Grmce(ler) le bam dertte:(

öncelikle türkcemizde w harfi yok canim,dikkat edersen sevinirim...
cok uzun yazmissin atlayarak okuyabildim,ama anladigim kadariyla epey bir zitlasmissiniz...
büyük ablasiyla o konusmanizi keske o kadar uzatmasaymissin..yada en azindan sana yazdiginda,özür dilerim olayin bu boyuta gelecegini tahmis etmemistim,o anki sinirim ve yanlis anlamam deseymissin..cünkü ne olursa olsun eger sen bu adamla evliligi düsünüyorsan o aileye girecek ve görümcelerinle istesende istemesende bir arada olacak,yüzyüze bakacaksin...
kücük görümcenin yaptigini onaylamiyorum,cocukca davraniyor bana göre akli basinda kiz ariyoruz falan demeleriyle...ama bence sende daha olgun davranmalisin..
cünkü söyle bisey var,sevgilin seni sevmeseydi zaten simdi coktan özgenin yaninda olurdu..ki askerde!!görüsmedim diyor sen hala kiskanclik yaparak onunda kendininde hayatlarinizi mahvediyorsun...
artik olan olmus,su asamadan sonra ablalariyla cok sicak iliskilerin olacagini sanmiyorum ama en azindan olaylarin disinda kalabilirsin...sen sevgilinin elinden tut,hayatina bak..aranizdaki bagi koparmazsaniz böyle kaprislerle inan 3.sahislar giremez araniza...

Şiştim valla okurken. Anlayamadığım şey arada bir ciddiyet yokken , ilişkinin bir adı yokken kızlarımız neden bu kadar aileyle içli dışlı olmaya çalışır. Ben çok doğru bulmuyorum. İkincisi de benim de bir erkek kardeşim var. Ve şu an asker... Kız arkadaşı böyle çocukluklarla ve saçmalıklarla uğraşsa , o çocuğa orada huzur vermese çok ama çok canım sıkılırdı. Kısa dönem olduğu halde günlerin çok zor geçtiğini söylüyor. Ona burda olan herşeyi yansıtmıyoruz canı sıkılmasın üzülmesin diye. Hem de ne bu özge ymiş , msn miş ,facebook muş. Erkeği bunaltmaktan bıktırmaktan başka birşey geçmez cnm eline. Şimdi sevgilinin ablasına kızması falan hoşuna gidiyor ama et tırnaktan ayrılmaz. Bugün kızar onlara senden taraf olur ama yarın yol vereceği sen olursun bu şartlarda.. Zaten saygıyı falan kaybetmişsiniz. Allah bilir ama sizin sonunuz varmış gibi gözükmüyor zaten...
Ablaların yaptığı da doğru değil tabi ama sen kaşınmışsın birazcık.
İnşallah sonunuz hayırlı olur...

oyy basit şeyler bunlar yaaaa
başka hata sende bence, daha resmiyet yokken bu kadar yüz göz olmamalıydın
üstelik sen bir şeyi yanlış anlayıp,ve yanlış anladığını bile bile zeytinyağı gibi üste çıkmışsın,bağırmışsın etmişsin
bi kere ne olursa olsun onlar senden büyükler ve en önemlisi sevdiğin insanın ablaları onlar
onlarla bu şekilde konuşmamalıydın
ve onlara özgeyle konuşuyorlar diye kızıyorsun ama sen kalkıp özgeyi msne ekliyorsun
özgeyle kendin konuşuyorsun
özgeyle muhatap olmak niye, ne alaka
ayrıca o askerdeki sevgiline çok acıdım ne kötü bir durum insanın sevdiği ve ailesi arasında kalması
üstelik askerdeyken aranızdaki kavgaları hemen ona anlatıyorsun çocuğa bağırıp çağırıyorsun
oda orda neler çekti kimbilir
yada ne bileyim ablasıyla hadi yanlış anlaşılma oldu tartıştınız,bırakın artık uğraşmayı mesaj atmayı facebooklara girmeyi olay soğusun,sonra bir özür dilerdiniz olay kapanırdı
abla ben özür dilerim yanlış anlamışım derdin biterdi
haa balalarına gelince onlarda çok çocukça davranmışlar abuk sabuk resmen
işleri güçleri yok senile uğraşmışlar
senin sinir olduğunu gördükçe üstüne gelmişler
halbuki hiç oraları olmasaydın onlarda böyle ilkokul çağı oyunlarına devam edemezlerdi
evlerinemi gittin,ablası tripmi yaptı boşver o onun terbiyesizliği
sen gayet normal bişey yok gibi davransaydın
eteğin kısa kardeşim görmesin deyince karışma ozaman dememeliydin
çünkü öyle bi söylemişsinki şakayla karışık karışma o zaman diyorsun kızar gibi
o zaman ama abla napayım yazlık yer şalvarla dlaşacak halim yok yaa hem kardeşinde biliyor o memnun falan yazabilirdin
yani kısaca sevgilinin ablalarındada çok hata var ama sende daha çok hata var bence
çok yüz göz olmuşsunuz,saygısızca şeyler olmuş aranızda
daha hiç rsmiyet yokken böyle şeyler olmamalıydı

Ayyyy bayılacağım, msn çıktı mertlik bozuldu...

ohooo kendin etmişsin kendin bulmuşsun. kıskançlığın sınırlarını zorlanmışsın adam seni tercih ettiyse ve ablaları sana gelinim derken sen kızı niye muhattap aldın ve gidip herkesle kavgalı hale geldin. bana yapılsa ben de seni yok sayardım. çünkü akıllarında şu var hepsinin bu kız kardeşimizle aramızı bozuyor evlenseler bizden de ayırır görüştürmez huzur ırakmadı resmen bizde diyorlardır ki şimdiden böyle yapan birini bende istemezdim. kızın o eve gitmesi onun yüzsüzlüğü ama senin de ablalarından bunun hesabını sorma hakkın yok kusura bakma ama hatalısın kıskançlık yapmışsın hem de haddinden fazla

Okudum , okudukça daraldım
Hatta gözlerim yoruldu..
Açıkçası ablalarıda sende pek bi fenasınız..
Bana böyle basitçe şeyler yapılsa evlilik düşündüğüm erkeğin ablaları tarafından
Arkama bakmadan kaçardım
Siz evlendiğinizde bu yaşça büyük ama daha çocukça davranan ablaları sana rahat vermez..
Bırak git ya , bir erkek için ne kendini ezdiriyorsun..

konunu sonuna kadar okuyamadım,ilk cümlelerini okudum..diğerlerini okumayı gereksiz buldum..niye mii....

sen demişsin ya o kız erkek arkadaşımla beraberdi ama sora biz çıkmaya başladık,o yüzden kızı takmamaya başladım(buna benzer bi cümle9

eee başka hatunla birlikteyken sana sözüm ona geri dönen heriften sen ne bekliyosun ben onu anlayamadım..hayretim şaştı..kısacası sen çok şeyi haketmişsin..şakkıdı

sevgilinin ailesiyle bu kadar yüz göz olunur mu be canım???
ne yapmışsın sen...
ne ağırlığın kalmış, ne sakinliğinnn..
eskden gelinim, bitanem diyen görümceni kıskançlığından dolayı ne hale getirmişsin..
daha sakin olmalıydın...
eğer rahatsız olduğun bir olay olduysa da; akıl verir gibi konuşmamalıydın...!!!!
askerde ki sevgilini de hep huzursuz etmişsin bu arada, ona da yazık olmuş.. bir yandan ablaları, bir yanda ise sen..
hem kontrol eder gibi ne o öyle, sevgilinin msn sine girip çıkmalar...
çok çocukça vallaa ne diyim ben...
herşeyde falso vermişsin be canım..
nasıl toparlanır bu durum bilemiyorum...

Son düzenleme:
Ayyy içime fenalık geldi ama 2/3 okudum malesef sonunu getiremedim..

Derdini en uzun ve en ayrıntılı oalarak yazan ilk üyesin bu arada..

Neyse birşeyler yazayım..

Şekerim; sevgilinin ilk sevgilisi midir nedir Özge var ya , neden muahatap olursun ya? Sana mı kaldı yüzgöz olmak?

Belki de aralarında birşey yoktu eskiden, sadece platonikti seninkine..Zaten ablası da ilk etpata, kardeşim seni seviyor boşver Özge yi demiş..Burda kapatacaktın sen konuyu.

Yani konuyu dallandırıp budaklandıran sensin aslında..Özge ile yüzgöz olmalar, ablalarla tartışmalar, olmamış bunlar..

Haaa Özge de az değilmiş tamam, yok ablaları ile görüşüyorum evlerine gidiyorum falan, kışkırtıcı sözler...Belli ki iyi niyetli ya da kötü niyetli farketmez, sonuçta ara bozmak için çalışmış ve biraz da başarmış..

Tamam eski sevgilisinin onlarla içli dışlı olması insanı belki biraz kızdırabilir ilk anda ama ablası sana açıklama yapmış en başından mahallemizin kızı, aralarında birşey yoktu arkadaştılar hem kardeşim seni seviyor demiş..Kurcalamışsın da kurcalamışsın..

Sen ağır olacaksın, kimse ile muhatap olmayacaksın, seni seven gelip seni bulur..

Bundan sonra ne olur bilemem? Belki ablaları ile karşılıklı oturup, olanlardan üzgün olduğunu, sevgilini özlediğin için biraz kıskançlık yapıp asabileştiğini ve istemediğin kelimeler sarfettiğini, ilişkinizin ciddi olduğu için, ilerde akraba olacağınızdan, olanları unutmayı teklif edebilirsin samimiyetle..

En mantıklısı bu gibi geliyor bana..SEVGİLER.

cocuk cocuk oyunlar demissin ya sende farkli davranmamissin msn e o kizi eklemen hos olmami s ne bu lise aski gibi ozgeyi onemsememek sana arti puanlar kazandiracakti ama oyuna sen baslamissin ona ilk yazilarin saldirman o kizi sana kinlendirmis ayrica daha evlenmeden gorumce adaylariyla polimiklere girmek laf sokmalar ignelemeler hos olmamis yani gelecekte gorumceleri kaybetmissin ayrica askerde olan sevgilini bu sekilde uzmek kadin dedikodu ve tartismalarina eklemek sacma geldi bana oyunu sen baslatmissin ablasinin evime girene karisma demeside son derece hakli ortada nisan yok evlilik yok sen eve girene karisamazsin kaldiki bu kiz eski sevgili bile olsa mahalle arkadaslariymis gelen kapidan mi kovulsun zaten sevgilin seni sevmis begenmis evlilik karari almis kim gelse bakmaz ama sen bu durumu bayagi yaralamissin sana tavsiyem artik bu kizla ilgili birsey yapma msn dir facebook kurcalama estikce kokusu cikar sen gelecek yasamina bak sevdiginle yasayacaklarinin planini yap

ben hepsini sonuna kadar okudum
cidden tebrikler kelimesi kelimesine anlatmışsın
ben hiç derdimi böyle anlatamamda buda bişey yani dimi:)

konuya gelince hadi ablasıyla konuştun
belki askerdeyken sana destek çıkarlar diye düşündün
çünkü bnmde evgilim 2007 kasımda askere gitti 1 hafta oldu geleli
o 15 ay içinde bende sürekli destek aradım ablalarından falan
ama çok fazla muhattap olmadan bunu yapıcaktın

özgeye gelince sen tamam onu ekledin ama özge olduğunu öğrenince neden silmedin
onun sana lafları sölemesine izin verdin
laf almaya çalıştın yani,resmen kavga çıkarmaya bahane aradın derim ben buna
sonra ablasına neden dedin özge neden size geliyor diye
sadece erkek arkadaşına söyleseydin
onuda şöyle diyebilirdin "askerden gelince o kız size gelemez" diyebilirdin
tamam belki sinir bozucu ama sen o evin bi ferdi değilsin, çocuğun nişanlısı değilsinki karşıyosun eve gelen gidene.
sonra bide çocuk askerde
yazık etmişsin ona çook,çünkü onun suçu yok

bide şurda hata yapmışsın izine geldiğinde evine gitmişsin
bide ablasıyla küsmüşsün...
neden gittin ki, msnde öyle laflar söyleyen insana?

bide kaçlısın sen?
küçüğüm demişsinde...

ah be güzelim
gözlerm aktı valla
çok içli dışlı olmuşsun sen

yani görüşmene bişey demyorum
samimiyet hissedersin görüşrüsün flaan
ama resmen laf yarışına girmişsiniz ve sen ablasına kızdığın için askerdek çocuğu ablalrının üstüne salmışsın

tabi ki sana kıl oldukarını gösterecekler...

kızlarr hepinize cok tesekkür öncelikle.22 yasındaım bu arada sormuşsunuz sölim dedim.bu kadar uzun yazdımı yazdıktan sora fark ettim.birden dökülmüş hepsi:)
çok doru yazmışsınız.ben o sinirle neler yaptımı bilmiodum.belki daha sakin dawranabilirdim.hatta ailem de kızdı nie ewlerine gidiosun,nie muhatap oluosun,resmiyet yokken ne gerek var dediler.bu zamana kadar hep kendimi haklı görürdüm.yazdıklarınızı okiyinca kendimi eleştirme fırsatım oldu.büyük ablasından belki özür dilerim ama küçük ablasından asla...özgeyle görüşmelerini istemiosam konuşabilirdim ablasıyla.niyetinin kötü oldunu anlattıktan sora belki onlarda daha degişik davranırlardı kıza.
şu an olan bana oldu:KK43: ablaları istemio beni yani.evlerine gidipte karşılaştıgımda kesin laf sokucaklar ki yaptılar daha önce.bende duymamazlıktan gelirim artık napim

ne yaptın kendı kendıne karıstırmıssın ortalıgı

sen neden onun msnı acıp kıza bagrıyon bu 1

sonra neden ablasına nası eve alırsınız dıyebılıon ne cesaret bu 2

o kız onların arkadası hem ablası onu bosver ozge mı hahahayy yapar o öle bak zıllıye demek ondan gelmıyomus bıze dedıgı halde sen neden hala onların gelını ozgeymıs gıbı davranıp bagrıyosun bu 3

sana gelınım dıyen ablasıyla samımıyken neden sınırlenıp bagrıp asker sevgılını terkedıyosun ? bu da 4

kızım ayrılmaya bahane arayıp bos yere bahane bulup ayrlıyosun gıbı gorunuyo buradan
gul gıbı ılıskını elın kızı yuzunden mahvedıyosun hadı hayırlısı walla
yazmıssın bı sayfa bu kadar yazılcak sey mı bu bosu bosuna sevdıgınden ayırmıssın kendını
barısmaya bak bence ablalarıyla da papaz olmussun ya hadı hayırlısı nası cıkıcan bakalım işin ıcınden.

kızlarr hepinize cok tesekkür öncelikle.22 yasındaım bu arada sormuşsunuz sölim dedim.bu kadar uzun yazdımı yazdıktan sora fark ettim.birden dökülmüş hepsi:)
çok doru yazmışsınız.ben o sinirle neler yaptımı bilmiodum.belki daha sakin dawranabilirdim.hatta ailem de kızdı nie ewlerine gidiosun,nie muhatap oluosun,resmiyet yokken ne gerek var dediler.bu zamana kadar hep kendimi haklı görürdüm.yazdıklarınızı okiyinca kendimi eleştirme fırsatım oldu.büyük ablasından belki özür dilerim ama küçük ablasından asla...özgeyle görüşmelerini istemiosam konuşabilirdim ablasıyla.niyetinin kötü oldunu anlattıktan sora belki onlarda daha degişik davranırlardı kıza.
şu an olan bana oldu:KK43: ablaları istemio beni yani.evlerine gidipte karşılaştıgımda kesin laf sokucaklar ki yaptılar daha önce.bende duymamazlıktan gelirim artık napim

afferim sana ne guzel hatali kisimlari anlamissin 22yas gercekten cok genc bir yas hatasiz kulda olmaz ama madem bir yola ciktin yollardaki bazi caliyi ,dikeni ,tasi gormeyip gececeksin daha evli degilsin daha neler goruceksin bazen iki duyup bir soyliyeceksin yoksa evlilik yurumez, bir erkekle evlenirken sirf onunla degil, ailesiylede evleniyorsun unutma senin yapacagin tek sey sakin olup sevgilini beklemek msn facebook bunlar iliskilere kusku getirir sevgilinde olsa msn sifresini ogrenip acma cabasi guvensizligi getirir bunca zamandir evliyim esimin msn facebook sifreleri otomatik kayitlidir aklima gelmez bakmak cikarkende bakmazdim cunku guven asktan bile onemlidir iliskilerde ....haydi Ozgeye guvenin yok sevdigin adamada mi yok Ozgeye geri donme potansiyeli varsa zaten ondan koca olmaz engel sinir cizerek kaderin onune gecemezsin canim Ozgeyle evine girip cikmasada diyalog kurar ruhun duymaz ....guven herseydir bu cocugu istiyorsan bir cicek al yada bir pasta ablalarina git ozurunu dile asil davran sen onlari sev sevme onlar sevgilinin ablalari kan baglari var ve senden oncede ablalariydi kopamazlar kotu berbat insan bile olsalar onlar kardes sen ozurunu dile tabiki yerlere egil etek op demiyorum en azindan sevgilin bunu degerlendirir nisandan sonra zaten o kizda bir sekilde eve gelmeye utanir konu kapanir su kulupte ne dertleri olan var seninki tatli dille halledilcek olan bi dert unutma mutluluklar dilerim

Canim yaa cok acemice davranmiisn. birincisi Ozge'yi nedne muhatap aliyorsun. maksat iliskinizi yipratmakmis. basarmis.

ikincisi birak kiz arasinlar. sen de gul gec. o sekilde catlatirsin ancak. hah bunu da yazayim sinir olsun iyice diyorlardir, sen de saf gibi yemissin tum numaralari. Iliskini asla yipratma bu gibi sacmaliklarla. sonucla gorumcelerin seni istemeyebilir. annesi babasi gelir istemeye. yani herkesin evi ayri olaccak. eve herkes ister guzel guzel gecinilsin ama sen de kasinmissin. onlar da hatali ama sen de hatalisin. kabul et. ozur falan olmaz. onlar ozge ile gorusmeyi keserlerse ben de ozur dilerim dersin. tek kirginligim Ozge'yi bana savunmalari dersin. kesmezlerse kendileri bilir.

Sen guzelce tak sevgilini koluna. onlara mi gidiyorsun sen kahkahalar at. ablalari kapi carpabilir, sakaya vur annesini kazan. ay de sizin evde de masallah herkesin eli bir agir, kapilar carpilan carpilana ya da cok ceryan var heralde dersin...
asil onlari sinir et.

bir daha da oyle msn imis face book imis karisma kim kimi eklemis silmis. fotosunu koymus. sen de ikinizin resinlerini koy.

yani guzeliiim en guzel cevap sukuttur... su anda hem Ozge hem onlar istedigi konuma getirmisler seni sen de kanmissin safca. tebrikler.

akilli ol. kafani kullan. akillica hareket et. boyle ucuz numaralara pabuc birakma.

ya bir de hani su etek meselesi ben de olsam yazabilirsim kardesim gormesin vs diye saka gibi.

karisma yazacagina, ya kardesin cok memnun vs gibi yazabilirdin. yani orada bariz sen hatalisin. belirteyim dedim.

çok güzel yazmışsın valla:lepi: dediğini yapıcam,özgeyle görüşmeyi keserlerse ben de özür dilerim.başka şekilde özür dilemeyi kendime yedirebilcegimi sanmıyorum ama onlar da bu olaylardan sora özgeyle görüşmeyi keserler mi orasıda meçhul.benim inadıma yapıolar herşeyi.bu arada ben zaten cevap vermedim hiç küçük ablasının yaptıklarına.
sewgilimin gelmesinede 9 gün kalmış,şu saaten sonra da cevap vermem onlara.artık sewgilimde askerden geldikten sora biraz daha ılımlı olabilirim ne de olsa işler şimdiden sora ciddiye binmeye baslicak.. :nazar:

Bencede ablalarina daha mesafeli olsaydin bu kadar yorulmaz ve yipranmazdin.Ama onlarda ayip etmisler.Belkide onlarin gelini olucaksin ve onlara yegenler dunyaya getireceksin.Su yaptiklari basit oyunlara bak..Sende oltaya gelmisin ama, hemen hemen her arkadasin soyledigi gibi.Bundan sonra senin yapacagin tek sey, sana ne derlerse desinler yada ne gibi oyunlara girerlerse girsinler, kendinden gayet emin olacaksin,gayet mutlu ve neseli goruneceksin ki onlari ancak bu sekilde alt edebilirsin.Hatta kendi kendinle dalga gec( bu olaylar ile alakali) ki onlarin dalga gecmesine firsat verme..

X