Grmce(ler) le bam dertte:(

kusura bakmayin ama hatali sizsiniz.
ozge denilen sahis istedigini basarmis hem sevgilinizle hemde ablalariyla aranizda huzursuzluk yaratmis.

diger bir konuda siz 7 yillik sevgilinize hic mi guvenmiyorsunuzda bu ozge denilen sahisi bu kadar kiskaniyorsunuz.

hatanin buyugu sizin .

bence butun ablalarindan ozur dilemelisiniz.kimler isterlerse gorusurler. zaten kendileride kardeslerinin sizi sevdigini belirtmisler. siz kiskancliktan zitlasmayi secmissiniz.

canım, şimdi biz ne dersek diyelim olan olmuş artık.. demek ki ablası zaman kolluyormuş o kızın yazması bahane olmuş, hiç yaşanmasaymış keşke onlar çocukca davranmışlar biraz sen keşke duygularınla hareket etmeyip fırsat verseymişsin onlara ama olan olmuş artık...
bence sevdiğinin sevgisine güveniyorsan hiç onlara fırsat verme.. onada birşey yansıtma daha politik ol.. onlar maden seni kıskandırıp oyun oynamak istiyor, sende onları hiç takmadığını belli et.. bak bence önce anneleriyle konuş ama şu oldu bu oldu şunu dediler bunu dediler diye değil..
şey de mesela bir konudan aç ben de neyse sevgilinin adı o nu çok seviyorum ve böyle brşeyi duyunca üzüldüm, kıskandım bu konularda hassasımdır o lafları duyunca üzüldüğüm için ablama böyle böyle dedim o da yanlış anlamış olmalı ki olay farklı bir duruma geldi ama ben böyle olmasını istemiyordum çok üzüldüm de.. hem o zamn annesinin senin için olan düşüncelerinide anlarsın belki.. sonrada ne kadar kızgın olursan ol sevgiline hiç belli etmeyip şöyle dersin ben seni çok sevdiğim için kıskanıyorum ablanlarda üzerime gelince dayanamadım ama onlarda beni çok kırdılar ben seni seviyorum hiç birşey yıpratmasın sevgimizi ama bana onlardan özür dile deme şimdilik en azından zaman ver bazı şeyler kendiliğinden düzelicektir dersin.. sonrada konuyu kapatın bence.. biliyorum senin kırgınlıklar geçmiyecektir ama bu şekilde olması senin için daha iyi olur.. sonra zaten herşey yoluna girer en güzel günlerinizin tadını çıkarın boşver onlarda kudurup dursunlar orda, uyma onlara.. çok üzerine gelseler bile cevabını kızarak değil de daha sakin ama yerine oturtarak cevap verirsin..

ay bu ablalar kaç yaşında allah aşkına biri 13 diğeri 14 sende 10 falansın heralde.
ne bu konuşmalar ne bu harektler yaa.Seviglinin ailesiyle bu kadar yüz göz olmak nie?
Hadi onları geçtim eski sevgilisyle muhabbet etmek demek nedemek?Burda ben tek suçlu görüyorum oda sensin kusura bakma.Bu evlilikte olmayacak zaten olsada asla devam etmeyecek.Bile bile lades deme sakın...

benim bişi yaptığım yoktu sadece ilk başta büyük ablasıyla tartıştım.küçük ablasının yaptıklarınada cevap vermedim ama onlar devam ettiler.hala da ediolar.ablasının biri 30 diğeri 32 yaşında ,bende 22.
ben sadece büyük ablasıyla olan tartışmada biraz hatalı olduğumu düşünüyorum,küçük ablasının yaptıkları tamamen terbiyesizlik ve seviyesizlik bana göre.ben bu tarz olayları onlarda gördüm.burda herkes sen suçlusun diye yazmış ama hiç bişi tek taraflı diildir.bende duygularımı kontrol edebilirdim belki evet ama gerçekten çok sinir bi durum.ben o kadar kardeşlerini bekliorum bana neler yapıolar.sevilcek hiç bi tarafları yok.benden iyisini de kesinlikle bulamazlar,hayır yani yalan degil kızlar gerçekten bu böle.her açıdan yani.
biri 30 yaşında digeri 32,yaşlarının insanı olsunlarda bizde saygı duyalım.

ayy kızlar inanmıorum.erkek arkımın msnine girdim.ablasıda vardı nette.ben girdikten bi süre sora nickini değiştirdi ve 'NEFRET BİR DUYGUDUR BEN SENDEN TİKSİNİYORUM SÜRÜNGEN' yaptı...burdaki hedef bariz benim çünkü erkek arkadasım bana solucanım der.aileside bilio bunu.solucanda bi sürüngen olduna göre..
ya bide özür dile diosunuz da bunun nesinden özür dilicem.yaklaşık 1 senedir küsüz konuşmuoruz hala geçmemiş nefreti.
bende bişi yapmadım,bi süre durup kapadım msni.onun sewiyesine inmek istemedim.noluccak benim bu halim Allahım.bişiler sölein benim zeki arkadaslarım:)

ya onun bi hikayesi war,kötü bişi diil ama:)erkek arkadasımla aramızda öle takılırdık birbirimize.bide ben zayıfım ondan dio sewgilim.gerçi solucan gibi diilim ama ne bilim.ablası da bilio solucan dedini bana itafen yazdı onu.ağlamak istiorum:1no2:

cok uzun olmus okumaya usendim yahu milete ne dert varmis dalga gectigimi sanma gercekten sasidim bir roman yazmissin

senin
özgeyle hala gorüsmen hata.ikincisi sevgilin gelene kadar hiçbir sekilde arama sorma ve hiç bişey anlatma kimseye. hiç bişey olmamaış gibi davran.msn yi bile acma.

Son düzenleme:
öncelikle burda en çok olan askerdeki sevgiline olmuş,arada kalmış ve üstelik askerlik psikolojisiyle bunları kaldırmak çok zor,benim eşimde asker ve ailesiyle özellikle ablalarıyla aram pek iyi değil ama ben kesinlikle ailesiyle ilgili hiç bir şey söylemiyorum üzülmesin diye mesela geçen gün gün görümcem msnde beni engellemiş olsun umrumda değil bende onu engelledim ne olacak yani kalkıp bunu eşime anlatıp boş yere moralini bozmaya değmez ve ben senin yerinde olsam daha evlenmeden sevgilimin ailesiyle bu kadar samimi olmazdım,saygılı ve mesafeli olmak her zaman iyidir,sonuçta onlar sevgilinin ablaları ve evlendiğinde eşinin onları silmesini isteyemezsin ne kadar kötü olsalarda et tırnaktan ayrılmıyor bunu tecrübelerime dayanarak söylüyorum,sen fazla muhatap olma ben öyleyim bayramdan bayrama görüşüyorum çünkü onlar bunu haketti,eşim isterse gider görüşür buna karışmam ve üzülmem çünkü zamanla kimin ne olduğu çıkıyor ortaya eşim tanıdı onları bana yaptıkları sayesinde o yüzden bence şu an bunları bir tarafa bırak istersen ablalarıyla görüşüp bu olanlardan rahatsız olduğunu ve artık bunlara bir son vermek istediğini söyle ya da msnde sil onları hiç görüşme aksi taktirde olan sana ve sevginize olur...

bizi ayırmak istiolarmış we şahit oldum.şubatta gelio erkek arkadasım.onlarda diolarki allahtan subatta gelio ondan sora napcak bakalim diolar(benim için).son çırpınışlarımı yaşıomuşum

Zaten subattayiz hayatim artik.Peki bunlari sana kim soyluyor?Arada laf getiren biri var sanirim.Ne derlerse desinler hic birsey duymamis gibi davarn sen..sabret biraz sevgilin gelinceye kadar lutfen..

bizi ayırmak istiolarmış we şahit oldum.şubatta gelio erkek arkadasım.onlarda diolarki allahtan subatta gelio ondan sora napcak bakalim diolar(benim için).son çırpınışlarımı yaşıomuşum

nasıl bir kindir bu yahu :1shok:

çok güwendigim birinden duydum ama kendim duymuş kadar eminim bunların olduna.bizi ayırmayı kafalarına koymuşlar.hakkımızda hayırlısı olsun.sevgilimi çok sewiorum ayrılmak istemıorum ondan.

hoşuna gidecek şeyler yazmak isterdim ama üzgünüm.
yerden göğe kadar haksızsın.
birincisi sizin ayrı olduğunuz bir dönemde sevgilin özgeye umut vermiş.vaatlerde bulunmuş belkide.ama sen gelince kıza yol vermiş(senin deyiminle).bu hiç hoş değil.
siz mutlusunuz ama bir başka kızın boş yere umutlandırılıp acı çekmesi hiç umurunda olmamış.
mutlu olmak için her yol mübahtır yani öylemi?başkalarının kalp kırıklıkları hiç önemli değildir yani?
bence öyle değil.
üstelik özge veya bi başkası.isteyen istediği kişiyle arkadaşlık yapar,evine alır.senin karışmak ne haddine.üstelik yaşça bu kadar büyük birine hesap sorar gibi.
onuda geçtim.ukalalık yapıp emir vermen yetmiyomuş gibi birde nişanlına şikayet edip ablasının üstüne salmışsın.
çok kötü bu yaptığın.
ablalar sana tavır almasında ne yapsın?çok güzel ağzının payını vermişler valla.
ben daha saldırgan tepkiler verebilirdim.
bu raddeden sonra bu aileyle ilişkini düzeltmen çok zor.hatta imkansız.
yol yakınken ayrıl.
sende kurtul,onlarda:nazar:

ben kimseden güzel bişi yazmasını beklemiorum şekerim:)özge we ablasının görüşmesi konusunda haksız olabilirim belki ama küçük ablasının yaptıgı kız bulmalar,laf sokmalarda ne oluo?
ben sewgilimi onların üstüne salmadım.kendı açıp kızmış.ben sewgilimi kışkırtmadım asla onlara karsı.bana basit oyunlar yapma dedi ablası ama benım öle bi niyetım yoktu sadece cok kırılmıştım.
yaşçada benden byükler ama sewiye resmen ilkokul 5.yani agzının payını iyi wermişler demene şaşırdım çünkü normal insan dawranısı degil yaptıkları bana göre.sinir oldum aklıma gelince yine.benimle bu kadar ugrasmasalar belki özür dilerdim ama şu saatten sora zorr.bitik onlar benım için.tiksindim onlardan resmen.tüylerim diken diken oluo isimlerini bile duyunca.nolucak böle bilmıorum.sen nolsan nası tepki werirdin şekerim:)

nasıl bir kindir bu yahu :1shok:

bilmıorum canım ama şanslarını fazla zorluolar.daha fazla damarıma basmasalar ii olur.ben hiç sabırlı diilmdir walla şaşıorum kendıme.sabır tası oldum resmen.çok sinir oluorum onlara yaa anlatamam içimi size.benneyaptımki

senin yaşında bir oğlum var(yani annen yaşındayım) oda şuanda askerde ve onunda bir kız arkadaşı var fakat çok şükürki biz gayet mesafeliyiz...oğlumun kız arkadaşı daha arada henüz adı bile konmamış bir ilişki içinde iken senin şu anlattıklarının onda biri kadarını yapsa tüm samimiyetimle söylüyorum o ilişki için oğluma gereken uyarı ve ikazı kesin yapardım...ha seviyorum vazgeçemiyorum felan derse o halde bizimle mesafeli olacaksın diye keskin bir çizgide çekerdim....niyemi?? çünkü bizler belli bir yaşa gelmiş hali ilede biraz yorulmuş,biraz bıkmış artık gereksiz ayrıntılardan sıyrılıp asl olanla uğraşmaya meyil etmişiz...yani daha aileye girmeden eskiyi yeniyi harmanlayıp üstünede 4 kardeşi birbirine düşüren bir gelin adayı,birde aileye girerse nelere sebep olur diye korkar aile huzurumu oğlumla olan ilişkisine kadar benim için hiç bir anlamı olmamış bir insan için riske etmezdim....kuzum tam bir mikser gibi davranmışsın sonrada asıl tripleri sen yapıp üstünede haksızlığa uğramış gibi gidip hep şıkayet eden ve sızlanan yine sen olmuş,askerdeki çocuğu telflerle idare etmeye kalkmışın...ve maalesef evet, haddini çok ama çok aşmışsın:KK43:(((ne kadar acemice,ne kadar yanlış düşünüyorsunuz sevgiler aşklar bitmez sanıyorsunuz ve sahip olduğunuz o sevgiyide o kadar cömertce ve özür dilerim ama çok düşüncesizce har vurup harman savuruyorsunuzki :KK43:(((((((((( öbür genç kızımızla,arkadaşınızın ablaları arasında öncesine dayanan bir hukuk varmış onların birşey yokmuş gibi görüşmeleri doğaldır...niyemi?? o mesafeyi o kızcağızın koyması gerekir ablaların değil...zaten kardeşleri tarafından kırılmış bir insana tüm komşuluk geçmişlerini ve hukuklarını yok sayarak bir anda sırt dönmeleri hiç hoş olmazdı...ama senin erkek arkadaşının eski kız arkadaşı ile diyaloğa girmende bir o kadar saçma...ablaları yargılarken niye görüşüyorlar diye aynı kızla sende diyalogtasın?? bu nasıl bir çelişki nasıl mantık dışı bir tutum anlaşılır gibi değil....sonuçta insanları o kadar ajite etmişinki artık onlarda yaşı başı olgunluğu bir tarafa atıp seviyeyi sana ayarlayıp (yanlış anlama yaş olarak) senin anlayacağını düşündükleri tarz ve dilde sana tepkilerini koymaya başlamışlar ve son yazdığın mesaja bakılırsa koymayada devam edecekler....sonuç: bu iş çok zor bu kadar yüz göz olunmuş telafisi mümkün görünmüyor...bu işin sonu olsada ilelebet devam edecek bir huzursuzluk aranızda hep varolacak:KK43:(( o üç hanım erkek arkadaşının ablaları kardeşler...her şeyin bir doyum noktası vardır...erkek arkadaşın bir gün eşin olsada o doyum noktasına yaklaştıkça senin kusurlarına veya hatacıklarına karşı hoşgörüsünüde yavaş yavaş kaybetmeye başlayacak (tabii sende ona karşı) işte bugün olanlar,o gün ısınıp ısıtılıp önüne konacak...maalesef gerçek bu...bence sen henüz evlilik sorumluluğu alıp,aile ilişkilerini dengede tutabilecek olgunlukta değilsin kesinlikle zamana ve daha çok gözlem yapıp yorumlamaya ihtiyacın var...her anne çocuğunu bilir ben annenin yerinde olsam (sırf seni korumak adına)seni dizimin dibine çeker ve seni biraz daha olgunlaşman için bekletirdim....Allah yardımcınız olsun ...esenkalına.s.

ewlenmeyi henüz düşünmüyoruz,en az 2 sene war.annemler bana zamanında demişti arada resmiyet yok ne sıfatla ewlerine gidiosun die ama önemsememiştim.demekki dogruymuş...
benım yaptıgım yanlış bile olsa,onlar bu tarz dawranmayıp benı utandırabilirlerdi.haklıyken haksız konuma sokmuşlar kendilerini.ben hazmedemiyorum onların bu dawranışlarını walla.ablasının biri bekar dieri ewli.nolursa olsun ewli we çocuklu bi bayana yakışmıo yaptıkları.yanılıo muyum?onlar haklı mı yaptıklarında?çok mu gerekliydi bu yaptıkları size göre?iyi mi oldu böle yapınca?????

öncelikle anneler genelde haklıdır ve sen bu yaşadıklarından annenin ikazını (geç olsada) onaylayarak ilk dersini almışsın zaten:))) bu bir kazanımdır....

olayların ilk aşamasında sanırım büyük görümce namzedi ile yaptığın görüşmede sana verdiği tepki çok yerinde ve kesinlikle dozunda idi (bence)...seni şöyle bir güzel sarsarak hata yaptığın konusunda ikaz etmiş.....gönül isterdiki sende bunu kavrayabilip olayların akışını farklı bir yöne aktarabilse idin...ama olmamış sende aynı şiddette savunmaya geçmişin (öfke baldan tatlıdır hele yaş genç,hormonlar bu kadar aktif,ve beden enerji dolu iken:)))

sonrasında onların yaptığı herşey külliyen hata!!! keşke tarzını koruyabilse idi "insanları o kadar ajite etmişinki artık onlarda yaşı başı olgunluğu bir tarafa atıp seviyeyi sana ayarlayıp (yanlış anlama yaş olarak) senin anlayacağını düşündükleri tarz ve dilde sana tepkilerini koymaya başlamışlar" ben bu davranışlarını yukarda yazmış olduğum ilk mesajımdaki bu paragrafta belirttiğim gibi yorumladım...ama keşke böyle yapacaklarına seni yukarıya çekebilselerdi.....sanırım onlarında öfkelerini kontrol altına almakta bir sorunları olmuş.....yani probleminiz ilerledikçe sürekli karşılıklı hatalara dönüşmüş....ne bileyim facebooklarda atışmalar,msn de kapışmalar,ağız aramalar,ucuz oyunlar vs. vs. brezilya dizilerindeki entrikalarla boy ölçüşecek durumlar hasıl olmuş...."iyi mi oldu böyle yapınca??"diye soruyorsunda hayatım ...hangi sağduyu sahibi biri "evet iyi olmuş"diyebilir...pek tabiiki olmamış ...ama olmuş ....olmuşla ölmüşe çare yok....neticeye ve bu yaşananların sizleri sürükleyeceği ortamlara bakmak gerekli artık...ki onuda ancak zaman gösterecek...yapılacak bir şey yok....çok zor bir yola sokmuşunuz bu ilişkiyi (hadi el birliği ile diyelim)....ben kahin değilim ama hayat tecrübelerim ve annelik hislerim bu iş zor diyor:KK43:((( umarımki yanılayım umarımki sonuç sizi mutlu edecek nitelikte olsun....yukarda da belirttiğim gibi yaşıtın bir oğlum var buda benim sizlerin yaş grubuna sahip tüm gençlere karşı annelik iç güdülerimi çoşturuyor.....istiyorumki hatalar yapmayın,üzülmeyin hayatı bu kadar yıpranarak tabiri caizse kendinizi yerden yere vurarak öğrenmek yerine izleyip,yorumlayıp dersler çıkararak öğrenin...ama maalesef sanırım bu eşyanın tabiatına aykırı ...çünkü geçmişten geleceğe bakıyorum ve gördüğüm daha çok hatalar yaparak,acılar çekerek ve bedeller ödeyerek hayatı tanıyoruz...benim tüm gençler için dilediğim yöntemi ise pek az genç uyguluyor daha doğrusu böylede bir yol olduğunun farkına varıyor diyelim...işte o gençlerin aileleri daha az yoruluyor,daha az endişleniyor ve doğal olarak daha az üzü
lüyor...(bende bunu bildiğim için belkide bencillik yaparak kendiminde rahatını düşünerek bunu istiyorumdur......... belki:)))....ama ne kadar hata yapsanızda, bu hatalar bir ebeveyn olarak sizi sevmemize,her düşüp dizinizi kanatıp ağlayarak geldiğinizde yaralarınızı temizleyip sizi yine yeniden ve belki kaçıncı kez avutup teselli etmemize engel değil....ama lütfen sizlerde kendinizi,en az bizim sizi sevdiğimiz kadar sevin...sevinki bizde üzülmeyelim...sen anneciğinle paylaş herşeyini,bırak onun tecrübeleri yol ışığın olsun...onun sözlerini,ikazlarını dikkate al ve beyninde yorumla....şu yeryüzünde koşulsuz ve "ama"sız bulup bulabileceğin tek sevgi onda çünkü...umarım her şey olması gerektiği gibi olur senin için. sevgiler...........:Saruboceq:a.s.

X