuz eylül ünv hastanesinde Prf.Dr.Ömer Hamancıoğlu yaptı...Ameliyat sonrası sesim kısık çıktı 6 ay kadar..başımı sağa sola çevirirken zorlanıyordum...Şimdi hiç bir sorun kalmadı.. :)

ameliyattan sonra normal hayatınıza ne kadar sürede döndünüz, yani ne kadar yatttınız.. teşekkürler tekrar

Sevgili Egso'cum en son yazdıgımda ıstanbula gıdecegımden bahsetmıstım , dr ısmet kocak ızmırde ılter denızoglunu onerdı kbb dr u , dilersenız ıstanbula gelın ancak ılter beyde bu konuda cok ıyıdır telefonda aldıgım ses duzelecekmıs gıbı gelıyor dedı , bunun uzerıne alsancak devlet hastanesınde gorev yapan dr ılter denızogluna gıttım , tedavı ılk bır ayda bıle cok ıyı ve normalden hızlı sonuc verdı , ılter bey normalde umıt veren bır dr degıl kendısı bıle sasırdı bu hızlı gelısmeye ,dıger tum dr ların dedıgı gıbı tek taraflı felc ve bır daha hıc duzelmeyecek felclı ses telı ancak ses terapısı sayesınde sesım gunden gune daha net cıkıyor ve bu benı daha da umutlandırıyor ve mutlu edıyor , o kadar umudumu kaybetmıstım kı artık duzelmeyecegı konusunda hıc sans yok ama deneyelım dıyordum her dr da ama gercekten super bır dr ve terapı yontemı , ve seanslarda dıger hastalarıyla sohbet etme sansımız oluyor , ıstanbuldan ve dıger sehırlerden bıle adını duyup gelenler var ....Annecıgının durumu umarım ıyıdır ama hala eskısı gıbı sıkıntılıysa gelmesını tavsıye ederım ...sevgıler ....

merhabalar bende ameliyat olalı 2 ay oldu ama sesimde hiç bi düzelme yok ve çok zor çıkıyor nefes darlığıda yapıyor bende konuşmaya zorlayınca sizin sesiniz düzeldimi?
Doktorum bana 6 ay sonra düzelir dedi

Merhaba bende guatr ameliyatı oldum kendini prof ve cerrah zanneden 2 doktor tarafından ve tam bir yıldır eskisinden kötü bir sağlığım oldu tabi kendileri bunun geçici olduğu üzerinde ısrar etselerde durum ortada kalıcı ses felci ve yükselmeyen kalsiyum değerleri çalışan biriyim ve oldukça zorlanıyorum nefes ses efor harcayamama artık bittiğimi hissediyorum hala kabul etmemeleri delirtiyor beni dava açmayı düşünüyorum ama zaman kaybım çok bir yıl geçti zaten maddi manevi bitmiş bir haldeyim ne bide dava için harcıyacak ne gücüm ne param var.insan sağlığı bu kadar ayağamı düştü annem 12 yıl önce rahim kanseri ameliyatı oldu hepsi bir ay içinde bitti, şu an benden sağlıklı maşallahı var..siz ne yaptınız sesiniz açıldımı benim moral berbat halde her günüm ağlamak la geçiyor..

Ben 2010 1 mart tarıhınde tamamını aldırdım, sesim başlarda kısıktı ve dr um zamanla 6 ay yada 1 yıl içerisinde düzeleceğini söyledi tabi ses kısıklığımın yanı sıra yemek yerken zorlanma su içerken genzime kaçması,kötü kötü şiddetli öksürük (böğürme derecesinde) ayrıca astımımda var ve daha da şiddetlendi operasyon sonrasında , tabi başta dr umu dınleyıp bekledım ama şikayetlerimi de belirttim ve dr um boğazındaki agrı ve dıger sıkayetler benım uzmanlık alanıma gırmıyor deyip kbb ye gıtmemı onerdı oyle yaptım ve kbb dr u zannediyorum mayıs ayında gıtmıstım '' 6 ayı doldurmayı bekleyelım ama cok da umıtlendırmek ıstemıyorum kalıcı gıbı gorunuyor'' dedi...kendı dr uma soyledım yok canım kalıcı degıl gayet guzel sesın deyıp dudu...tam 1 yıl odoldu ve sesımın duzelmemesının benı cok rahatsız ettıgını soyledım hmm 1 yıl doldu mu hmm kalacak o zaman boyle yapacak bısı yok demez mı ben şok...

15 gun sonrasında bır prof buldum ve muayene oldum bu arada yaptıgım arastırmalarda ses felcı olabılecegımı okudum , nıtekım de oyleymıs sol ses telım felc endoskopıyle de onaylamıs olduk, şu gunlerde dava acma aşamasındayım eger hastane tedavımın masraflarını karşılamaz ise , bunun bır tedavısı var ılkı ses terapisi ancak ses terapisi ses kısıklıgında oldugu kadar ses teli felcinde başarılı olamıyor ıkıncısı de enjeksıyon yontemıyle ses telıne basen yada göbekten alınan yagın takvıye edılmesı...masrafları karsılayacak gıbıler cunku once hastane sahıbını arayıp durumu anlattım, hayatımın alt ust oluşunu, ve dava acmayı dusundugumu bu konuda ne yapabıleceklerını merak ettıgımı soyledım , gayet ılımlı yaklaştılar ve bu hafta beklıyorlar...Bu gıbı davalar varmıs tazmınat davası vs...ızmırde bır kız bu yuzden 101 mılyarlık bır dava acmıs ve eskısehırde aynı nedenden bır bey dava acmıs 2008 de amelıyat olmasına ragmen dava 2011 mart ayında acılmıs, sende ne paracıymıssın dıyebılırsınız ki öyle degıl tamamen eskı sesıme kavusmayı ve rahat rahat ıletısım kurabılmeyı ıstıyorum...hatasını telafı etmelı dr...çok gecıkmeden sız de bu konunun uzerıne dusun cunku 1 yıl doldugunda dava hakkınızı kaybetme gıbı bır durumunuz var bır avukatla gorustum boyle bırseyden bahsettı ...düzelecek dıye beklemek tamamen sacmalık...ve cok ertelenmemesi gereken ılerıde baska saglık sorunları dogurabılecek bır konu bu ...

Sağlıkla...:)

Son düzenleyen: Moderatör:
tiroid ameliyatlarında ses teli felci sık karşılaşılan bir komplikasyondur
size imzalatılan onam formu vardır kesin oluşabilecek komplikasyonları kabul ettiğinizi imzalamışsınızdır mutlaka
dava sonucunda bir şey çıkmayabilir yani
geçmiş olsun

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba bende guatr ameliyatı oldum kendini prof ve cerrah zanneden 2 doktor tarafından ve tam bir yıldır eskisinden kötü bir sağlığım oldu tabi kendileri bunun geçici olduğu üzerinde ısrar etselerde durum ortada kalıcı ses felci ve yükselmeyen kalsiyum değerleri çalışan biriyim ve oldukça zorlanıyorum nefes ses efor harcayamama artık bittiğimi hissediyorum hala kabul etmemeleri delirtiyor beni dava açmayı düşünüyorum ama zaman kaybım çok bir yıl geçti zaten maddi manevi bitmiş bir haldeyim ne bide dava için harcıyacak ne gücüm ne param var.insan sağlığı bu kadar ayağamı düştü annem 12 yıl önce rahim kanseri ameliyatı oldu hepsi bir ay içinde bitti, şu an benden sağlıklı maşallahı var..siz ne yaptınız sesiniz açıldımı benim moral berbat halde her günüm ağlamak la geçiyor..

merhaba babama soğuk noduler guatr şüphesi kondu bir çok hastanede tetkikleri hep aynı çıkıncı ameliyat olması konusunda karar kıldık ve özel bir hastanede bıçak parasını vererek ameliyatını gerçekleştirdik Allah'a bin şükür ses tellerinde bir sorun yaşamadık amaeliyat bölgesinde biraz sarkma mevcut oldu sadece (bilginiz varsa nasıl giderebiliriz) ASIL sorunumuz öksürük ve gıcık olayı kesemiyoruz, uykuyu bozacak şekilde şiddetleniyor ve üzülüyoruz ailecek. İlaç tedavisi olarak veya doğal ilaç olarak önerlileriniz nedir bu sorunu çeken arkadaşlar yada bilgisi olanlar acil yardım ederse sevinirim.
Teşekkürler

selamlar son dönemde izmirde farklı 2 doktor felçli ses tellerini gırtlakta delik açmadan tedavi edebileceğini iddaa ediyor 2. amaliyatı olan varmı acaba felçli ses tellerinden

Ameliyattan sonra adet olamiyorum normal mi acaba bi ay oldu sanki kilo da aldim.moralin bozuluyor.

Arkadaslar ben de 4 ay once total tiroiktedemi ameliyati oldum. Egtim arastrma hastanesinde. X bir docent ve ekibi tarafindan. Ameliyata grerken ekipten biri bana: narkozdan uyandirilirken bana bi kac soru soracaklarini, benim konusmaya calismami soylediler. Burdan cikamazsin konusmazsan dediler. Uyandigimda hicbisey hatrlamiyorum demek ki konusmusum uyanma odasindaydim. Uyanir uyanmaz sesimi test ettim. Yuksek sesle bagrmaya basladim ve cok mutlu oldum. Sesime bir sey olmamisti. Odama geldi doktorlar iyi misin diye sordular tekrar tekrar konusmami istediler. Cok ilgilndiler. Ama benim ameliyattan sonra baska sorunlarim baslamisti. Ellerim ayaklarim karincalasiyordu. Kalsiyum bezlerim calismiyordu. Zarar gormus suan hala kalsiyum kullaniyorum. Iyilesmeye basladim ama kalsiyum da cok onemliymis. Olumle bile sonuclanabiliyormus kalsiyumlari icmezsek. Sonuc olarak ameliyat komplikasyonu olarak bana bunlar oncesinde soylenmisti. Sesin de gdebilir. Kalsiyum bezlerini de kaybedebilirsin diye. Ancak size doktorunuz garanti verip sizi hayal kirikligina ugrattiysa bence bi bedeli olmali. Ustelik onca paralar dökup ameliyat masasina yattiginiz ozel hastaneyse bir diyeti olmali.

Annemin de sesi kisilmisti başta, ama bir süre sonra açıldı, sizin de açılır inşallah .

merhaba bende guatr ameliyatı olacağım ve komple alınacağını söylediler. en çok korktuğum şey sesimde kısılma çünkü sürekli konuşmamı gerektiren bir işim var. araştırma hastanesinde ilgili bir cerraha gittim ama adını hiç duymamıştım. konuyla ilgili önerebileceğiniz yada kesinlikle gitme dediğiniz cerrah var mı. aynı sorunları yaşamamak adına yardımcı olabilir misiniz?

Oncelikle gecmis olsun. Bir cerrahin o ameliyati ne kadar cok yaptigiyla ilgili bu aslinda. Hastanede cerrahla gdip konusun. Ya da asistanlarini bulun fikir alin. Nodülleriniz varsa ses kisilmasi olayi cok olabiliyormus. Ancak zehirli tiroid ameliyatlarinda ses kisilmasi daha az oluyor demislerdi bana. Biraz da sizin anatomik yapiniza bagli. Ses kisilmasinda korkup ameliyata grmistim ama sesim hic kisilmadi. Ama kalsiyum bezlerim zarar gordu. Suan hala kalsiyum ilaci kullaniyrm. Kalsiyum bezleri ses kisilmasindan daha onemli bence...

Merhaba,
Bende total tiroidektomi oldum. Benim sorunum da çift taraflı ses teli felci .
Anadolu Sağlık John Hopkins Gebze hastanesinde görevli Dr. Kemal Raşa ya tiroid kanserim sebebi ile totaltiroidektomi ameliyatımı yaptı. Ameliyattan gözümü açtığım andan itibaren nefes alamadım, yemek yiyemedim ve sıvı tüketemedim. Aynı zamanda konuşma zorluğu yaşadım. Kendisi ve ekibi bu durumun geçici olduğunu ameliyatta soğuk ortam olması vs. gibi sebeplerle ödem oluştuğunu söylediler. 4.gün taburcu edildim ki bana verilen bilgiye göre normalde hastanede 1 gece kalacaktım. Şikayetlerimin şiddetle devam etmesi üzerine görüştüğüm KBB uzmanı çift taraflı ses teli felci olduğumu söyledi. Bu yoruma Kemal bey ise KBB cilerin abarttığını söyledi. Haziran 2021 de olduğum ameliyat üzerinden 2 yılı aşkın süre geçti ve çift taraflı ses teli felci ile yaşamaya çalışıyorum. Sesimi kimse duymuyor, aldığım ses ve nefes terapisinin sayısını unuttum. Spor yapamıyorum ağır taşıyamıyorum ve uyuyamıyorum. Kemal Raşa beni bir kere aramadı sormadı, ameliyat sonrası kontrol için görüştüğümde ise ben seni ne hale getirdim sen bana çikolata mı getirdin diye de pişkin bir yorumda bulundu. Konuyu yargıya taşıdım. Yaşadıklarımı kimse yaşamasın isterim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…