Oftalmoloji - Göz Hastalıkları gözümle başım dertte...

8 yaşımdan beri gözlüklü bir insan olarak çok garibime gidiyor bu gözlük takamama. Alışmışım sanırım ne lens ne ameliyat ihtiyacı duyuyorum

Gözlerdeki sorun neydi tam olarak kaç numara ne var?

Yaaa gerçekten mii inşallah benim de öyledir. Çünkü mesela okuyamadıgim uzak bir yazıyı gözlerimi kısınca okuyabiliyorum. Direkt numarayla alakalı olsa o şekilde de görmemem lazım. Damla ile mi geçti sizin? Bana systane verdi doktorum. Bundan önce patanol ve su an ismini hatırlayamadığım tek kullanimlik damlalar vermisti baska bir doktor. O zamanlar yanma vardi daha cok. Görmeyle alakalı olduğunu hiç düşünmediğim için yanma geçince bırakıyordum damlayı ama şimdi görüşüm iyice bozulup numara atmadığını görünce direkt buna bağladım

Ay evet resmen beni tarif ettiniz biz de bugün sevgilimle plakalardan ve tabelalardan birbirimizi kıyasladık. Bazi yazıları okudugunda hadi be sallıyosun o kadarını da göremezsin dedim. Çünkü benim için dağ manzarasındaki ağacın dalındaki kuşu görmek kadar imkansız bir mesafeydi gözlüğü takıp baktım bildiğin görünüyormus ben körmüşüm

Gözlüğü yeni aldım 2 gündür ara ara takıyorum aşırı netlikten bi hoş oldum, netlik gözümü aldi. Yalnız ben de eminim numaramın arttığına. Çünkü 1.5 -2 sene önce 1.25 çıktığında asla böyle gece bu kadar zor görme durumum yoktu, plakalari görmek bu kadar imkansiz değildi, keza ben 1 numara çıktığı dönem ehliyet sınavına gözlüksüz girmiştim. Bugün araba kullandım biraz -tabi gözlükle- sonra gözlüksüz denedim ki imkani yok ya. Şimdi nasıl benim numaram değişmemiş oluyor ki?

Bundan önce devlet hastanesine gidiyordum bu kez özele gittim bir de ama devlet hastanesi doktorumdan daha memnundum. Bu dr gözümdeki kuruluğu ben soyledikten sonra muayene edip, aa evet baya kuruluk var pc başında mi çalışıyorsunuz falan diyerek zahmet edip damla yazdı.

Üstte bir uye daha kuruluk yüzünden aynı şikayetleri yaşadığını, gözyaşı artışı sonrasi şikayetlerinin bittiğini ve neredeyse 1 numara fark ettiğini söylemiş. Bakalım bu kez düzenli kullanıyorum damlayı inşallah öyledir de sürekli gözlük takmak zorunda kalmayiz

güncelleme:
dün randevum vardı gittim doktora. gözlük ve damla verdi. gözlük birkaç güne hazır olacak. damla da göz kuruluğu için işte.
sol gözüm %45 falan görüyormuş, doğuştan sorunluymuş ve çocukken farkedilmediği için ilerlemiş. sağ göz çok iyi, bugüne kadar hep sol gözün açığını kapamış. çok yorulmasının sebebi de buymuş işte. bi de şey dedi ekran başında gözleri kırpmayı unutuyoruz bol bol kırpmak lazım dedi. gözlüğü de ekran başında, kitap okurken, telefona bakarken vs kullanıcam sokakta takmaya gerek yokmuş. bir önceki doktorum bana gözlüğü hiç çıkarmadan takman lazım dediği için muhtemelen ben takmadım psikolojik olarak ters tepmiş olabilir. ekranla arana 50 cm mesafe koy dedi. 15 dk'da bir bi 5 dk kadar gözleri dinlendir, başka yere bak falan dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…