green card'a başvurup hak kazanan veya A.B.Dye çalışmaya gidenler bi yardım!!

semaveela

hayallerim doğdu
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2009
2.560
5
43
arkadaşlar aranızda green card'a başvurup hak kazanan varmı veya tanıdıklarınızdan.A.B.Dye gidenler anlatabilirlermi nasıl gittiniz koşullar yöntemler orda çalışmaya gitmem için bilgileriniz önerilerinizi bekliyorum.

canim benim esimin ailesi oyle gelmis
arkadaslarimda var tabi
oncelikle sponsor istiyecekler canim
Amerikayda yasayan ve yillik geliri en az $16 bin olan birinin sana sponsor olmasi gerekiyor
geldiginde kalcak bir yerin varsa yani bir tanidigin varsa cok fazla sorun yasamazsin sana is bulurlar calismaya baslarsin aksam isine gidersen sabahta dil kursuna gidebilirsin
ama tanidik hic kimse yoksa gercekten cokkk zorlanirsin canim
he cok paran varsa yine sorun yasamazsin ev tutarsin kendine is bulursun bunlar icinde biraz dilinin olmasi lazim
sen biraz daha acarsan mesela dil biliyor musun tanidigin var mi maddi durumun nasil vb. daha ok yardimci olabilirim

canım öncelikle çok çok teşekkür ederim bilgilendirdiğin için ben bilmiyorum daha doğrusu sadece almanca biliyorum oda orda işe yaramaz eşim biliyor ingilizce fakat gitmek gibi hak kazanırsak mutlaka dil kursuna gideriz orda tanıdıkta yok canım belki 1 tane bulabilirim oda bilmem yardımcı olurmu ama onuda sordurtucam orda restoranı var eşim profosyonel aşçı bende halkla ilişkiler mezunuyum gelme imkanım olursa zaten herşeye sıfırdan başlamayı düşünüyorum ben 28 eşim 30 yaşında erkende değil geçte maddi duruma gelince sadece oturduğum ev benim kiraya verebilirim ama nekadar faydası olur bilmem almanya doğumluyum ailem avrupanın birçok yerini gezdi avrupayı tercih etmiyorum eşimde kıbrıs vatandaşı bunların faydası olurmu almanyada doğdum ama alman vatandaşı değilim aslında çok çok zor olduğunu biliyorum fakat birsürü sebebim var oraya gelmek için şimdi green kartı araştırıyorum fakat internetten başvursam dolandırma gibi bişey olurmu korkuyorum öncelikle kartı alabilirsem önemli bir adım atmış olurum nasıl başvurabilirim arkadaşlarınız nasıl aldılar bilgi verirseniz sevinirim siz nasıl gittiniz ne işle meşgulsünüz nerede yaşıyorsunuz çok sordum biliyorum arkadaşım ama herşeyden önce bilgilenmek çok önemli benim için.

canim oncelikle almanyada dogamnin ya da esinin kibrisli olmasinin vs bir onemi yok cekilis cunku bu.
birini bulmaniz sart canim eger siz cikarsiniz cekiliste sponsor isteyecekler mutlaka buldugunuz kisininde onceki yazimda dedigim gibi $16 bin yillik geliri olmali size sponsor olabilmek icin.
aslinda yeride olsam avrupayi tercih ederdim bizde esimle avrupaya gitmeyi cok istiyoruz yerimseniben
internette buldugun her yere basvurma kesinlikle cogu dolandirici canim hele para alan yerlere hic bakma bile
resmi sitesi var green card cekilisiniz ben bilmiyorum adini ama yarin arkadasima sorar yazarim buraya simdi gec oldu.Ordan basvurursun.
benim arkadaslarimin hepsine cekilis cikmis iste sponsor bulup geldiler zaten hep akrabalar :)
benim esimin annesi 20 sene once gelmis buraya green card cekilisi ile esimde ailesinden dolayi amerikan vatandasi bende evlenip geldim 2 seneyi gecti buraya geleli.Esimin babasinin italian restauranti var birlikte calisiyorlar canim bende okula gidiyorum
Florida Jacksonvillede yasiyorum ben
merak ettigin baska seyler varsa sorabilirsin

çok tatlısın sağol canım gerçekten çok yardımcı oldun sen bide o resmi siteyi öğrenebilirsen bana çok sevinirim büyük ihtimalle o restoranı olan tanıdık sponsor olabilir ben yine araştırıcam başka kim olabilir diye tabi öncelikle çekilişide kazanmam lazım bide sanırım çekilişi kazanırsam 5 sene süresimi olucak.bence çok şanslısın avrupayıda gerçekten tavsiye etmem yada olursa belki isviçre norveç filan oralar güzelmiş gerçekten ailem gezmiş ben küçüktüm hatırlamıyorum ama almanya haollanda danimarka filan baya bozulmuş bizim zamanımızda oralarda güzeldi ama şimdi kötüymüş daha geçen hafta abim almanya ve isviçredeydi sordum kesinlikle isviçre diyor ama diyorumya bana hiç cazip gelmiyor.eşim kıbrıs vatandaşı olduğu için ingiltere yolu açık görünüyor ama onuda hiç istemiyoruz.bide bi sorum daha var eşim profosyonel aşçı belgeli yani ama şu anda güvenlik görevlisi olarak çalışıyor 5 senedir belgeside var güvenlik sektöründe iş bulabilirmi prda acaba.:1hug:

canim kazanirsan geliyorsun ve 5 senelik green cartin oluyor 5 sene sonra vatandasliga hak kazaniyorsun
ingiltere cok guzelmis ama suan kriz oraya cok fena etkilemis en guzeli turkiyem :)
canim esinin belgeleri burda gecerli degil burda tekrar okula gitmesi burdan belge almasi lazim ama tr de aldigi belgeler oldugu icin daha kisa surebilir sanirim okul tam emin degilim ben
fisfisfis

mesaj yollayamadim beklemem gerekiyormus
:)
bende baktim simdi canim gecmis 2009 araliginda basvuracaksiniz 2010 yilinin cekilisi icin canim
tuh yaaa aslinda cok kalmadi canim araliga ama 2010 eylul ayinda aciklanacak sorunlar bir seneden fazla beklemeniz gerekecek
ciksinda beklemek sorun degil aslinda

evet canım ya neyse ama allah nasip ederse kesin başvurucam çıksında tek beklerim ben kaydirigubbakcemile5

bizz greencard ile geldik amerikayaaa.Insanlari bi tuhaf olmasina ramen kosullar yinede turkiyeye gore iyi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…